witam dziś ruszyło mi parę transponderów na tej pozycji z wiazki SouthAsia Measat3 12523 V 27500 pakiet Big TV 12603 V 27500
12643 V 27500 pakiet Big TV
12683 V 27500 pakiet Big TV 12723 V 27500
wszystkich kanałów zaprogramowało się 175 wszystkie kodowane jeden rodzynek FTA Gyan Darsha doszły jeszcze transpondery - nie udało mi się zrobić foto 12733 H 27500 12683 H 27500 dodano dodam jeszcze trzy transpondery z tej wiazki SouthAsia Measat3 12563 V 27500 pakiet kanałów Big TV 12723 H 27500 12683 H 27500 teraz mam zaprogramowane 198 kanały
test Famaval 310 GI-S 890 Invacom SNF-031 promiennik (Mifer)
Jakieś jaja wyciągnąłeś 54% z Measata? Będę musiał zrobić jakieś podejście, choć u mnie jest on niżej i większe są wahania sygnału A ustawiałeś dokładniej lnb, czy masz taki sygnał po tym pierwszym montażu?. Kiedyś jeszcze na sss pytał o tą pozycję jeden z zagranicznych userów. Z tego co pamiętam nie był w stanie wyciągnąć sygnału z anteny 240cm. Obserwuj pozycję i daj znać które tp. są najmocniejsze. Popróbuję na moim maleństwie.
poprawiłem lnb dorobiłem nowe patyki na zasadzie jak zawiasy np przy (bramie) jedna cześć patyka 900mm z podtoczeniem na 100mm -druga 150mm z otworem na 100mm i w tej części po dwie śrubki kontrujące po odpowiednim ustawieniu na każdym patyku tak jest mi lepiej regulować odległość lnb od środka antenki troszkę poprawiłem ustawienia około 8% sygnał poszedł w gore na ASTRZE 2D ale myślę ze to jeszcze mało (F/D) będę obserwował i opisze które są najmocniejsze
No i dlatego od razu są efekty. Patrząc na moc sygnału masz przynajmniej 75% na transponderach które odebrałeś. U mnie podchodzi pod 68% i koniec. Moge sobie porównać bo mamy te same tunery, lnb i promienniki. Sęk w tym że masz regulowaną elewację i skew a to jest już 70% sukcesu Szkoda że wszystko tutaj kodują, bo fajna egzotyka leci.
tak dokładnie jak wskoczy na 74-75% siła wskakuje jakość sygnału i idzie w gore raz do trzydziestu paru drugi raz do pięćdziesięciu i za chwilkę leci w dół najlepszy sygnał był w godzinach 18.00---19.00 nie był stabilny ale nie było bardzo długich zaników tak się wahał około 20% i śmigał w gore teraz jest dużo gorzej 0% sygnału i widoków brak
Dzisiaj przyjrzałem się dłużej tej pozycji, i powiem wam że satelita wcale nie jest taki słaby w Europie. Problemem u mnie jest niska pozycja na horyzoncie, i mimo że jest kawałek za Yamalem, ma tak samo potężne zaniki sygnału jak Insat 93.5*E. Po wpisaniu transpondera i zgrubszym wyszukaniu pozycji, sygnał pojawił się po dwóch minutach ok 19% i zniknął. Potem pojawił się drugi raz i go zaprogramowałem, a za trzecim razem sygnał poleciał na 34% i potem już się nie pokazał. Chwilę później trochę przepadało no a niebo na wschodzie się zachmurzyło. Aby nie było mały screen z listą kanałów. Może jeszcze przed montażem offsetu powalczę z tą pozycją
U mnie zipie dwa transpondery ale max. 15 % i jak narazie czekanie nie moge zeskanowac a sygnal fakt pojawia sie dosc czesto. Wieksza zabawe rozpoczne z nim juz na wiekszej misce
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum