Dołącz teraz!


Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Telewizji Satelitarnej i Cyfrowej w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!






Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
  Widok do druku

Intelsat 33e i Intelsat 36
Autor Wiadomość
PostWysłany: 2016-08-24, 18:07 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 12:08
Posty: 5013
Podziękował : 217 razy
Otrzymał podziękowań: 284 razy
Online: 159d 5h 50m 43s
Kraj: Poland (pl)

Dziś o godz . 23:55 - 0:40 wystartuje rakieta Ariane 5 z dwoma satelitami na pokładzie

Intelsat 33 e - docelowo ma zająć pozycję 60 E
Intelsat 36 - będzie umieszczony na 68,5 E razem z Intelsatem 20 .

Oba ptaszki będą odbieralne w Polsce / zobaczymy które wiązki / .

Info - http://satkurier.pl/news/150757/2408-po ... -i-36.html

http://www.arianespace.com/mission/ariane-flight-va232/

Trzymajmy kciuki za powodzenie lotu . :thumbsup:

Nie mogę znależć mapek pokrycia obu satelit . :sly:


Góra   WindowsXPFirefox
 Profil  
 

Intelsat 33e i Intelsat 36
PostWysłany: 2016-08-24, 18:20 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-11, 22:03
Posty: 912
Miejscowość: Duchowa stolica śl.
Podziękował : 40 razy
Otrzymał podziękowań: 56 razy
Online: 37d 17h 42m 23s
Kraj: Poland (pl)



Rysiek może to coś wyjaśni, http://www.sky-brokers.com/uploads/c1/5 ... prints.pdf

_________________
http://jackysat.atspace.com/
SAT - Ariva 250HD combo / Hivion HF8900 - Emme Esse ASC 125 - DG 380 (90E-58W)/ Inverto Black Ultra /
NAZIEMNA - Ariva 250HD/Ferguson FT 8100 HD/X3MTV-HU2300-DAT75+MRD - Logarytmiczna pas
FM - Televes FM circular 1201



Za ten post autor jacky-x otrzymał podziękowanie od rysiuhelix(2016-08-24, 20:27)
Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Intelsat 33e i Intelsat 36
PostWysłany: 2016-08-24, 20:11 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 06:39
Posty: 2381
Miejscowość: Bytom
Podziękował : 89 razy
Otrzymał podziękowań: 267 razy
Online: 101d 18h 17m 49s
Kraj: Poland (pl)



Strach patrzeć na te wiązki pasma Ku :slap:


Intelsat 33e @60° E

Ku-Band Multi-Spot & Eurasia Beams:
Image


C-Band Sub-Saharan & Spot Beams:
Image


Ka-band Global Beam:
Image


źródło:
http://www.intelsat.com/fleetmaps/

_________________
Mabo 1.15m+SG2100, Laminas AS-130+SG2100, Mabo 1.25m @40.5°W, Otis 1.25m @90°E
Parabola Żniniewicz 150cm [stand by]
Openbox F-500 / X-730PVR / X-800 / X-820 CI / Azbox Elite HD / Dr.HD D15 / Prof. 7301



Za ten post autor Slavio otrzymał podziękowania - 2 rysiuhelix(2016-08-24, 20:27), Tomek22(2016-08-24, 21:11)
Góra   WindowsXPFirefox
 Profil  
 

Intelsat 33e i Intelsat 36
PostWysłany: 2016-08-24, 21:11 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2010-06-05, 11:25
Posty: 3038
Miejscowość: Łódź Centrum N51°49 E19°26
Podziękował : 877 razy
Otrzymał podziękowań: 252 razy
Online: 83d 17h 19m 46s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Showbox Vitamin 5000HD+Prof 7301 S2
Antena: Mabo 1.80m. Corab 60cm
Konwerter: Inverto Black Ultra z Mifferem 58mm. TM-1 (biały)

Rzeczywiście strach patrzeć na wiązki Ku. Nie wiadomo jaką wiązke będzie się odbierało o ile w ogóle coś doleci.

_________________
Showbox Vitamin 5000HD
Showbox Vitamin NAND 256MB Hyperion 5.1
Prof 7301 S2 PCI

Zestaw Odbiorczy:
Mabo 1.80m 93.5*E-37.5*W Inverto Biały, Inverto Black Ultra (przerobiony, aktualnie założony), Invacom SNF-031, TM-1 (biały), Siłownik 24', Deklinacja 12'
Corab 60cm (13*E)+Sharp BS1R5EL100A 1,0db


Góra   unknownFirefox
 Profil  
 

Intelsat 33e i Intelsat 36
PostWysłany: 2016-08-24, 22:02 
Offline
Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-13, 19:24
Posty: 12100
Miejscowość: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował : 404 razy
Otrzymał podziękowań: 506 razy
Online: 180d 49m 45s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh

Ja coś czuję że z tej pozycji nie odbierzmy nic :no:

_________________
Parabola 200 (98e-53w), Laminas 120 (53e), Laminas AS 130 (55e)
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, SX9 Twin, AS-1, AS-2 TBS 6903
NC+| CP | MTV | TNT Sat | HD+ | Telekarta HD | Tricolor TV | MTC | SkyLink | XTra TV | Tivusat | Freesat Romania | Fransat HD | NTV+ | Max TV | ORF | RTVi Slovenia | Antiksat


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Intelsat 33e i Intelsat 36
PostWysłany: 2016-08-24, 22:15 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 06:39
Posty: 2381
Miejscowość: Bytom
Podziękował : 89 razy
Otrzymał podziękowań: 267 razy
Online: 101d 18h 17m 49s
Kraj: Poland (pl)



rysiuhelix napisał(a):
Dziś o godz . 23:55 - 0:40 wystartuje rakieta Ariane 5 z dwoma satelitami na pokładzie

Intelsat 33 e - docelowo ma zająć pozycję 60 E
Intelsat 36 - będzie umieszczony na 68,5 E razem z Intelsatem 20 (...)


Transmisja na żywo:

Eutelsat 7A @7°E
11.041 V 4937 3/4 DVB-S2/8PSK/HD (MPEG-4, 4:2:0)
ID: CSG Kourou


SES-4 @22° W
11.127 H 17250 3/5 DVB-S2/8PSK/HD (MPEG-4, 4:2:0)
ID: Reuters Live HD

_________________
Mabo 1.15m+SG2100, Laminas AS-130+SG2100, Mabo 1.25m @40.5°W, Otis 1.25m @90°E
Parabola Żniniewicz 150cm [stand by]
Openbox F-500 / X-730PVR / X-800 / X-820 CI / Azbox Elite HD / Dr.HD D15 / Prof. 7301


Góra   WindowsXPFirefox
 Profil  
 

Intelsat 33e i Intelsat 36
PostWysłany: 2016-08-25, 15:11 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 12:08
Posty: 5013
Podziękował : 217 razy
Otrzymał podziękowań: 284 razy
Online: 159d 5h 50m 43s
Kraj: Poland (pl)

No i lot zakończony szczęśliwie . :thumbsup: A czy coś się odbierze z tych pozycji - zobaczymy - miesiąc dwa i się wyjaśni . :hmmm:


Góra   WindowsXPFirefox
 Profil  
 

Intelsat 33e i Intelsat 36
PostWysłany: 2016-08-25, 15:30 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 06:39
Posty: 2381
Miejscowość: Bytom
Podziękował : 89 razy
Otrzymał podziękowań: 267 razy
Online: 101d 18h 17m 49s
Kraj: Poland (pl)



Intelsat 36 @68.5°E

Załącznik:
Intelsat 36.jpg
Intelsat 36.jpg [ 72.72 KiB | Obejrzany 593 razy ]

źródło:
http://www.intelsat.com/wp-content/uplo ... S-36-1.pdf


Intelsat 36 jest wyposażony w 30 transponderów w paśmie Ku, ale jak wynika z aktualnych komunikatów - będą one pracować wyłącznie w wiązce subsaharyjskiej na potrzeby afrykańskiego operatora DSTV (Multichoice). Nie opublikowano mapek zasięgu.

W przypadku pasma C dostępnych będzie 10 transponderów, ale ukształtowanie wiązki nie napawa optymizmem - Polskę omija. Jak wyjaśnia operator - przeznaczeniem tych pojemności będzie dystrybucja kanałów dla operatorów kablowych w południowych obszarach Azji.

Czytaj więcej na: http://satkurier.pl/news/150879/intelsa ... wideo.html

_________________
Mabo 1.15m+SG2100, Laminas AS-130+SG2100, Mabo 1.25m @40.5°W, Otis 1.25m @90°E
Parabola Żniniewicz 150cm [stand by]
Openbox F-500 / X-730PVR / X-800 / X-820 CI / Azbox Elite HD / Dr.HD D15 / Prof. 7301


Góra   WindowsXPFirefox
 Profil  
 

Intelsat 33e i Intelsat 36
PostWysłany: 2016-08-25, 20:19 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 12:08
Posty: 5013
Podziękował : 217 razy
Otrzymał podziękowań: 284 razy
Online: 159d 5h 50m 43s
Kraj: Poland (pl)

Slavio napisał(a):
Intelsat 36 @68.5°E

Załącznik:
Intelsat 36.jpg

źródło:
http://www.intelsat.com/wp-content/uplo ... S-36-1.pdf


Intelsat 36 jest wyposażony w 30 transponderów w paśmie Ku, ale jak wynika z aktualnych komunikatów - będą one pracować wyłącznie w wiązce subsaharyjskiej na potrzeby afrykańskiego operatora DSTV (Multichoice). Nie opublikowano mapek zasięgu.

W przypadku pasma C dostępnych będzie 10 transponderów, ale ukształtowanie wiązki nie napawa optymizmem - Polskę omija. Jak wyjaśnia operator - przeznaczeniem tych pojemności będzie dystrybucja kanałów dla operatorów kablowych w południowych obszarach Azji.

Czytaj więcej na: http://satkurier.pl/news/150879/intelsa ... wideo.html


:sly: To po co ja trzymałem kciuki za powodzenie lotu :hmmm:
Anteny 6 metrowej to ja nie postawię . :no: :grin:


Góra   WindowsXPFirefox
 Profil  
 

Intelsat 33e i Intelsat 36
PostWysłany: 2016-09-12, 18:47 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 12:08
Posty: 5013
Podziękował : 217 razy
Otrzymał podziękowań: 284 razy
Online: 159d 5h 50m 43s
Kraj: Poland (pl)

Chyba nie prędko zobaczymy , jeśli w ogóle Intelsata 33e . Problemy z silnikami :hmmm:


Góra   WindowsXPFirefox
 Profil  
 

Intelsat 33e i Intelsat 36
PostWysłany: 2017-01-31, 12:53 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 12:08
Posty: 5013
Podziękował : 217 razy
Otrzymał podziękowań: 284 razy
Online: 159d 5h 50m 43s
Kraj: Poland (pl)

http://www.flysat.com/is33e.php

Intelsat 33e rozpoczął regularną pracę . Sygnały przetasowane nieżle . Trzeba testować .


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Intelsat 33e i Intelsat 36
PostWysłany: 2017-02-23, 18:43 
Offline
nowy

Rejestracja: 2016-10-02, 18:24
Posty: 1
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 21m 36s
Kraj: Poland (pl)
Antena: sat
Konwerter: single

Transponder 11078 V 8333 świeci aż miło na antenie 80cm. Także zasięg w Rzeszowie super. trochę tnie, bo wieje dziś i antena lata, ale po uspokojeniu na pewno będzie ok. Oczywiście 60E


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 


Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Skocz do:  
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów



(opis strony) (opis strony)