Opticum 9500 HD 2CR 2CI PVR E PLUS

Wszystko na temat odbiorników marki Opticum i Globo
Awatar użytkownika
rysiuhelix
Ekspert
Ekspert
Posty: 4119
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:08
Podziękował: 213 razy
Dostał Podziękowań: 285 razy

Re: Opticum 9500 HD 2CR 2CI PVR E PLUS

#11

Post autor: rysiuhelix » 20 sty 2010, 20:47

Właśnie . Miałem się poprawić ale jesteś szybszy.
Niedługo soft Argus Vip2 z niespodzianką !!!

Udało mi się edytorem ułożyć satelity w/g ich położenia na orbicie / długości geograficznej / - pasmo KU.
Teraz kilka dni pracy ,żeby wpisać transpondery - mozolna praca , ale jeśli się chce mieć porządek na orbicie w tunerze to trzeba.


A mnie się marzy DR HD F16 Blue / z tym przyszłym super Blindem / .........



artek
Początkujący
Początkujący
Posty: 64
Rejestracja: 19 kwie 2009, 12:56
Tuner: opticum
Antena: carab
Konwerter: gi-201
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Re: Opticum 9500 HD 2CR 2CI PVR E PLUS

#12

Post autor: artek » 21 sty 2010, 18:20

Ten Argus Vip2 to chyba nie jest zaden nowy soft tylko tuner
Obrazek
Obrazek

http://www.argus-family.de/produktrecei ... svip2.html



Awatar użytkownika
Artur
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1706
Rejestracja: 14 kwie 2009, 0:26
Lokalizacja: N52°1/E21°2
Podziękował: 18 razy
Dostał Podziękowań: 53 razy

Re: Opticum 9500 HD 2CR 2CI PVR E PLUS

#13

Post autor: Artur » 21 sty 2010, 18:32

Dobrze zauważyłeś :biggrin:
Tak samo jak innymi tunerami (klonami) są Yumatu HD i Golden Interstar 980.


Quali-TV, Technisat Digiplus STR1, Openbox X-820, Dr.HD F-16, TBS 6925
Żniniewicz PM -200cm. - Ku
Żniniewicz PM -180cm. - C
Laminas PM -120cm. - Ku


Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Artur
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1706
Rejestracja: 14 kwie 2009, 0:26
Lokalizacja: N52°1/E21°2
Podziękował: 18 razy
Dostał Podziękowań: 53 razy

Re: Opticum 9500 HD 2CR 2CI PVR E PLUS

#14

Post autor: Artur » 26 sty 2010, 0:11

New Firmware for Globo Receiver STI7101 v1.2.23
Added Viaccess 2.6 emu (BIS, ART, JSC)


Quali-TV, Technisat Digiplus STR1, Openbox X-820, Dr.HD F-16, TBS 6925
Żniniewicz PM -200cm. - Ku
Żniniewicz PM -180cm. - C
Laminas PM -120cm. - Ku


Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
rysiuhelix
Ekspert
Ekspert
Posty: 4119
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:08
Podziękował: 213 razy
Dostał Podziękowań: 285 razy

Opticum 9500 HD 2CR 2CI PVR E PLUS

#15

Post autor: rysiuhelix » 14 mar 2010, 18:31

Ciekawostka - pojawił się soft do tego tunera oparty na LINUX z Enigmą 2 .
Jest testowa wersja dla opticuma od zespołu Spider-Team:
http://nasscamd.net/duckbox/
No to się okazuje że wszystko się da zrobić .....

TO TYLKO DLA WPRAWIONYCH - umiejących ratować tuner !!!
Uwaga !
Wgrywanie Linux do 9500HD tylko na własną odpowiedzialność !!
Powrót do orginału tylko przy pomocy zewnętrznego programatora flash !



Awatar użytkownika
rysiuhelix
Ekspert
Ekspert
Posty: 4119
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:08
Podziękował: 213 razy
Dostał Podziękowań: 285 razy

Opticum 9500 HD 2CR 2CI PVR E PLUS

#16

Post autor: rysiuhelix » 19 wrz 2010, 14:13

@wiwaldi45 - " menu nie jest tak rozwiniete jak przy np. 9500hd."

Temu tunerowi brakło tylko:
1. Blindscanu .
2. Odbioru SR od 300 - 45000 w S1 i S2
3. Bardziej elstycznego i szybszego wskażnika sygnału .


Niestety GLOBO olało te poprawki i wnioski - bo tuner zdobył dobrą popularność i zschodził jak ciepłe bułeczki .
Szkoda - pod DX i nie tylko byłby SUPER . :thumbsdown:



Awatar użytkownika
fasol.de
nowy
nowy
Posty: 2
Rejestracja: 17 sty 2012, 14:06
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Opticum 9500 HD 2CR 2CI PVR E PLUS

#17

Post autor: fasol.de » 17 sty 2012, 14:47

Na ostatnim sofcie edukacyjnym klient cccam działa mi wyśmienicie ... jednak mam mały problem równo co 2 godz. 40 min robi się stop klatka i nie ma obrazu przez około 10 do 20 sekund potem wszystko wraca i dziła znowu 2:40 ?!

Edit:
Wyciąłem cześć postu, kolejne tego typu posty związane z dzieleniem kart będą od razu usuwane - zuchnet


____________________________________
Opticum 9500 + HF8900 + Ariva 202E

Awatar użytkownika
Marek-B
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 427
Rejestracja: 12 lut 2009, 8:36
Lokalizacja: Łochów -mazowieckie 52,540543 21,667213
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 4 razy

Opticum 9500 HD 2CR 2CI PVR E PLUS

#18

Post autor: Marek-B » 17 sty 2012, 16:44

fasol.de pisze:

Prosiłem juz dawcę o pomoc ale rozklada ręce macie jakiś pomysł co to może być ???
Pomyliłeś fora chyba. :pirate:
Niesprawną nerkę Ci wszczepili ??? :slap:


Technomate 5300D+. Mabo 180 cm.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Globo/Opticum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości