Dołącz teraz!


Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Telewizji Satelitarnej i Cyfrowej w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!






Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 42 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
  Widok do druku

Konwerter Unicable a miernik ???
Autor Wiadomość
PostWysłany: 2017-04-15, 16:37 
Offline
Początkujący
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2013-03-24, 23:20
Posty: 66
Miejscowość: Łódź 51.44.38 N , 19.23.32 E
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 18 razy
Online: 6d 21h 20m 1s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Azbox + HD , VU+ Ultimo , DBox2 Ferguson Ariva200,
Antena: 2m parabola IRTE, 1,5m parabola Mabo
Konwerter: ALPS BSNE8-601A, Inverto black Ultra

A taki :

Image
Image
Image

Wreszcie dokładny , powtarzalne pomiary , podgląd i pomiary wszystkich standardów DVB T, T2, C , C2, DVB S2 , DSS, , ma to szybki analizator widma 90ms dokładność pomiarów + - 1.5dB waży około 2 kG bateria starcza na 3 godziny .

Specyfikacja producenta :

http://www.promaxelectronics.com/downloads/manuals/English/HDRANGERlite.pdf

http://www.promaxelectronics.com/downloads/manuals/English/HDRANGERlite-QuickRef.pdf


P.S mam go już od 2 lat .

_________________
Do odbioru używam :
-----------------------------
200 cm parabola IRTE
150 cm parabola Mabo Szczecin
Alps BSNE 8 , Scharp BSCU86L70 , BKU2353 , Samsung MSDE8232AA , Inverto Black Ultra
Azbox + HD , VU+ Ultimo , Ferguson Ariva 200 ,Nokia Dbox2


Góra   Windows7Safari
 Profil  
 

Konwerter Unicable a miernik ???
PostWysłany: 2017-04-15, 16:42 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2012-12-02, 10:13
Posty: 1925
Podziękował : 183 razy
Otrzymał podziękowań: 81 razy
Online: 31d 17h 15m 38s
Kraj: Poland (pl)

ach ech uffff
Szacun wielki. Świetny sprzęt. nie zazdroszczę bo to nie ładnie, ale kozak.
dobrze wiedzieć, że ktoś inwestuje w sprzęt a nie w chińskie badziewie za 600 zł.

_________________
VU+ ULTIMO 4K
VU+ SOLO 2 BH
Mabo 150, Diora 90, Gosat 150
Andrew 100 laminat
Televes Q90AL


Góra   WindowsSafari
 Profil  
 

Konwerter Unicable a miernik ???
PostWysłany: 2017-04-15, 16:56 
Offline
Początkujący
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2013-03-24, 23:20
Posty: 66
Miejscowość: Łódź 51.44.38 N , 19.23.32 E
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 18 razy
Online: 6d 21h 20m 1s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Azbox + HD , VU+ Ultimo , DBox2 Ferguson Ariva200,
Antena: 2m parabola IRTE, 1,5m parabola Mabo
Konwerter: ALPS BSNE8-601A, Inverto black Ultra

Badziewie tez mam taki model combo SF6000 niby satlink ale to nie jest ta firma . ale używam tylko jako monitor zamiast telewizora

http://sat-link.pl/pl/mierniki/18-miernik-sf6000-s2t2-combo.html

Będę musiał się tego pozbyć bo planuję kupno promaxa ultralait z wejściem A/V .

http://www.promaxelectronics.com/images/products/HD/HDRangerUltraLite.jpg

Kosztuje to kupę siana ale zwróci się , poprzedni zwrócił się po 6 miesiącach , Łódź jest dużym ale biednym miastem za ustawienie anteny zamontowanej przez klienta bierze się od 60zł / balkon do 80 - 100zł / dach .

_________________
Do odbioru używam :
-----------------------------
200 cm parabola IRTE
150 cm parabola Mabo Szczecin
Alps BSNE 8 , Scharp BSCU86L70 , BKU2353 , Samsung MSDE8232AA , Inverto Black Ultra
Azbox + HD , VU+ Ultimo , Ferguson Ariva 200 ,Nokia Dbox2


Góra   Windows7Safari
 Profil  
 

Konwerter Unicable a miernik ???
PostWysłany: 2017-04-15, 17:00 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2012-12-02, 10:13
Posty: 1925
Podziękował : 183 razy
Otrzymał podziękowań: 81 razy
Online: 31d 17h 15m 38s
Kraj: Poland (pl)

promoax to high level. Bije na głowę Televesa.
Ja mam skłonności do Rovera.

Jaka cen tego ultra jest i gdzie można spytać o cenę ?

_________________
VU+ ULTIMO 4K
VU+ SOLO 2 BH
Mabo 150, Diora 90, Gosat 150
Andrew 100 laminat
Televes Q90AL


Góra   WindowsSafari
 Profil  
 

Konwerter Unicable a miernik ???
PostWysłany: 2017-04-15, 17:23 
Offline
Początkujący
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2013-03-24, 23:20
Posty: 66
Miejscowość: Łódź 51.44.38 N , 19.23.32 E
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 18 razy
Online: 6d 21h 20m 1s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Azbox + HD , VU+ Ultimo , DBox2 Ferguson Ariva200,
Antena: 2m parabola IRTE, 1,5m parabola Mabo
Konwerter: ALPS BSNE8-601A, Inverto black Ultra

Najtaniej w Polsce kupisz go w Bielsko białej kosztuje 1900Euro netto :

http://www.kabelkom.pl/news-id105

po kupnie na firmę odliczysz vat wyjdzie po przeliczeniu na pln 8200zł

Rovera też mam taki model z przed 8 lat ale trzyma się zmieniłem akumulatory z nikolowo wodorkowych na litowo jonowe panasonica 3,4AH i jeszcze ich nie ładowałem , niestety mój rover nie obsługuje SCR .

Image

_________________
Do odbioru używam :
-----------------------------
200 cm parabola IRTE
150 cm parabola Mabo Szczecin
Alps BSNE 8 , Scharp BSCU86L70 , BKU2353 , Samsung MSDE8232AA , Inverto Black Ultra
Azbox + HD , VU+ Ultimo , Ferguson Ariva 200 ,Nokia Dbox2


Góra   Windows7Safari
 Profil  
 

Konwerter Unicable a miernik ???
PostWysłany: 2017-04-15, 17:25 
Offline
Początkujący
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2015-08-29, 19:42
Posty: 56
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 15h 31m 40s
Kraj: Poland (pl)

digitaltech napisał(a):
Podłączasz przewód po wyjście złote SCR włączasz miernik nic nie pokazuje , wchodzisz na ostatnia zakładkę SCR, włączasz obsługę SCR Enable , wybrać trzeba jeszcze SELECT SLOT 0 - 4 ( ja osobiście jak dobrze pamiętam w przypadku inverto od cyfrowego Polsatu miałem wybrany SLOT4 ) , następnie wracasz do głównego ustawienia anteny i powinno zacząć Ci pokazywać się sygnału i jakość pod warunkiem , że miernik i LNB są sprawne , ja to sprawdziłem u jednego z klientów .


W moich ustawieniach SELECT SLOT jest od 0 do 3 ?


Góra   WindowsSafari
 Profil  
 

Konwerter Unicable a miernik ???
PostWysłany: 2017-04-15, 17:34 
Offline
Początkujący
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2013-03-24, 23:20
Posty: 66
Miejscowość: Łódź 51.44.38 N , 19.23.32 E
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 18 razy
Online: 6d 21h 20m 1s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Azbox + HD , VU+ Ultimo , DBox2 Ferguson Ariva200,
Antena: 2m parabola IRTE, 1,5m parabola Mabo
Konwerter: ALPS BSNE8-601A, Inverto black Ultra

Nie mam konwertera z SCR sprawdzę u kogoś po świętach osobiście swoim miernikiem , zrobię zdjęcia telefonem , nie będę się wymądrzać nie mając go w tym momencie w reku z interesującym nas LNB, tak czy inaczej zapewniam na 100% , że Deviser mierzy LNB z SCR .

_________________
Do odbioru używam :
-----------------------------
200 cm parabola IRTE
150 cm parabola Mabo Szczecin
Alps BSNE 8 , Scharp BSCU86L70 , BKU2353 , Samsung MSDE8232AA , Inverto Black Ultra
Azbox + HD , VU+ Ultimo , Ferguson Ariva 200 ,Nokia Dbox2


Góra   Windows7Safari
 Profil  
 

Konwerter Unicable a miernik ???
PostWysłany: 2017-04-16, 07:54 
Offline
DX-er

Rejestracja: 2014-08-18, 12:47
Posty: 408
Miejscowość: Okolice Katowic
Podziękował : 13 razy
Otrzymał podziękowań: 37 razy
Online: 86d 14h 27m 7s
Kraj: Poland (pl)


Antena: Laminas ofc1200
Konwerter: Best quad

digitaltech napisał(a):
A taki :

Image
Image
Image

Wreszcie dokładny , powtarzalne pomiary , podgląd i pomiary wszystkich standardów DVB T, T2, C , C2, DVB S2 , DSS, , ma to szybki analizator widma 90ms dokładność pomiarów + - 1.5dB waży około 2 kG bateria starcza na 3 godziny .

Specyfikacja producenta :

http://www.promaxelectronics.com/downloads/manuals/English/HDRANGERlite.pdf

http://www.promaxelectronics.com/downloads/manuals/English/HDRANGERlite-QuickRef.pdf


P.S mam go już od 2 lat .


Można też kupić namiastkę Promax która też ładnie tańczy .


_________________
Laminas ofc1200 polarmount ( 40.5 W-90 E )
Tuner Dr.hd F15 , Dr.hd F16 , Openbox SX9 TWIN.


Góra   LinuxSafari
 Profil  
 

Konwerter Unicable a miernik ???
PostWysłany: 2017-04-17, 08:27 
Offline
Początkujący
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2015-08-29, 19:42
Posty: 56
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 15h 31m 40s
Kraj: Poland (pl)

lahcim napisał(a):
digitaltech napisał(a):

Można też kupić namiastkę Promax która też ładnie tańczy .



Dr.HD 1000S można kupić już w Polsce?


Góra   WindowsSafari
 Profil  
 

Konwerter Unicable a miernik ???
PostWysłany: 2017-04-17, 11:16 
Offline
DX-er

Rejestracja: 2014-08-18, 12:47
Posty: 408
Miejscowość: Okolice Katowic
Podziękował : 13 razy
Otrzymał podziękowań: 37 razy
Online: 86d 14h 27m 7s
Kraj: Poland (pl)


Antena: Laminas ofc1200
Konwerter: Best quad

Dr.HD 1000S można kupić już w Polsce?

To nigdy nie nastąpi ponieważ produkty dr.hd nigdy nie były sprzedawane w Polsce. Dlaczego nie chcesz kupić go za granicą ? Nie można wliczyć w koszty czy jakieś inne powody ?

Można kupić w Niemczech.

http://www.ebay.de/itm/Profi-Satfinder- ... SwFGNWRHO-
http://www.ebay.de/itm/DR-HD-1000-Combo ... SwFGNWRHO-
http://www.froggit.de/product_info.php/ ... ctrum.html
http://www.froggit.de/product_info.php/ ... ctrum.html

_________________
Laminas ofc1200 polarmount ( 40.5 W-90 E )
Tuner Dr.hd F15 , Dr.hd F16 , Openbox SX9 TWIN.


Góra   Windows7Safari
 Profil  
 

Konwerter Unicable a miernik ???
PostWysłany: 2017-05-12, 13:48 
Offline
Początkujący
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2013-03-24, 23:20
Posty: 66
Miejscowość: Łódź 51.44.38 N , 19.23.32 E
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 18 razy
Online: 6d 21h 20m 1s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Azbox + HD , VU+ Ultimo , DBox2 Ferguson Ariva200,
Antena: 2m parabola IRTE, 1,5m parabola Mabo
Konwerter: ALPS BSNE8-601A, Inverto black Ultra

