Dołącz teraz!


Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Telewizji Satelitarnej i Cyfrowej w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!






Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 911 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 61  Następna
  Widok do druku

SF4008 4K
Autor Wiadomość
PostWysłany: 2017-03-19, 20:10 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 12:01
Posty: 12804
Miejscowość: 52 50N 15 50E
Podziękował : 49 razy
Otrzymał podziękowań: 310 razy
Online: 115d 3h 26m 5s
Kraj: Poland (pl)



OK, dzięki za przestrogę.

_________________
Parabola 190cm C-band
Offset Channel Master 180cm Ku Band (archiwum), na dachu Laminas 180cm
Famaval 310cm Ku
Echostar 120cm (28E)
Openbox X-820 oraz X-810; Dr HD F15; DR HD Grand; TBS69xx

Image


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

SF4008 4K
PostWysłany: 2017-03-20, 09:40 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2010-07-14, 06:42
Posty: 180
Podziękował : 40 razy
Otrzymał podziękowań: 55 razy
Online: 6d 7h 43m 32s
Kraj: Germany (de)


Tuner: Openbox SX6 ; TBS6983 ; DR HD F15
Antena: 120cm Laminas
Konwerter: IBU Quad

Hello
With a test on 51 ° 5 East
Confirmation that the Octagon SF4008 4K can receive
The frequencies with a sr of 45000 (FTA) without problem
The images are not fantastic, when you look at the bitrate
We understand the reason for this bad quality.

Halo
Z testu 51 ° 5 Wschodzie
Potwierdzanie Octagon SF4008 4K może odbierać
Częstotliwości z 45000 sr (FTA) bez problemów
Ilustracje nie są fantastyczne, jeśli spojrzeć bitrate
Powodem tego biednego rozumie.

Image

stephan94 :smile1:



Za ten post autor stephan94 otrzymał podziękowanie od marabut(2017-03-20, 17:25)
Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

SF 4008 4K
PostWysłany: 2017-03-20, 17:44 
Offline
nowy

Rejestracja: 2009-06-02, 09:42
Posty: 2
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 12h 8m 49s
Tuner: Fx7600
Antena: 90
Konwerter: zez

Witam. Mam pytanie , jak zainstalowac skórke BATMAN lub skąd ją pobrać?


Góra   WindowsFirefox
 Profil  
 

SF4008 4K
PostWysłany: 2017-03-20, 20:19 
Offline
nowy

Rejestracja: 2016-04-12, 20:56
Posty: 22
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 1d 6h 29m 44s
Kraj: Poland (pl)

@mowlik11
http://vuplus.ru/index.php/topic,1647.0.html


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

SF4008 4K
PostWysłany: 2017-03-20, 23:22 
Offline
nowy

Rejestracja: 2017-02-22, 20:48
Posty: 17
Podziękował : 7 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 6h 12m 3s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: Octagon SF4008

zuchnet napisał(a):
Jak pena podmontowal jako HDD picony muszą leżeć w HDD



Picony możesz wrzucić również tu: /usr/share/enigma2/picon i bez problemu będą widoczne.


Góra   WindowsSafari
 Profil  
 

SF4008 4K
PostWysłany: 2017-03-21, 12:14 
Offline
Stały bywalec

Rejestracja: 2012-06-22, 15:56
Posty: 232
Miejscowość: Kraków
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy
Online: 17d 23h 49m 18s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Octagon SF4008
Antena: Corab 90 Alu, Famaval 110 LH
Konwerter: Inverto Black, Hama Lypsi 3D

Panowie,

Czy jest już jakiś sprzedawca z możliwością dokupienia samej głowicy DVB-S2X lub DVB-T2\C?

PS. Wyszło nowe Egami w wersji 8 :clap2: . Polecam http://image.egami-image.com/index.php?open=sf4008

_________________
Octagon SF4008 + Corab 90 Alu + SupeJack DG-320 + Inverto Black Ultra


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

SF4008 4K
PostWysłany: 2017-03-21, 12:31 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-11, 21:54
Posty: 1605
Miejscowość: Warszawa
Podziękował : 21 razy
Otrzymał podziękowań: 63 razy
Online: 23d 4h 52m 46s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: DM800
Antena: Mabo120PM
Konwerter: Invacom

Cytuj:
PS. Wyszło nowe Egami w wersji 8 :clap2:

Cieszysz się, że wyszło NOWE. Czy, że zainstalowałeś i coś nowego wniosło w użytkowanie odbiornika.

_________________
''Gdy gazela budzi się o poranku wie, że musi biegać szybciej niż najszybszy lew, inaczej zostanie pożarta...
Gdy rano budzi się lew - już wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, bo zdechnie z głodu...
Nieważne czy jesteś gazelą, czy lwem od rana musisz zapierdalać..."
PODOBNO:
(Muhammad bin Raschid Al Maktum, szejk Dubaju.)


Góra   Windows7Mozilla
 Profil  
 

SF4008 4K
PostWysłany: 2017-03-22, 14:34 
Offline
nowy

Rejestracja: 2012-07-29, 17:15
Posty: 21
Miejscowość: Lututów
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 2d 4h 2m 23s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: Vu+ Zero@OpenATV 6.0, Octagon SF4008@OpenATV 6.0
Antena: 120cm, 110cm, 90cm, 60cm Offset
Konwerter: 15x Ku-Band (V/H) 1x Ku-Band (L/R)

Jest nowy Driver. SNR w dB wróciło do normy. Aktualizować! :thumbsup:


Góra   WindowsSafari
 Profil  
 

SF4008 4K
PostWysłany: 2017-03-22, 17:03 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2010-05-22, 16:12
Posty: 2480
Miejscowość: 19.4E 51.4N
Podziękował : 279 razy
Otrzymał podziękowań: 285 razy
Online: 139d 13h 51m 46s
Kraj: Poland (pl)

Wg flysat na 40.5W jest program Promar TV 4136 R 1050 w HEVC.
SX6 widzi go jako program radiowy. Na SF4008 ani śladu sygnału. :no:


Załączniki:
40.5W 4136 antena 120cm.jpg
40.5W 4136 antena 120cm.jpg [ 205.14 KiB | Obejrzany 413 razy ]
40.5W 4136 antena 120cm (2).jpg
40.5W 4136 antena 120cm (2).jpg [ 217.02 KiB | Obejrzany 413 razy ]

_________________
Laminas OFC-1200 (87.5E-50.0W), Famaval 110 LH (53.0E-37.5W), X-810, SX6
Góra   Windows7Mozilla
 Profil  
 

SF4008 4K
PostWysłany: 2017-03-22, 17:38 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2010-07-14, 06:42
Posty: 180
Podziękował : 40 razy
Otrzymał podziękowań: 55 razy
Online: 6d 7h 43m 32s
Kraj: Germany (de)


Tuner: Openbox SX6 ; TBS6983 ; DR HD F15
Antena: 120cm Laminas
Konwerter: IBU Quad

Hallo

Imput stream -01 ?

stephan94 :smile1:


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

SF4008 4K
PostWysłany: 2017-03-23, 05:43 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2010-05-22, 16:12
Posty: 2480
Miejscowość: 19.4E 51.4N
Podziękował : 279 razy
Otrzymał podziękowań: 285 razy
Online: 139d 13h 51m 46s
Kraj: Poland (pl)

Imput stream był ustawiony na 00. Obecnie nie odbieram tego transpondera na SX6 przez pogodę. Jak się polepszy sprawdzę z -01.

_________________
Laminas OFC-1200 (87.5E-50.0W), Famaval 110 LH (53.0E-37.5W), X-810, SX6


Góra   Windows7Mozilla
 Profil  
 

SF4008 4K
PostWysłany: 2017-03-23, 11:51 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 12:08
Posty: 5013
Podziękował : 217 razy
Otrzymał podziękowań: 284 razy
Online: 159d 5h 50m 43s
Kraj: Poland (pl)

pkpk napisał(a):
Imput stream był ustawiony na 00. Obecnie nie odbieram tego transpondera na SX6 przez pogodę. Jak się polepszy sprawdzę z -01.


:beer: As160-zez górny-Alyano


Załączniki:
screenshot 4.jpg
screenshot 4.jpg [ 507.65 KiB | Obejrzany 291 razy ]
screenshot 1.jpg
screenshot 1.jpg [ 520.78 KiB | Obejrzany 291 razy ]
screenshot 2.jpg
screenshot 2.jpg [ 107.63 KiB | Obejrzany 291 razy ]
screenshot 3.jpg
screenshot 3.jpg [ 515.16 KiB | Obejrzany 291 razy ]

Za ten post autor rysiuhelix otrzymał podziękowania - 2 pkpk(2017-03-23, 16:57), stephan94(2017-03-23, 21:31)
Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

SF4008 4K
PostWysłany: 2017-03-23, 21:02 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-11, 21:09
Posty: 2749
Miejscowość: Wielkopolska Leszno
Podziękował : 55 razy
Otrzymał podziękowań: 113 razy
Online: 76d 18h 59m 50s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Wiele
Antena: Orbitron 3m MESH
Konwerter: Inverto KU C-band

To jest sygnał. :thumbsup:


Załączniki:
IMG_3649.JPG
IMG_3649.JPG [ 1.63 MiB | Obejrzany 225 razy ]
Góra   MacOSXSafari
 Profil  
 

SF4008 4K
PostWysłany: 2017-03-23, 21:34 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2010-07-14, 06:42
Posty: 180
Podziękował : 40 razy
Otrzymał podziękowań: 55 razy
Online: 6d 7h 43m 32s
Kraj: Germany (de)


Tuner: Openbox SX6 ; TBS6983 ; DR HD F15
Antena: 120cm Laminas
Konwerter: IBU Quad

Gratulacje Rysiuhelix :bow:
na czym polega problem?
dlaczego nie można odbierać częstotliwość?

stephan94


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

SF4008 4K
PostWysłany: 2017-03-24, 00:18 
Offline
Bywalec

Rejestracja: 2010-07-24, 15:06
Posty: 113
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 18 razy
Online: 55d 21h 10m 49s
Kraj: Poland (pl)

Peyu napisał
Cytuj:
To jest sygnał. :thumbsup:

Po zmianie sterownika wygląda to tak:


Załączniki:
screenshot_2017-03-24_00-05-55.jpg
screenshot_2017-03-24_00-05-55.jpg [ 452.33 KiB | Obejrzany 178 razy ]
Góra   WindowsXPSafari
 Profil  
 


Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 911 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 61  Następna


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Skocz do:  
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów



(opis strony) (opis strony)