Dołącz teraz!


Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Telewizji Satelitarnej i Cyfrowej w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!






Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
  Widok do druku

EVOBOX PVR
Autor Wiadomość
PostWysłany: 2016-01-02, 18:15 
Offline
Stały bywalec
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2012-04-06, 13:26
Posty: 202
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Online: 1d 18h 59m 17s
Kraj: Poland (pl)

Do sieci sprzedaży od połowy stycznia trafi nowy dekoder. Ponoć z bardzo zawansowanymi funkcjami, czy ktoś z forumowiczów ma na testach? Bo wiem że trafił do wybrańców na testy. Dorzucę zdjęcie, Tuner wyposażony jest w dysk twardy o pojemności 500 GB oraz wbudowany moduł Wi-Fi, który umożliwia bezprzewodowe połączenie z internetem, oraz nagrywanie z 3 kanałów.


Załączniki:
beznazwy.png
beznazwy.png [ 24.35 KiB | Obejrzany 4513 razy ]

_________________
www.art-sat.pl Instalacje satelitarne, DVB-T ...
Góra   WindowsMozilla
 Profil  
 

EVOBOX PVR
PostWysłany: 2016-01-15, 14:25 
Offline
Admin

Rejestracja: 2009-02-13, 19:24
Posty: 12191
Miejscowość: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował : 414 razy
Otrzymał podziękowań: 512 razy
Online: 182d 12h 1m 5s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh

Czytając opis na portalu SK nowego boxa dla abonentów CP jestem pod wrażeniem :w00t: Czyżby wyrzucili ten ohydny pomarańczowy design ? Inna kwestia to jak to pudełko będzie sprawować się w użytkowaniu :hmmm:
http://www.satkurier.pl/124222-nowy-dek ... go-polsatu

_________________
Parabola 200 (98e-53w), Laminas 120 (53e), Laminas AS 130 (55e)
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, SX9 Twin, AS-1, AS-2 TBS 6903
NC+| CP | MTV | TNT Sat | HD+ | Telekarta HD | Tricolor TV | MTC | SkyLink | XTra TV | Tivusat | Freesat Romania | Fransat HD | NTV+ | Max TV | ORF | RTVi Slovenia | Antiksat


Góra   LinuxSafari
 Profil  
 

EVOBOX PVR
PostWysłany: 2016-01-18, 23:13 
Offline
Stały bywalec
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2012-04-06, 13:26
Posty: 202
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Online: 1d 18h 59m 17s
Kraj: Poland (pl)

No otrzymałem na stan. Powiem tak naprawdę baaaaaaaaaardzo fajny sprzęt. Dla osób które są uwrażliwione na pomarańczowe kropeczki przy przełączaniu programów nie ma ich. Dekoder naprawdę jest bardzo szybki, ma fajny ciekawy wygląd nie zawstydzi stojąc na półce pod tv, na razie po kilku godzinach zabawy jestem pod wrażeniem.
Dopowiem co do funkcji współpracy z unicable, dekoder w menu ma możliwość wyboru kilku konwerterów (różnych firm). Na razie jeszcze nie uruchamiałem go na unicable, nie chce mi się wychodzić na dach.
Ogólnie bardzo pozytywnie. Ale to w końcu ADB maczało w nim palce.
Do jednej rzeczy bym się przyczepił - pilot, można by powiedzieć że został ten sam. Owszem jest troszkę zmian znikł kolor pomarańczowy, ale 90% to zwykły pilot standardowy.

_________________
www.art-sat.pl Instalacje satelitarne, DVB-T ...



Za ten post autor satelitarny_żołnierz otrzymał podziękowanie od Roger(2016-01-19, 06:58)
Góra   WindowsMozilla
 Profil  
 

EVOBOX PVR
PostWysłany: 2016-01-19, 17:28 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2010-09-16, 21:21
Posty: 583
Miejscowość: Bydgoszcz
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 41 razy
Online: 51d 15h 42m 39s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: HDBOX9105+E2
Antena: td64
Konwerter: inverto

Jakby był pilot przekombinowany to ludzie nie wiedzieliby jak go używać tak jak w upc pilot od horizona :smile1:

_________________
sprzęt jaki wpadnie do testów co jakiś czas inny


Góra   WindowsXPFirefox
 Profil  
 

EVOBOX PVR
PostWysłany: 2016-01-20, 12:47 
Offline
Stały bywalec
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2012-04-06, 13:26
Posty: 202
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Online: 1d 18h 59m 17s
Kraj: Poland (pl)

No może i masz rację z tym pilotem.

_________________
www.art-sat.pl Instalacje satelitarne, DVB-T ...


Góra   WindowsMozilla
 Profil  
 

EVOBOX PVR
PostWysłany: 2016-01-20, 17:05 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-11, 21:54
Posty: 1655
Miejscowość: Warszawa
Podziękował : 22 razy
Otrzymał podziękowań: 66 razy
Online: 24d 48m 51s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: DM800
Antena: Mabo120PM
Konwerter: Invacom

Cytuj:
Dla osób które są uwrażliwione na pomarańczowe kropeczki przy przełączaniu programów nie ma ich.

Będzie aktualizacja to i pomarańczowe wróci :w00t:

_________________
''Gdy gazela budzi się o poranku wie, że musi biegać szybciej niż najszybszy lew, inaczej zostanie pożarta...
Gdy rano budzi się lew - już wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, bo zdechnie z głodu...
Nieważne czy jesteś gazelą, czy lwem od rana musisz zapierdalać..."
PODOBNO:
(Muhammad bin Raschid Al Maktum, szejk Dubaju.)


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

EVOBOX PVR
PostWysłany: 2016-01-21, 23:03 
Offline
Stały bywalec
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2012-04-06, 13:26
Posty: 202
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Online: 1d 18h 59m 17s
Kraj: Poland (pl)

Nie nie ,,Jacek,, myślę że w tym kierunku to już nie pójdą.
Powiem jeszcze o funkcjach nagrywania, jest bardzo mocno rozbudowane. Nie będę się rozpisywał szczegółowo na ten temat, ale możliwości są bardzo duże i można przechodzić z funkcji do innych funkcji bardzo szybko i płynnie w odróżnieniu do sagemcom czy hd7000.
Znalazłem jeden minus, ale to wina CP. Instrukcja obsługi a właściwie jej brak, dla osób (laików) sądzę że jest to sprzęt nie do ogarnięcia. Dla mnie osoby znającej te klimaty i sprzęt CP, wymaga czasu dojście do pewnych funkcji a co dopiero zwykły ,,Kowalski,,.

_________________
www.art-sat.pl Instalacje satelitarne, DVB-T ...


Góra   WindowsMozilla
 Profil  
 

EVOBOX PVR
PostWysłany: 2017-05-16, 08:52 
Offline
Początkujący

Rejestracja: 2014-03-10, 13:03
Posty: 43
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 1d 44m 38s
Kraj: Poland (pl)

Witam.
Proszę posiadaczy dekodera EVOBOX o sprawdzenie na swoich odbiornikach czy mają ( dopiero od niedawna) taki sam problem co ja. Mianowicie dla programu Euronews nie mam możliwości wyboru innego języka niż aktualnie nadawany - francuski. Nie sprawdzałem podobnej "sprawy" na innych programach ale inne w zasadzie mnie nie interesują. Dotychczas na tym programie bezproblemowo mogłem mieć ustawiony język niemiecki.
Pozdrawiam. M.M.


Góra   WindowsFirefox
 Profil  
 

EVOBOX PVR
PostWysłany: 2017-05-16, 18:58 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 12:01
Posty: 13236
Miejscowość: 52 50N 15 50E
Podziękował : 50 razy
Otrzymał podziękowań: 316 razy
Online: 117d 10h 19s
Kraj: Poland (pl)



Tematu wprawdzie nie śledzę, ale może wiadomości sprzed kilku dni mają z tematem związek?
https://www.infosat.de/digital-tv/euron ... ra-192-ost

_________________
Parabola 190cm C-band
Offset Channel Master 180cm Ku Band (archiwum), na dachu Laminas 180cm
Famaval 310cm Ku
Echostar 120cm (28E)
Openbox X-820 oraz X-810; Dr HD F15; DR HD Grand; TBS69xx

Image


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

EVOBOX PVR
PostWysłany: 2017-05-16, 20:37 
Offline
Początkujący

Rejestracja: 2014-03-10, 13:03
Posty: 43
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 1d 44m 38s
Kraj: Poland (pl)

Serdecznie dziękuję Kolego Carmen za podanie tego linka.
Jest pod tym adresem dokładne wyjaśnienie powodów jakimi kierował się Euronews, zaprzestając emitowania wielu wersji językowych do swojego programu. Można się z wyjaśnieniami zgadzać lub nie. No ale niestety, trzeba się z nimi pogodzić. Dopiero dzisiaj w swoim poście zadałem odnośne pytanie, gdyż do wczoraj była możliwość skorzystania z języka rosyjskiego. Jakoś jeszcze dość dobrze go potrafię zrozumieć. Może to dlatego, że jestem już człowiekiem "starej daty" a w czasach mojego dzieciństwa i młodości był on językiem obowiązkowym, na wszystkich szczeblach szkół do jakich uczęszczałem.
Raz jeszcze dziękuję za szybką i konkretną odpowiedź i serdecznie pozdrawiam z Chorzowa. Marian Mazur.


Góra   WindowsFirefox
 Profil  
 

EVOBOX PVR
PostWysłany: 2017-07-09, 09:26 
Offline
Początkujący

Rejestracja: 2016-01-01, 16:46
Posty: 59
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Online: 17h 17m 3s

Od paru dni mam coś takiego zamiast napisów. Żadne reset nic nie dały. Ktoś, coś? Image

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka


Góra   WindowsXPSafari
 Profil  
 

EVOBOX PVR
PostWysłany: 2017-07-09, 10:32 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2012-12-02, 10:13
Posty: 1925
Podziękował : 183 razy
Otrzymał podziękowań: 81 razy
Online: 31d 17h 15m 38s
Kraj: Poland (pl)

Inny przewód HDMI ? Inne wejście w TV ? Sprawdzałeś na SCART ?

_________________
VU+ ULTIMO 4K
VU+ SOLO 2 BH
Mabo 150, Diora 90, Gosat 150
Andrew 100 laminat
Televes Q90AL


Góra   WindowsSafari
 Profil  
 

EVOBOX PVR
PostWysłany: 2017-07-09, 11:02 
Offline
Początkujący

Rejestracja: 2016-01-01, 16:46
Posty: 59
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Online: 17h 17m 3s

Przewody HD i wymienione. Obraz jest normalny dopóki nie włączę epgd czy menu a nawet jak podglasniam to przy wskaźniku głośności jest taki kwadrat z mrówkami. Zostaje euro złącze.

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka


Góra   WindowsXPSafari
 Profil  
 

EVOBOX PVR
PostWysłany: 2017-07-09, 11:04 
Offline
Początkujący

Rejestracja: 2016-01-01, 16:46
Posty: 59
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Online: 17h 17m 3s

Nie mogę postów edytować. Przewody hdmi wymienione. Epg a nie epgd.

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka


Góra   WindowsXPSafari
 Profil  
 

EVOBOX PVR
PostWysłany: 2017-09-05, 20:46 
Offline
Stały bywalec
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2012-04-06, 13:26
Posty: 202
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Online: 1d 18h 59m 17s
Kraj: Poland (pl)

Fotodetektor napisał(a):
Inny przewód HDMI ? Inne wejście w TV ? Sprawdzałeś na SCART ?

Przecież evo nie ma wyjścia scart tylko hd. Według mnie jest uszkodzony dekoder. Do punktu wymienić...

_________________
www.art-sat.pl Instalacje satelitarne, DVB-T ...


Góra   WindowsFirefox
 Profil  
 


Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Skocz do:  
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów



(opis strony) (opis strony)