4T2 - aplikacja do analizy zawartości TS

Odbiór telewizji satelitarnej i naziemnej na kartach do PC
RYS

Stały bywalec
Posty: 221
Rejestracja: 14 paź 2009, 22:50
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

4T2 - aplikacja do analizy zawartości TS

#1

Post autor: RYS » 25 lip 2013, 22:56

Dyskusja o aplikacji:
http://rickcaylor.websitetoolbox.com...alyser-6381279
Link do ściągnięcia aplikacjil:
http://www.4t2.eu/4T2ContentAnalyser.html
Wystarczy wysłać prośbę(email) o rejestrację aplikacji i będzie sprawnie działać z Crazyscan.

Pozdrawiam


loocas

Przyjaciel Forum
Posty: 963
Rejestracja: 27 maja 2010, 10:01
Podziękował: 21 razy
Dostał Podziękowań: 26 razy

4T2 - aplikacja do analizy zawartości TS

#2

Post autor: loocas » 26 lip 2013, 0:11

Kopę lat @RYS.
Tutaj już o tym wspominaliśmy:

http://www.satclub.pl/karty-dvb/easy-bl ... 84-75.html

Osobiście miałem problem z rejestracją bo raz otrzymałem błędny klucz zmieniony " na $ na końcu a potem wpisywałem z dwoma " a powinno się wpisywać bez apostrofów i spacji.
Teraz mam problem z konfigiem do CS. Jak możesz to zamieść swój fragment pliku, który dotyczy użycia 4T2 w CS. :beer:

A poza tym to chyba program potrzebuje mocnej maszyny bo u mnie strasznie muli ale będę jeszcze próbował.
A orientujesz się czy działa ta aplikacja z EBS Pro?


Mabo 150 (68,5 E - 15 W), Laminas OFC1200 + SG2100, Maximum E-85 Multifocus HB 13 E (twin + unicable) + Astra 19,2 E (twin),
Dr.HD F15, Prof 7301, OMICOM S2 PCI rev.3, TBS 6991, Octagon 1028.
RYS

Stały bywalec
Posty: 221
Rejestracja: 14 paź 2009, 22:50
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

4T2 - aplikacja do analizy zawartości TS

#3

Post autor: RYS » 26 lip 2013, 8:42

http://rickcaylor.websitetoolbox.com/po ... er-6381279
Poprzedni odnośnik nie działa - powyśzy jest w porządku info# 14 z wizualizacja krok po kroku jak skonfigurować aplikację.
Ebs pro nie używam bo nie posiada podstawowej funkcji mi niezbędnej i nie mam pojęcia czy działa.
Pracuję na dwóch systemach opartych na z68/z77 z procesorami i5 2/3 generacji - nie mam zadnych problemów z działaniem wielu aplikacji w tym samym czasie.
Pozdr.


loocas

Przyjaciel Forum
Posty: 963
Rejestracja: 27 maja 2010, 10:01
Podziękował: 21 razy
Dostał Podziękowań: 26 razy

4T2 - aplikacja do analizy zawartości TS

#4

Post autor: loocas » 26 lip 2013, 22:12

Doskonale pamiętam, że macie z synem mocne kompy. :grin:
A jaka to funkcja jest dla Ciebie taka istotna?


Mabo 150 (68,5 E - 15 W), Laminas OFC1200 + SG2100, Maximum E-85 Multifocus HB 13 E (twin + unicable) + Astra 19,2 E (twin),
Dr.HD F15, Prof 7301, OMICOM S2 PCI rev.3, TBS 6991, Octagon 1028.
Awatar użytkownika
zuchnet

Admin
Posty: 12033
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 421 razy
Dostał Podziękowań: 526 razy
Kontakt:

4T2 - aplikacja do analizy zawartości TS

#5

Post autor: zuchnet » 12 wrz 2013, 20:00

Świetna aplikacja :cool2: czy rejestracja jest nadal aktualna poprzez prośbę w emailu :hmmm:


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903
Awatar użytkownika
Tomek22

DX-er
Posty: 2904
Rejestracja: 05 cze 2010, 12:25
Tuner: Showbox Vitamin 5000HD+Prof 7301 S2
Antena: Mabo 1.80m. Corab 60cm
Konwerter: Inverto Black Ultra z Mifferem 58mm. TM-1 (biały)
Lokalizacja: Łódź Centrum N51°49 E19°26
Podziękował: 896 razy
Dostał Podziękowań: 262 razy

4T2 - aplikacja do analizy zawartości TS

#6

Post autor: Tomek22 » 13 wrz 2013, 10:55

Ja ostatnio tak rejestrowałem swoją wersje 4T2. Musisz wysłać do nich maila z numerem machine identifier i tam jeszcze coś. oni w kilka chwil odeślą klucz. Wyszła nowa wersja wspierająca podgląd HEVC 4K?


Showbox Vitamin 5000HD
Prof 7301 S2
TBS 6522

Zestaw Odbiorczy:
Mabo 1.80m 93.5*E-40.5*W(bez 76.5*E i 78*E) Ku: Inverto Black Ultra (przerobiony) C: Kaonsat KS-N201G
WiMAX interference (od 3530MHz do 3790MHz duże zakłócenia)
Invacom SNF-031, TM-1 (biały), Siłownik 24', Deklinacja 12'
Awatar użytkownika
zuchnet

Admin
Posty: 12033
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 421 razy
Dostał Podziękowań: 526 razy
Kontakt:

4T2 - aplikacja do analizy zawartości TS

#7

Post autor: zuchnet » 10 paź 2013, 17:34

Nowa wersja ABC 4T2 Content Analyser ver.0.9.37
Wichtigste Änderungen
- Unterstützung von HEVC/H.265 Decoder Lentoid und Elecard
- Unterstützung Enhanced Video Renderer (EVR) ab Vista
- ISDB-Implementierung
- diverse Bugfixes
http://www.4t2.eu/4T2ContentAnalyser.html
Załączniki
10-10-2013_17-27-50.jpg


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903
Awatar użytkownika
Artur

Przyjaciel Forum
Posty: 1706
Rejestracja: 14 kwie 2009, 0:26
Lokalizacja: N52°1/E21°2
Podziękował: 18 razy
Dostał Podziękowań: 53 razy

4T2 - aplikacja do analizy zawartości TS

#8

Post autor: Artur » 29 paź 2014, 18:07

Coś się dzieje z tą aplikacją?
Wymieniłem twardy dysk w moim PC i teraz od czterech dni za cholerę nie mogę tego programu ponownie zarejestrować. :confused:


Quali-TV, Technisat Digiplus STR1, Openbox X-820, Dr.HD F-16, TBS 6925
Żniniewicz PM -200cm. - Ku
Żniniewicz PM -180cm. - C
Laminas PM -120cm. - Ku


Obrazek Obrazek Obrazek
pawelwa

Ekspert
Posty: 5485
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:11
Podziękował: 265 razy
Dostał Podziękowań: 277 razy
Kontakt:

4T2 - aplikacja do analizy zawartości TS

#9

Post autor: pawelwa » 29 paź 2014, 18:17

Artur pisze:Coś się dzieje z tą aplikacją?
Wymieniłem twardy dysk w moim PC i teraz od czterech dni za cholerę nie mogę tego programu ponownie zarejestrować. :confused:
U mnie były też podobne problemy po formacie ,Tomek :bow: uruchomił go jako administrator i to pomogło żeby go zarejestrować .Spróbuj może akurat to jest powodem twojego problemu


Awatar użytkownika
Artur

Przyjaciel Forum
Posty: 1706
Rejestracja: 14 kwie 2009, 0:26
Lokalizacja: N52°1/E21°2
Podziękował: 18 razy
Dostał Podziękowań: 53 razy

4T2 - aplikacja do analizy zawartości TS

#10

Post autor: Artur » 29 paź 2014, 19:14

U mnie na XP w trybie administrator nie można go w ogóle uruchomić.


Quali-TV, Technisat Digiplus STR1, Openbox X-820, Dr.HD F-16, TBS 6925
Żniniewicz PM -200cm. - Ku
Żniniewicz PM -180cm. - C
Laminas PM -120cm. - Ku


Obrazek Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karty DVB”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość