Openbox AS1HD

Wszystko na temat odbiorników marki Openbox
ODPOWIEDZ
lahcim
DX-er
DX-er
Posty: 473
Rejestracja: 18 sie 2014, 13:47
Antena: Laminas ofc1200
Konwerter: Best quad
Lokalizacja: Okolice Katowic
Podziękował: 14 razy
Dostał Podziękowań: 39 razy

Openbox AS1HD

#131

Post autor: lahcim » 25 lut 2017, 20:28

zuchnet pisze:Znalazłem cholerka musiałem włączyć tryb ekspert
OPENBOX_03225660.jpg
Co ciekawe na jednych przekazach 4 2 2 muszę ja włączyć aby obraz szedł na innych muszę wszystko wyłączyć i dopiero pokazuje się obraz w dodatku bardzo niestabilny :hmmm: i chyba te 4 rdzenie to trochę mało :hmmm:
Sprawdzę jeszcze na AS1
Szkoda że nie odtwarza 4:2:2 płynnie na AS2 tylko szarpie i zacina. Na 8 rdzeniowym smartphone odtwarza , natomiast 4 rdzeniowego nie mam żeby sprawdzić.

Chyba z tematu 4:2:2 na AS2 trzeba zrezygnować. Cztery rdzenie za mało.

Jest taka maszyna na android z Kodi na pokładzie która się nazywa Nvidia Shield TV ze rdzeniami Cuda i podobno ona daję radę tylko tam nie ma żadnego tunera sat i jedynie poprzez streaming z tunera sat można testować.

I kolejny raz rozmowa na temat odbioru 4:2:2 mpeg4 spala na panewce i trzeba na jakiś czas o tym znowu zapomnieć.


Laminas ofc1200 polarmount ( 40.5 W-90 E )
Tuner Dr.hd F15 , Dr.hd F16 , Openbox SX9 TWIN.

Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12057
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 424 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

Openbox AS1HD

#132

Post autor: zuchnet » 25 lut 2017, 20:36

Tak obraz nie jest stabilny także 4 rdzenie to zdecydowanie za mało dla 4 2 2.
Sprawdziłem na AS1 tam pokazał się tylko obraz i nie podjął nawet próby odtwarzania.
Potrzeba tutaj chyba mocnego sprzętu także czekamy dalej z tego co wiem Openbox szykuje coś mocniejszego wkrótce ale czy pozwoli to na odbiór 4 2 2 :hmmm:


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12057
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 424 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

Openbox AS1HD

#133

Post autor: zuchnet » 28 lut 2017, 17:11

Nowy patch dla AS1&AS2 r.7780
• Persian клавиатура
• Блокировка редактора каналов. Menu >> Родительский контроль >> Svc List Mgr Lock
• Очистка списка последних каналов. (Нажать красную кнопку для очистки)
• Если внешняя SD card не установлена накопителем по умолчанию, то возможна запись на SD Card
• Устранены проблемы со звуком при подключении Bluetooth speaker
• Исправлены ошибки отбражения EPG после списка последних каналов
• Исправлены ошибки записи 4K каналов
• Исправлены пробелмы Youtube из Play маркета
• Исправлена ошибка черного экрана в DVB-S после воспроизведения некторого контента
• Ошибка записи после паузы в записи
Dostępny z menu odbiornika
Załączniki
OPENBOX_00028873.jpg


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

Awatar użytkownika
Carmen
DX-er
DX-er
Posty: 15351
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:01
Tuner: F15, DM900, SF4008, AS1,
Antena: 90, 120,190, 180, 310
Lokalizacja: 52 50N 15 50E
Podziękował: 54 razy
Dostał Podziękowań: 332 razy

Openbox AS1HD

#134

Post autor: Carmen » 28 lut 2017, 20:03

Spóźniłem się z tą nowością :no:


