Telewizja satelitarna w zasięgu ręki • Zobacz temat - TM-6900 HD Combo Super





Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
  Widok do druku

TM-6900 HD Combo Super
Autor Wiadomość
PostWysłany: 2009-07-29, 19:29 
Offline
nowy

Rejestracja: 2009-07-03, 16:42
Posty: 11
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 0s
Tuner: TM6900HDSuper
Antena: 90
Konwerter: Twin GI-202 Platinum

w najnowszym sofcie dodano Spectrum Analyzer. Teraz jest to chyba najlepszy odbiornik do polowania na przekazy :thumbsup:


Góra  
 Profil  
 

Re: TM-6900 HD Combo Super
PostWysłany: 2009-07-29, 19:46 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-17, 17:29
Posty: 1526
Miejscowość: Kraków
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 31 razy
Online: 9d 2h 4m 21s
Kraj: Poland (pl)



Fajnie, że tu wpadłeś, pewnie mnie kojarzysz z satelliweb bo ja Ciebie tak :grin: To może pochwal się wszystkim co oznacza ten update softu.

_________________
Todo es mentira en este mundo... todo es mentira la verdad...

Mabo 105cm, 13E, Multipakiet, TNK SD
Mabo 115cm, Inverto Black Ultra, 85E - 45W (w planie zamiana na R120 i cały horyzont)
Red Intercable 89W via Emtec F200
Amiko 7800HD, Openbox F500, Golden Media Unibox 9060, Azbox Premium, Skystar HD2
Alinco DJ-X3


Góra  
 Profil  
 

Re: TM-6900 HD Combo Super
PostWysłany: 2009-07-29, 20:29 
Offline
Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-11, 21:23
Posty: 7427
Miejscowość: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował : 13 razy
Otrzymał podziękowań: 147 razy
Online: 55d 16h 16m 57s
Kraj: Poland (pl)



A ja bym się też chętnie dowiedział więcej o blindscanie. Podobno w tym modelu jest z nim całkiem nieźle. Dodam że po zabawach z TM-5400 jestem mocno podejrzliwy, bo tam blind jest baaardzo kiepski. :hmmm:
Ps. Masz jakieś screeny tego Spectrum Analyzer? chętnie bym zobaczył jak to wyglada :cool2:

_________________
Anteny:
(ku/C) 270cm Laminas 93.5*E---24.0*W
(ku) 180cm Mabo 75.0*E---30.0*W (z przeszkodami)
(ku) 120cm Laminas 90.0*E---50.0*W
(ku) 150cm Gosat 23,5*East (Skylink) 19,2East (MTV Unlimited)
(ku) 60cm - Int. 45.0*East
Tunery
Openbox X-810,SX6,SX9,F-500
Showbox Vitamin 5000HD
Octagon SF-1028P combo
Nc+Turbodekoder
Prof Revolution7300


Góra  
 Profil  
 

Re: TM-6900 HD Combo Super
PostWysłany: 2009-07-29, 20:39 
Offline
Początkujący

Rejestracja: 2009-07-11, 22:17
Posty: 44
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Online: 6h 4m 29s
Tuner: Technomate6900 combo super+
Antena: laminas120, maximume-85
Konwerter: alps quatro, iverto multiconnect quatro

Owszem, analizer juz jest dodany, ale soft pracuje nie do konca stabilnie, co prawda akurat analizer chodzi ok.
Image
Image
Image


Góra  
 Profil  
 

Re: TM-6900 HD Combo Super
PostWysłany: 2009-07-31, 12:04 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-11, 23:56
Posty: 347
Miejscowość: Warszawa-Wola (Latitude: 52.2351° / Longitude: 20.9471°)
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Online: 10d 7h 11m 46s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Dreambox 8000HD, Technomate 6900
Antena: SMW 0A-1600, Laminas 1,2m, Precision 3m

skara napisał(a):
w najnowszym sofcie dodano Spectrum Analyzer. Teraz jest to chyba najlepszy odbiornik do polowania na przekazy :thumbsup:


Witaj,
Czy mógłbyś napisać w jakiej wersji softu, gdyż w wersji 6.86 z 7. lipca 2009 r., którą właśnie wgrałem nie ma tej funkcjonalności.
Pozdrawiam,

_________________
<< Wolność, która przychodzi z nieba - Freedom that comes from the skies - Die Freiheit, die vom Himmel kommt - La liberté qui vient du ciel - La libertad que viene del cielo - De vrijheid die uit de hemel komt >>


Góra  
 Profil  
 

Re: TM-6900 HD Combo Super
PostWysłany: 2009-07-31, 12:06 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-11, 23:56
Posty: 347
Miejscowość: Warszawa-Wola (Latitude: 52.2351° / Longitude: 20.9471°)
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Online: 10d 7h 11m 46s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Dreambox 8000HD, Technomate 6900
Antena: SMW 0A-1600, Laminas 1,2m, Precision 3m

lopess napisał(a):
Owszem, analizer juz jest dodany, ale soft pracuje nie do konca stabilnie, co prawda akurat analizer chodzi ok.


Witaj,
Czy mógłbyś podać ścieżkę do tego ekranu tzn. w którym podmenu się znajduje ten ekran z analizatorem pasma?
Pozdrawiam,

_________________
<< Wolność, która przychodzi z nieba - Freedom that comes from the skies - Die Freiheit, die vom Himmel kommt - La liberté qui vient du ciel - La libertad que viene del cielo - De vrijheid die uit de hemel komt >>


Góra  
 Profil  
 

Re: TM-6900 HD Combo Super
PostWysłany: 2009-07-31, 13:22 
Offline
nowy

Rejestracja: 2009-07-03, 16:42
Posty: 11
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 0s
Tuner: TM6900HDSuper
Antena: 90
Konwerter: Twin GI-202 Platinum

wersja softu 687p
a żeby włączyć ekran z analizatorem:

1/Menu
2/Installations
3/Motorized setting
4/Press sat finder "Yellow button"


Góra  
 Profil  
 

Re: TM-6900 HD Combo Super
PostWysłany: 2009-07-31, 18:08 
Offline
Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-11, 21:23
Posty: 7427
Miejscowość: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował : 13 razy
Otrzymał podziękowań: 147 razy
Online: 55d 16h 16m 57s
Kraj: Poland (pl)



@jollyjoker ty masz tego Technomate?
Tak ostatnio o nim czytam bo DVB-T coraz bliżej, a ciągle nie widać na horyzoncie tunera combo z blindscanem. :hmmm: Wprawdzie zraziłem się do tej firmy po złych doświadczeniach z blindem w modelu 5400CI, ale ten model ma dość dobre recenzje, szczególnie jeśli chodzi o sprzęt dla DX-erów. Z tego co testował Mr.Orbita na SK, można mu wklepać nawet sr poniżej 1000, bez problemu czyta też sr 30000 w DVB-S2. Zastanawia mnie tylko jak działa ten blindscan szególnie w wyszukiwaniu kanałów HD. Klony Technomate np Niemiecki Clarke-Tech 5000 też ma dobre opinie wśród DX-erów, więc może faktycznie warto się zainteresować tym modelem.

_________________
Anteny:
(ku/C) 270cm Laminas 93.5*E---24.0*W
(ku) 180cm Mabo 75.0*E---30.0*W (z przeszkodami)
(ku) 120cm Laminas 90.0*E---50.0*W
(ku) 150cm Gosat 23,5*East (Skylink) 19,2East (MTV Unlimited)
(ku) 60cm - Int. 45.0*East
Tunery
Openbox X-810,SX6,SX9,F-500
Showbox Vitamin 5000HD
Octagon SF-1028P combo
Nc+Turbodekoder
Prof Revolution7300


Góra  
 Profil  
 

Re: TM-6900 HD Combo Super
PostWysłany: 2009-07-31, 20:08 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-11, 23:56
Posty: 347
Miejscowość: Warszawa-Wola (Latitude: 52.2351° / Longitude: 20.9471°)
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Online: 10d 7h 11m 46s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Dreambox 8000HD, Technomate 6900
Antena: SMW 0A-1600, Laminas 1,2m, Precision 3m

Kol. skara@ - Dziękuję za odpowiedź.
Kol. Hart@ - Tak, mam Technomate TM6900 Combo Super i spisuje się całkiem przyzwoicie.

Blind Scan:
Funkcja Blind Scan przeszukuje zakres częstotliwości 10700-12750 MHz w polaryzacji V i H ze skokiem co 4 MHz, a więc np. 10700, 10704, 10708, itd. Zauważyłem, że częstotliwości z końcówką XXXXX,25 zaokrągla w dół do pełnej wartości, czyli XXXXX,00, zaś częstotliwości XXXXX,75 zaokrągla w górę podczas zapisywania kanałów, a więc XXXX+1,00. Podczas skanowania zdarza mu się zatem od kolejno wyszukanej częstotliwości np. 10710,75, którą zapisze jako 10711,00 - przejść na wartości nieparzyste i od tej pory już leci co 4 MHz, ale po nieparzystych.
Rozrzut 4 MHz stanowi poważny problem przy ręcznym dodawaniu nowych częstotliwości transpondera w odmiennych polaryzacjach, które różnią się np. 3 czy 4 MHz tylko, a są w różnych polaryzacjach. Tak często bywa z Turksatem. Wówczas pojawia się komunikat, że taki transponder już istnieje i nie ma siły, by dodać bliską częstotliwość nawet w przeciwnej polaryzacji.

Czułość głowicy:
Nie miałem możliwości porównania czułości głowicy z innym porównywalnym parametrami odbiornikiem HD i wobec tego nie umiem odnieść się precyzyjnie w kwestii czułości głowicy. Z konwerterem 0.2 dB wydaje się być dość czuły i np. z Turksata znajduje sporo więcej niż np. Humax 5400. Wydaje mi się, że jest porównywalny z Triple Dragonem 3000 (SD) pod względem czułości głowicy.

Widać, że Technomate UK zmierza w dobrym kierunku, ale inżynierowie w UK musieliby zechcieć słuchać opinii użytkowników i na bieżąco usuwać niedociągnięcia. W poprzednich wersjach softu tuner "wykładał" się na naziemnym lub satelitarnym EPG - już to usunęli, brak polskich znaków w EGP - nadal nie usprawniono tego problemu. Bez wątpienia muszą popracować nad tym, żeby bardziej zawęzić zakres Blind Scanu, bo naprawdę nie widzę uzasadnienia, żeby nie móc oglądać np. 11008 V i np. 11011 H.

Jakość obrazu i dźwięku na kanałach HD:
Jak wiadomo żaden z kanałów w Europie nie nadaje w pełnej wysokiej rozdzielczości tj. 1920 x 1080, a jedynie jako 1366 x 768. TM6900 Combo Super po podłączeniu przez złącze HDMI z plazmą Panasonic TH-42PY8PA daje moim zdaniem rewelacyjny obraz z kanałów satelitarnych HD np. LUXE TV czy Astra Promo HD. Byłem również bardzo zadowolony z jakości jedynego nieziemnego kanału w HD tj. TVP HD. Jednak przy naziemnym HD czasem zdarzały się przycięcia obrazu, ale to chyba wynika z używanego u nas algorytmu kompresji (oszczędnej na wyrost).

Image

Image

_________________
<< Wolność, która przychodzi z nieba - Freedom that comes from the skies - Die Freiheit, die vom Himmel kommt - La liberté qui vient du ciel - La libertad que viene del cielo - De vrijheid die uit de hemel komt >>


Góra  
 Profil  
 

Re: TM-6900 HD Combo Super
PostWysłany: 2009-07-31, 20:44 
Offline
Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-11, 21:23
Posty: 7427
Miejscowość: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował : 13 razy
Otrzymał podziękowań: 147 razy
Online: 55d 16h 16m 57s
Kraj: Poland (pl)



Dzieki za obszerną odpowiedz. Co do programistów dodam jeszcze że chyba nadal nie ma Polskiego menu, mimo że dystrybutor obiecuje go od ponad roku, ale to akurat nie problem dla osób bardziej zaawansowanych. :cool2: Jakby nie patrzeć jest to jedyny tuner combo z blindscanem, bo w Opticum 9500HD blind to tylko z nazwy jest :laugh:

_________________
Anteny:
(ku/C) 270cm Laminas 93.5*E---24.0*W
(ku) 180cm Mabo 75.0*E---30.0*W (z przeszkodami)
(ku) 120cm Laminas 90.0*E---50.0*W
(ku) 150cm Gosat 23,5*East (Skylink) 19,2East (MTV Unlimited)
(ku) 60cm - Int. 45.0*East
Tunery
Openbox X-810,SX6,SX9,F-500
Showbox Vitamin 5000HD
Octagon SF-1028P combo
Nc+Turbodekoder
Prof Revolution7300


Góra  
 Profil  
 

Re: TM-6900 HD Combo Super
PostWysłany: 2009-07-31, 21:36 
Offline
DX-er
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-04-13, 23:26
Posty: 1672
Miejscowość: N52°1/E21°2
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 47 razy
Online: 44d 5h 43m 5s
Kraj: Poland (pl)



Kol. @jollyjoker
Stosowany w Europie format 1080i to niezupełnie jak napisałeś 1366 x 768.
Jedynie TVN HD, który nadaje w formacie 720p - czyli 1280x720 jest do niego zbliżony.
1080p - w USA chyba w tym roku pierwsza stacja TV zaczęła tak nadawać - to progresywne skanowanie i wyświetlane są całe klatki.
Natomiast 1080i jest oszczędnym, gorszym ale także formatem 1920x1080, w którym klatki wyświetlane są naprzemian po 25 razy na sekundę, tzn. z przeplotem.
Chyba zbytnio się nie pomyliłem. :grin:

_________________
Quali-TV, Technisat Digiplus STR1, Openbox X-820, Dr.HD F-16, TBS 6925
Żniniewicz PM -200cm. - Ku
Żniniewicz PM -180cm. - C
Laminas PM -120cm. - Ku


Image Image Image


Góra  
 Profil  
 

Re: TM-6900 HD Combo Super
PostWysłany: 2009-07-31, 21:38 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-11, 22:03
Posty: 703
Miejscowość: Duchowa stolica śl.
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy
Online: 23d 15h 38m 56s
Kraj: Poland (pl)



jollyjoker napisał(a):
Jak wiadomo żaden z kanałów w Europie nie nadaje w pełnej wysokiej rozdzielczości tj. 1920 x 1080, a jedynie jako 1366 x 768.

@jollyjoker
Małe sprostowanie jesli można, w europie zdecydowana większosć nadaje w rozdzielczości 1920x1080, z polskich wszystkie oprócz TVN HD. Pozdr

_________________
http://jackysat.atspace.com/
SAT - Ariva 250HD combo / Hivion HF8900 / miniHD 2000 - Emme Esse ASC 125 - DG 380 (90E-50W) / odebrane 58W / Inverto Black Ultra /
NAZIEMNA - Ariva 250HD/Ferguson FT 8100 HD/X3MTV-HU2300-DAT75+MRD-ATX107+LNA188-GRID 4+LNA177
FM - Televes FM circular 1201


Góra  
 Profil  
 

Re: TM-6900 HD Combo Super
PostWysłany: 2009-08-01, 16:17 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-11, 23:56
Posty: 347
Miejscowość: Warszawa-Wola (Latitude: 52.2351° / Longitude: 20.9471°)
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Online: 10d 7h 11m 46s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Dreambox 8000HD, Technomate 6900
Antena: SMW 0A-1600, Laminas 1,2m, Precision 3m

Drodzy Koledzy,
Dziękuję Wam za czujność i zwrócenie uwagi na błędnie podaną przeze mnie rozdzielczość 1366 x 768 linii. To jest zupełnie inna kwestia związana z rozdzielczością monitorów komputerowych - ta opcja nazywa się "Widescreen eXtended Graphics Array".
Image

Oczywiście macie rację, że w tym przypadku powinno być 1280 x 720; dodam więcej, że 1280 x 720p, czyli ze skanowaniem progresywnym (progressive scanning).
Jeśli chodzi o HDTV w Europie, to mamy praktycznie dwie używane rozdzielczości linii nadawanego sygnału w pionie: 720p (1280 x 720) i 1080i (1920 x 1080), czyli ze skanowaniem z przeplotem (interlaced scanning) oraz być może w przyszłości 1080p.
Z tych dwóch sposobów wyświetlania, lepszą jakość oferuje rozdzielczość 720 p, gdyż faktycznie na rozdzielczość 1080i składają się 2 półobrazy po 540 linii, które wyświetlane są naprzemiennie - najpierw parzyste, a potem nieparzyste. W ciągu 1 sekundy na zmianę wyświetlanych jest 50 półobrazów po 540 linii. Przy 720p w ciągu 1 sekundy wyświetla się 50 obrazów zawierających po 720 linii.
Jeśli chodzi o HDTV w USA, to mamy w nim dwie rozdzielczości linii nadawanego sygnału tj. 1080i (1440 x 1080) i 1080p (1920 x 1080), wyświetlanych w ciągu sekundy bądź po 60 ramek obrazów w przypadku 1080p (progresywnie) lub po 30 ramek obrazów z liniami parzystymi i liniami nieparzystymi (z przeplotem).
Rozdzielczość obrazu 720p daje całkowitą ilość 921 600 pikseli, w przypadku rozdzielczości 1080i mamy całkowitą ilość 2 072 000 pikseli.
Tyle przypomnienia podstaw.

Do czego zmierzam?
Chciałbym powiedzieć, że jakość jednego kanału nie jest równa jakości HD innego. O ile nie ma wątpliwości co do 720p - sprzęt od odbioru tej rozdzielczości nazywa się "HD Ready", to problemem jest 1080i, które w wielu publikacjach nie jest nazywane "Full HD". Poniżej wymieniam skróconą specyfikację "HD Ready":
* Rozdzielczość ekranu 720 linii w pionie
* Urządzenie musi posiadać:
- analogowe wejście YPbPr (komponentowe)
- cyfrowe wejście DVI lub HDMI obsługujące technologię HDCP
* wejścia muszą obsługiwać następujące formaty przy częstotliwościach 50 i 60 Hz:
- 1280 x 720 ze skanowaniem progresywnym (720p)
- 1920 x 1080 z przeplotem (1080i)
Coraz więcej autorów zwraca uwagę, że o "Full HD" można dopiero mówić przy 1080p.

Trzeba wiedzieć, że:
- Żaden z kanałów w Europie nie nadaje w trybie 1080p!
- Większość nadawców podbija sztuczne rozdzielczość (upscaling) często z rodzielczości SD do HD Ready np. TVN
- "Oszukują" nas urządzenia odbiorcze. Odbiorniki upskalujące wykorzystują niższą rozdzielczość, aby dać parametry obrazu HD Ready, a prawda jest taka, że upskalowany obraz nigdy nie dorówna źródłu, zwłaszcza na urządzeniach zdolnych wyświetlić 1080p.
- Nie wszystkie urządzenia zdolne do odbioru, przetwarzania i wyświetlania 720 p i 1080i mogą odbierać, przetwarzać i wyświetlać sygnał w pełnej rozdzielczości w trybie 1080p. Często też go downskalują.

Jeśli by porównać 1080i (50/60) i 720p (50/60), to 1080i (50/60) wykazuje dokładniejsze odwzorowanie szczegółów przedmiotów nieporuszających się w pionie i wyższą rozdzielczość poziomą, zaś 720p (50/60) daje z kolei większą płynność ruchów. W związku z tym by zmaksymalizować jakość w zastosowaniach ogólnych stosuje się zazwyczaj 1080i, natomiast kanały sportowe przesyła się w 720p.

Pominąłem całkowicie kwestie przepływności i stosowanych algorytmów kompresji. Tylko nadawane 1080p oraz odbierane i wyświetlane 1080p daje pełnię wrażeń!

Zapraszam do dyskusji.

_________________
<< Wolność, która przychodzi z nieba - Freedom that comes from the skies - Die Freiheit, die vom Himmel kommt - La liberté qui vient du ciel - La libertad que viene del cielo - De vrijheid die uit de hemel komt >>


Góra  
 Profil  
 

Re: TM-6900 HD Combo Super
PostWysłany: 2009-08-02, 19:12 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-11, 22:03
Posty: 703
Miejscowość: Duchowa stolica śl.
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy
Online: 23d 15h 38m 56s
Kraj: Poland (pl)



jollyjoker napisał(a):
Zapraszam do dyskusji.

@jollyjoker
Troche poza tematem głównym, ale skorzystam z zaproszenia. :grin: Trudno sie nie zgodzic z wiekszoscia przedstawionych opisów, regułek, danych itd, ale co do niektórych mam wątpliwości, a dlaczego? Zacznijmy od stwierdzenia
jollyjoker napisał(a):
Z tych dwóch sposobów wyświetlania, lepszą jakość oferuje rozdzielczość 720 p

czy na pewno? Ta formuła funkcjonuje od ładnych paru lat, królowały wtedy tv HD ready a tv Full HD co najwyżej raczkowały, mozna się zgodzic z wyliczeniami matematyka itd, ale czy jest tak oczywiste na ekranie full HD, mając taki ekran uczciwie powiem że jesli ktoś dał by mi wybór chcesz materiał w HD ready czy full Hd nie zastanawiałbym sie i od razu decydował się na full nawet jesli chodzi o transmisje sportowe. Nie pisze tego tego tak dla pisania, ale z obserwacji materiału w tych rozdziałkach na codzień od ponad roku, na 50calach. To jest moje może subiektywne spojżenie, ale wystarczy tylko spojżec który kanał sportowy w europie nadaje w 720p jesli jest tak oczywista przewaga tego formatu w tej dziedzinie, chyba żaden, więc coś jest na rzeczy (stany pomijam bo zajeło by to sporo więcej) skoro operatorzy zdecydowali się wybrac taki format, a nikt przeciez nie wybiera gorszego a zawsze to co lepsze. Żeby juz nie rozwijac tematu na tym poprzestane(no może tylko dodam słowo skalowanie (lub nie), sygnału dostarczonego i wyświetlanego na ekranie i jego strat z tego tytułu, ale to juz niech sobie każdy przeanalizuje dla siebie)
Drugie zagadnienie Full Hd, ło matko :confused: ile na ten temat przeczytałem kłutni, sporów dowodów itd. więc w skrócie termin full HD zaistniał dla okreslenia rozdzielczosci 1920x1080 i to jest jedyny wymóg jego uzywania, ale skoro istniej 1080p to jak to nazwac skoro juz cos jest full i tak opinia podzieliła się na tych dla których full to 1080i i 1080p oba maja wspomnianą rozdzielczosć oraz na tych dla których tylko 1080p jest full, skoro nie ma oficjalnych wymogów tak jak zapodał to @jollyjoker w Hd ready to nie ma tez przeciwskazań żeby uzywac tego zwrotu w odniesieniu do obu formatów. Dziś sytuacja się już zmieniła i na dzień dzisiejszy, zostało potoczne full Hd ale powstało nowe jednoznaczne nazewnictwo danych formatów, a wszystkim zamuje się organizacja EICTA ( Europejskie Stowarzyszenie Przemysłu Informatycznego, Telekomunikacyjnego i Elektroniki Użytkowej - European Information, Communications and Consumer Electronics Technology Industry Associations) adres organizacji http://www.eicta.org/ i tu można znaleźć wiecej wyjaśnien na temat nazewnictwa. Może tyle wystarczy, bo chyba nikt tego nie doczyta w ten ciepły dzionek do konca jak jeszcze coś napiszę :grin: . Podsumowując, prosze nie traktować tego tekstu jako próbę udowadniania czegokolwiek, a tylko takich moich spostrzeżeń na codzien i przemyśleń, nie będę nikogo namawiał do takich czy innych opocji, a tylko wyraziłem swoje zdanie może subiektywne, na podstawie własnych obserwacji starajac się odciać od powtarzanych co jakis czas zwrotów i wyrobić włąsne indywidualne zdanie. Pozdr

PS
Mam tez blu raya i tez dziwią mnie opinie że 1080p miażdży 1080i, róznice da się zauwazyć, ale miazga to na pewno niewłaściwe słowo, mówimy tu o dobrej jakości 1080i jak chocby luxe.tv, powiem tak, laikowi będzie naprawde trudno rozróznic te dwa formaty.

_________________
http://jackysat.atspace.com/
SAT - Ariva 250HD combo / Hivion HF8900 / miniHD 2000 - Emme Esse ASC 125 - DG 380 (90E-50W) / odebrane 58W / Inverto Black Ultra /
NAZIEMNA - Ariva 250HD/Ferguson FT 8100 HD/X3MTV-HU2300-DAT75+MRD-ATX107+LNA188-GRID 4+LNA177
FM - Televes FM circular 1201


Góra  
 Profil  
 

Re: TM-6900 HD Combo Super
PostWysłany: 2009-08-03, 09:43 
Offline
nowy

Rejestracja: 2009-03-26, 15:39
Posty: 6
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Online: 4d 5h 17m 1s
Tuner: Technomate 6900 super
Antena: 90 cm
Konwerter: GoldenInter

Witam!

Niestety nowy soft do TM 6900 HD Super w v.687p ma bardzo poważny mankament :(
na części transponderów sygnał jest niższy o 10-15 % w porównaniu do starszego softu np. v. 679p
Może ktoś mądry napisać jak interpretować te kolory kresek w Spectrum Analyzeże ?
Pozdrawiam


Góra  
 Profil  
 


Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów