Dołącz teraz!


Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Telewizji Satelitarnej i Cyfrowej w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!






Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
  Widok do druku

Problem z Wi-Fi - Funbox 2
Autor Wiadomość
PostWysłany: 2016-12-23, 12:17 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 12:08
Posty: 5013
Podziękował : 217 razy
Otrzymał podziękowań: 284 razy
Online: 159d 5h 50m 43s
Kraj: Poland (pl)

Może ma ktoś złoty środek na upierdliwy objaw pracy Wi-Fi na Funbox2 / Orange /.
Otóż dwa miesiące temu stałem się abonentem opcji Internet do 80 MB/s w Orange i dostałem router Funbox2 .
Nie mogę narzekać - chodzi dobrze - blisko centrala :grin: , ale wszystko było Ok do momentu jak zachciało mi się uaktywnić Wi-Fi .
W tej opcji jest - FUNSPOT ??? :w00t: - darmowy internet z Orange ??? :slap: Od tego momentu czy chcę czy nie przy włączeniu routera do zasilania
automatycznie włącza mi się Wi-Fi - pomimo , że w opcjach mam ustawiony na Wyłączony .
Nie idzie tego dziadostwa wyłączyć ani z poziomu routera ani z poziomu konfiguracji w przeglądarce .
Co z tym fantem zrobić ? Może jakieś rady przed nieprzyjemnym kontaktem telefonicznym na wysoko płatnej pomocy technicznej Orangr 801 505 505 . :evil:


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Problem z Wi-Fi - Funbox 2
PostWysłany: 2016-12-23, 12:58 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2013-07-30, 17:43
Posty: 614
Miejscowość: PL PDK (płd-wsch)
Podziękował : 53 razy
Otrzymał podziękowań: 69 razy
Online: 47d 3h 6m 38s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: Nbox, Openbox, Ferguson
Antena: Mabo 120 cm ,Famaval 115 cm oraz inne mniejsze
Konwerter: Ku-Band+(R/L)/C-Band

Przywróć do ust.fabrycznych przez przeglądarkę, odłącz z od zasilania, włącz i powinno być bez wifi.

_________________
120 cm 90*E< - >30*W


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Problem z Wi-Fi - Funbox 2
PostWysłany: 2016-12-23, 15:32 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2010-06-05, 11:25
Posty: 3038
Miejscowość: Łódź Centrum N51°49 E19°26
Podziękował : 877 razy
Otrzymał podziękowań: 252 razy
Online: 83d 17h 19m 46s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Showbox Vitamin 5000HD+Prof 7301 S2
Antena: Mabo 1.80m. Corab 60cm
Konwerter: Inverto Black Ultra z Mifferem 58mm. TM-1 (biały)

Ryszard aby wyłączyć tę drugą darmową sieć Wifi do której mogą się podłączyć inny abonenci Orange posiadający hasło to aby to wyłączyć to musisz kontaktować się z BOK i oni to powinni zdalnie wyłączyć.

_________________
Showbox Vitamin 5000HD
Showbox Vitamin NAND 256MB Hyperion 5.1
Prof 7301 S2 PCI

Zestaw Odbiorczy:
Mabo 1.80m 93.5*E-37.5*W Inverto Biały, Inverto Black Ultra (przerobiony, aktualnie założony), Invacom SNF-031, TM-1 (biały), Siłownik 24', Deklinacja 12'
Corab 60cm (13*E)+Sharp BS1R5EL100A 1,0db



Za ten post autor Tomek22 otrzymał podziękowanie od rysiuhelix(2016-12-23, 15:39)
Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Problem z Wi-Fi - Funbox 2
PostWysłany: 2016-12-23, 15:42 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 12:08
Posty: 5013
Podziękował : 217 razy
Otrzymał podziękowań: 284 razy
Online: 159d 5h 50m 43s
Kraj: Poland (pl)

Tomek22 napisał(a):
Ryszard aby wyłączyć tę drugą darmową sieć Wifi do której mogą się podłączyć inny abonenci Orange posiadający hasło to aby to wyłączyć to musisz kontaktować się z BOK i oni to powinni zdalnie wyłączyć.


