Dołącz teraz!


Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Telewizji Satelitarnej i Cyfrowej w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!






Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 178 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
  Widok do druku

Openbox AS1HD
Autor Wiadomość
PostWysłany: 2017-05-08, 14:24 
Offline
nowy

Rejestracja: 2017-05-07, 11:38
Posty: 9
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 2h 39m 23s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: openbox as1
Antena: 80cm nc+
Konwerter: nc+

... działało około 4 godziny... nagle podczas przełączania kanałów tuner się zawiesił tzn. przestał reagować na polecenia z pilota i black screen. Odłączyłem od prądu, nastąpiła ponowna inicjacja modułu nc+ i pojawił się komunikat "no more capacity of ci". Restart, ustawienia fabryczne i na nowo wgrałem plugginy z d.openboxfan.com i... działało przez 30 minut aż nagle black screen i "no more capacity of ci"... hmmm, widocznie te wtyczki bardzo coś niestabilne są we współpracy z modułem nc+, albo zabezpieczenia modułu wykrywają te plugginy jako coś nielegalnego i je blokują... trzeba czekać na lepsze wersje softu i stabilniejsze wtyczki.
Sklepy oferujące ten tuner nie powinny wprowadzać w błąd klientów opisując tuner Openbox AS1 jako tuner do nc+. Przy okazji pytanie jaki z tunerów do 500zł najlepiej współpracuje z modułami nc+? Kolega ma Openbox S3 CI HD i też narzeka na częste zawiechy lub częste "identyfikacje sprzętu" przez moduł. Z tego co zauważyłem to ten moduł najszybciej działa w telewizorach smart np. LG z wbudowanym tunerem dvb-s i kieszenią na CI.


Góra   WindowsFirefox
 Profil  
 

Openbox AS1HD
PostWysłany: 2017-05-09, 12:24 
Offline
nowy

Rejestracja: 2017-04-07, 18:54
Posty: 4
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 1h 21m 15s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: Openbox AS2HD

Panowie - czytam że wraz z najnowszym softem jest oscam (AS2). Nie jestem znawcą tematu, grzebię w necie o tym i trochę mam mętlik. Sporo tego no a jeszcze w temacie openboxa to sporo w języku wielkiego brata co zadania nie ułatwia ... : no: jak to ustawić na dekoderze może ktoś napisze dwa słowa. Dzięki z góry za odp no i za wyrozumiałość :smile1: Pozdrawiam


Góra   WindowsFirefox
 Profil  
 

Openbox AS1HD
PostWysłany: 2017-05-25, 17:39 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 12:01
Posty: 12824
Miejscowość: 52 50N 15 50E
Podziękował : 49 razy
Otrzymał podziękowań: 310 razy
Online: 115d 5h 23m 51s
Kraj: Poland (pl)



Новая версия софта FAC.OPENBOX.AS1&AS2-HD.FULL.v2.1.0-r9372 от 25.05.2017
« : Сегодня в 11:36:35 »

ОтветЦитировать (выделенное)
ОтветОтвет

Релизная версия софта - FAC.OPENBOX.AS1-HD.FULL.v2.1.0-r9372 от 25.05.2017 ::here:: скачать

Релизная версия софта - FAC.OPENBOX.AS2-HD.FULL.v2.1.0-r9372 от 25.05.2017 ::here::скачать


что было сделано во время приезда команды программистов??

Скрытый текст :

Что нового???

• Добавлено: Работа с эмулятором Oscam 1.20 svn R0 ::here:: СКАЧАТЬ Oscam

- при установке в ресивер старт/стоп oscam-а управляется через оболочку XCAMClient3
- web-интерфейс oscam-a доступен по адресу айпи-адрес ресивера:8888 (при желании номер порта и настройки пароля/логина можно изменить в файле oscam.conf)

• Исправлено: Timeshift метки
• Добавлено: USB-T2 поддержка без сброса в заводские
• Добавлено: сортировка по кириллице
• Изменено: при нажатии кнопки Resolution выводится весь лист с возможными разрешениями экрана.
• Исправлено: не отображение app после функции сортировки/перемещения
• Исправлено: не отображалась информация о записях.
• Добавлено: назначаемая функция кнопок up / down: переключение канала или вывод упрощённого списка каналов (настройка опции в системном меню)
• Исправлено: воспроизведение медиафайлов через DVB player (не media player)
• Медиафайлы типа ts.001, ts.002, могут воспроизводиться на pc с авто-сгенерированным m3u файлом
• Исправлено: системный mac автоматически устанавливается как otp mac
• Исправлено: Persian keyboard

_________________
Parabola 190cm C-band
Offset Channel Master 180cm Ku Band (archiwum), na dachu Laminas 180cm
Famaval 310cm Ku
Echostar 120cm (28E)
Openbox X-820 oraz X-810; Dr HD F15; DR HD Grand; TBS69xx

Image


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Openbox AS1HD
PostWysłany: 2017-05-28, 15:17 
Offline
nowy

Rejestracja: 2017-05-07, 11:38
Posty: 9
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 2h 39m 23s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: openbox as1
Antena: 80cm nc+
Konwerter: nc+

Dlaczego nie można pobrać tego najnowszego softu? Mam komunikat że najnowszy soft mam zainstalowany a mam ten z marca...


Góra   WindowsFirefox
 Profil  
 

Openbox AS1HD
PostWysłany: 2017-05-30, 08:29 
Offline
Początkujący

Rejestracja: 2013-08-27, 10:09
Posty: 38
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy
Online: 13h 29m 38s
Kraj: Italy (it)
Tuner: sx4,c-tech 4100,pingulux plus,vantage 7100hd combo
Antena: 1 mt
Konwerter: ibu,octagon oslo

I'd like to buy as1 to add to my octagon 4008
a couple of questions:
1) what about tuner sensitivity compared to sx series?
2) does ci+ works?
3) is as2 a waste of money compared to as1? what are main improvement?

Chciałbym kupić as1, aby dodać do mojego ośmiokąt 4008
Kilka pytań:
1) co z wrażliwością tunera w porównaniu do serii sx?
2) Czy ci + działa?
3) jest as2 marnotrawstwo pieniędzy w porównaniu do as1? Jaka jest główna poprawa?

Dziękuję Ci


Góra   Windows7Safari
 Profil  
 

Openbox AS1HD
PostWysłany: 2017-05-30, 16:17 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2010-05-22, 16:12
Posty: 2486
Miejscowość: 19.4E 51.4N
Podziękował : 280 razy
Otrzymał podziękowań: 285 razy
Online: 139d 17h 50m 59s
Kraj: Poland (pl)

4Him napisał(a):
...
Chciałbym kupić as1, aby dodać do mojego ośmiokąt 4008
Kilka pytań:
1) co z wrażliwością tunera w porównaniu do serii sx?
...

AS1 wcześniej pokazuje słabe transpondery i skanuje niż SX6, choć obrazu nie pokaże.

_________________
Laminas OFC-1200 (87.5E-50.0W), Famaval 110 LH (53.0E-37.5W), X-810, SX6


Góra   Windows7Mozilla
 Profil  
 

Openbox AS1HD
PostWysłany: 2017-06-16, 08:56 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 12:01
Posty: 12824
Miejscowość: 52 50N 15 50E
Podziękował : 49 razy
Otrzymał podziękowań: 310 razy
Online: 115d 5h 23m 51s
Kraj: Poland (pl)



Kolejna poprawka:
"Новая версия софта FAC.OPENBOX.AS1&AS2-HD.FULL.v.2.2.0-r9860 от 15.06.2017"

_________________
Parabola 190cm C-band
Offset Channel Master 180cm Ku Band (archiwum), na dachu Laminas 180cm
Famaval 310cm Ku
Echostar 120cm (28E)
Openbox X-820 oraz X-810; Dr HD F15; DR HD Grand; TBS69xx

Image


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Openbox AS1HD
PostWysłany: 2017-06-18, 18:56 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2010-05-22, 16:12
Posty: 2486
Miejscowość: 19.4E 51.4N
Podziękował : 280 razy
Otrzymał podziękowań: 285 razy
Online: 139d 17h 50m 59s
Kraj: Poland (pl)

FAC.OPENBOX.AS1-HD.FULL.v2.1.0-r9372 z maja wgrałem przez USB. Wprowadzono pasek postępu, bitrate oraz obsługę DVB-T, na razie nic nie skanuje.
Najnowsze FAC.OPENBOX.AS1&AS2-HD.FULL.v.2.2.0-r9860 jest do pobrania online, ale tuner nie widzi tej aktualizacji.


Załączniki:
AS1.jpg
AS1.jpg [ 405.55 KiB | Obejrzany 188 razy ]
AS1 (2).jpg
AS1 (2).jpg [ 412.86 KiB | Obejrzany 188 razy ]
AS1 (3).jpg
AS1 (3).jpg [ 174.74 KiB | Obejrzany 188 razy ]

_________________
Laminas OFC-1200 (87.5E-50.0W), Famaval 110 LH (53.0E-37.5W), X-810, SX6
Góra   Windows7Mozilla
 Profil  
 

Openbox AS1HD
PostWysłany: 2017-06-19, 16:45 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 12:01
Posty: 12824
Miejscowość: 52 50N 15 50E
Podziękował : 49 razy
Otrzymał podziękowań: 310 razy
Online: 115d 5h 23m 51s
Kraj: Poland (pl)



Dzisiaj poszło :yes:

_________________
Parabola 190cm C-band
Offset Channel Master 180cm Ku Band (archiwum), na dachu Laminas 180cm
Famaval 310cm Ku
Echostar 120cm (28E)
Openbox X-820 oraz X-810; Dr HD F15; DR HD Grand; TBS69xx

Image


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Openbox AS1HD
PostWysłany: 2017-06-20, 15:02 
Offline
nowy

Rejestracja: 2017-05-07, 11:38
Posty: 9
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 2h 39m 23s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: openbox as1
Antena: 80cm nc+
Konwerter: nc+

Tak, pobrało i zainstalowało nowy soft. Ale po około 30 minutach znów "no more capacity of ci"... czyli za dużo nie poprawili. Szybkie pytanko o jakiś sposób na tworzenie własnej listy kanałów, pewnie jakimś programem się to robi i przez usb, pomoże ktoś? bo układanie kanałów pilotem to jakiś koszmar....


Góra   WindowsFirefox
 Profil  
 

Openbox AS1HD
PostWysłany: 2017-06-20, 16:47 
Offline
Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-13, 19:24
Posty: 12100
Miejscowość: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował : 404 razy
Otrzymał podziękowań: 506 razy
Online: 180d 53m
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh

Zrób proszę zdjęcie jakiego pluginu używasz do obsługi CI+ w tunerku.
U mnie przed dwa lata nigdy takiego komunikatu nie było :no:

_________________
Parabola 200 (98e-53w), Laminas 120 (53e), Laminas AS 130 (55e)
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, SX9 Twin, AS-1, AS-2 TBS 6903
NC+| CP | MTV | TNT Sat | HD+ | Telekarta HD | Tricolor TV | MTC | SkyLink | XTra TV | Tivusat | Freesat Romania | Fransat HD | NTV+ | Max TV | ORF | RTVi Slovenia | Antiksat



Za ten post autor zuchnet otrzymał podziękowanie od Adamsky777(2017-06-20, 18:22)
Góra   LinuxSafari
 Profil  
 

Openbox AS1HD
PostWysłany: 2017-06-20, 18:20 
Offline
nowy

Rejestracja: 2017-05-07, 11:38
Posty: 9
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 2h 39m 23s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: openbox as1
Antena: 80cm nc+
Konwerter: nc+

Image


Góra   WindowsFirefox
 Profil  
 

Openbox AS1HD
PostWysłany: 2017-06-20, 18:24 
Offline
nowy

Rejestracja: 2017-05-07, 11:38
Posty: 9
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 2h 39m 23s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: openbox as1
Antena: 80cm nc+
Konwerter: nc+

To są po prostu wszystkie plugginy jakie są obecnie dostępne z dopenboxfan.com. Nie wiem czy mam korzystać z wszystkich na raz. Czy StartType powinien być na Auto czy ręcznie?...


Góra   WindowsFirefox
 Profil  
 


Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 178 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Skocz do:  
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów



(opis strony) (opis strony)