Openbox AS1HD

Wszystko na temat odbiorników marki Openbox
Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12064
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 425 razy
Dostał Podziękowań: 529 razy
Kontakt:

Openbox AS1HD

#151

Post autor: zuchnet » 14 kwie 2017, 9:48

Przy okazji wkrótce nowe fw dla AS1/2 które w końcu będzie normalnie wspierało sticki T/T2.
https://youtu.be/KHyb5McJF4U


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

Awatar użytkownika
Carmen
DX-er
DX-er
Posty: 15366
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:01
Tuner: F15, DM900, SF4008, AS1,
Antena: 90, 120,190, 180, 310
Lokalizacja: 52 50N 15 50E
Podziękował: 54 razy
Dostał Podziękowań: 333 razy

Openbox AS1HD

#152

Post autor: Carmen » 14 kwie 2017, 13:51

Новая версия софта FAC.OPENBOX.AS1&AS2-HD.FULL.v2.0.50-r8652 от 14.04.2017
« : Сегодня в 10:16:26 »

ОтветЦитировать (выделенное)
ОтветОтвет

Релизная версия софта - FAC.OPENBOX.AS1-HD.FULL.v2.0.50-r8652 от 14.04.2017 ::here:: скачать

Релизная версия софта - FAC.OPENBOX.AS2-HD.FULL.v2.0.50-r8652 от 14.04.2017 ::here::скачать


Что нового???

• Улучшена и стабилизирована работа лаунчера (тестируем стабильность при редактировании списка каналов с модулем Триколор)
• Улучшена стабильность работы приложений в фоновом режиме
• Улучшен алгоритм работы длинных EPG
• Новые версии софтов собраны на базе ошибок версии 2.0.49 и новой версии API и требуют тестирования на стабильность!!


Parabola 190cm C-band
Offset Channel Master 180cm Ku Band (archiwum), na dachu Laminas 180cm
Famaval 310cm Ku
Echostar 120cm (28E)
Openbox X-820 oraz X-810; Dr HD F15; DR HD Grand; TBS69xx

https://www.wunderground.com/personal-w ... N3#history

Obrazek

Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12064
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 425 razy
Dostał Podziękowań: 529 razy
Kontakt:

Openbox AS1HD

#153

Post autor: zuchnet » 14 kwie 2017, 16:08

Radek sprawdziłem AU na AS-1 - działa OK :yes:


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

Awatar użytkownika
Carmen
DX-er
DX-er
Posty: 15366
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:01
Tuner: F15, DM900, SF4008, AS1,
Antena: 90, 120,190, 180, 310
Lokalizacja: 52 50N 15 50E
Podziękował: 54 razy
Dostał Podziękowań: 333 razy

Openbox AS1HD

#154

Post autor: Carmen » 14 kwie 2017, 18:08

To coś u mnie jest ostro nie tak :hmmm:
Tylko co?
Jaką masz wersję MCAS?


Parabola 190cm C-band
Offset Channel Master 180cm Ku Band (archiwum), na dachu Laminas 180cm
Famaval 310cm Ku
Echostar 120cm (28E)
Openbox X-820 oraz X-810; Dr HD F15; DR HD Grand; TBS69xx

https://www.wunderground.com/personal-w ... N3#history

Obrazek

Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12064
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 425 razy
Dostał Podziękowań: 529 razy
Kontakt:

Openbox AS1HD

#155

Post autor: zuchnet » 14 kwie 2017, 18:28

Ja zawsze w Pluginach pod guzikiem niebieskim (download, addon Linker).


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

Awatar użytkownika
Carmen
DX-er
DX-er
Posty: 15366
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:01
Tuner: F15, DM900, SF4008, AS1,
Antena: 90, 120,190, 180, 310
Lokalizacja: 52 50N 15 50E
Podziękował: 54 razy
Dostał Podziękowań: 333 razy

Openbox AS1HD

#156

Post autor: Carmen » 14 kwie 2017, 20:40

Zainstalowałem ponownie MCASA i nadal bez efektu. Jakaś większa zagadka :hmmm:


Parabola 190cm C-band
Offset Channel Master 180cm Ku Band (archiwum), na dachu Laminas 180cm
Famaval 310cm Ku
Echostar 120cm (28E)
Openbox X-820 oraz X-810; Dr HD F15; DR HD Grand; TBS69xx

https://www.wunderground.com/personal-w ... N3#history

Obrazek

Awatar użytkownika
Carmen
DX-er
DX-er
Posty: 15366
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:01
Tuner: F15, DM900, SF4008, AS1,
Antena: 90, 120,190, 180, 310
Lokalizacja: 52 50N 15 50E
Podziękował: 54 razy
Dostał Podziękowań: 333 razy

Openbox AS1HD

#157

Post autor: Carmen » 15 kwie 2017, 9:06

Częściowy sukces jest. Po dłuższej chwili oczekiwania załapał na 9E. Na 4,8E nadal nie łapie nawet po całej nocy :hmmm:


Parabola 190cm C-band
Offset Channel Master 180cm Ku Band (archiwum), na dachu Laminas 180cm
Famaval 310cm Ku
Echostar 120cm (28E)
Openbox X-820 oraz X-810; Dr HD F15; DR HD Grand; TBS69xx

https://www.wunderground.com/personal-w ... N3#history

Obrazek

Adamsky777
nowy
nowy
Posty: 11
Rejestracja: 07 maja 2017, 12:38
Tuner: openbox as1
Antena: 80cm nc+
Konwerter: nc+
Podziękował: 5 razy
Dostał Podziękowań: 0

Openbox AS1HD

#158

Post autor: Adamsky777 » 07 maja 2017, 12:53

Witam. Mam wielki problem z tym tunerem. Mam wgraną najnowszą aktualizację oprogramowania i z addonów Kodi. Kupiłem go bo chciałem mieć tuner z androidem do nc+. Niestety po włożeniu modułu z kartą nc+ "Trwa identyfikacja urządzenia" leci pasek postępu w procentach od 0% do 90% i stop! 100% nie chce się załadować i tak stoi na tym 90% i ani drgnie (zostawiłem to tak z tym 90% na noc i rano dalej było 90%). I teraz nie wiem czy mam uszkodzony tuner, czy mam czekać na kolejne aktualizacje bo z tego co czytam to ciągle łatają oprogramowanie do tego tunera. A może coś nie mam zainstalowane? Jakąś wtyczkę może trzeba do tego modułu nc+... Moduł nie jest uszkodzony bo dobrze działa w innym tunerze - sprawdzone, instalacja antenowa też jest ok. Testowałem na AS1 też kartę Smart HD w tym slocie na kartę i działała ok. Bardzo proszę o porady. Mnie się wydaje że tuner ma uszkodzoną kieszeń na CI, a jeśli tak to czy to w takim "normalnym" serwisie dadzą radę naprawić? HELP!



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12064
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 425 razy
Dostał Podziękowań: 529 razy
Kontakt:

Openbox AS1HD

#159

Post autor: zuchnet » 07 maja 2017, 13:37

Musisz doinstalować wtyczkę o nazwie "cateye" i moduł ruszy.
Wejdź w plugins daj niebieski guzik i postępuj zgodnie z instrukcją na ekranie TV.
Za ten post użytkownik zuchnet for the post (total 2):
Roger (07 maja 2017, 14:16) • Adamsky777 (07 maja 2017, 15:15)


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

Adamsky777
nowy
nowy
Posty: 11
Rejestracja: 07 maja 2017, 12:38
Tuner: openbox as1
Antena: 80cm nc+
Konwerter: nc+
Podziękował: 5 razy
Dostał Podziękowań: 0

Openbox AS1HD

#160

Post autor: Adamsky777 » 07 maja 2017, 14:10

Wciskam Plugins, niebieski guzik i mam info "Input serwer name". Co mam wpisać?
Da się tę wtyczkę zainstalować przez usb?



ODPOWIEDZ

Wróć do „Openbox”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość