Te kanały są wszystkie do wyłapania, bo pasek dB w openboxie wręcz szaleje, ale procent brak. Teraz mocno pada więc testy odkładam. Jestem bardzo ciekaw czy te różnice w sygnale to wina lnb czy innej geometrii anteny. Jak widzisz z pierwszego mojego postu 4042 bez problemu odbieram na paraboli z lnb z boku ogniska, zaś tutaj cisza. Po niedzieli w wolnym czasie muszę przełożyć konwertery bo nie będę spokojnie spał.
Po niedzieli w wolnym czasie muszę przełożyć konwertery bo nie będę spokojnie spał
Tutaj zgadzam się w 100% jak coś nie do końca gra to człowiek też i spać spokojnie nie może z tego co obserwowałem tą pozycje to tutaj tez bywa różnie jeden dzień gra wszystko pięknie na drugi dzień cisza. Niektóre transpondery maja piekne sygnały w dzień a inne w nocy ten pakiet 4042 V z tego co pamiętam zawsze pięknie smigał w godzinach wieczornych w dzień już nie było tak ładnie.
No dziś od rana zerkam na 83*E i faktycznie dwa transpondery się pojawiły. Sygnał jest coraz mocniejszy i 4042 osiąga już 40%, z tym że pokazuję się dopiero przy ok. 34% i przez to jest ciężko uchwytny. Tp 4180 też już sie programuje, choć jeszcze przycina.
No to zostały do zdobycia: 3815 V - 0% PTC 3910 H - 0% Channel 10 Paweł jaki masz sygnał na tych tp.?
pojawiły się dwa nowe programy na tej pozycji satelitarnej. Pierwszy z nich to Andhra Jyothi - jest to kanał informacyjny w języku telugu. Drugi kanał to India News Haryana - także kanał informacyjny.
Pierwszego niestety nie odbieram -brak sygnału. Może w godzinach porannych będzie dostępny Co do drugiego, programuje się już jako stały kanał Indianews Haryana z sygnałem 18%-20% na moim offsecie.
Dzisiaj założyłem C-banda na tej pozycji zaprogramowały mi się te nowe niekodowane programy: Kamyab 3874MHz/3403Msps/H (1.9dB-39%) Raftaar TV 3725MHz/26665Msps/H (1.3dB-20%) Sanathan 3725MHz/26665Msps/H (1.3dB-20%) LAMHAS-TEST 1 4054MHz/13230/H (1.2dB-18%) DY365 3950MHZ/3225Msps/H (3.7dB-55%)
Do transpondera 3923 H 13000 3/4 dołączyły kanały Maurya TV test oraz Unity TV Sygnał tego tp. to u mnie 22% na skali Openboxa.
Poniżej jeszcze dwa screeny do mojego postu z sierpnia. Transponder 3910 H w lecie 0%, obecnie 36% choć przy 7/8 to minimum -Channel 10 India, News 11 test
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum