SatClub.pl - Telewizja satelitarna w zasięgu ręki • Zobacz temat - Kanały Polsatu w Cyfrze+

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 60 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
  Widok do druku

Kanały Polsatu w Cyfrze+
Autor Wiadomość
PostWysłany: 2010-09-01, 17:43 
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Online: 2h 17m 52s
Kraj: Poland (pl)

Cytuj:
Duże wyzwanie przed N-ką, bo będą musieli wprowadzić lepsze promocje, albo dodać jakieś ciekawe kanały.

na pewno wprowadzi
TVN HD +2
TVN HD +3
TVN24 +1 :vivalabamba:
itd

Góra   WindowsXPFirefox

Kanały Polsatu w Cyfrze+
PostWysłany: 2010-09-01, 19:49 
nowy

Online: 0s

Prawdopodobnie po raz kolejny zostanę pozbawiony dobrej jakości obrazu , nowoczesnych rozwiązań i inwestowania w przyszłościowe technologie - dekodery n-ki miażdżą jakością i nowoczesnością konkurencję - no ale niestety w naszym kraju zawsze liczyła się nie jakość i innowacyjność ale ilość i tandeta - już raz zostałem pozbawiony jakośći i nowoczesności przez cyfrę + która połknęła Wizję TV - teraz pewnie znając polską rzeczywistość będzie podobnie - n-ka upadnie a ja zostanę "szczęśliwym" abonentem fuzji lub zmowy molocha C+ i telewizji tępej rozrywki CP :blink:

To mój pierwszy post - witam wszystkich i proszę nie myśleć że jestem przedstawicielem jakiejś platformy - plecy i d....ę już nastawiam do linczu :cool2:

Góra   WindowsVistaSafari

Kanały Polsatu w Cyfrze+
PostWysłany: 2010-09-01, 20:09 
Admin
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rybnik (18.5E/50.1N)
Online: 1d 51m 23s

Endi napisał(a):
To mój pierwszy post - witam wszystkich i proszę nie myśleć że jestem przedstawicielem jakiejś platformy - plecy i d....ę już nastawiam do linczu :cool2:

Oj takich fanatyków Polsatu i C+ tu raczej nie ma :cool2: Po trochu się z tobą zgodzę, bo Polsat to od początku znany jest z kiepskich, powolnych, awaryjnych itd... tunerów. Cyfra+ chyba nie prezentuje się najgorzej, a co do N-ki niby nowa generacja, ale ich n-boxy też nie do końca takie nowoczesne :hmmm: Wolałbym jednak własny tuner +moduł i kartę N-ki w conax :shifty:

(ku) Gosat 150cm (Astra 2D)
(ku) Mabo 105cm (68.0*E-50.0*W)
Tunery
Octagon SF-1028P TWIN
Openbox F-500
GI-870 Xpeed
GI-890 Excellence
GoldenMedia
N-Turbodekoder
Prof Revolution7300

Góra   WindowsXPFirefox

Kanały Polsatu w Cyfrze+
PostWysłany: 2010-09-01, 20:19 
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Miejscowość: Cyfrowo

Endi napisał(a):

Witamy Cię, zapraszamy do dyskusji :)

Wieczorem w temacie nowosci i zmiany w ofercie cyfry plus podsumowanie dzisiejszych wydarzen

Góra   Windows7Firefox

Kanały Polsatu w Cyfrze+
PostWysłany: 2010-09-01, 20:30 

Do fuzji Polsat z Cyfrą jestem na 90% pewny nie dojdzie.Solorz wbrew pozorom chyba nie jest idiota aby taką kurę znoszącą złote jaja pozbywać się i łączyć, zważywszy że to jest wtedy pewne jak w Banku iż sumując na końcu ubyło by abonentów. A na samą myśl że Cyfra pop wchłonięciu pewnie by pokasowała częśc programów z oferty TV (np. te co by uznała za zbędne lub duble) to Solorzowi przybywa siwych włosów .

Takiej kury się nie zabija na pniaku .

Ja obawiam sie o N. Teraz mają jeden jedyny wybór. nie cofnąć się jeśli chodzi o sprzęt oraz i przede wszystkim poszeżyc ofertę o kanały niedostępne w Polsce i takie które przyciągną widza przed TV i do ich platformy
A dwa to jakby nie było, prócz poza Ligą Mistrzów muszą się postarać o jakaś sensowna ligę zagraniczną .
N jeszcze to ratuje że mają Sport Kluby.

Góra   WindowsXPOpera

Kanały Polsatu w Cyfrze+
PostWysłany: 2010-09-01, 20:45 
Admin
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Online: 1d 17h 43m 12s

Powiem Wam panowie że osobiście jak miał bym korzystać z odbiorników Cyfry czy Polsatu to nie miał bym ani jednej ani drugiej platformy :thumbsdown: Jak dla mnie ich odbiorniki to żenada i nie da się z tego korzystać :no:
Cyfra + wielki atut - karta działa w prawie każdym odbiorniku
Polsat - dla mnie oczywiście tylko CAM

Cyfra+ Prestiż HD+ Multiroom
CP(cam) Premium + VOD + Rozrywka + Multiroom
TNK HD(cam) Premium HD
MTV Unlimited

Góra   WindowsXPFirefox

Kanały Polsatu w Cyfrze+
PostWysłany: 2010-09-01, 20:53 
nowy

Kurcze , widzę że jednak piszą tutaj inteligentni ludzie - jestem bardzo miło zaskoczony - nie wiem w jakim wieku jesteście koledzy ale ja pamiętam pierwsze programy tv sat analogowe Polsatu - byłem wtedy bardzo młodym człowiekiem ale strasznie to przeżywałem bo to była pierwsza polska stacja sat i zarazem prywatna - pewnie któryś ze "starszych" kolegów pamięta pierwsze audycje Polsatu - dzisiaj kablówki mają lepsze audycje - ale właśnie o to chodzi - innowacyjność i odwaga - i gdyby nie n-ka HDTV pewnie w Polsce jeszcze by raczkowała a tak mamy walkę platform - i o to chodzi - prezentację HDTV przez n-kę oglądałem ze łzą w oku podobnie jak pierwszą polską stację sat o nazwie Polsat - młodzież tego nie rozumie bo nie zna czasów analogowych - ale wszystko jest do nadrobienia - miło mi dołączyć do Waszej społeczności :grin:

Góra   WindowsVistaSafari

Kanały Polsatu w Cyfrze+
PostWysłany: 2010-09-01, 21:05 
Admin
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rybnik (18.5E/50.1N)
Online: 1d 51m 23s

@endi nawet sobie nie wyobrażasz ilu użytkowników satclubu pamięta to logo :grin:

Image
Jakoś bardziej w głowie zapadł mi start Polsatu 2 w analogu, może dlatego że na początku leciały non stop fajne filmy :cool2: .
Wracając do tematu terminali, po prostu ma być jak najtańszy w produkcji, to też wywala się z nich wszystko co się da -przelotki, modulatory, :hmmm: Bebechy i oprogramowanie też jest dopracowane tak, aby tuner zawieszał się tylko raz dziennie. Fakt na samą kartę cyfry jeszcze bym się skusił, bo miałem i było super, na tuner Polsatu już nigdy w życiu. :thumbsdown:

(ku) Gosat 150cm (Astra 2D)
(ku) Mabo 105cm (68.0*E-50.0*W)
Tunery
Octagon SF-1028P TWIN
Openbox F-500
GI-870 Xpeed
GI-890 Excellence
GoldenMedia
N-Turbodekoder
Prof Revolution7300

Góra   WindowsXPFirefox

Kanały Polsatu w Cyfrze+
PostWysłany: 2010-09-01, 21:19 

Sam dobrze pamiętam jak przed TV czekałem na start programu popołudniu (ramówka zaczynała się chyba o 16 jak mnie pamięć nie myli), to był wtedy rarytasek. Zresztą to od tego czasu zaczęło się moje zainteresowanie programami TV .
Pierwszy Kanał Polsatu był nadawany z Holandii

Góra   WindowsXPOpera

Kanały Polsatu w Cyfrze+
PostWysłany: 2010-09-01, 21:24 
Admin
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Online: 1d 17h 43m 12s

Ja z Polsatem (cyfrowym) byłem od ich pierwszych dni i pierwszy Sagem 3275 ależ to był odbiornik i nawet podobał mi się od czasu :smile1: bo jak by nie patrzeć był to mój pierwszy odbiornik cyfrowy po analogu. Niestety szybko zauważyłem że nie był ideałem a że już wtedy miałem małą żyłkę DX-era (13E i 19,2E :grin: ) i na tym się wyłożył. Niestety w tamtych czasach Polsat bardzo źle traktował abonentów :thumbsdown: i współpraca się zakończyła ale ponownie powróciła.
Co do Polsatu w analogu to jasne że się pamięta to każdy z nas chyba pamięta :cool2:

Pewnie skończy się na tym że wezmę też N-kę bo kanały HD mnie kuszą :grin: ale tylko z modułem a z tego co było mówione od września miały być dostępne :hmmm:

Cyfra+ Prestiż HD+ Multiroom
CP(cam) Premium + VOD + Rozrywka + Multiroom
TNK HD(cam) Premium HD
MTV Unlimited

Góra   WindowsXPFirefox

Kanały Polsatu w Cyfrze+
PostWysłany: 2010-09-01, 22:15 
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Miejscowość: Cyfrowo

Hmm zapraszam do dyskusji po przeczytaniu moich tandetnych wniosków z dołączenia Polsatu do Cyfry :)

Temat:
post33362.html#p33362

Góra   Windows7Firefox

Kanały Polsatu w Cyfrze+
PostWysłany: 2010-09-03, 22:50 
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

mnie interesuje jedna rzecz: nie będzie fuzji, ok
kanały Polsatu w C+, ok
ale co z tego będzie miał CP? wszakże kanały "polsatowskie" to było coś co przyciągało do CP (zwłaszcza Polsat - to dla wielu podstawa obok TVP). wiele osób zrezygnuje z CP na rzecz C+ (kanały TVP, Polsat, jakieś filmowe). moi rodzice mają CP, ale jakbym o tym wiedział jakieś 3 tygodnie wcześniej to bym zabrał C+, teraz CP nie est jakoś szczególnie konkurencyjny...

o co chodzi? jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi albo o sex albo o pieniądze albo o sex za pieniądze.
CP zyska kasę za kanały w C+ ale ile straci na abonentach, którzy odejdą?

Góra   WindowsXPOpera

Kanały Polsatu w Cyfrze+
PostWysłany: 2010-09-13, 18:08 
nowy

Nie zakładam nowego tematu aby nie zaśmiecać forum, mam tylko krótkie pytanko. Otóż po dołączeniu polsatów nie działa mi funkcja Program na pilocie. Jakieś przejściowe kłopoty czy tak już będzie?

Góra   MacOSXFirefox

Kanały Polsatu w Cyfrze+
PostWysłany: 2010-09-13, 18:12 

Chodzi ci o EPG?
To jest niestety zależne od konkretnego nadawcy, w tym wypadku Polsatu

Góra   WindowsXPOpera

Kanały Polsatu w Cyfrze+
PostWysłany: 2010-09-13, 18:27 
nowy

Chodzi o programowanie stacji i konkretnych programów na kilka dni do przodu.

Góra   MacOSXFirefox

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 60 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość