DM 7020 V2 z CI+

Wszystko na temat odbiorników marki Dreambox
davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 947
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD Octagon SF4008 UHD
Antena: Laminas
Konwerter: Invacom
Podziękował: 27 razy
Dostał Podziękowań: 20 razy

DM 7020 V2 z CI+

#41

Post autor: davidec » 25 sty 2017, 21:30

Owszem ale w sensie na karcie może nie być uprawnień. Jeśli nie masz innego tunera żeby zobaczyć to nic nie ustalisz.... trudno powiedzieć czy jak to dobrze nie działa to na nią spłyną uprawnienia.
Ja wczoraj miałem problem z kartą włoskiej TivuSAT. W niedziele jeszcze coś oglądałem a wczoraj przełączam i czarny obraz.... zostawiłem na trochę na Rai 1 HD ale nic.... zrobiłem restart oscama też nic.....
Więc wyjąłem ją z czytnika wsadziłem w oryginalny moduł tivusat i wsadziłem do tunera - po 10 minutach karta znów aktywna :smile1:


75E - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4W - 5W

_MaY_
nowy
nowy
Posty: 12
Rejestracja: 14 sty 2017, 12:36
Tuner: DM7020HD v2
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

DM 7020 V2 z CI+

#42

Post autor: _MaY_ » 25 sty 2017, 21:36

Aha, czyli teoretycznie jakby karta z modulem zostala aktywowana na innym tunerze tak aby uprawnienia przeszly, to moge ten zestaw pozniej przeniesc do siebie i wszystko powinno dzialac?



davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 947
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD Octagon SF4008 UHD
Antena: Laminas
Konwerter: Invacom
Podziękował: 27 razy
Dostał Podziękowań: 20 razy

DM 7020 V2 z CI+

#43

Post autor: davidec » 25 sty 2017, 22:45

Teoretycznie tak o ile DM by sobie z tym modułem poradził....


75E - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4W - 5W

_MaY_
nowy
nowy
Posty: 12
Rejestracja: 14 sty 2017, 12:36
Tuner: DM7020HD v2
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

DM 7020 V2 z CI+

#44

Post autor: _MaY_ » 26 sty 2017, 9:19

Ciekawe czy jesli byl nadany sygnal aktywujacy karte, ale do tej aktywacji fizycznie nie doszlo to czy mam prawo zworic calosc do NC?



davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 947
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD Octagon SF4008 UHD
Antena: Laminas
Konwerter: Invacom
Podziękował: 27 razy
Dostał Podziękowań: 20 razy

DM 7020 V2 z CI+

#45

Post autor: davidec » 26 sty 2017, 9:38

Ten nowy moduł NC+ chyba nie będzie działał w 7020. To jest typowy CI+.
Teraz chyba już nie dostaniesz karty camelon w seca.... ona działa w czytniku po instalacji np. Cccam.


75E - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4W - 5W

Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12057
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 424 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

DM 7020 V2 z CI+

#46

Post autor: zuchnet » 16 lut 2017, 21:29

Bingo !
CI+ odpalone na 7020HD v1 :vivalabamba: :vivalabamba:
Jako pierwsze do testów poszły NTV+
Moduły NTV+ 1.2 oraz 1.3 pięknie cykają w slotach razem z oscam żadnych zgrzytów !
Na opeatv na 900uhd mam problem z wersją 1.3 :judge:
Image: experimental :cool2:
Załączniki
1.jpg
screenshot2.jpg
2.jpg


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 947
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD Octagon SF4008 UHD
Antena: Laminas
Konwerter: Invacom
Podziękował: 27 razy
Dostał Podziękowań: 20 razy

DM 7020 V2 z CI+

#47

Post autor: davidec » 16 lut 2017, 21:52

Jak to zrobiłeś :clap: :hmmm:
ja po wgraniu tych 2 plików nie mogę ich namierzyć potem w menu i lipa...


75E - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4W - 5W

Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12057
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 424 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

DM 7020 V2 z CI+

#48

Post autor: zuchnet » 16 lut 2017, 22:09

Ja też robiłem błąd bo instalowałem pliki .ipk
Dziś zrobiłem inaczej :yes: jako pierwszy zainstalowałem plugin dreamciplus.ipk i później z BP dogralem autopin.
Juz na samym początku byładobra informacja bo po włożeniu modułu NTV+ dostałem informacje w stylu CI + module succesfull :thumbsup: a takowej nigdy na 7020HD nie dostałem zawsze było "not full CI+" czy jakoś tak.
W pluginach pojawił się AutoPin pod niebieskim "Zadania CI" przypisalem NTB+ i po 2 sekundach zaskoczył obraz :cool2:

Jutro sprawdzę jeszcze MTS i Tricolor jak zaskoczą to na modelu 900uhd wrócę jednak do experimentala.


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 947
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD Octagon SF4008 UHD
Antena: Laminas
Konwerter: Invacom
Podziękował: 27 razy
Dostał Podziękowań: 20 razy

DM 7020 V2 z CI+

#49

Post autor: davidec » 16 lut 2017, 22:20

Ten autopin w którym miejscu dokładnie jest w BP ?
Czy on się pojawia dopiero po wgraniu dreamciplus.ipk ? wgrywałeś go przez tmp/?

Możesz tu wrzucić ten dremaciplus ?
jutro po pracy też bym spróbował odpalić CI+ na 7020 :smile1:


75E - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4W - 5W

Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12057
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 424 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

DM 7020 V2 z CI+

#50

Post autor: zuchnet » 17 lut 2017, 7:10

Stąd pobierasz plugin CI+
http://www.nachtfalke.biz/f761-how-to-s ... boxen.html

Instalacja ręczna .ipk

Później z BP pobierz Autopin instaluje od razu najnowsza wersja.
Restart e2, autopin będzie w pluginach


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dreambox”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość