SatClub.pl • Zobacz temat - Amiko SHD-8900 ALIEN





Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
  Widok do druku

Amiko SHD-8900 ALIEN
Autor Wiadomość
PostWysłany: 2011-04-29, 11:55 
Offline
Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-13, 19:24
Posty: 9555
Miejscowość: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował : 138 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy
Online: 110d 4h 47m 50s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 5925
Antena: 2m, Laminas 120
Konwerter: Inverto White Flansh

@loocas
Enigme masz na pen drive ? Ten napis "load" kojarzy mi się z booting w przypadku octanów a jak sam wiesz są lekko wybredne jeśli chodzi o peny. Może warto spr na innym pendrive. Na 4Gb patriot e2 biega bez problemów na 8gb za cholerę nie chce wystartować.

_________________
.:Parabola Żniniewicz 200cm (96.5e-53w):.
.:Laminas 120 (90e-15w):.
.:Offset Żniniewicz 120cm (60e+53e+46e):.
.:Mabo 115cm (42e+36e+33e):.
.:Corab 80cm (3.1e+9e):.
.:T90 (42e-4w):.
.:T90 (5w-45w):.
.:Laminas AS-270 (stand by):.


Góra   SymbianOSSafari
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2011-04-29, 12:15 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 12:08
Posty: 3822
Miejscowość: 50,82 N 19,12 E
Podziękował : 84 razy
Otrzymał podziękowań: 140 razy
Online: 90d 20h 12m 48s
Kraj: Poland (pl)



@zuchnet - akurat te tunery nie są wybredne jeśli chodzi o pena . Ja załadowałem E2 RSP ze starego Kingston 1Gb .
Fabrycznie te tunery nie mają wgranej E2 i stąd napis LOAD na wyświetlaczu . E2 wgrywa się bardzo szybko .
Plusem jest , że oba systemy siedzą we flash .
Co ciekawe E2 szybciej się bootuje niż SPARK . :w00t:

_________________
NIE !!! dla Wimax .

Antenki :
AS 180 - 95E - 50W QARL SPJ 2436+ , dekl. 6 cali .
AS 130 - 95E - 53W Echostar 18cali , dekl. 6 cali .
OFC 1200
Hollex R-120
AS 270 - czeka .
Poz. - Vandenberg , MOTECK V-BOX II , AS 2000 , AP-500 , SATWALKER

Tunery - sam nie wiem ile ?


Góra   WindowsXPMSIE7
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2011-04-29, 14:34 
Offline
Przyjaciel Forum

Rejestracja: 2010-05-27, 09:01
Posty: 786
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Online: 20d 19h 58m 32s

Po lekturze w tele-satellite zakładałem że jednak jakaś enigma jest już we flashu ale jak nie to procedurę ładowania już wczoraj "zczaiłem" (dzięki że tu też podałeś) ale o 2 w nocy nie miałem już na to siły - tym bardziej że nie udało mi się karty C+ uruchomić.
@rysiek wiesz jak to zrobić z tymi pluginami? bo jak sprawdzam po ftp to pliki są w root/plugins ale jak zrobię restart pluginów nic się nie dzieje.
Dzisiaj będę walczył z E2.
A swoją drogą to jak na sprzęt z taka ilością ram'u to ten start sparka trwa długo. I czas odczyty plików z pendraiwa to tez jakaś porażka. Ale jeszcze za wcześnie żeby go skreślać.

_________________
Mabo 150 (68,5 E - 15 W), Laminas OFC1200 + SG2100, Maximum E-85 Multifocus HB 13 E (twin + unicable) + Astra 19,2 E (twin),
Dr.HD F15, Prof 7301, OMICOM S2 PCI rev.3, TBS 6991, Octagon 1028.


Góra   Windows7Safari
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2011-04-29, 14:39 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 12:08
Posty: 3822
Miejscowość: 50,82 N 19,12 E
Podziękował : 84 razy
Otrzymał podziękowań: 140 razy
Online: 90d 20h 12m 48s
Kraj: Poland (pl)



Start Spark trwa dokładnie 50 sekund . :w00t: Dla porównania Vitamin 20 sekund. :grin:
Paczkę pluginów masz na stronie podanej w moim poście wyżej .
Po wczytaniu z pena wchodzisz w folder - plugins i kolejno uruchamiasz je przyciskiem OK na pilocie .
Kolor zielony - światełko obok nazwy plugina świadczy , że plugin działa .

_________________
NIE !!! dla Wimax .

Antenki :
AS 180 - 95E - 50W QARL SPJ 2436+ , dekl. 6 cali .
AS 130 - 95E - 53W Echostar 18cali , dekl. 6 cali .
OFC 1200
Hollex R-120
AS 270 - czeka .
Poz. - Vandenberg , MOTECK V-BOX II , AS 2000 , AP-500 , SATWALKER

Tunery - sam nie wiem ile ?


Góra   WindowsXPMSIE7
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2011-04-29, 15:11 
Offline
Przyjaciel Forum

Rejestracja: 2010-05-27, 09:01
Posty: 786
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Online: 20d 19h 58m 32s

Ze stronami zapoznałem się już wcześniej, pliki pobrałem, pluginy i E2 ale wracając do pluginów to było tak:
1. folder plugins skopiowałem na pena,
2. pen do tunera i po pewnym czasie pyta czy ma zainstalować (coś w tym stylu) daje tak,
3. ładuje (potem chyba restrat nie pamietam),
4. wchodzę w plugins i mam tylko calkulator (który też sie juz nie uruchamia a przed instalacją pluginów działał)
Zrobie restart fabryczny może pomoże, generalnie pierwsze co zrobiłem to aktualizacja softu do najnowszego czyli 1.1.37 a potem dalsza konfiguracja.

_________________
Mabo 150 (68,5 E - 15 W), Laminas OFC1200 + SG2100, Maximum E-85 Multifocus HB 13 E (twin + unicable) + Astra 19,2 E (twin),
Dr.HD F15, Prof 7301, OMICOM S2 PCI rev.3, TBS 6991, Octagon 1028.


Góra   Windows7Safari
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2011-04-29, 15:35 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 12:08
Posty: 3822
Miejscowość: 50,82 N 19,12 E
Podziękował : 84 razy
Otrzymał podziękowań: 140 razy
Online: 90d 20h 12m 48s
Kraj: Poland (pl)



Robisz prawidłowo . Weż plugins z tej strony - http://www.sparkfans.net/ .
Na penie powinien być tylko folder - plugins .

_________________
NIE !!! dla Wimax .

Antenki :
AS 180 - 95E - 50W QARL SPJ 2436+ , dekl. 6 cali .
AS 130 - 95E - 53W Echostar 18cali , dekl. 6 cali .
OFC 1200
Hollex R-120
AS 270 - czeka .
Poz. - Vandenberg , MOTECK V-BOX II , AS 2000 , AP-500 , SATWALKER

Tunery - sam nie wiem ile ?


Góra   WindowsXPMSIE7
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2011-04-30, 17:02 
Offline
Przyjaciel Forum

Rejestracja: 2010-05-27, 09:01
Posty: 786
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Online: 20d 19h 58m 32s

Wnioski po dalszej walce są takie:
Po zastosowaniu pustego pena do wgrywania pluginów udało się to zrobić.
Jest jeszcze kwestia ze jest folder plugins w plugins po rozpakowaniu archiwum - nie wiem czy to istotne ale.
Generalnie karta na mcas ruszyła ale tylko kanały SD z transpondera cyfry a HD już nie działają,
a kanały HD z transpondera ITI chodzą, nie oglądałem ich zbyt długo ale jakaś strasznie słaba jakość.
Kiedyś jak na różnych forach czytałem wywody o jakości kanałów SD i HD na różnych tunerach to myślałem że to jakieś subiektywne
wywody użytkowników ale widzę że jednak różnica jest - i to mocno widoczna - jeszcze się temu przyjrzę.
Jeżeli ktoś wie dlaczego tak się ten mcas zachowuje to proszę i info.

_________________
Mabo 150 (68,5 E - 15 W), Laminas OFC1200 + SG2100, Maximum E-85 Multifocus HB 13 E (twin + unicable) + Astra 19,2 E (twin),
Dr.HD F15, Prof 7301, OMICOM S2 PCI rev.3, TBS 6991, Octagon 1028.


Góra   WindowsVistaFirefox
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2011-05-13, 22:23 
Offline
nowy

Rejestracja: 2011-03-15, 14:08
Posty: 5
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 7h 35m 48s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: -
Antena: -
Konwerter: -

Na allegro już w cenie 499zł.

Co do szybkości startu na Sparku to przecież w ustawieniach jest do wyboru, Szybki lub Powolny start.


Góra   Windows7Safari
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2011-07-09, 18:18 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2010-01-24, 11:50
Posty: 270
Podziękował : 20 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy
Online: 14d 17h 57m 33s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: Spark

Witam. Mam takie pytanie, czy da się wgrać soft od Amico SHD 8900 do 990 LX Spark przez usb ?

_________________
GM990Image ★★星火最好的!★★
SW: 1.2.74 ★Mod★Image
DX: 53,0°E → 30,0°W
E2 → Nie dla GM990!
Image


Góra   unknownOpera
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2012-04-06, 13:18 
Offline
nowy

Rejestracja: 2012-04-06, 10:40
Posty: 2
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 1h 24m 48s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: golden media 990

jak przez FileZilla3.5.3 pliki do tunera i nadać im atrybuty 755. żeby działała karta c+


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2012-06-12, 12:13 
Offline
nowy

Rejestracja: 2012-06-11, 06:56
Posty: 12
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 7h 9m
Kraj: Poland (pl)
Tuner: Amiko Alien2
Antena: 90
Konwerter: monoblock

Artur napisał(a):
Tylko szkoda, że nie jest to combo. :confused:


na wloskich www widzialem juz nowego Amiko ALIEN 2 z wyswietlaczem VFD , combo za 159.90 EUR tzn podwojny SAT + DVB-T (czy DVB-T jest tez podwojne to niewiem)
opis w pdf - http://www.tele-satellite.com/TELE-sate ... /amiko.pdf


Góra   WindowsXPOpera
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2012-06-24, 18:50 
Offline
nowy

Rejestracja: 2009-09-16, 22:01
Posty: 14
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 2d 5m 13s
Tuner: GoldenInterstar870
Antena: 85
Konwerter: monoblock

Ciekawostka cenowa: :hmm:
Znalazłem na Słowackiej stronie ten tunerek w cenie: 98.90 EUR czyli 421 zł (Amiko SHD-8900 Alien + HDMI kábel zdarma) czyli od 100 wzwyż taniej niż w polskich sklepach,nawet jest on tańszy od Golden Media SPARK 990 Reloaded,poniżej adres tej stronki:
w google wpisać (skopiować)- Amiko SHD-8900 Alien + HDMI kábel zdarma

_________________
zbyck,tuner:Golden Interstar 870 CRCI Xpeed,ant:85


Góra   Windows7Safari
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2012-07-05, 05:33 
Offline
nowy

Rejestracja: 2012-06-11, 06:56
Posty: 12
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 7h 9m
Kraj: Poland (pl)
Tuner: Amiko Alien2
Antena: 90
Konwerter: monoblock

na tej samej Słowackiej stronie dostepny jest już najnowszy Amiko Alien2
W weekend był w cenie promocyjnej 162,90 EUR za trzygłowicowy combo (2xDVB-S2 + 1xDVB-T/C) , teraz są po 175
lub 150,90 EUR za 2xdvb-s2 , teraz 162,90
+ troche niestety droga przesyłka europejska i bez możliwości zapłaty przy odbiorze (nie z winy sprzedawcy)- 25EUR
gdyby był ktoś chętny z okolicy Zawiercia Sosnowca Myszkowa to mogę ewentualnie zapytać czy po promocyjnej cenie z minionego wekendu nie sprzeda mi dodatkowo drugiej sztuki Aliena2 - jedną przesyłką
ale szybko się zastanawiać, bo wątpię bym miał jeszcze dużo czasu na zapłatę
w Polsce go jeszcze raczej nikt niema ,a i tak u nas jak zwykle najdrożej (szukalem i pytalem- bez efektu. odpowiadają że za kilka tygodni)
cenowo wychodzi na to samo co blizniaczy GOLDEN MEDIA SPARK - TRIPLEX , lecz Aliena2 odroznia to , że posiada wyswietlacz VFD
AMIKO Alien2 -opis.pdf http://www.tele-satellite.com/TELE-satellite-1207/eng/amiko.pdf
GOLDEN MEDIA SPARK - TRIPLEX http://www.golden-interstar.pl/produkt.php?id=533


Góra   WindowsXPOpera
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2012-07-09, 17:32 
Offline
nowy

Rejestracja: 2012-07-01, 17:50
Posty: 3
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 2h 41m 18s
Kraj: Poland (pl)

Wszystko fajnie z tymi Alienami, ale nie mogę dopatrzeć się złącza CI ... :confused:


Góra   WindowsXPFirefox
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2012-07-09, 18:44 
Offline
Początkujący

Rejestracja: 2010-07-15, 08:41
Posty: 75
Miejscowość: Katowice
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 4d 3h 12m 57s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: AMIKO ALIEN 2+Showbox Vitamin HD 5000

To proste. Takiego złącza AMIKO nie ma i mieć nie będzie.


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 


Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów


Technologia Przetłumacz
Afrikaans Albanian Arabic Belarusian Bulgarian Catalan Chinese Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician German Greek Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Taiwanese Thai Turkish Ukrainian Vietnamese Welsh Yiddish