Telewizja satelitarna w zasięgu ręki • Zobacz temat - Amiko SHD-8900 ALIEN





Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
  Widok do druku

Amiko SHD-8900 ALIEN
Autor Wiadomość
PostWysłany: 2011-04-29, 11:55 
Offline
Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-13, 19:24
Posty: 9136
Miejscowość: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował : 121 razy
Otrzymał podziękowań: 200 razy
Online: 100d 2h 58m 30s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 5925
Antena: 2m, Laminas 120
Konwerter: Inverto White Flansh

@loocas
Enigme masz na pen drive ? Ten napis "load" kojarzy mi się z booting w przypadku octanów a jak sam wiesz są lekko wybredne jeśli chodzi o peny. Może warto spr na innym pendrive. Na 4Gb patriot e2 biega bez problemów na 8gb za cholerę nie chce wystartować.

_________________
.:Parabola Żniniewicz 200cm (96.5e-53w):.
.:Laminas 120 (90e-15w):.
.:Offset Żniniewicz 120cm (60e+53e+46e):.
.:Mabo 115cm (42e+36e+33e):.
.:Corab 80cm (3.1e+9e):.
.:Corab 80cm (18w+15w+12.5w):.
.:T90 (45e-5w):.
.:Laminas AS-270 (stand by):.


Góra   SymbianOSSafari
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2011-04-29, 12:15 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 12:08
Posty: 3637
Miejscowość: 50,82 N 19,12 E
Podziękował : 76 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy
Online: 79d 21h 40m 4s
Kraj: Poland (pl)



@zuchnet - akurat te tunery nie są wybredne jeśli chodzi o pena . Ja załadowałem E2 RSP ze starego Kingston 1Gb .
Fabrycznie te tunery nie mają wgranej E2 i stąd napis LOAD na wyświetlaczu . E2 wgrywa się bardzo szybko .
Plusem jest , że oba systemy siedzą we flash .
Co ciekawe E2 szybciej się bootuje niż SPARK . :w00t:

_________________
NIE !!! dla Wimax .


Góra   WindowsXPMSIE7
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2011-04-29, 14:34 
Offline
Przyjaciel Forum

Rejestracja: 2010-05-27, 09:01
Posty: 782
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Online: 20d 5h 4m 52s

Po lekturze w tele-satellite zakładałem że jednak jakaś enigma jest już we flashu ale jak nie to procedurę ładowania już wczoraj "zczaiłem" (dzięki że tu też podałeś) ale o 2 w nocy nie miałem już na to siły - tym bardziej że nie udało mi się karty C+ uruchomić.
@rysiek wiesz jak to zrobić z tymi pluginami? bo jak sprawdzam po ftp to pliki są w root/plugins ale jak zrobię restart pluginów nic się nie dzieje.
Dzisiaj będę walczył z E2.
A swoją drogą to jak na sprzęt z taka ilością ram'u to ten start sparka trwa długo. I czas odczyty plików z pendraiwa to tez jakaś porażka. Ale jeszcze za wcześnie żeby go skreślać.

_________________
Mabo 150 (68,5 E - 15 W), Laminas OFC1200 + SG2100, Maximum E-85 Multifocus HB 13 E (twin + unicable) + Astra 19,2 E (twin),
Dr.HD F15, Prof 7301, OMICOM S2 PCI rev.3, TBS 6991, Octagon 1028.


Góra   Windows7Safari
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2011-04-29, 14:39 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 12:08
Posty: 3637
Miejscowość: 50,82 N 19,12 E
Podziękował : 76 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy
Online: 79d 21h 40m 4s
Kraj: Poland (pl)



Start Spark trwa dokładnie 50 sekund . :w00t: Dla porównania Vitamin 20 sekund. :grin:
Paczkę pluginów masz na stronie podanej w moim poście wyżej .
Po wczytaniu z pena wchodzisz w folder - plugins i kolejno uruchamiasz je przyciskiem OK na pilocie .
Kolor zielony - światełko obok nazwy plugina świadczy , że plugin działa .