No właśnie , w tym problem . Reset do fabryki nie pomógł .
Wnerwia to , bo wyłączasz Wi-Fi prze przeglądarkę / z pozycji panelu Funbox2 nie ma możliwości wyłączenia / jest OK , a po chwili cyk - samo się załącza .
Czy nie jest to przymiarka lub budowanie sieci Wi-Fi przez Orange kosztem transferów abonentów ??? :chair:


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Problem z Wi-Fi - Funbox 2
PostWysłany: 2016-12-25, 12:45 
Offline
Bywalec

Rejestracja: 2010-07-24, 15:06
Posty: 113
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 18 razy
Online: 55d 21h 10m 49s
Kraj: Poland (pl)

U mnie wifi włączam i wyłączam kiedy chcę na funboxie z neostradą 80Mb i sama nie załącza się.Być może masz załączoną usługę Darmowe Orange WiFi.To sprawdzisz logując się na orange.pl
Cytuj:
Czy nie jest to przymiarka lub budowanie sieci Wi-Fi przez Orange kosztem transferów abonentów ???

Ze strony orange
Cytuj:
Darmowe Orange WiFi, to usługa dla Abonentów Neostrady z Liveboxem/FunBoxem, umożliwiająca darmowy bezprzewodowy dostęp do Internetu poza domem - wszędzie tam, gdzie są inni użytkownicy Liveboxa/FunBoxa, którzy aktywowali tę usługę.


Góra   WindowsXPOpera
 Profil  
 

Problem z Wi-Fi - Funbox 2
PostWysłany: 2017-01-05, 11:48 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 12:08
Posty: 5013
Podziękował : 217 razy
Otrzymał podziękowań: 284 razy
Online: 159d 5h 50m 43s
Kraj: Poland (pl)

Po konsultacji z pomocą techniczną - Funbox2.o zakwalifikowano do wymiany w ciągu 30 dni od daty przyjęcia zgłoszenia . :hmmm:


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Problem z Wi-Fi - Funbox 2
PostWysłany: 2017-02-02, 20:14 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 12:08
Posty: 5013
Podziękował : 217 razy
Otrzymał podziękowań: 284 razy
Online: 159d 5h 50m 43s
Kraj: Poland (pl)

Miałem już pakować dziś Funbox 2 i gonić do salonu Orange po wymianę , ale rano najpierw 1,5 godzinne odśnieżanie wyjazdu z garażu .
Poranna taka rozgrzewka dobrze robi i na kondycję fizyczną i na umysłową . :grin: Więc po robocie / 15 cm śniegu nawaliło u mnie / , tak sobie myślę - powrotu do ustawień fabrycznych
Funboxa jeszcze nie robiłem - co mi tam i tak do wymiany .

A więc REBOOT i ... po powrocie i zalogowaniu problem znikł :w00t: :slap: :slap: WI-Fi już się nie uruchamia samo - widać ja coś tam uprzednio skopałem / bo lubię grzebać w takich rzeczach/ i samo się uruchamiało .
Dzięki @robsat za radę - wykorzystałem ją dziś . :bow:
A i jechać nie musiałem - bo jazda autem w takich warunkach nie należy do atrakcji ....


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Problem z Wi-Fi - Funbox 2
PostWysłany: 2017-02-04, 00:42 
Offline
Bywalec

Rejestracja: 2010-07-24, 15:06
Posty: 113
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 18 razy
Online: 55d 21h 10m 49s
Kraj: Poland (pl)

A jak jest po aktualizacji oprogramowania?


Góra   WindowsXPSafari
 Profil  
 

Problem z Wi-Fi - Funbox 2
PostWysłany: 2017-02-04, 01:06 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 12:08
Posty: 5013
Podziękował : 217 razy
Otrzymał podziękowań: 284 razy
Online: 159d 5h 50m 43s
Kraj: Poland (pl)

Aktualizacji nie robiłem . Jedynie dodatkowo w ustawieniach zaawansowanych Wi-Fi wyłączyłem WI_FI WPS bo po powrocie do ustawień fabrycznych był na zielono .
Teraz jest OK . Kiedy chcę to włączam i wyłączam , a przedtem Funbox decydował - czy ma być FI-FI czy nie , :grin:


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 


Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Skocz do:  
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów



(opis strony) (opis strony)