Telewizja satelitarna w zasięgu ręki • Zobacz temat - Technomate TM 8000 HD Combo





Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 545 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 37  Następna
  Widok do druku

Technomate TM 8000 HD Combo
Autor Wiadomość
PostWysłany: 2010-07-22, 15:34 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 12:08
Posty: 3637
Miejscowość: 50,82 N 19,12 E
Podziękował : 76 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy
Online: 79d 19h 4m 12s
Kraj: Poland (pl)



Czyli 4 X OK. :vivalabamba:
No to ciekawostka - pierwszy tuner , który programuje ITV HD zgodnie z jego nazwą !!! :clap:
Przeważnie ten kanał programuje się jako 10510. i to nie na wszystkich tunerach , na niektórych
wczytuje się jako program radiowy , a na kilku tunerach w ogóle nie da się go zaprogramować.

_________________
NIE !!! dla Wimax .



Za ten post autor rysiuhelix otrzymał podziękowanie od marcin kozak(2013-11-25, 16:45)
Góra   WindowsXPMSIE7
 Profil  
 

Technomate TM 8000 HD Combo
PostWysłany: 2010-07-22, 20:58 
Offline
Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-11, 21:23
Posty: 7428
Miejscowość: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował : 13 razy
Otrzymał podziękowań: 147 razy
Online: 55d 16h 32m 15s
Kraj: Poland (pl)



No bardzo fajne testy :thumbsup: bierzcie panowie przykład z @zuchneta :cool2:
Widzę że Technomate zrobiło duży krok naprzód od czasu modelu 5400. Byłem pewien że bedzie dobrze bo to w końcu taki nasz Dr F16 :grin: Ja myślę że ten tuner może znaleźć wielu właścicieli na tym forum, ale wszystko będzie zależało od programistów i dystrybutora. Jeśli poprawiony zostanie blind i dodany będzie analizator widma, to Vitaminka chyba zostanie na spalonej pozycji. Ja wiem że teraz unika się tych opcji jak parametry fec, modulacja itd.. ale jeśli to nie problem mógł by ktoś wreszcie zrobić ukłon w stronę tych bardziej zaawansowanych użytkowników. Paski sygnału wreszcie takie jak powinny być, bez tego kółeczka które wskazywało sygnał tylko od 60%-100% :clap:
@zuchnet jeśli chodzi o MPEG-4 które pokazuje kanał jako HD, to pierwszy soft w GI890 miał to samo. Potem to poprawiono, choć po trochu przyzwyczaiłem się do tego, i przynajmniej wiedziałem co jest w MPEG-2 i co w MPEG-4
Myślę że ten tuner da się podrasować i zrobić z niego F16, a że dystrybutor jest u nas na forum -działajmy :smile1:
Ps. jak pasmo C? Rozumiem że te satelity można przenosić i układać jak się komu podoba? Czy dostęp do listy satelitów i parametrów kanału jest szybki? czy trzeba trochę poklikać?

_________________
Anteny:
(ku/C) 270cm Laminas 93.5*E---24.0*W
(ku) 180cm Mabo 75.0*E---30.0*W (z przeszkodami)
(ku) 120cm Laminas 90.0*E---50.0*W
(ku) 150cm Gosat 23,5*East (Skylink) 19,2East (MTV Unlimited)
(ku) 60cm - Int. 45.0*East
Tunery
Openbox X-810,SX6,SX9,F-500
Showbox Vitamin 5000HD
Octagon SF-1028P combo
Nc+Turbodekoder
Prof Revolution7300


Góra   WindowsXPFirefox
 Profil  
 

Technomate TM 8000 HD Combo
PostWysłany: 2010-07-22, 21:15 
Offline
Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-13, 19:24
Posty: 9132
Miejscowość: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował : 120 razy
Otrzymał podziękowań: 200 razy
Online: 99d 22h 13m 49s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 5925
Antena: 2m, Laminas 120
Konwerter: Inverto White Flansh

@Harti
Jeśli chodzi o satelity to tak przenosimy i układamy jak nam się podoba lecz faktem jest że trzeba troszkę poklikać ale zawsze lepiej z pilota niż nie daj boże kabelkiem. Do tego mamy jeszcze port USB którym robimy to dosłownie momentalnie :smile1:
Pasmo C oczywiście jak najbardziej tak mamy do wyboru LNB (Universal, C-Band i jeszcze kilka opcji).
Oj gdyby chcieli się za niego zabrać chłopaki był by napewno super maszynką w dodatku że jest to Combos :thumbsup:
Lista poprawek jakie bym widział w pierwszej kolejności zrobiona i wysłana do dystrybutora

_________________
.:Parabola Żniniewicz 200cm (96.5e-53w):.
.:Laminas 120 (90e-15w):.
.:Offset Żniniewicz 120cm (60e+53e+46e):.
.:Mabo 115cm (42e+36e+33e):.
.:Corab 80cm (3.1e+9e):.
.:Corab 80cm (18w+15w+12.5w):.
.:T90 (45e-5w):.
.:Laminas AS-270 (stand by):.


Góra   WindowsXPFirefox
 Profil  
 

Technomate TM 8000 HD Combo
PostWysłany: 2010-07-22, 21:18 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-11, 21:11
Posty: 5110
Miejscowość: 51.73°N 18.35°E
Podziękował : 113 razy
Otrzymał podziękowań: 149 razy
Online: 289d 1h 30m 23s
Kraj: Poland (pl)



właśnie też zapomniałem zapytać Łukasz jak pasmo C

_________________
Famaval 310 ,Laminas 270 ,(Triax 115 - nc+)
Inverto Black Ultra,DMX 13K
Openbox X-810 ,Openbox X-820 ,Showbox Vitamin 5000 HD ,Openbox SX6, TBS 6925
Moteck V-Box II DiSEqC1.2 - 2 sztk, AS-2000 - 2 sztk

Image


Góra   WindowsVistaFirefox
 Profil  
 

Technomate TM 8000 HD Combo
PostWysłany: 2010-08-21, 07:50 
Offline
nowy

Rejestracja: 2010-05-28, 14:30
Posty: 34
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 11h 13m 20s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: Technomate 8000 HD combo
Antena: Laminas OFC 1200 AE
Konwerter: Inverto Black Ultra

Od wczoraj dostępne jest polskie menu w tym tunerze. Wreszcie Technomate po latach doszedł do tego, że warto oprócz np. języka węgierskiego dodać język polski. Poniże podaję też zmiany jakie wprowadzono. Jest ich trochę, w tym zmiany w blidscanie. Mam tn tuner od dwóch dni więc powoli zacznę nad nim pracować.

Chivay :cool2:

1. in the Blind Search Menu
Symbolrate => STEP SCAN, FAST/DETAIL => FAST(3MHz)/DETAIL(5MHz)
3Mhz and checking freq is 10800, It will be checked
10799,10800,10801 in one time.
If you select 5Mhz and checking freq is 10800, It will be checked
10798,10799,10800,10801,10802 in one time. Therefore IMhz and 2Mhz step is not needed.
2. In blind searching menu.
"freq-pol-symbol" display is changed to "freq-pol-symbol-s1/s2-FEC value".
3. In banner of no menu.
PID value display area is changed to " S1/S2 - FEC Value".
this tuner will make channels automatically without S1/S2 and FEC value information.
Therefore stored TP information do not have this S1/S2 and FEC value.
First time, if you change to channel, This information(S1/S2 and FEC value) will be changed
to correct value when banner is displayed.
This changed information is saved when user power off by Remote controller.
4. Polish language is added.
5- In advanced search menu.
no need to add TS type(S1/S2) and Modulation type(FEC value).
tm-8000 tuner search this TS type and Modulation automatically.
no need of inserting any value.
6. When Video format change, Rebooting issue.


Góra   WindowsVistaMSIE7
 Profil  
 

Technomate TM 8000 HD Combo
PostWysłany: 2010-08-21, 08:02 
Offline
Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-13, 19:24
Posty: 9132
Miejscowość: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował : 120 razy
Otrzymał podziękowań: 200 razy
Online: 99d 22h 13m 49s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 5925
Antena: 2m, Laminas 120
Konwerter: Inverto White Flansh

@Dante
Mógłbyś przedstawić na fotkach zmiany jakie dokonano :cool2:
Swego czasu jak miałem ten odbiornik do testów podałem dystrybutorowi jakie zmiany były by mile widziane i w jakim zestawieniu ( na fotkach)
i przyznam się że jestem w szoku jak :w00t: czyżby aż tak szybko zostało to zmienione :hmmm:

_________________
.:Parabola Żniniewicz 200cm (96.5e-53w):.
.:Laminas 120 (90e-15w):.
.:Offset Żniniewicz 120cm (60e+53e+46e):.
.:Mabo 115cm (42e+36e+33e):.
.:Corab 80cm (3.1e+9e):.
.:Corab 80cm (18w+15w+12.5w):.
.:T90 (45e-5w):.
.:Laminas AS-270 (stand by):.


Góra   WindowsXPFirefox
 Profil  
 

Technomate TM 8000 HD Combo
PostWysłany: 2010-08-21, 19:38 
Offline
Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-13, 19:24
Posty: 9132
Miejscowość: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował : 120 razy
Otrzymał podziękowań: 200 razy
Online: 99d 22h 13m 49s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 5925
Antena: 2m, Laminas 120
Konwerter: Inverto White Flansh

Dzwoniłem dziś do dystrybutora i w nie długim czasie otrzymam foteczki jak to wszystko wygląda :vivalabamba:
Panowie jak to może być że jednych proszę ponad pół roku i nic nie chcą zmienić a drudzy jedna informacja co zmienić i za 2 tygodnie nowy soft i wszystko zrobione tak jak pisałem dystrybutorowi :w00t: z tego co widzę moje fotki jak bym ja to widział zostały wprowadzone w nowym sofcie dokładnie w taki sposób :cool2:
Suma sumarum jak bym wiedział że tak to będzie się pięknie rozwijać to zasugerował bym jeszcze kilka zmian :cool2: przydatnych dla DX-erów i nie tylko.
Muszę podpytać dokładnie dystrybutora czy odbiornik schodzi poniżej 1000 w SR a jeśli tak to tunerek zakupię napewno bo może nam zrobić niezłą niespodziankę

Teraz tylko spectrum mode i transponderki z niskim SR i mamy odbiornik marzenie :thumbsup:

_________________
.:Parabola Żniniewicz 200cm (96.5e-53w):.
.:Laminas 120 (90e-15w):.
.:Offset Żniniewicz 120cm (60e+53e+46e):.
.:Mabo 115cm (42e+36e+33e):.
.:Corab 80cm (3.1e+9e):.
.:Corab 80cm (18w+15w+12.5w):.
.:T90 (45e-5w):.
.:Laminas AS-270 (stand by):.


Góra   WindowsXPFirefox
 Profil  
 

Technomate TM 8000 HD Combo
PostWysłany: 2010-08-21, 20:03 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-12, 12:08
Posty: 3637
Miejscowość: 50,82 N 19,12 E
Podziękował : 76 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy
Online: 79d 19h 4m 12s
Kraj: Poland (pl)



I tak powinna wyglądać współpraca użytkownika z Dystrybutorem i Producentem .
Ja mam swoje zdanie - jakikolwiek tuner zanim trafi na rynek należy powierzyć uperdliwcom z SATCLUB - kilka dni testów i wiadomo co poprawić w sofcie i sprzedawać tunerm z dobrym softem , a nie ciągle coś poprawiać i stresować użytkownika, a samemu mieć spokój i brać się za produkcję następnego modelu.
Wielkie brawa i uznanie dla TECHNOMATE oraz Dystrybutora.

_________________
NIE !!! dla Wimax .


Góra   WindowsXPMSIE7
 Profil  
 

Technomate TM 8000 HD Combo
PostWysłany: 2010-08-21, 20:18 
Offline
Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-13, 19:24
Posty: 9132
Miejscowość: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował : 120 razy
Otrzymał podziękowań: 200 razy
Online: 99d 22h 13m 49s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 5925
Antena: 2m, Laminas 120
Konwerter: Inverto White Flansh

Tak Ryśku zgadzam się w 110% z Tobą dla dystrybutora należą się wielkie słowa uznania. Nie sądziłem nigdy w życiu że tak można do tego podejść. Ja rozumiem że poprawki należą się też dla tej grupy użytkowników co chcą - będą chcieli używać go do innych celów (wiemy o jakie chodzi :cool2: wiadomo odbiornik musi się sprzedawać) ale jak widać można też zrobić coś dla tej nielicznej grupy wyjadaczy takich jak my :cool2: i nie trzeba tutaj prosić i prosić.
Warto wspomnieć że to dopiero początek supportu dla tego modelu :cool2:

Cytuj:
Ja mam swoje zdanie - jakikolwiek tuner zanim trafi na rynek należy powierzyć uperdliwcom z SATCLUB


Dokładnie dystrybutor na tym nie nie traci a ile zyskuje :grin:

_________________
.:Parabola Żniniewicz 200cm (96.5e-53w):.
.:Laminas 120 (90e-15w):.
.:Offset Żniniewicz 120cm (60e+53e+46e):.
.:Mabo 115cm (42e+36e+33e):.
.:Corab 80cm (3.1e+9e):.
.:Corab 80cm (18w+15w+12.5w):.
.:T90 (45e-5w):.
.:Laminas AS-270 (stand by):.


Góra   WindowsXPFirefox
 Profil  
 

Technomate TM 8000 HD Combo
PostWysłany: 2010-08-22, 08:21 


Nie macie przypadkiem zbyt wysokiego mniemania o sobie? Świat nie kręci się wokół Was. Wy chcecie to, wy chcecie tamto. Przecież w większości odbiorników firmware oparte jest na Linuxie, są dostępne kody źródłowe, znajdźcie sobie zdolnego programistę, ZAPŁAĆCIE MU ZA JEGO PRACĘ i wtedy cieszcie się poprawkami wprowadzonymi specjalnie dla Was. Pamiętam kilka lat temu przyleciał programista z koreańskiego Ariona w celu zrobienia poprawek w sofcie do Fergusonów więc prostym, skoro mieścił się w 2 Mb flash. Gość z laptopem posiedział kilka dni, skasował za tę pracę kilkanaście tysięcy $ i wrócił do Korei. O ile pamiętam chodziło i poprawienie EPG, gdyż jak wiadomo wiodąca platforma ma wszystko w głębokim poważaniu i nadaje EPG niezgodnie z normami DVB. Jak sobie już nad tym podumacie zastanówcie się nad Waszymi słowami. STLinux 2.2 i 2.3 jest dostępny, do większości chipsetów sterowniki są dostępne, do niektórych spraw sterowniki trzeba napisać od zera, weźcie za wzór Ulli Hermanna który napisał soft DVB2000 od zera, dzięki niemu dbox1 jest używany do dnia dzisiejszego i zapewne jeszcze długo będzie używany u osób zajmujących się tv sat i sprawami DX. Dobra rada: każda linijka poprawionego kodu kosztuje, nie ma nic za darmo.


Góra   WindowsXPFirefox
  
 

Technomate TM 8000 HD Combo
PostWysłany: 2010-08-23, 11:38 
Offline
Początkujący

Rejestracja: 2010-07-05, 22:10
Posty: 52
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 12m 11s

Kilka shootów z nowego softu:

Image
Image
Image
Image


1. in the Blind Search Menu
Symbolrate => STEP SCAN, FAST/DETAIL => FAST(3MHz)/DETAIL(5MHz)
3Mhz and checking freq is 10800, It will be checked
10799,10800,10801 in one time.
If you select 5Mhz and checking freq is 10800, It will be checked
10798,10799,10800,10801,10802 in one time. Therefore IMhz and 2Mhz step is not needed.

:D :D :D :D: :D :D


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Technomate TM 8000 HD Combo
PostWysłany: 2010-08-23, 16:51 
Offline
Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-11, 21:23
Posty: 7428
Miejscowość: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował : 13 razy
Otrzymał podziękowań: 147 razy
Online: 55d 16h 32m 15s
Kraj: Poland (pl)



erneest napisał(a):
Nie macie przypadkiem zbyt wysokiego mniemania o sobie? Świat nie kręci się wokół Was. Wy chcecie to, wy chcecie tamto.


A czemu w Niemczech może być taki ClarkTech, u Ruskich F-16, a u nas nic? Przecież mimo że tuner będzie dopracowany pod - DXerów przeciętny Kowalski też go kupi. :hmmm: Po drugie cena tego modelu jest na tyle wysoka, że można trochę ponarzekać na pewne detale. Mnie tuner coraz bardziej się podoba i kto wie czy sie nie skuszę :cool2:
Prosiłbym jeszcze o testy blinda i sr po wprowadzeniu zmian :smile1:

_________________
Anteny:
(ku/C) 270cm Laminas 93.5*E---24.0*W
(ku) 180cm Mabo 75.0*E---30.0*W (z przeszkodami)
(ku) 120cm Laminas 90.0*E---50.0*W
(ku) 150cm Gosat 23,5*East (Skylink) 19,2East (MTV Unlimited)
(ku) 60cm - Int. 45.0*East
Tunery
Openbox X-810,SX6,SX9,F-500
Showbox Vitamin 5000HD
Octagon SF-1028P combo
Nc+Turbodekoder
Prof Revolution7300


Góra   WindowsXPFirefox
 Profil  
 

Technomate TM 8000 HD Combo
PostWysłany: 2010-08-23, 17:24 


Harti, przeczytaj to co napisałem raz jeszcze a później się zastanów. Jak myślisz, ile odbiorników kupią zapaleńcy a ile normalni użytkownicy? Ten F-16 nie jest z Rosji a z Korei, ruscy ładują tylko do niego swój soft. Problemem nie jest hardware, głowic jest kilkanaście modeli, wybór chipsetu do demodulatora też jest ograniczony do kilku typów układów, podstawowe chipsety niestety demodulują tylko QPSK, 8PSK i niektóre obsługują BPSK, podobnie jak procesory - tu wybór jest jeszcze mniejszy: jest coś od Broadcoma, STi z rodziny sh40 i coś od Fujitsu i chyba od Conexanta, ale tego ostatniego nie jestem pewien. Praktycznie sam tuner jest z zasady oparty o podstawową wersję hardware, opracowaną przez producenta procesora. Zasilacz można kupić od firmy zewnętrznej, mają gotowe modele z wymaganymi napięciami i wydajnością prądową. Całe hardware to naprawdę małe miki, cuda zaczynają się przy software. Jeżeli jest zdolny programista, są dostępne kody źródłowe firmware można się bawić. Jak widać samo opracowanie tunera naprawdę nie jest problemem. Często jest tak że jakaś firma opracowuje kompletny tuner, w zależności od wymagań klienta obudowa jest taka a nie inna a soft składa się z gotowych modułów, kompilacja trwa 5 minut i mamy wszystko gotowe. Najprostszy przykład to Octagon 1018 i HD-Box 9200, różnią się obudową, softem i numerem ID oznaczającym zamawiającego, ten właśnie numer uniemożliwia wgrywanie softu od innego tunera z takim samym hardware, to dokładnie to samo co nagłówek w softach od Fergusonów i bliźniaczych tunerów DSR XXXX. To wszystko powoduje też takie rozrzuty cenowe: dystrybutor wie że odbiornik np F-16 dla zabawy z DX może kosztować 2x więcej niż jego brat bliźniak który ma okrojone software ale jest z dolnej półki. Jeżeli chcecie więc dyktować co soft ma zawierać zamówcie partię np 200 - 500 sztuk, oczywiście musicie mieć zbyt na ten sprzęt, inaczej będziecie mieli naprawdę duże centra multimedialne w domach :). Wtedy też najprawdopodobniej zostanie napisany specjalny software dla Was. Tak, wiem, jestem złośliwy i nieobiektywny ale postawcie się po stronie producenta/dystrybutora.

Harti, jeszcze jedno: Kowalski nie kupi tunera za 1500zł, kupi ewentualnie za 300zł lub w Polsce pójdzie do pierwszego z brzegu dystrybutora i podpisze umowę z dedykowanym odbiornikiem. U mnie tunery HD, z czytnikiem kart Conax, Cryptoworks albo Irdeto + 1x CI albo 2x CI, USB dla funkcji PVR, HDMI, Scart, Composite i LAN są od 3000 koron w górę: czyli przy obecnym kursie to około 500zł. Polski rynek sprzętu tv sat zabiły platformy i ich parowanie odbiornika z kartami; Czesi mają same karty(stare są w Cryptoworks, nowe to Irdeto PiSYS pracujące i w Cryptoworks i w Irdeto), UPC daje same karty albo karta + tuner ale nie są parowane.


Góra   WindowsXPFirefox
  
 

Technomate TM 8000 HD Combo
PostWysłany: 2010-08-23, 17:42 
Offline
Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-13, 19:24
Posty: 9132
Miejscowość: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował : 120 razy
Otrzymał podziękowań: 200 razy
Online: 99d 22h 13m 49s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 5925
Antena: 2m, Laminas 120
Konwerter: Inverto White Flansh

Rozumiem to że programiści odbiornika biorą za to kasę ogromną bo pewnie 75% kosztów takiego odbiornika to wsparcie techniczne ale w końcu jeśli producent rzuca na rynek towar to niestety musi sobie zapewnić takie wsparcie aby towar przynosił mu dochód.
Zawsze można wypuścić na rynek takie cudo jak HDBOX ze wsparciem technicznym chłopaków w stodole pracujących na PC-ach 486 założę się że jeszcze miesiąc czy dwa i Technomate 8000HD przebije 4 krotnie sprzedaż np. HDBOXA w ciągu roku bo tak gdzieś było że dostępny jest od tego czasu w sprzedaży.

Dlaczego mamy nie wymagać poprawek dla odbiornika ?
A kto ma to robić ? jak nie użytkownik, sam producent na to nie wpadnie bo i po co a jeśli już to zrobi zmiany kosmetyczne. My zaś jak będziemy czekać i liczyć że może akurat poprawią nam to czy tamto to się nie doczekamy nigdy kupując w tym czasie co raz to inne wynalazki.

Ja ten odbiornik zakupię napewno i nie tylko dlatego że od razu po pierwszych poprawkach pokazuje nam to co chcemy widzieć ale tak jak pisałem w trakcie testu, że "Technomate 8000HD ma coś w sobie" i tak jest. Druga sprawa dobry kontakt z dystrybutorem który już pokazał że opinia użytkowników jest dla niego ważna a tym samym zgłoszone poprawki znalazły odzwierciedlenie w tym co zostało zrobione.

Szkoda tylko że teraz nie mamy możliwości sprawdzenia co w trawie piszczy :baby: po tym zabiegach.

_________________
.:Parabola Żniniewicz 200cm (96.5e-53w):.
.:Laminas 120 (90e-15w):.
.:Offset Żniniewicz 120cm (60e+53e+46e):.
.:Mabo 115cm (42e+36e+33e):.
.:Corab 80cm (3.1e+9e):.
.:Corab 80cm (18w+15w+12.5w):.
.:T90 (45e-5w):.
.:Laminas AS-270 (stand by):.


Góra   WindowsXPFirefox
 Profil  
 

Technomate TM 8000 HD Combo
PostWysłany: 2010-08-23, 17:53 


Chwała że dystrybutor wysłuchuje próśb użytkowników, oby tylko te prośby zostały wprowadzone w życie. @Zuchnet, pamiętasz pierwszego dystrybutora Technomate który opowiadał bajki że już za chwileczkę, już za momencik i wyszło z tego wielkie g.... Wielu dystrybutorów wypuszcza na rynek odbiorniki bez żadnego albo z minimalnym wsparciem i modli się żeby jakiś zapaleniec się za to wziął i pociągnął dalej, oczywiście za darmo. Nie trzeba daleko patrzeć: Kathrein UFS-910, firma wypuściła na rynek a później olała sikiem prostym, gdyby nie SF Team na początku to tuner byłby naprawdę bardzo gustownym zegarkiem, zresztą to nie jest tuner od Kathreina, jego twórcą i producentem dla Kathreina jest koreańska firma Marusys, ci sami od odbiorników VU+.

Jeszcze jedno: przecież możecie określić swoje podstawowe wymagania: głowica, demodulator, procesor, ilość RAM i Flash, wymagane złącza i ich ilość (USB, HDMI, Component, Composite, audio analogowe i cyfrowe), obudowa itd. Po ustaleniu tego skontaktujcie się np z poznańskim Telstarem, w sumie Chińczycy też są w stanie wyklepać co tylko sobie zażyczycie, spróbujcie się zorientować jaka ilość odbiorników jest minimalna do ewentualnego zamówienia, jaka będzie cena jednostkowa, termin wykonania i tym podobne sprawy. Poza tym Chińczycy mają gotowe kadłubki, trzeba go tylko sobie wybrać, dopasować mu jakąś obudowę i naprzód. Wszystko jest do uzgodnienia, trzeba tylko zrobić pierwszy krok.

Tak, wiem, marudzę. Ale ja tak już mam.


Góra   WindowsXPFirefox
  
 


Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 545 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 37  Następna


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów