Openbox AS2 HD CXCI+ Quad Core Android, Kodi

Wszystko na temat odbiorników marki Openbox
Arturo
nowy
nowy
Posty: 2
Rejestracja: 17 wrz 2017, 17:34
Tuner: tak
Antena: nie
Konwerter: nie
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Openbox AS2 HD CXCI+ Quad Core Android, Kodi

#1

Post autor: Arturo » 17 wrz 2017, 17:43

Witam Szanowne forum

Bardzo proszę o udzielenie informacji na temat Openbox AS2 HD CXCI+ Quad Core Android, Kodi czy ten model posiada:

Ma wgrane polskie wtyczki Kodi,czy jest lista ulubionych kanałów i czy jest menu po polsku??



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12419
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 440 razy
Dostał Podziękowań: 546 razy
Kontakt:

Openbox AS2 HD CXCI+ Quad Core Android, Kodi

#2

Post autor: zuchnet » 17 wrz 2017, 17:58

Posiadam takowy model bardzo sobie chwałę ale na twoim miejscu poszedł bym w AS4KCI zawsze to świeży model.
Jeśli chodzi o AS2
1. Jest Kodi
2. Masz możliwość tworzenia list ulubionych
3. Działają moduły CI+/CI
4. Jest IPTV
5. Jest MCAS i cala reszta związana z nim rzeczy

Wszystko pobierasz z internetu z pilota.

Model AS2 działa o niebo szybciej niż AS1. Jest bez kodeka HEVC to ważne model AS4 jest już z obsługą tego kodeka.


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

Awatar użytkownika
Jacek
Ekspert
Ekspert
Posty: 1936
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:54
Tuner: DM800
Antena: Mabo120PM
Konwerter: Invacom
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 25 razy
Dostał Podziękowań: 80 razy
Kontakt:

Openbox AS2 HD CXCI+ Quad Core Android, Kodi

#3

Post autor: Jacek » 17 wrz 2017, 18:01

Co masz na myśli pisząc o polskich wtyczkach KODI. Jeśli chodzi o tzw. "darmowe oglądanie" to trzeba sobie samemu aktualizować- być "na bierząco" w temacie.


''Gdy gazela budzi się o poranku wie, że musi biegać szybciej niż najszybszy lew, inaczej zostanie pożarta...
Gdy rano budzi się lew - już wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, bo zdechnie z głodu...
Nieważne czy jesteś gazelą, czy lwem od rana musisz zapierdalać..."
PODOBNO:
(Muhammad bin Raschid Al Maktum, szejk Dubaju.)

Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12419
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 440 razy
Dostał Podziękowań: 546 razy
Kontakt:

Openbox AS2 HD CXCI+ Quad Core Android, Kodi

#4

Post autor: zuchnet » 17 wrz 2017, 18:11

@Jacek
W przypadku Openbox kanały działają już od 2 lat :smile1: raz zainstalowana wtyczka sama się aktualizuje co raz widzę tylko nowe kanały i filmy VOD.
Nie wpisuje tam żadnych adresów ani serwerów o to zatorszczyli sie ludzie od wtyczki nie jestem z tym na bieżąco ale kanały pogrupowane narodowością. Na pewno nie jest to full wypas ale działa stabilnie :cool2: sprawdziłem dla testów :cool2:


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

Fasttrack
Początkujący
Początkujący
Posty: 68
Rejestracja: 07 wrz 2016, 22:37
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 1 razy

Openbox AS2 HD CXCI+ Quad Core Android, Kodi

#5

Post autor: Fasttrack » 06 paź 2017, 11:56

Planuje zakup tego dekodera do odbioru oferty NC+ jeszcze w ramach karty po starej Cyfrze czyli cameleon. Proszę o informację jak z jakością wyświetlanego obrazu, ale SD czy jest ostry?? Bo wiem że w Fergusonie jest kiepski. Czy dekoder ma dobrą jakość obrazu?
Mam takie pytanie jeszcze jeżeli dany kanał nadaje na tp który ma FEC 2/3 (np VIVA UK) ale jakość jest 50/60% to Openbox wyszuka ten tp ??



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12419
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 440 razy
Dostał Podziękowań: 546 razy
Kontakt:

Openbox AS2 HD CXCI+ Quad Core Android, Kodi

#6

Post autor: zuchnet » 06 paź 2017, 15:40

Obraz jest bardzo dobry nie narzekam.
Oczywiście masz prawo do zwrotu towaru w ciągu 14 dni ale ja na twoim miejscu kupił bym AS4K :yes:


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

ryszard_k11
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 323
Rejestracja: 12 kwie 2016, 21:56
Podziękował: 6 razy
Dostał Podziękowań: 7 razy

Openbox AS2 HD CXCI+ Quad Core Android, Kodi

#7

Post autor: ryszard_k11 » 06 paź 2017, 16:22

Stoję przed dylematem zakupu tunera na Ukrainie OpenBox AS4KCI
Koszt to circa 3800 hryven.
Czy są tutaj użytkownicy powyższego?..jeśli tak opinia będzie mile widziana.. :beer:



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12419
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 440 razy
Dostał Podziękowań: 546 razy
Kontakt:

Openbox AS2 HD CXCI+ Quad Core Android, Kodi

#8

Post autor: zuchnet » 06 paź 2017, 18:49

Nie każdemu ten tuner "podchodzi" ale android ma też swoje plusy :grin:
Ja ze swojego AS2 jestem zadowolony AS4 jest na pewno mocniejszy.


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

Awatar użytkownika
toroidal68
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 2695
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 77 razy
Dostał Podziękowań: 90 razy

Openbox AS2 HD CXCI+ Quad Core Android, Kodi

#9

Post autor: toroidal68 » 06 paź 2017, 21:56

ryszard_k11 pisze:Stoję przed dylematem zakupu tunera na Ukrainie OpenBox AS4KCI
Koszt to circa 3800 hryven.
Czy są tutaj użytkownicy powyższego?..jeśli tak opinia będzie mile widziana.. :beer:
========
No to troche taniej niz w Polsce :thumbsup:
Kto bedzie ci zalatwiam w kupnie tego tunerka?
Moglbym sie dolaczyc do zakupu,byloby moze taniej
z przesylka :yes:
Jak cos bedziesz zamawial,daj znac na priv :thumbsup:


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
2szt Channel Master 180cm //75e-47.5w //Szwecja/2xCband/LR/VH
SMW OA 1400 "JUMBO" 140cm//36E//( stand by)
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" / 90E-30W

Fasttrack
Początkujący
Początkujący
Posty: 68
Rejestracja: 07 wrz 2016, 22:37
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 1 razy

Openbox AS2 HD CXCI+ Quad Core Android, Kodi

#10

Post autor: Fasttrack » 06 paź 2017, 23:12

Czyli obraz jest ostry nawet na kanałach SD?? Proszę o informację czy jak kanał ma FEC 2/3 to dekoder go wyszuka??



ODPOWIEDZ

Wróć do „Openbox”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości