BLIND SCAN DLA KART PROF

Odbiór telewizji satelitarnej i naziemnej na kartach do PC
ODPOWIEDZ
loocas
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 965
Rejestracja: 27 maja 2010, 10:01
Podziękował: 21 razy
Dostał Podziękowań: 26 razy

BLIND SCAN DLA KART PROF

#251

Post autor: loocas » 12 lut 2013, 22:15

[StreamAnalyzer]
StartAnalyzer=false
UpdateSignalLevels=true
IP=127.0.0.1
Port=6970
Buffer=96256
StreamAnalyzer\StartAnalyzer=false
StreamFile=D:/RF_check/stream.ts
Path=C:rogram Files (x86)ideoLANLC\vlc.exe
Params=-s TSReader_TCP %127.0.0.1% %6969%
Proto=0

Co ma tutaj (plik konfiguracyjny CrazyScan) źle, że mi ani nie odtwarza ani nie zapisuje do pliku strumienia?
Zainstalowałem wersję 1.1.8 VLC.

Kiedyś działało :hmmm:


Mabo 150 (68,5 E - 15 W), Laminas OFC1200 + SG2100, Maximum E-85 Multifocus HB 13 E (twin + unicable) + Astra 19,2 E (twin),
Dr.HD F15, Prof 7301, OMICOM S2 PCI rev.3, TBS 6991, Octagon 1028.

Awatar użytkownika
rysiuhelix
Ekspert
Ekspert
Posty: 4119
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:08
Podziękował: 213 razy
Dostał Podziękowań: 285 razy

BLIND SCAN DLA KART PROF

#252

Post autor: rysiuhelix » 13 lut 2013, 18:54

Port=6969



loocas
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 965
Rejestracja: 27 maja 2010, 10:01
Podziękował: 21 razy
Dostał Podziękowań: 26 razy

BLIND SCAN DLA KART PROF

#253

Post autor: loocas » 13 lut 2013, 19:25

Wkleiłem wpis jeszcze przed zmianą na 6969. To niczego nie zmienia, jak było 6969 też nic nie trybiło :w00t:

EDIT:
Jak widać w moim poście powyżej niewłaściwa jest też ścieżka do VLC, po prostu nie zapisały się zmiany po edycji. :slap:
Powinno być:
C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe

Dodam, iż system mam 64-bitowy.

Teraz już działa. Próbowałem również strumieniować po udp ale bez pozytywnych efeftów. Podobno ma słabszych maszynach daje to lepsze efekty a mój komp do takich należy :grin:
Jak ktoś wie jak to ugryźć, to liczę na sugestie.


Mabo 150 (68,5 E - 15 W), Laminas OFC1200 + SG2100, Maximum E-85 Multifocus HB 13 E (twin + unicable) + Astra 19,2 E (twin),
Dr.HD F15, Prof 7301, OMICOM S2 PCI rev.3, TBS 6991, Octagon 1028.

Mane
nowy
nowy
Posty: 33
Rejestracja: 16 sie 2009, 0:23
Tuner: SkyStar2, SkyStar HD2
Antena: N/A
Konwerter: N/A
Lokalizacja: Węgorzewo / Gdańsk
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

BLIND SCAN DLA KART PROF

#254

Post autor: Mane » 15 paź 2016, 21:34

Takie luźne pytanko, czy z Blindscan można się pobawić jakąś "zwykłą" kartą TBS, czy tylko tymi z półki Pro (TBS6908)?



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12061
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 425 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

BLIND SCAN DLA KART PROF

#255

Post autor: zuchnet » 15 paź 2016, 21:38

Oczywiście że możesz każdą kartą Prof i TBS.

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karty DVB”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość