Openbox SX9 z HDD

Wszystko na temat odbiorników marki Openbox
ODPOWIEDZ
kazet
nowy
nowy
Posty: 15
Rejestracja: 09 lut 2011, 18:20
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Openbox SX9 z HDD

#1

Post autor: kazet » 31 paź 2015, 14:33

Jak plik
nagrany na wewn,HDD skopiować do PC przez ftp? -- próbowałem- bez rezultatu ! chyba forum olewa ten temat..........sam doszedłem!!



Awatar użytkownika
moons
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1194
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 56 razy

Openbox SX9 z HDD

#2

Post autor: moons » 15 kwie 2016, 20:01

Od dziś jestem posiadaczem takiego tunerka, zamontowałem do środka HDD i nie mogę albo nie umiem go zainicjować. Nigdzie w menu nie mogę znaleźć miejsca gdzie mógłbym go sformatować albo podobne rzeczy. Czy ten tuner jest jakiś wybredny co do dysków? czy trzeba może jakoś specjalnie przygotować HDD zanim się go zamontuje? Swojego wyjąłem z IPBox910, podzielony był na 4 partycje linux.
Pozdrawiam



Awatar użytkownika
pkpk
DX-er
DX-er
Posty: 3145
Rejestracja: 22 maja 2010, 17:12
Lokalizacja: 19.4E 51.4N
Podziękował: 346 razy
Dostał Podziękowań: 328 razy

Openbox SX9 z HDD

#3

Post autor: pkpk » 16 kwie 2016, 10:41

Dysku HDD nie mam, ale dla pendrive jest wybór i formatowanie FAT32 lub NTFS. Czy obsłuży partycję Linux nie wiem. Popatrz na ekrany.
Przegrywanie plików do PC jest przez ftp z katalogu Storage. O ftp był temat octagon-sf-1028p-noblence-t2629-495.htm ... net#p52375
Załączniki
SX9 HDD (2).jpg
SX9 HDD (3).jpg


87.5E-50.0W, Laminas ofc-1200, ofc-1100, Denys H.265, Octagon SF8008

Awatar użytkownika
moons
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1194
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 56 razy

Openbox SX9 z HDD

#4

Post autor: moons » 16 kwie 2016, 14:05

U mnie nie ma tego menu :blink:
pierwsze menu to "Blokada rodzicielska"
Pierwsze co zrobiłem to zainstalowałem najnowsze oprogramowanie jaki znalazło czyli 3.02.28 przed instalacją nawet nie sprawdzałem czy było te menu. Teraz pytanie czy nie mam menu bo nie ma tego w sofcie czy dlatego że tuner nie wykrywa dysku. Mam jeszcze gdzieś ze dwa dyski zobaczę jak z nimi sobie poradzi.
Szczerze mówiąc to trochę jestem rozczarowany tym tunerem, obsługa wiadomo że do wszystkiego można się przyzwyczaić, ale zrobienie sobie jakieś sensownej listy zajęło mi kupę czasu, a to tylko dopiero jeden pakiet :)
No i obsługa kart jest tragiczna, zanim znalazłem coś co połączy się z moim kartami to :chair:
Jest na ten tuner może oscam?

Problem rozwiązany, gdzieś na forum wyczytałem w poście zuchneta że do swojego SX6 wgrał 3.02.29 poszukałem do swojego tej wersji i wszystkie opcje co do HDD się pojawiły. Oczywiście sam dysk też zaczął funkcjonować.

Pytanie o jakiś działający oscam na ten tuner nadal aktualne, znalazłem jeden plugin nawet na tym forum ale coś u mnie nie działa.


Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2016, 15:50 przez moons, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
pkpk
DX-er
DX-er
Posty: 3145
Rejestracja: 22 maja 2010, 17:12
Lokalizacja: 19.4E 51.4N
Podziękował: 346 razy
Dostał Podziękowań: 328 razy

Openbox SX9 z HDD

#5

Post autor: pkpk » 16 kwie 2016, 15:50

Zmieniłem soft na FAC.OPENBOX.SX9COMBO.NN.v3.02.28.20160321.ird Opcje nagrywania oraz zarządzanie dyskami są niezależnie od tego czy pendrive jest włożony, czy nie jest włożony. Kart nie posiadam - nie wypowiem się.
Załączniki
SX9 HDD (5).jpg
SX9 HDD (4).jpg


87.5E-50.0W, Laminas ofc-1200, ofc-1100, Denys H.265, Octagon SF8008

Awatar użytkownika
moons
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1194
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 56 razy

Openbox SX9 z HDD

#6

Post autor: moons » 16 kwie 2016, 15:51

w tym samy czasie się wpisaliśmy :)
Ty jak widze masz combo ja mam twina i u mnie trzeba było jeden numerek wyżej żeby pojawiły się opcje do nagrywania. Teraz mam dokładnie menu jak Twoje.

Pozdrawiam



ODPOWIEDZ

Wróć do „Openbox”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości