DM 7020 V2 z CI+

Wszystko na temat odbiorników marki Dreambox
davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 974
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD Octagon SF4008 UHD
Antena: Laminas
Konwerter: Invacom
Podziękował: 28 razy
Dostał Podziękowań: 21 razy

DM 7020 V2 z CI+

#31

Post autor: davidec » 21 sty 2017, 17:17

Wiem bo kiedyś z nim rozmawiałem - on już tego nie rozwija....
Zrobiłem jeszcze tak że wykonałem aktualizację oprogramowania. Zaktualizowały się jakieś 4 pakiety.
Wtedy znów spróbowałem wrzucić ten plik.

Po restarcie GUI to samo....GS.....

Już mi się tak zabawa z tym skinem znudziła..... zainstalowałem sobie LT6 skin z BP - nawet spoko podoba mi się wizualnie. A że nie ma pogody to akurat średnio potrzebne jak dla mnie....


75E - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4W - 5W

_MaY_
nowy
nowy
Posty: 12
Rejestracja: 14 sty 2017, 12:36
Tuner: DM7020HD v2
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

DM 7020 V2 z CI+

#32

Post autor: _MaY_ » 21 sty 2017, 21:56

@davidec - co dokładnie wgrales że moduł działa? Image, pluginy



davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 974
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD Octagon SF4008 UHD
Antena: Laminas
Konwerter: Invacom
Podziękował: 28 razy
Dostał Podziękowań: 21 razy

DM 7020 V2 z CI+

#33

Post autor: davidec » 21 sty 2017, 22:42

To jest tylko moduł polsatu CI+ ale on ma tryb legacy więc będzie działał w DM7020 bez specjalnych wtyczek.
Na próbę włożyłem typowy moduł CI+ 1.3 - Fransat i oczywiście zero obrazu tylko komunikat o niezgodności z CI+

Mam wgrany ostatni exp jaki jest na DM7020. Do tego GP3 z Cccam 2.3.0 i Oscam 1.20. Nic więcej.
Chciałem jeszcze skin crasha ale wywala mi crashloga za każdym razem po restracie GUI chodź przed zmianą image działał ok bo miałem wgrany ale tak to jest jak już coś nie jest przez twórce wspierane :thumbsdown:

Znalazłem fajną skórkę LT6-HD. Podoba mi się bo bazuje na czym w rodzaju PIP czyli poruszając się po menu często jest okno z podglądem na film czy co tam leci akurat...

Na razie chyba tak to już zostawię.


75E - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4W - 5W

_MaY_
nowy
nowy
Posty: 12
Rejestracja: 14 sty 2017, 12:36
Tuner: DM7020HD v2
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

DM 7020 V2 z CI+

#34

Post autor: _MaY_ » 24 sty 2017, 21:51

witam,
u mnie teraz jest powerboard 6.0 do tego plugin dreamciplus_5.1-r2_all i autopin (ktore wczesniej z openATV absolutnie nie chcialy dzialac), pokazuje pieknie modul CI+ nie zwiesza sie ani nic, ale sama karta znowu ciemna.W zakladce odnosnie karty echo, brak jakiejkolwiek informacji. Czy moze to normalne jest? Karta nie zostala jeszcze aktywowana, no ale chyba swoje numery (FW., data produkcji etc. ) powinna wyswietlac? Moze sama karta jest uwalona. Jest sposob aby sprawdzic sama karte na dm??



davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 974
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD Octagon SF4008 UHD
Antena: Laminas
Konwerter: Invacom
Podziękował: 28 razy
Dostał Podziękowań: 21 razy

DM 7020 V2 z CI+

#35

Post autor: davidec » 24 sty 2017, 22:30

Nie znam powerboard 6.0 więc trudno mi powiedzieć.... jak karta nie może działać sama w czytniku to ciężko będzie spr..... masz jakiś inny tuner jeszcze ?


75E - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4W - 5W

_MaY_
nowy
nowy
Posty: 12
Rejestracja: 14 sty 2017, 12:36
Tuner: DM7020HD v2
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

DM 7020 V2 z CI+

#36

Post autor: _MaY_ » 24 sty 2017, 23:06

niestety innego nie posiadam, a czy sama karta w tym gniezdzie DM pod karty nie powinna jakos dac znaku zycia?



davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 974
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD Octagon SF4008 UHD
Antena: Laminas
Konwerter: Invacom
Podziękował: 28 razy
Dostał Podziękowań: 21 razy

DM 7020 V2 z CI+

#37

Post autor: davidec » 25 sty 2017, 9:30

Nie nic się tam nie pokaże bo karta w czytniku to chodzi pod CCcam lub Oscam. Tam musisz mieć dobre conf pod daną kartę.
A te moduły w ogóle Ci działają czy tylko "je widać" że są wsadzone ?


75E - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4W - 5W

_MaY_
nowy
nowy
Posty: 12
Rejestracja: 14 sty 2017, 12:36
Tuner: DM7020HD v2
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

DM 7020 V2 z CI+

#38

Post autor: _MaY_ » 25 sty 2017, 20:30

Wiesz ciezko to stwierdzic czy modul dziala, poprostu w ustawieniach go widac, mozna go zresetowac i zainicjowac i tyle... karta po ponownej aktywacji nadal ciemna



davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 974
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD Octagon SF4008 UHD
Antena: Laminas
Konwerter: Invacom
Podziękował: 28 razy
Dostał Podziękowań: 21 razy

DM 7020 V2 z CI+

#39

Post autor: davidec » 25 sty 2017, 20:47

W takim razie nic z tego.....przynajmniej na razie.... tzn jest lepiej bo widać moduł ale tyle..... jak znasz niemiecki to możesz poszukać podpowiedzi na tamtejszym forum http://www.nachtfalke.biz/index.php ale to co ja tam znalazłem to właśnie te 2 pliki i tyle....


75E - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4W - 5W

_MaY_
nowy
nowy
Posty: 12
Rejestracja: 14 sty 2017, 12:36
Tuner: DM7020HD v2
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

DM 7020 V2 z CI+

#40

Post autor: _MaY_ » 25 sty 2017, 21:12

no to straszna lipa, jest opcja ze karta jest padnieta? no nic poszukam na tym niemieckim forum...



ODPOWIEDZ

Wróć do „Dreambox”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości