Technomate TM800 HD

Wszystko na temat odbiorników marki Technomate
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rysiuhelix
Ekspert
Ekspert
Posty: 4119
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:08
Podziękował: 213 razy
Dostał Podziękowań: 285 razy

Technomate TM800 HD

#1

Post autor: rysiuhelix » 31 maja 2010, 22:03

Najnowszy produkt ze stajni TECHNOMATE . Zgodnie z obecnym trendem - Linux - Enigma2.
Cena £249 .
Enigma 2 Linux System
1080p, 1080i, 720p, 576p & 576i High-Definition
1x DVB-S/S2 Satellite HD Tuner
320 MHz MIPS Processor
64 MByte NAND Flash & 256 MByte DDRAM
Internal SATA for internal 2.5" HDD
MPEG-2, MPEG-4 & H.264
Unlimited Channel Memory
SD to HD Hardware Upscaler
1x Smart Card Reader
2x USB Ports (for PVR, MP3, JPEG, Software Upgrade and more)
e-SATA
Ethernet Port
HDMI & Component Output
RF Modulator
2x Scarts
VFD Display
1W Standby
Optional WiFi module

The following formats are supported:

AVI, MKV, RM, MP4, Mov, 3gp, MPG, PS, vob, dat, ts, m2ts, flv, asf, wmv and wma

Video codec - MPEG2/4, H.264, H.263, WMV9, VC-1, Divx/Xvid and Real video

Audio codec - MP3, AC3, AAC, MP2, PCM, WMA and Real audio.


Niektórzy kojarzą go z DREAMBOX.
Załączniki
TM800HD.png



Awatar użytkownika
rysiuhelix
Ekspert
Ekspert
Posty: 4119
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:08
Podziękował: 213 razy
Dostał Podziękowań: 285 razy

Technomate TM800 HD

#2

Post autor: rysiuhelix » 31 maja 2010, 22:14

Oficjalna premiera jutro tzn 01 06 2010 roku . Szukam jakiegoś manuala , softów , fotek - ale na razie mało
informacji.



Awatar użytkownika
rysiuhelix
Ekspert
Ekspert
Posty: 4119
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:08
Podziękował: 213 razy
Dostał Podziękowań: 285 razy

Technomate TM800 HD

#3

Post autor: rysiuhelix » 02 cze 2010, 13:08




artek
Początkujący
Początkujący
Posty: 64
Rejestracja: 19 kwie 2009, 12:56
Tuner: opticum
Antena: carab
Konwerter: gi-201
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Technomate TM800 HD

#4

Post autor: artek » 07 cze 2010, 19:29




Awatar użytkownika
rysiuhelix
Ekspert
Ekspert
Posty: 4119
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:08
Podziękował: 213 razy
Dostał Podziękowań: 285 razy

Technomate TM800 HD

#5

Post autor: rysiuhelix » 10 cze 2010, 13:31

Cena tego tunera ma wynosić ok 1300 zł . Do nabycia - http://www.tvsat-sklep.com/34-technomat ... -wifi.html
Jeśli będzie miał takie możliwości jak Technomate 6900 Super - to jest godny zainteresowania.
Załączniki
TM 1.jpg
TM 2.jpg
TM 3.jpg
TM 4.jpg
TM 5.jpg
TM 6.jpg



a4tech
Początkujący
Początkujący
Posty: 52
Rejestracja: 05 lip 2010, 23:10
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Technomate TM800 HD

#6

Post autor: a4tech » 17 lip 2010, 12:23

Tuner już dostępny w TV-SAT EXPERT -www.tvsat-sklep.com


Dzieki nowemu softowi bije on obrazem HD DM 800 oraz VU+ DUO - porownałem te 3 modele. Bo własnie dziś dostałem TM 800-HD



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12061
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 425 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

Technomate TM800 HD

#7

Post autor: zuchnet » 17 lip 2010, 15:30

Coraz bardziej przyglądam się temu odbiornikowi :hmmm: oczywiście najważniejsza kwestia to dla mnie blindscan i te szalone bliskie TP których HDBox nie ogarnia. Nie wiem czy HDbox nie pójdzie szybko w odstawkę :hmmm:


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

Awatar użytkownika
rysiuhelix
Ekspert
Ekspert
Posty: 4119
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:08
Podziękował: 213 razy
Dostał Podziękowań: 285 razy

Technomate TM800 HD

#8

Post autor: rysiuhelix » 17 lip 2010, 16:05

@zuchnet - wydaje mi się ,że TM800HD nie ma Blindscanu , ale nie jestem na 100% pewien. :hmmm:
Blinda ma model TM8000HD napewno. :thumbsup:



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12061
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 425 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

Technomate TM800 HD

#9

Post autor: zuchnet » 17 lip 2010, 16:09

@rysiuhelix
Ot faktycznie ten model jest chyba bez blinda w takim razie skłaniam się do TM8000HD :smile1:


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

ODPOWIEDZ

Wróć do „Technomate”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości