Technomate TM 8000 HD Combo

Wszystko na temat odbiorników marki Technomate
Awatar użytkownika
zdzima
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 514
Rejestracja: 03 gru 2010, 17:41
Tuner: Technomate HD Combo:TM-8000, TM-6900
Antena: Laminas AS - 160 PM
Konwerter: BSC 621-2, BSC 421, Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Białystok 23*11'E/53*08'N
Podziękował: 81 razy
Dostał Podziękowań: 21 razy

Technomate TM 8000 HD Combo

#531

Post autor: zdzima » 09 maja 2014, 12:29




Awatar użytkownika
zdzima
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 514
Rejestracja: 03 gru 2010, 17:41
Tuner: Technomate HD Combo:TM-8000, TM-6900
Antena: Laminas AS - 160 PM
Konwerter: BSC 621-2, BSC 421, Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Białystok 23*11'E/53*08'N
Podziękował: 81 razy
Dostał Podziękowań: 21 razy

Technomate TM 8000 HD Combo

#532

Post autor: zdzima » 21 maja 2014, 10:01

Czy ktoś mógłby poradzić co zrobić, :hmmm: gdy dekoder w wyniku chwilowego zaniku prądu zawiesił się i nie można go w żaden sposób ruszyć. :wall: Cały czas wyświetla się napis "booting...". :baby: Na pilota żadnej reakcji, nie pomaga wyłączenie klawiszem z tyłu, ani wyjęcie wtyczki z gniazdka. :judge: Wcześniej bywały podobne sytuacje ale napis był inny tj. "Welcome to HD" i po dłuższym odpoczynku np. po nocy, załapywał się do pracy. :boxing:



Awatar użytkownika
zuchnet
DX-er
DX-er
Posty: 12167
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 497 razy
Dostał Podziękowań: 678 razy
Kontakt:

Technomate TM 8000 HD Combo

#533

Post autor: zuchnet » 21 maja 2014, 13:48

Miałem dokładnie taką samą sytuacje w moim przypadku po 2 dniach obudził się. Daj mu ponownie firmware po rs-ie może zaskoczy.
Za ten post użytkownik zuchnet otrzymał podziękowanie od:
zdzima (21 maja 2014, 14:12)


Dish: Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130, 3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)
STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, SF-8008,Openbox X-810, S3 mini II, AS-4K2X,TBS 6903

Awatar użytkownika
Tomek22
DX-er
DX-er
Posty: 3344
Rejestracja: 05 cze 2010, 12:25
Tuner: Prof 7301 S2
Antena: Mabo 1.80m
Konwerter: Inverto Black Ultra z Mifferem 58mm.
Lokalizacja: Łódź Centrum N51°49 E19°26
Podziękował: 1110 razy
Dostał Podziękowań: 352 razy

Technomate TM 8000 HD Combo

#534

Post autor: Tomek22 » 21 maja 2014, 14:08

A może warto kondensatorki sprawdzić? czasami padają i to może być przyczyną też.
Za ten post użytkownik Tomek22 otrzymał podziękowanie od:
zdzima (21 maja 2014, 14:13)


Prof 7301 S2
Zestaw Odbiorczy:
Mabo 1.80m 93.5*E-40.5*W(bez 76.5*E i 78*E) Ku: Inverto Black Ultra (przerobiony) C: Kaonsat KS-N201G
WiMAX interference (od 3530MHz do 3790MHz duże zakłócenia)
Invacom SNF-031, Siłownik 24', Deklinacja 12'

Awatar użytkownika
zdzima
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 514
Rejestracja: 03 gru 2010, 17:41
Tuner: Technomate HD Combo:TM-8000, TM-6900
Antena: Laminas AS - 160 PM
Konwerter: BSC 621-2, BSC 421, Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Białystok 23*11'E/53*08'N
Podziękował: 81 razy
Dostał Podziękowań: 21 razy

Technomate TM 8000 HD Combo

#535

Post autor: zdzima » 21 maja 2014, 14:32

Myślałem o obu wersjach "uzdatnienia". :cool2: Tę, którą radzi Tomek22 odkładam na później, bo póki co nie chcę wkładać łap do środka. :hmmm: Najpierw spróbuję po RS 232 ale i tu jest problem, bo nie mam stacjonarnego PC i muszę do któregoś z sąsiadów się uśmiechnąć. :grin: Zuchu,to ma być ostatni soft ze strony Producenta? A loader może być ze strony, gdzie są Phantomy, bo na oficjalnej brak? :wall:
Na samoistną naprawę daję mu czas do poniedziałku, gdyż wyjeżdżam nad jeziorko. :fishing: Potem go wypatroszę, jeśli FW nie pomoże. :boxing: Ostatecznie syn, który pojawi się w czerwcu u mnie, może zabrać go do UK. :book: Dzięki za rady. :bow: A może jeszcze któś cóś ma na uwadze? :hmmm:



Awatar użytkownika
zuchnet
DX-er
DX-er
Posty: 12167
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 497 razy
Dostał Podziękowań: 678 razy
Kontakt:

Technomate TM 8000 HD Combo

#536

Post autor: zuchnet » 21 maja 2014, 14:40

Tak ważne aby fw było bez "extrasów" loader może być ze strony którą podałeś i pewny RS :grin:
Za ten post użytkownik zuchnet otrzymał podziękowanie od:
zdzima (21 maja 2014, 14:58)


Dish: Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130, 3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)
STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, SF-8008,Openbox X-810, S3 mini II, AS-4K2X,TBS 6903

Awatar użytkownika
zdzima
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 514
Rejestracja: 03 gru 2010, 17:41
Tuner: Technomate HD Combo:TM-8000, TM-6900
Antena: Laminas AS - 160 PM
Konwerter: BSC 621-2, BSC 421, Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Białystok 23*11'E/53*08'N
Podziękował: 81 razy
Dostał Podziękowań: 21 razy

Technomate TM 8000 HD Combo

#537

Post autor: zdzima » 26 maja 2014, 16:02

Po czterech dniach odpoczynku udało mi się uruchomić rozkapryszonego TM - 8000. :w00t: Dziękuję za rady. :bow:



Awatar użytkownika
zdzima
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 514
Rejestracja: 03 gru 2010, 17:41
Tuner: Technomate HD Combo:TM-8000, TM-6900
Antena: Laminas AS - 160 PM
Konwerter: BSC 621-2, BSC 421, Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Białystok 23*11'E/53*08'N
Podziękował: 81 razy
Dostał Podziękowań: 21 razy

Technomate TM 8000 HD Combo

#538

Post autor: zdzima » 08 cze 2014, 7:33




leszekm
Początkujący
Początkujący
Posty: 88
Rejestracja: 21 maja 2010, 20:25
Tuner: Technisat UHD,Technomate 8000HD,USB Prof 7500,
Antena: 125
Konwerter: Inverto
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 4 razy

Technomate TM 8000 HD Combo

#539

Post autor: leszekm » 24 mar 2019, 15:13

Przeskanowałem dzisiaj na nowo Hot Birda i znalazł mi o dziwo kanały 4K.Niektóre umieścił w programach TV inne w radiowych. Niema obrazu jest za to dźwięk.



ODPOWIEDZ

Wróć do „Technomate”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość