SatClub.pl - Telewizja satelitarna w zasięgu ręki • Zobacz temat - Czasze siatkowe - Kaul-Tronics, Inc. (KTI)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
  Widok do druku

Czasze siatkowe - Kaul-Tronics, Inc. (KTI)
Autor Wiadomość
PostWysłany: 2010-03-11, 21:01 
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Online: 1h 38m 20s
Kraj: United States (us)

Czasza siatkowa firmy Kaul-Tronics, Inc. (KTI) - jednego z liderów w produkcji czasz siatkowych

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Stare, dobre czasy ...

Zapraszam do dyskusji na temat parametrów czasz i do podzielenia się doświadczeniami.

<< Wolność, która przychodzi z nieba - Freedom that comes from the skies - Die Freiheit, die vom Himmel kommt - La liberté qui vient du ciel - La libertad que viene del cielo - De vrijheid die uit de hemel komt >>

Góra   WindowsXPFirefox

PostWysłany: 2010-03-13, 22:32 
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Miejscowość: kujawsko-pomorskie
Online: 4h 11m 16s

Posiadam KTI 230cm.Co można powiedzieć.Antena ma jakieś 20lat i jej stan jest w całkiem niezłym stanie.Obręcze podtrzymujące siatkę mesh są wykonane z profili aluminiowych co praktycznie jest wieczne.Sama siatka to też aluminium i została trochę pokiereszowana przez gradobicie.Cały polarmont i zawieszenie to solidna stalowa konstrukcja malowana proszkowo z niewielkimi ogniskami rdzy ale należy pamiętać ,że antena ma około 20lat.Wszystkie elementy spasowane idealnie i starannie wykonane.Całość konstrukcji to jak dobrze pamiętam to coś około 100kg .Polarmont z kielichem jest tak ciężki ,że ledwo co dźwignąłem do góry.Atena jest bardzo czuła na ogniskową (odległość ogniskowej) dosłownie na milimetry.Nie nadaje się do KU bo oczka mają średnicę powyżej 2,5mm i sygnał przelatuje na wylot.Sygnał z pasma KU to tak jak bym miał z offseta 60cm :w00t: .Mam jeszcze trochę pracy przy meshu ale z czasem na zabawę coraz gorzej.
To na razie na tyle.Z biegiem czasu zrobię dokładniejszy opis z fotkami .

Góra   WindowsXPFirefox

PostWysłany: 2010-03-13, 23:33 
Admin
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Online: 2d 9h 17m 23s
Kraj: Poland (pl)

@jansat
Cytuj:
Mam jeszcze trochę pracy przy meshu ale z czasem na zabawę coraz gorzej.
To na razie na tyle.Z biegiem czasu zrobię dokładniejszy opis z fotkami

Na to czekałem tak naprawdę już od dłuższego czasu :clap2: także czekam aby tego wolnego czasu było troszkę więcej teraz :grin:

Cyfra+ Prestiż HD+ Multiroom
CP(cam) Premium + VOD + Rozrywka + Multiroom
TNK HD(cam) Premium HD
MTV Unlimited

Góra   WindowsVistaFirefox

PostWysłany: 2010-03-14, 16:00 
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Online: 1h 38m 20s
Kraj: United States (us)

Witaj Juliusz,
Dziękuję za włączenie się w dyskusję i rzeczowy opis. Jestem bardzo ciekaw wszystkich połączeń w tej czaszy. Czy twoja siatka jest 6-elementowa? Czy masz od niej jeszcze jakieś papiery z parametrami?
Pozdrawiam,
Piotrek

<< Wolność, która przychodzi z nieba - Freedom that comes from the skies - Die Freiheit, die vom Himmel kommt - La liberté qui vient du ciel - La libertad que viene del cielo - De vrijheid die uit de hemel komt >>

Góra   WindowsXPFirefox

PostWysłany: 2010-03-20, 17:15 
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Miejscowość: kujawsko-pomorskie
Online: 4h 11m 16s

Całość spasowana jest dokładnie bez żadnych dodatkowych przeróbek.Antena składa się z ośmiu sektorów dokładnie spasowanych dających jednolitą powierzchnie (mam na uwadze jednolitą gładkość lustra).Wszystkie elementy pasują do siebie dokładnie.Siatka mesh jest przyczepiona do podłoża sektora który jest wykonany z profilu kwadratowego z aluminium specjalnymi spinkami.Do anteny w standardzie dostałem specjalny pierścień do montażu LNB o przekroju falowodu 23mm, czyli do KU. :w00t: Średnica oczek to coś około 5mm i mają przekrój w kształcie kopniętego rombu.Jeśli chodzi o całość konstrukcji to uważam ,że jest w całości przemyślana .Do napędzenia polarmontu wystarczy siłownik 18" i można zgarnąć wycinek od 80E do 30W ale siłownik typu regular jest za słaby aby podniósł antenę ze skrajnych pozycji.Dlatego mam przerobiony polarmont i zamontowany siłownik 36" i jeździ z anteną bez najmniejszych problemów.LNB jest zamontowany na czterech patykach bezpośrednio do skalara. Jest też możliwość montażu lnb na trzech patykach ,bo na obrzeżu anteny są odpowiednio przygotowane otwory.
Dokumentacji technicznej nie mam ,bo antenkę kupiłem używaną i całą przewiozłem osobowym samochodem. :grin:

Góra   WindowsXPFirefox

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość