Dołącz teraz!


Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Telewizji Satelitarnej i Cyfrowej w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!






Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 98 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
  Widok do druku

Nowości, zmiany, przerwy w kodowaniu - 85.2°E - Intelsat 15
Autor Wiadomość
PostWysłany: 2017-01-09, 23:04 
Offline
DX-er

Rejestracja: 2014-08-18, 12:47
Posty: 313
Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 28 razy
Online: 68d 18h 47m 33s
Kraj: Poland (pl)

Myślę że musisz mieć antenę obrotową 120 cm np uzywany laminas as130 lub otis 120 lub ofc1200 i wtedy zawsze znajdziesz albo ten kanał na którejś pozycji albo inny podobny sportowy np almasport na 68.5e. Zawsze coś znajdziesz na orbicie tylko antena musi się obracać.

Używana antenę tego typu może mieć @Slavio na sprzedaż. Trzeba pytać.


Góra   LinuxSafari
 Profil  
 

Nowości, zmiany, przerwy w kodowaniu - 85.2°E - Intelsat 15
PostWysłany: 2017-01-10, 20:56 
Offline
Przyjaciel Forum

Rejestracja: 2012-05-20, 17:32
Posty: 502
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy
Online: 11d 8h 33m 22s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: VU+ Ultimo 4K, VU+ SOLO 4K, DM7020

A czy jest możliwość żeby do jednego tunera podłączyć antenę obrotową (do wejścia 1) i np T90 do wejścia 2 ? Czy tylko albo jedne albo drugie ?

_________________
52E - 46E - 45E - 42E - 39E - 36E - 31,5E - 28,2E - 23,5E - 19,2E - 16E - 13E - 9E - 7E - 4,8E - 3,1E - 1W - 4W - 5W


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Nowości, zmiany, przerwy w kodowaniu - 85.2°E - Intelsat 15
PostWysłany: 2017-01-10, 21:18 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2012-08-23, 21:36
Posty: 1112
Miejscowość: Polska-Szwecja
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 35 razy
Online: 70d 4h 40m 16s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Vu+Ultimo4k/UltimoHD/SX6/SX9
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra

@davidec ja mam podpieta 200cm pod jedna glowice a pod druga mam podlaczony diseq 1/16
I wszystko smiga jak ta lala :vivalabamba:

_________________
VU+ULTIMO 4K /OCTAGON-SF4008 4K / VU+ULTIMO HD / DM800HD / X-810/SX6/SX9
Moduly - Trikolor / MTC / NTV+/ Xtra tv / Fransat HD
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
SMW OA 1400 "JUMBO" 140cm//75E-37W
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" from 90E-30W

[url=Image[url]Image[/url]


Góra   MacOSXSafari
 Profil  
 

Nowości, zmiany, przerwy w kodowaniu - 85.2°E - Intelsat 15
PostWysłany: 2017-01-10, 21:37 
Offline
Przyjaciel Forum

Rejestracja: 2012-05-20, 17:32
Posty: 502
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy
Online: 11d 8h 33m 22s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: VU+ Ultimo 4K, VU+ SOLO 4K, DM7020

No tak myślałem bo kiedyś miałem diseqi z różnymi sat podpiętymi pod 2 wejścia i też działało - każdą głowicę stroi się oddzielnie :smile1: ale wolałem zapytać :smile1:

_________________
52E - 46E - 45E - 42E - 39E - 36E - 31,5E - 28,2E - 23,5E - 19,2E - 16E - 13E - 9E - 7E - 4,8E - 3,1E - 1W - 4W - 5W


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Nowości, zmiany, przerwy w kodowaniu - 85.2°E - Intelsat 15
PostWysłany: 2017-01-12, 11:06 
Offline
DX-er

Rejestracja: 2014-08-18, 12:47
Posty: 313
Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 28 razy
Online: 68d 18h 47m 33s
Kraj: Poland (pl)

Nie mam sygnału z 12180V , pewnie wyłączyli. Taka zabawa.


Góra   LinuxSafari
 Profil  
 

Nowości, zmiany, przerwy w kodowaniu - 85.2°E - Intelsat 15
PostWysłany: 2017-01-12, 12:11 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2013-07-30, 17:43
Posty: 587
Miejscowość: PL PDK (płd-wsch)
Podziękował : 52 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy
Online: 46d 3h 30m 21s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: Nbox, Openbox, Ferguson
Antena: Mabo 120 cm ,Famaval 115 cm oraz inne mniejsze
Konwerter: Ku-Band+(R/L)/C-Band

Tak, transponder 12180 V 15000 2/3 DVB-S2/MPEG-4 został wyłączony.

_________________
120 cm 90*E< - >30*W


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Nowości, zmiany, przerwy w kodowaniu - 85.2°E - Intelsat 15
PostWysłany: 2017-02-21, 22:29 
Online
Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-13, 19:24
Posty: 12060
Miejscowość: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował : 401 razy
Otrzymał podziękowań: 498 razy
Online: 178d 12h 32m 14s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh

Nashe TV aktualnie FTA na 11960 H 28800 2/3 8PSK


Załączniki:
1_0_1_397_F_1_3522EB8_0_0_0.jpg
1_0_1_397_F_1_3522EB8_0_0_0.jpg [ 241.19 KiB | Obejrzany 118 razy ]

_________________
Parabola 200 (98e-53w), Laminas 120 (53e), Laminas AS 130 (55e)
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, SX9 Twin, AS-1, AS-2 TBS 6903
NC+| CP | MTV | TNT Sat | HD+ | Telekarta HD | Tricolor TV | MTC | SkyLink | XTra TV | Tivusat | Freesat Romania | Fransat HD | NTV+ | Max TV | ORF | RTVi Slovenia | Antiksat
Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Nowości, zmiany, przerwy w kodowaniu - 85.2°E - Intelsat 15
PostWysłany: 2017-04-17, 09:22 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2010-05-22, 16:12
Posty: 2425
Miejscowość: 19.4E 51.4N
Podziękował : 277 razy
Otrzymał podziękowań: 280 razy
Online: 136d 15h 46m 33s
Kraj: Poland (pl)

12535 V 3353 (kopia z 12515)


Załączniki:
85.2E 12535 antena 120cm.jpg
85.2E 12535 antena 120cm.jpg [ 275.47 KiB | Obejrzany 27 razy ]

_________________
Laminas OFC-1200 (87.5E-50.0W), Famaval 110 LH (53.0E-37.5W), X-810, SX6
Góra   Windows7Mozilla
 Profil  
 


Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 98 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Skocz do:  
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów



(opis strony) (opis strony)