Trochę to potrwało zanim trafił się ktoś z konwerterem Unicable , dziś przy pomocy miernika Deviser S30 miałem okazję sprawdzić czy działa obsługa SCR - oczywiście działa można nim obsługiwać ten tryb , jak to robimy :


włączamy miernik na domyślnym kanale z satelity HB aktualnymi parametrami - ( miernik jest podłączony do złotego portu SCR ) pasek siły sygnału będzie pokazywać około 10 % jakości Quality mamy zero

przyciskamy przycisk esc , przechodzimy do ostatniej zakładki ( SCR ) zatwierdzamy czerwonym przyciskiem i tu mamy SaTCR STATUS ENABLE najeżdżamy strzałką w prawo ( teraz bardzo ważne ) strzałka góra dół DISABLE , ENABLE i zatwierdzamy przyciskiem czerwonym , u góry na wyświetlaczu zapali się At SCR Sending, przyciskamy przycisk esc wracamy od pierwszej zakładki gdzie mamy transpondery HB i cieszymy się pomiarami trybu unicable na mierniku Deviser S30 .

Pozdrawiam

-- 2017-05-12, 13:50 --

Trochę to potrwało zanim trafił się ktoś z konwerterem Unicable , dziś przy pomocy miernika Deviser S30 miałem okazję sprawdzić czy działa obsługa SCR - oczywiście działa można nim obsługiwać ten tryb , jak to robimy :


włączamy miernik na domyślnym kanale z satelity HB aktualnymi parametrami - ( miernik jest podłączony do złotego portu SCR ) pasek siły sygnału będzie pokazywać około 10 % jakości Quality mamy zero

przyciskamy przycisk esc , przechodzimy do ostatniej zakładki ( SCR ) zatwierdzamy czerwonym przyciskiem i tu mamy SaTCR STATUS ENABLE najeżdżamy strzałką w prawo ( teraz bardzo ważne ) strzałka góra dół DISABLE , ENABLE i zatwierdzamy przyciskiem czerwonym , u góry na wyświetlaczu zapali się SAt SCR Sending, przyciskamy przycisk esc wracamy od pierwszej zakładki gdzie mamy transpondery HB i cieszymy się pomiarami trybu unicable na mierniku Deviser S30 .

Pozdrawiam

_________________
Do odbioru używam :
-----------------------------
200 cm parabola IRTE
150 cm parabola Mabo Szczecin
Alps BSNE 8 , Scharp BSCU86L70 , BKU2353 , Samsung MSDE8232AA , Inverto Black Ultra
Azbox + HD , VU+ Ultimo , Ferguson Ariva 200 ,Nokia Dbox2


Góra   Windows7Safari
 Profil  
 

Konwerter Unicable a miernik ???
PostWysłany: 2017-05-13, 06:32 
Offline
Początkujący
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2015-08-29, 19:42
Posty: 56
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 15h 31m 40s
Kraj: Poland (pl)

digitaltech napisał(a):



przyciskamy przycisk esc , przechodzimy do ostatniej zakładki ( SCR ) zatwierdzamy czerwonym przyciskiem i tu mamy SaTCR STATUS ENABLE najeżdżamy strzałką w prawo ( teraz bardzo ważne ) strzałka góra dół DISABLE , ENABLE i zatwierdzamy przyciskiem czerwonym , u góry na wyświetlaczu zapali się SAt SCR Sending, przyciskamy przycisk esc wracamy od pierwszej zakładki gdzie mamy transpondery HB i cieszymy się pomiarami trybu unicable na mierniku Deviser S30 .

Pozdrawiam


( teraz bardzo ważne ) strzałka góra dół DISABLE , ENABLE i zatwierdzamy przyciskiem czerwonym , u góry na wyświetlaczu zapali się SAt SCR Sending,
Witam, tutaj najpierw przesuwamy strzałką w górę na DISABLED ? , a potem na ENABLED :hmmm: i dopiero zatwierdzamy przyciskiem czerwonym ?


Góra   WindowsSafari
 Profil  
 


Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 42 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Skocz do:  
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów



(opis strony) (opis strony)