Witam dziś postanowiłem sprawdzić ten nowy transponder t wiązki Middle East i faktycznie nadaje tam kanał Almaty TV Tak jak wszystkie tp. tej wiazki sygnał piekielnie mocny szkoda tylko ze MPEG-4
11137 V 1808 3/4
Test 205cm+Invacom
ot. przepraszam że założyłem nowy temat ale tamten dotyczy głownie wiązki Indian a być może i w tej będzie pojawiać się coś więcej
dziś u mnie mila niespodzianka pokazał mi się sygnał na jednym transponderze z przesyłem danych na tej pozycij satelita ten u mnie 0.22 stopnia nad horyzontem 11543 V DVB-S/MPEG-2 39999 7/8
To chyba pobiłeś rekord 0.22 nad horyzontem-nieźle. A ja pod tą pozycję podchodziłem już w 2007 roku, ale niestety wzniesienie i drzewa na horyzoncie skutecznie ograniczają dostęp do tej satelity. Szkoda bo wiązka middle east jest naprawdę mocna.
Dziękuje koledzy już raz mi się pojawił sygnał na transponderze 11137 V 1808 3/4 ale niestety jak szybko się pojawił tak szybko znikł ale to mi dało do myślenia żeby częściej przyglądać się tej pozycji no i dzisiaj się udało
Pieknie wiązka middle east juz prawie na cacy teraz czas na India Pawle od razu powiem Ci że nie ma tu zadnej zasady między middle east a india i coś przeczuwam że "wyczyścisz" ja ładnie a dzis jak nie czesto łandne ma sygnały.
Po raz pierwszy zahaczyłem o tego satelitę, co prawda tylko tp. z DATA ale na wiosnę na większej antenie i o 2 metry dłuższym maszcie być może będzie szansa, pomimo tego lasu na horyzoncie.
@Artur Gratuluje Wreszcie grono zdobywców NSS 6 powiększa się Sprawdzałeś wiązke India ona też dość przyjazna dla DX-era i nawet 150cm jej po części wystarcza.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum