Dołącz teraz!


Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Telewizji Satelitarnej i Cyfrowej w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!






Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
  Widok do druku

Czy to koniec cryptoboxów w nc+
Autor Wiadomość
PostWysłany: 2017-08-09, 20:40 
Offline
nowy

Rejestracja: 2015-10-16, 06:31
Posty: 7
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 1h 1m 52s
Kraj: Poland (pl)

Od 2 lat posiadam, cryptoboxa z karta nc+ cameleon oraz starego philipsa hd. Wczoraj odmówiłem wymiany philipsa na wifi box i po godzinie żaden kanał nie działa zarówno w cryptobox jak i i philipsie. Założyłem że dekodery padły ale dzisiaj przyjechał kolega ze swoją karta i i dekodery smigają. W dniu dzisiejszym zadzwoniłem do nc z prośba o przywrócenie stanu poprzedniego konsultant poinformował iz jest to niemożliwe ponieważ wyłączają tunelowanie do seca i dlatego wymieniaja dekodery.

Czy da się to jakoś obejść i uruchomić ta kartę w cryptoboxie czy jestem skazany na ten biały stolec ???


Góra   Windows7Safari
 Profil  
 

Czy to koniec cryptoboxów w nc+
PostWysłany: 2017-08-09, 21:45 
Offline
Przyjaciel Forum

Rejestracja: 2011-01-09, 15:22
Posty: 697
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy
Online: 6d 11h 7m 47s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: 800 ,duo2
Antena: 94cm USASL
Konwerter: inverto ultra black

Chcą ubić stare dekodery i tzw Januszy którzy nie mają pojęcia i będą wciskać szrot.

Konsultantów to nawet nie słuchaj "bo tam mają polecenie z góry"


Jakie masz uprawnienia na karcie?


Góra   WindowsFirefox
 Profil  
 

Czy to koniec cryptoboxów w nc+
PostWysłany: 2017-08-10, 07:33 
Offline
nowy

Rejestracja: 2015-10-16, 06:31
Posty: 7
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 1h 1m 52s
Kraj: Poland (pl)

Uprawnienia są oki karta działa w każdym dekoderze z nagra.
Natomiast w dekoderach z seca jest lipa.
Na szczęście za 2 miesiące kończy się umowa żegnaj NC+

Nie ważne czy konsultant się zna czy nie ważne że zablokowali tunelowanie do seca.


Góra   WindowsSafari
 Profil  
 

Czy to koniec cryptoboxów w nc+
PostWysłany: 2017-08-10, 09:18 
Offline
nowy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2016-07-27, 10:02
Posty: 10
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 8h 51m 25s
Kraj: Poland (pl)

Cały temat: http://forum.dvhk.to/showthread.php?t=821443


Góra   unknownFirefox
 Profil  
 

Czy to koniec cryptoboxów w nc+
PostWysłany: 2017-08-12, 12:03 
Offline
Przyjaciel Forum

Rejestracja: 2011-01-09, 15:22
Posty: 697
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy
Online: 6d 11h 7m 47s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: 800 ,duo2
Antena: 94cm USASL
Konwerter: inverto ultra black

No czytam to od początku jednak dobrze by było byś zapodał odczyt z oscama lub cccama jeśli takowy jest dostępny w tym Cryptoboxie. Karki Seca/nagra przełączają sie z 0100 na 1813 więc każdy dekoder taką karte ogarnie.Chociaż nie znam jak to jest z kartą nieparowaną nagry w takim dekodrze.


Mówisz 2 miesiące. Jeśli powiedziałeś im że nie przedłużysz to i tak powinno działać na czas umowy.


Góra   WindowsFirefox
 Profil  
 


Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Skocz do:  
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów



(opis strony) (opis strony)