Dołącz teraz!


Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Telewizji Satelitarnej i Cyfrowej w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!






Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 909 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 57, 58, 59, 60, 61
  Widok do druku

SF4008 4K
Autor Wiadomość
PostWysłany: 2017-05-14, 17:53 
Offline
nowy

Rejestracja: 2010-06-19, 16:19
Posty: 24
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Online: 1d 5h 29m 28s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: VU+ Duo2
Antena: Multifocus E85
Konwerter: BEST HG 404 Ultra Black

Thanks. That's what I want to hear.
I think, I'll buy it.


Góra   WindowsFirefox
 Profil  
 

SF4008 4K
PostWysłany: 2017-05-18, 08:43 
Offline
Stały bywalec

Rejestracja: 2012-06-22, 15:56
Posty: 232
Miejscowość: Kraków
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy
Online: 17d 22h 55m 23s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Octagon SF4008
Antena: Corab 90 Alu, Famaval 110 LH
Konwerter: Inverto Black, Hama Lypsi 3D

Próbował ktoś to odpalić ?
http://satkurier.pl/news/159497/transmi ... 19-2e.html

_________________
Octagon SF4008 + Corab 90 Alu + SupeJack DG-320 + Inverto Black Ultra


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

SF4008 4K
PostWysłany: 2017-05-18, 09:26 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-03-27, 11:25
Posty: 451
Podziękował : 23 razy
Otrzymał podziękowań: 45 razy
Online: 27d 9h 13m 6s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: OCTAGON SF4008UHD
Antena: Multifocus E85, Mabo 180 PM, Antena 300 - UK BEAM
Konwerter: Single Inverto Black Ultra

Działa, ale szarpie obraz.


Załączniki:
hfr test.jpg
hfr test.jpg [ 475.04 KiB | Obejrzany 306 razy ]

_________________
Multifocus E85 \ BEST DiSEqC Switch 16/1 \ 42E \ 31,5E \ 23,5E \ 19,2E \ 16E \ 13E \ 9E \ 7E \ 4,8E \ 0,8W \ 4W \ 5W
Mabo 180cm PM 30W - 90E \ Siłownik 24'' Venture \ Pozycjoner AP 500
ANTENA 300CM - UK BEAM ASTRA 28,2E
Image
Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

SF4008 4K
PostWysłany: 2017-05-18, 16:22 
Offline
nowy

Rejestracja: 2010-06-19, 16:19
Posty: 24
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Online: 1d 5h 29m 28s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: VU+ Duo2
Antena: Multifocus E85
Konwerter: BEST HG 404 Ultra Black

U mnie też szarpie.

Kupiłem Octagona do testów i zostawię to co będzie lepsze - on lub Duo2.
Ktoś napisał, chyba tu u nas na forum na początku tego wątku, że Octagon, ma czułe głowice. Ja jakoś tego nie widzę. Odbieram dokładnie to samo co na Duo2 i tego samego nie mam.
Zarówno na głowicy satelitarnej jak i na naziemnej.

Jak jest ze stream relay? Bo słyszałem, że nie działa?


Góra   WindowsFirefox
 Profil  
 

SF4008 4K
PostWysłany: 2017-05-18, 18:53 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2012-08-23, 21:36
Posty: 1133
Miejscowość: Polska-Szwecja
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 35 razy
Online: 71d 19h 18m 24s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Vu+Ultimo4k/UltimoHD/SX6/SX9
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra

Co ty porownujesz Duo2 do Octagona :slap: Ze nie maroznicy?
Po pierwsze 4k po drugie streamy dzialaja i mysle ze procek jest lepszy
od Duo2 choc Octagon ma mniej RAM.
Ale jak dla mnie jest szybki :yes:

_________________
VU+ULTIMO 4K /OCTAGON-SF4008 4K / VU+ULTIMO HD / DM800HD / X-810/SX6/SX9
Moduly - Trikolor / MTC / NTV+/ Xtra tv / Fransat HD
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
SMW OA 1400 "JUMBO" 140cm//75E-37W
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" from 90E-30W

[url=Image[url]Image[/url]


Góra   MacOSXSafari
 Profil  
 

SF4008 4K
PostWysłany: 2017-05-18, 20:29 
Offline
nowy

Rejestracja: 2010-06-19, 16:19
Posty: 24
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Online: 1d 5h 29m 28s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: VU+ Duo2
Antena: Multifocus E85
Konwerter: BEST HG 404 Ultra Black

Nie zrozumiałeś mnie. Porównywałem tylko siłę sygnału na głowicach i to akurat wychodzi podobnie. Po cichu liczyłem na polepszenie sygnału na skrajnych pozycjach.

To, że streamy działają to wiem, bo odbieram. Procek na pewno jest lepszy. Box jest szybszy. Restart enigmy jest błyskawiczny, myślę że gdzieś 2 - 3 razy szybszy niż na duo2.

Jedyna przewaga duo2 to transkodowanie. Przydałby się drugi czytnik kart. No i box jest mały, wyświetlacz mógłby być większy i czytelniejszy. Ale w końcu to tylko klasa średnia.


Góra   WindowsSafari
 Profil  
 

SF4008 4K
PostWysłany: 2017-05-20, 17:37 
Offline
Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-11, 21:23
Posty: 9511
Miejscowość: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował : 79 razy
Otrzymał podziękowań: 354 razy
Online: 99d 17h 40m 49s
Kraj: Poland (pl)



marabut napisał(a):
Działa, ale szarpie obraz.


Zerknąłem dziś na ten transponder i raczej szarpania obrazu nie widzę, może czasami lekko przytnie dzwięk :hmmm: Chyba że teraz już transponder leci w typowym 4K?


Załączniki:
Snapshot_20170520_183238.jpg
Snapshot_20170520_183238.jpg [ 295.29 KiB | Obejrzany 159 razy ]
Snapshot_20170520_183610.jpg
Snapshot_20170520_183610.jpg [ 134.28 KiB | Obejrzany 159 razy ]

_________________
Anteny:
270cm 91.5*E---18.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
230cm 66.0*E ---50.0*W
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 46/45e, 42e, 39e, 36e, 28e
150cm 23,5e, 19,2e, 13e
125cm 85e
100cm 5e, 1w, 4w
60cm - 9.0*E
Tunery
Octagon SF4008 4K, Prof Rev7300
Openbox:SX9, SX6, S3mini, X-810, F-500
platformy:
Nc+, Skylink, Tricolor, MTS, Kontinent tv
Góra   Windows7Safari
 Profil  
 

SF4008 4K
PostWysłany: 2017-05-20, 19:00 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2010-05-22, 16:12
Posty: 2462
Miejscowość: 19.4E 51.4N
Podziękował : 278 razy
Otrzymał podziękowań: 285 razy
Online: 138d 11h 51m 45s
Kraj: Poland (pl)

Szarpanie dotyczyło HFR Test z 120 fps, który wyłączono. Teraz w jego miejsce jest HGL teststream z 60 fps.


Załączniki:
19.2E 10714 antena 120cm.jpg
19.2E 10714 antena 120cm.jpg [ 665.09 KiB | Obejrzany 140 razy ]

_________________
Laminas OFC-1200 (87.5E-50.0W), Famaval 110 LH (53.0E-37.5W), X-810, SX6
Góra   Windows7Mozilla
 Profil  
 

SF4008 4K
PostWysłany: 2017-05-22, 20:20 
Offline
nowy

Rejestracja: 2016-04-12, 20:56
Posty: 21
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 1d 2h 41m 10s
Kraj: Poland (pl)

Panowie i Panie,
Proszę o radę - otóż od pewnego czasu dysk twardy,zamontowany w octagonie pracuje non-stop.
Nie było tego zjawiska - coś w ostatnim czasie spowodowało ciągłą pracę..nie potrafię go zatrzymać.
Proszę o pomoc :beer:


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 


Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 909 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 57, 58, 59, 60, 61


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Skocz do:  
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów



(opis strony) (opis strony)