Parabola 190cm C-band
Offset Channel Master 180cm Ku Band (archiwum), na dachu Laminas 180cm
Famaval 310cm Ku
Echostar 120cm (28E)
Openbox X-820 oraz X-810; Dr HD F15; DR HD Grand; TBS69xx

https://www.wunderground.com/personal-w ... N3#history

Obrazek

tomek6680
Początkujący
Początkujący
Posty: 90
Rejestracja: 21 cze 2014, 11:46
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 12 razy

Openbox AS1HD

#135

Post autor: tomek6680 » 05 mar 2017, 12:05

Czy ktoś testował w Openbox AS2HD w KODI wtyczkę IPTV Player od @sss ,zmodyfikowaną przez @zdzislaw22 pod android
http://j00zek.one.pl/KODI/



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12057
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 424 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

Openbox AS1HD

#136

Post autor: zuchnet » 20 mar 2017, 16:54

Dziś ukazał się nowy fw dla serii AS i jest w końcu oscam :thumbsup:


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

Awatar użytkownika
Carmen
DX-er
DX-er
Posty: 15351
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:01
Tuner: F15, DM900, SF4008, AS1,
Antena: 90, 120,190, 180, 310
Lokalizacja: 52 50N 15 50E
Podziękował: 54 razy
Dostał Podziękowań: 332 razy

Openbox AS1HD

#137

Post autor: Carmen » 23 mar 2017, 18:37

I jeszcze jeden:

"Новая версия софта FAC.OPENBOX.AS1&AS2-HD.FULL.v2.0.49-r8176
« : Сегодня в 17:24:26 »

ОтветЦитировать (выделенное)

Релизная версия софта - FAC.OPENBOX.AS1-HD.FULL.v2.0.49-r8176 ::here:: скачать
Релизная версия софта - FAC.OPENBOX.AS2-HD.FULL.v2.0.49-r8176 ::here::скачать
Что нового???
• Улучшена стабильность работы приложений в фоновом режиме
• Улучшен алгоритм работы длинных EPG
• Новые версии софтов собраны на базе новой версии API и требуют тестирования на стабильность!!"


Parabola 190cm C-band
Offset Channel Master 180cm Ku Band (archiwum), na dachu Laminas 180cm
Famaval 310cm Ku
Echostar 120cm (28E)
Openbox X-820 oraz X-810; Dr HD F15; DR HD Grand; TBS69xx

https://www.wunderground.com/personal-w ... N3#history

Obrazek

chrism78
nowy
nowy
Posty: 4
Rejestracja: 07 kwie 2017, 19:54
Tuner: Openbox AS2HD
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Openbox AS1HD

#138

Post autor: chrism78 » 07 kwie 2017, 20:00

Witam,
Czy orientuje się ktoś czy na Openbox AS2HD będzie działał moduł CI+ Polsatu jednocześnie z kartą N-ki?
Z góry dzięki za info



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12057
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 424 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

Openbox AS1HD

#139

Post autor: zuchnet » 07 kwie 2017, 20:15

Moduły CI+ działają :yes: karta N parowana ?


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

chrism78
nowy
nowy
Posty: 4
Rejestracja: 07 kwie 2017, 19:54
Tuner: Openbox AS2HD
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Openbox AS1HD

#140

Post autor: chrism78 » 07 kwie 2017, 20:25

Karta N - stary Cameleon działa jak należy. Problem się pojawia po włożeniu moduły CI+ od Polsatu. Po uruchomieniu dekodera moduł wczytuje się poprawnie (taka informacja pojawia się na dekoderze) odpala kanał który ostatnio był oglądany ale po zmianie wyświetla info o braku danego kanału w abonamencie zarówno na kanałach Polsatu jak i N. Ponowne nadawanie uprawnień na kartę Polsatu nic nie daje. Moduł CI kupiłem kilka dni wcześniej - nie zadziałał ani razu.



ODPOWIEDZ

Wróć do „Openbox”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości