Witajcie Mam dość nietypowy problem otóż wydawałoby się rzecz błaha pilot powoli przestawał działać aż dziś wreszcie przestał. W pierwszej kolejnosci oczywiście baterie mysle pewnie padły co sie okazuje 12 baterii juz wymieniłem i pilot jak nie działał tak nie działa. Co to może być koledzy ?
Powiem szczerze że doprowadził mnie juz dzis do ostateczności bo takich rzeczy jeszcze nie widziałem aby pilot przestał działać w tunerku który ma 4 miesiace i ani razu nie upadł.
Nie wiem ale dzis pozbawił mnie chęci do wszystkiego jak do jutra mu nie przejdzie to pilot razem z openboxem dostanie z młotka 5 kilowego
Hmm może by go rozebrać i poczyścić styki, lub samo oczko ale po 4 miesiącach coś mi to pachnie jakąś chińszczyzną. Powiem ci że pilot mojego Openboxa też zaczyna mnie niepokoić. Wprawdzie działa ok, ale sreberko z najczęściej używanych klawiszy już całe zeszło
mam te same problemy z pilotem od OP F-500 i pozycjonera Moteck V-Box II u mnie leczy je suszarka lub grzejnik spróbuj teraz takie pogody może noc na grzejniku mu pomoże gdzieś lekko zawilgotnieje i nie działa u mnie to jest przyczyną
Cholera nieciekawie to wygląda. Najgorsze jest to że zdobycie takiego pilota to szukanie za zagranicą lub pilot uniwersalny? A dystrybutor się ulotnił bądź zmienił nazwę sklepu.
@Harti Łudzę się jeszcze nadzieją że pilot od X-730 mu przypasuje choć za pieknie było by chyba ale jak by działały tylko funkcje podstawowe i info paska sygnału to mi już wystarczy Mi z tego sklepu tak jechały F-500 i nie mogły dojechać
Może to głupie pytanie, ale zadam je tak na wszelki wypadek. Wyłączyłeś tunerek z sieci na kilka minut? Może się delikatnie raczył podwiesić i niepotrzebnie się martwisz.
_________________ Parabola 190cm C-band Offset Channel Master 180cm Ku Band Famaval 310cm Ku AF8018; DSR3000; AB9000; Echostar sr5500; Openbox X-820; Dr HD F15
@Carmen Tak kilka razy miałem własnie już ten defekt i faktycznie ma tendencje raz na jakis czas zrobić sobie małego krzaczka. Z tego co widzę po 2 dniach męki z nim to raczej juz z niego nic nie bedzie pilot działa wtedy kiedy chce sam. Jak mu cos podpasuje to potrfi działac 2-3min perfekt pozniej koniec. Co 2 godziny musze go rozbierać i czyścic po takiej operacji dziala do 20min i zaczyna sie ponownie czkawka która coraz bardziej przybiera na czestotliwości. Jednym słowem podciął mi skrzydła ten tuner a tak dokladnie pilot bo na tunerek narzekać nie moge bo jest naprawde super czuły.
_________________ Parabola 190cm C-band Offset Channel Master 180cm Ku Band Famaval 310cm Ku AF8018; DSR3000; AB9000; Echostar sr5500; Openbox X-820; Dr HD F15
Ja mam cały czas powyżej 70% (dwa akwaria i tony kwiatów) i9 nigdy nie było podobnych problemów.
Tak Harti najważniejsze że działa no może jest ciut cięższy ale to nie przeszkadza pozatym dobry sprzedawca mozna nabyc tuner do prawie każdego tunerka
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum