Dołącz teraz!


Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Telewizji Satelitarnej i Cyfrowej w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!






Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
  Widok do druku

Viacess wspólny modul CI ??
Autor Wiadomość
PostWysłany: 2017-08-13, 10:28 
Offline
Bywalec

Rejestracja: 2016-12-22, 15:16
Posty: 160
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Online: 6d 7h 56m 22s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: nbox
Antena: Corab
Konwerter: Opticum

Witam,

Posiadam modul NTV smirt

Zastanawiam sie nad zakupem fransat i bis TV.

Czy istnieje jakiś modul, który obsłuży karty:

NTV
Fransat
Bis TV ?

Z gory dziekuje za odpowiedz,

Pozdrawiam


Góra   MacOSXSafari
 Profil  
 

Viacess wspólny modul CI ??
PostWysłany: 2017-08-13, 11:03 
Offline
Admin

Rejestracja: 2009-02-13, 19:24
Posty: 12120
Miejscowość: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował : 404 razy
Otrzymał podziękowań: 507 razy
Online: 180d 18h 53m 23s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh

Żaden inny moduł niż dedykowany dla NTV nie obsłuży tej karty (AES key).

_________________
Parabola 200 (98e-53w), Laminas 120 (53e), Laminas AS 130 (55e)
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, SX9 Twin, AS-1, AS-2 TBS 6903
NC+| CP | MTV | TNT Sat | HD+ | Telekarta HD | Tricolor TV | MTC | SkyLink | XTra TV | Tivusat | Freesat Romania | Fransat HD | NTV+ | Max TV | ORF | RTVi Slovenia | Antiksat


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Viacess wspólny modul CI ??
PostWysłany: 2017-08-13, 11:20 
Offline
Bywalec

Rejestracja: 2016-12-22, 15:16
Posty: 160
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Online: 6d 7h 56m 22s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: nbox
Antena: Corab
Konwerter: Opticum

@Zuchnet a jak wyglada sytuacja w przypadku francuskich ?

P.S. I czy modul NTV wersja 1.2 karta 5 nie szyfruje nagran ?

Mam jakiś badziewny tuner medion nie linuxowy testuje i nie moge audycji na kompie odtworzyć a pendrive i pliki wykrywa


Góra   MacOSXSafari
 Profil  
 

Viacess wspólny modul CI ??
PostWysłany: 2017-08-13, 11:22 
Offline
Admin

Rejestracja: 2009-02-13, 19:24
Posty: 12120
Miejscowość: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował : 404 razy
Otrzymał podziękowań: 507 razy
Online: 180d 18h 53m 23s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh

Na to pytanie dam Ci odp jak będę miał więcej czasu aby taki test przeprowadzić (bliżej września).

_________________
Parabola 200 (98e-53w), Laminas 120 (53e), Laminas AS 130 (55e)
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, SX9 Twin, AS-1, AS-2 TBS 6903
NC+| CP | MTV | TNT Sat | HD+ | Telekarta HD | Tricolor TV | MTC | SkyLink | XTra TV | Tivusat | Freesat Romania | Fransat HD | NTV+ | Max TV | ORF | RTVi Slovenia | Antiksat


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Viacess wspólny modul CI ??
PostWysłany: 2017-08-13, 11:35 
Online
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2011-01-05, 22:12
Posty: 556
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 36 razy
Online: 24d 11h 41m
Kraj: Poland (pl)
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte

Każda z tych kart potrzebuje kluczy AES, każda oczywiście innych, a do NTV nawet nie ma publicznych tych kluczy. Więc nie ma takiej opcji żeby te karty działały w jednym module.
Z narywaniem to problem tunera a nie modułu, może być jakaś opcja w menu że ma nagrywać kodowane kanały a nie już rozkodowane. Na normalnym tunerze nagrania nie są szyfrowane i normalnie się odtwarzają na każdym innym sprzęcie.
Pozdrawiam


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Viacess wspólny modul CI ??
PostWysłany: 2017-08-13, 12:09 
Offline
Bywalec

Rejestracja: 2016-12-22, 15:16
Posty: 160
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Online: 6d 7h 56m 22s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: nbox
Antena: Corab
Konwerter: Opticum

Ok,

Dzięki za info


Czyli TNT i Fransat chodzi w Oscam
NTV i absat / biss TV juz nie :((


Góra   MacOSXSafari
 Profil  
 

Viacess wspólny modul CI ??
PostWysłany: 2017-08-13, 14:58 
Online
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2011-01-05, 22:12
Posty: 556
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 36 razy
Online: 24d 11h 41m
Kraj: Poland (pl)
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte

sat1234 napisał(a):
Ok,
Czyli TNT i Fransat chodzi w Oscam
NTV i absat / biss TV juz nie :((


Kto tak powiedział?
z tego co wiem to każda ta karta chodzi w oscam, ale:
NTV nie są publiczne klucze AES, więc dla zwykłego zjadacza nie pójdzie
TNT, Fransat, ABSat, BissTV klucze są publiczne i można spokojnie odpalić te karty w oscam. A przynajmniej są w necie więc powinno chodzić.
Pozdrawiam


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 


Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Skocz do:  
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów



(opis strony) (opis strony)