Dołącz teraz!


Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Telewizji Satelitarnej i Cyfrowej w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!






Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 118 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
  Widok do druku

Wavefrontier T90
Autor Wiadomość
PostWysłany: 2017-05-27, 16:35 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2011-01-05, 22:12
Posty: 494
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 31 razy
Online: 22d 11h 10m 53s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte

Dobra kolejna zagwozdka, jak w enigmie ustawić diseqc 1.1 żeby coś zaskoczyło?? przełącznik działa na 100% bo miernik ładnie przeskakuje diseqc-em 1.1 z satelity na satelitę a w tunerze ciągły brak sygnału. Przełącznik kupiłem EMP-centauri Switch 16/1 i tak jak pisałem wyżej na pewno jest przestawiony na 1.1
Pozdrawiam


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Wavefrontier T90
PostWysłany: 2017-05-27, 17:51 
Offline
Przyjaciel Forum

Rejestracja: 2012-05-20, 17:32
Posty: 533
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy
Online: 12d 4h 19m 26s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: VU+ Ultimo 4K, VU+ SOLO 4K, DM7020

Wykasuj wszystkie ustawienia które miałeś wcześniej. Restart tunera. Zacznij ustawianie po kolei od LNB1 itd. Powinno zaskoczyć :smile1:

_________________
60E - 56E - 52E - 46E - 42E - 39E - 36E - 33E - 31,5E - 28,2E - 23,5E - 19,2E - 16E - 13E - 9E - 7E - 4,8E - 3,1E - 1W - 4W - 5W


Góra   WindowsFirefox
 Profil  
 

Wavefrontier T90
PostWysłany: 2017-05-27, 18:07 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2011-01-05, 22:12
Posty: 494
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 31 razy
Online: 22d 11h 10m 53s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte

Wszystko się wyjaśniło, jak ktoś ma dwa kable w domu i nie umie jednego podłączyć do gniazda "a" a drugiego do gniazda "b" to nie powinien się zabierać za takie anteny jak T90 :beer: Antena ustawiona, wszystko gra poza 36E, zupełnie nie rozumiem czemu.
Pozdrawiam


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Wavefrontier T90
PostWysłany: 2017-05-27, 19:03 
Offline
Przyjaciel Forum

Rejestracja: 2012-05-20, 17:32
Posty: 533
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy
Online: 12d 4h 19m 26s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: VU+ Ultimo 4K, VU+ SOLO 4K, DM7020

A LNB kołowy :smile1: ? nic Ci nie zasłania tego ptaszka w tym miejscu gdzie wisi T90 ?

_________________
60E - 56E - 52E - 46E - 42E - 39E - 36E - 33E - 31,5E - 28,2E - 23,5E - 19,2E - 16E - 13E - 9E - 7E - 4,8E - 3,1E - 1W - 4W - 5W


Góra   WindowsFirefox
 Profil  
 

Wavefrontier T90
PostWysłany: 2017-05-28, 06:58 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2011-01-05, 22:12
Posty: 494
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 31 razy
Online: 22d 11h 10m 53s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte

Nie nic mi nie zasłania. Tylko wszystko jest odwrotnie, co było L to teraz jest R i odwrotnie, po zmianie i przeskanowaniu jeszcze raz transpondera normalnie wskakuje sygnał, tylko trzeba znowu wszystko przestawiać. :wall: Tak powinno być? a może trzeba jakoś konwerter przekręcić?
Pozdrawiam


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Wavefrontier T90
PostWysłany: 2017-05-28, 16:10 
Offline
Przyjaciel Forum

Rejestracja: 2012-05-20, 17:32
Posty: 533
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy
Online: 12d 4h 19m 26s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: VU+ Ultimo 4K, VU+ SOLO 4K, DM7020

Ja bym zaczął od wrzucenia tunerowi aktualnego pliczku satellites.html.... czasem jak się dużo zmienia w E2 to potrafi ześwirować :) oczywiście restart potrzebny. Zrób wtedy przeszukanie 36E i powinno być ok.

_________________
60E - 56E - 52E - 46E - 42E - 39E - 36E - 33E - 31,5E - 28,2E - 23,5E - 19,2E - 16E - 13E - 9E - 7E - 4,8E - 3,1E - 1W - 4W - 5W


Góra   WindowsFirefox
 Profil  
 

Wavefrontier T90
PostWysłany: 2017-05-29, 18:16 
Offline
Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-02-13, 19:24
Posty: 12100
Miejscowość: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował : 404 razy
Otrzymał podziękowań: 506 razy
Online: 180d 53m
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh

Mam tak samo od początku jak zamontowalem 36e na T90.
Juz się nauczyłem z tym żyć.

_________________
Parabola 200 (98e-53w), Laminas 120 (53e), Laminas AS 130 (55e)
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, SX9 Twin, AS-1, AS-2 TBS 6903
NC+| CP | MTV | TNT Sat | HD+ | Telekarta HD | Tricolor TV | MTC | SkyLink | XTra TV | Tivusat | Freesat Romania | Fransat HD | NTV+ | Max TV | ORF | RTVi Slovenia | Antiksat


Góra   LinuxSafari
 Profil  
 

Wavefrontier T90
PostWysłany: 2017-05-29, 18:30 
Offline
DX-er

Rejestracja: 2014-08-18, 12:47
Posty: 375
Miejscowość: Okolice Katowic
Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 33 razy
Online: 77d 18h 18m 14s
Kraj: Poland (pl)


Antena: Laminas ofc1200
Konwerter: Best quad

Na T90 jest podwójne odbicie sygnału czyli najpierw od dużej czaszy a później od mniejszej i dlatego tak się dzieję.

_________________
Laminas ofc1200 polarmount ( 40.5 W-90 E )
Tuner Dr.hd F15 , Dr.hd F16 , Openbox SX9 TWIN.


Góra   LinuxSafari
 Profil  
 

Wavefrontier T90
PostWysłany: 2017-05-31, 21:03 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2012-08-23, 21:36
Posty: 1171
Miejscowość: Polska-Szwecja
Podziękował : 13 razy
Otrzymał podziękowań: 35 razy
Online: 73d 8h 58m 56s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Vu+Ultimo4k/UltimoHD/SX6/SX9
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra

U mnie jest ta sama sytuacja juz od poczatku jak zalozylem kolowy LNB.
O tym odbiciu nie przyszlo mi do glowy,myslalem ze cosik jest nie tak
z konwerterkiem :w00t:

_________________
VU+ULTIMO 4K /OCTAGON-SF4008 4K / VU+ULTIMO HD / DM800HD / X-810/SX6/
Moduly - Trikolor / MTC / NTV+/ Xtra tv / Fransat HD
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
SMW OA 1400 "JUMBO" 140cm//75E-37W
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" from 90E-30W

[url=Image[url]Image[/url]


Góra   MacOSXSafari
 Profil  
 

Wavefrontier T90
PostWysłany: 2017-06-10, 07:48 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2011-01-05, 22:12
Posty: 494
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 31 razy
Online: 22d 11h 10m 53s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte

W sumie antena już od tygodnia można powiedzieć że zakończona. Prezentuje się tak:

Załącznik:
DSC_0020.JPG
DSC_0020.JPG [ 139.7 KiB | Obejrzany 100 razy ]


Kable można było lekko inaczej zrobić ale montowałem ją na dużym podnieceniu i nie do końca przemyślałem pewne sprawy :smile1: :smile1: daltego wygląda jak wygląda.
w tej chwili zamontowane 10 LNB, od 0.8W do 39E, do tego dwa przełączniki diseqc podpięte pod dwa tunery. Generalnie jestem bardzo zadowolony, może 39E jeszcze można by było lekko poprawić ale też nie jest źle i spokojnie daje radę. Antena na bardzo duży plus, z ustawieniem też nie jest tak źle, bo po ustawieniu skrętu anteny poszczególne satelity wskakują praktycznie same. Jak ktoś szuka naprawdę porządnej anteny to polecam bardzo.
Pozdrawiam



Za ten post autor moons otrzymał podziękowania - 2 bociekpl(2017-06-10, 16:05), toroidal68(2017-06-10, 20:36)
Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 

Wavefrontier T90
PostWysłany: 2017-06-10, 08:11 
Offline
Przyjaciel Forum

Rejestracja: 2012-05-20, 17:32
Posty: 533
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy
Online: 12d 4h 19m 26s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: VU+ Ultimo 4K, VU+ SOLO 4K, DM7020

Fajnie wygląda :beer: Na koniec czerwca leci nowy Hellasat 3 na 39E więc w razie czego sygnał powinien być lepszy :smile1:

_________________
60E - 56E - 52E - 46E - 42E - 39E - 36E - 33E - 31,5E - 28,2E - 23,5E - 19,2E - 16E - 13E - 9E - 7E - 4,8E - 3,1E - 1W - 4W - 5W


Góra   WindowsFirefox
 Profil  
 

Wavefrontier T90
PostWysłany: 2017-06-10, 20:42 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2012-08-23, 21:36
Posty: 1171
Miejscowość: Polska-Szwecja
Podziękował : 13 razy
Otrzymał podziękowań: 35 razy
Online: 73d 8h 58m 56s
Kraj: Poland (pl)


Tuner: Vu+Ultimo4k/UltimoHD/SX6/SX9
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra

@moons i tak powinno byc :thumbsup: Fajnie ze sie zdecydowales na taka antene.
Ja posiadam dwie takie i wiem co moge osiagnac przez to :vivalabamba:
Szybkie przewijanie kanalami itd.Sygnal.... moglo by byc lepiej szczegolnie na 26E
oraz 42E.Nie wiem,dlaczego nie wsunales uchwytu na 4/5W :hmmm: Powinienes miec sygnal
prawie na stabilny :yes:
Ale co mozna chcec wiecej od takiej wielkosci anteny :thumbsup:

_________________
VU+ULTIMO 4K /OCTAGON-SF4008 4K / VU+ULTIMO HD / DM800HD / X-810/SX6/
Moduly - Trikolor / MTC / NTV+/ Xtra tv / Fransat HD
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
SMW OA 1400 "JUMBO" 140cm//75E-37W
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" from 90E-30W

[url=Image[url]Image[/url]


Góra   MacOSXSafari
 Profil  
 

Wavefrontier T90
PostWysłany: 2017-06-10, 21:24 
Offline
Przyjaciel Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2011-01-05, 22:12
Posty: 494
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 31 razy
Online: 22d 11h 10m 53s
Kraj: Poland (pl)
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte

Tak jak piszesz szeroki zasięg, nie trzeba dwóch czy trzech anten wieszać, wszystko ładnie i zgrabnie. Ustawiłem tylko to co można sobie obejrzeć, z pozycji o której piszesz nie mam żadnego pakietu także sobie darowałem. A coś kiedyś wyskoczy to pomyślę czy dołączyć do tej czy będę odbierał z drugiej anteny którą mam na obrotnicy, teraz obrotnica praktycznie stoi na 75E albo 85E.
Pozdrawiam


Góra   Windows7Firefox
 Profil  
 


Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 118 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Skocz do:  
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów



(opis strony) (opis strony)