_________________
NIE !!! dla Wimax .


Góra   WindowsXPMSIE7
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2011-04-29, 15:11 
Offline
Przyjaciel Forum

Rejestracja: 2010-05-27, 09:01
Posty: 782
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Online: 20d 5h 4m 52s

Ze stronami zapoznałem się już wcześniej, pliki pobrałem, pluginy i E2 ale wracając do pluginów to było tak:
1. folder plugins skopiowałem na pena,
2. pen do tunera i po pewnym czasie pyta czy ma zainstalować (coś w tym stylu) daje tak,
3. ładuje (potem chyba restrat nie pamietam),
4. wchodzę w plugins i mam tylko calkulator (który też sie juz nie uruchamia a przed instalacją pluginów działał)
Zrobie restart fabryczny może pomoże, generalnie pierwsze co zrobiłem to aktualizacja softu do najnowszego czyli 1.1.37 a potem dalsza konfiguracja.

_________________
Mabo 150 (68,5 E - 15 W), Laminas OFC1200 + SG2100, Maximum E-85 Multifocus HB 13 E (twin + unicable) + Astra 19,2 E (twin),
Dr.HD F15, Prof 7301, OMICOM S2 PCI rev.3, TBS 6991, Octagon 1028.


Góra   Windows7Safari
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2011-04-29, 15:35 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 12:08
Posty: 3637
Miejscowość: 50,82 N 19,12 E
Podziękował : 76 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy
Online: 79d 21h 40m 4s
Kraj: Poland (pl)



Robisz prawidłowo . Weż plugins z tej strony - http://www.sparkfans.net/ .
Na penie powinien być tylko folder - plugins .

_________________
NIE !!! dla Wimax .


Góra   WindowsXPMSIE7
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2011-04-30, 17:02 
Offline
Przyjaciel Forum

Rejestracja: 2010-05-27, 09:01
Posty: 782
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Online: 20d 5h 4m 52s

Wnioski po dalszej walce są takie:
Po zastosowaniu pustego pena do wgrywania pluginów udało się to zrobić.
Jest jeszcze kwestia ze jest folder plugins w plugins po rozpakowaniu archiwum - nie wiem czy to istotne ale.
Generalnie karta na mcas ruszyła ale tylko kanały SD z transpondera cyfry a HD już nie działają,
a kanały HD z transpondera ITI chodzą, nie oglądałem ich zbyt długo ale jakaś strasznie słaba jakość.
Kiedyś jak na różnych forach czytałem wywody o jakości kanałów SD i HD na różnych tunerach to myślałem że to jakieś subiektywne
wywody użytkowników ale widzę że jednak różnica jest - i to mocno widoczna - jeszcze się temu przyjrzę.
Jeżeli ktoś wie dlaczego tak się ten mcas zachowuje to proszę i info.

_________________
Mabo 150 (68,5 E - 15 W), Laminas OFC1200 + SG2100, Maximum E-85 Multifocus HB 13 E (twin + unicable) + Astra 19,2 E (twin),
Dr.HD F15, Prof 7301, OMICOM S2 PCI rev.3, TBS 6991, Octagon 1028.


Góra   WindowsVistaFirefox
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2011-05-13, 22:23 
Offline
nowy

Rejestracja: 2011-03-15, 14:08
Posty: 5
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 5h 50m 48s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: -
Antena: -
Konwerter: -

Na allegro już w cenie 499zł.

Co do szybkości startu na Sparku to przecież w ustawieniach jest do wyboru, Szybki lub Powolny start.


Góra   Windows7Safari
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2011-07-09, 18:18 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2010-01-24, 11:50
Posty: 246
Podziękował : 19 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Online: 13d 15h 28m 1s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: Spark

Witam. Mam takie pytanie, czy da się wgrać soft od Amico SHD 8900 do 990 LX Spark przez usb ?

_________________
GM990Image ★★星火最好的!★★
SW: ver2_1.2.73_Busybox_1.21.1 ★Mod★Image
DX: 53,0°E → 30,0°W
E2 → Nie dla GM990!
Image


Góra   unknownOpera
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2012-04-06, 13:18 
Offline
nowy

Rejestracja: 2012-04-06, 10:40
Posty: 2
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 1h 24m 48s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: golden media 990

jak przez FileZilla3.5.3 pliki do tunera i nadać im atrybuty 755. żeby działała karta c+


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2012-06-12, 12:13 
Offline
nowy

Rejestracja: 2012-06-11, 06:56
Posty: 12
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 7h 9m
Kraj: Poland (pl)
Tuner: Amiko Alien2
Antena: 90
Konwerter: monoblock

Artur napisał(a):
Tylko szkoda, że nie jest to combo. :confused:


na wloskich www widzialem juz nowego Amiko ALIEN 2 z wyswietlaczem VFD , combo za 159.90 EUR tzn podwojny SAT + DVB-T (czy DVB-T jest tez podwojne to niewiem)
opis w pdf - http://www.tele-satellite.com/TELE-sate ... /amiko.pdf


Góra   WindowsXPOpera
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2012-06-24, 18:50 
Offline
nowy

Rejestracja: 2009-09-16, 22:01
Posty: 14
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 2d 2m 25s
Tuner: GoldenInterstar870
Antena: 85
Konwerter: monoblock

Ciekawostka cenowa: :hmm:
Znalazłem na Słowackiej stronie ten tunerek w cenie: 98.90 EUR czyli 421 zł (Amiko SHD-8900 Alien + HDMI kábel zdarma) czyli od 100 wzwyż taniej niż w polskich sklepach,nawet jest on tańszy od Golden Media SPARK 990 Reloaded,poniżej adres tej stronki:
w google wpisać (skopiować)- Amiko SHD-8900 Alien + HDMI kábel zdarma

_________________
zbyck,tuner:Golden Interstar 870 CRCI Xpeed,ant:85


Góra   Windows7Safari
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2012-07-05, 05:33 
Offline
nowy

Rejestracja: 2012-06-11, 06:56
Posty: 12
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 7h 9m
Kraj: Poland (pl)
Tuner: Amiko Alien2
Antena: 90
Konwerter: monoblock

na tej samej Słowackiej stronie dostepny jest już najnowszy Amiko Alien2
W weekend był w cenie promocyjnej 162,90 EUR za trzygłowicowy combo (2xDVB-S2 + 1xDVB-T/C) , teraz są po 175
lub 150,90 EUR za 2xdvb-s2 , teraz 162,90
+ troche niestety droga przesyłka europejska i bez możliwości zapłaty przy odbiorze (nie z winy sprzedawcy)- 25EUR
gdyby był ktoś chętny z okolicy Zawiercia Sosnowca Myszkowa to mogę ewentualnie zapytać czy po promocyjnej cenie z minionego wekendu nie sprzeda mi dodatkowo drugiej sztuki Aliena2 - jedną przesyłką
ale szybko się zastanawiać, bo wątpię bym miał jeszcze dużo czasu na zapłatę
w Polsce go jeszcze raczej nikt niema ,a i tak u nas jak zwykle najdrożej (szukalem i pytalem- bez efektu. odpowiadają że za kilka tygodni)
cenowo wychodzi na to samo co blizniaczy GOLDEN MEDIA SPARK - TRIPLEX , lecz Aliena2 odroznia to , że posiada wyswietlacz VFD
AMIKO Alien2 -opis.pdf http://www.tele-satellite.com/TELE-satellite-1207/eng/amiko.pdf
GOLDEN MEDIA SPARK - TRIPLEX http://www.golden-interstar.pl/produkt.php?id=533


Góra   WindowsXPOpera
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2012-07-09, 17:32 
Offline
nowy

Rejestracja: 2012-07-01, 17:50
Posty: 3
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 2h 41m 18s
Kraj: Poland (pl)

Wszystko fajnie z tymi Alienami, ale nie mogę dopatrzeć się złącza CI ... :confused:


Góra   WindowsXPFirefox
 Profil  
 

Amiko SHD-8900 ALIEN
PostWysłany: 2012-07-09, 18:44 
Offline
Początkujący

Rejestracja: 2010-07-15, 08:41
Posty: 75
Miejscowość: Katowice
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 4d 1h 6m 43s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: AMIKO ALIEN 2+Showbox Vitamin HD 5000

To proste. Takiego złącza AMIKO nie ma i mieć nie będzie.


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 


Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów