SatClub.pl - Telewizja satelitarna w zasięgu ręki • Zobacz temat - [Sprzedam] Polaryzator:)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
  Widok do druku

[Sprzedam] Polaryzator:)
Autor Wiadomość
PostWysłany: 2009-11-07, 12:15 
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Online: 8h 7m 13s
Kraj: Poland (pl)

A dokładnie to wkładkę poprawiającą sygnał w paśmie C (polaryzacje kołowe oczywiście) i to całkiem nieźle :grin:

Image
Trochę zaniedbany prototyp ale nawet taki działa lepiej niż oryginalny plastik.

Oczywiście zdaje sobie sprawę, że sobie można taki zrobić samemu lub niektórzy nawet mają takie. Mimo prostoty jednak trzeba trochę czasu poświęcić bo tu się liczy każdy milimetr. No i trzeba się zaopatrzyć w PCV i folię alu samoprzylepną.

U mnie kanały, na których sygnał był znikomy (przy oryginalnej wkładce), działają teraz płynnie nawet z małym zapasem :cool2: Testowałem to na moim Inverto, który ma lekkie zwężenie, może @Artur niech się lepiej wypowie jak działa u niego taka wkładka na innym LNB. Mam też pomysł na inne wkładki dla konwerterów bez zwężeń chociaż myślę, że nawet na takich moja wkładka wzmocni sygnał. :thumbsup:

Towar jest warty tyle ile nabywca za niego jest w stanie zapłacić :laugh: Ja gwarantuje, że będzie w lepszym stanie niż na zdjęciu. Koszt wysyłki to jakieś grosze bo wystarczy wsadzić do koperty. Dodatkowo jeszcze dołączam otulinę aby wkładka była stabilniejsza. Pozdrawiam i mam nadzieję, że się nie ośmieszyłem ogłoszeniem;) Sygnał na pewno nie spadnie, wręcz przeciwnie będzie lepszy :smart:

Ku band: Unibox 9060 (Mabo 105cm, 5E - 39E), Multipakiet, TNK SD, JSC Sport (+1 - +8)
C band: Openbox F500 (Mesh 120cm, ~64E - horyzont)
DVB-T (Ryniak DVW): Chorągwica (mux2), Góra św. Marcina (mux2), Kosztowy (mux2), Skrzyczne (mux3)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość