Technomate TM 8000 HD Combo

Wszystko na temat odbiorników marki Technomate
ODPOWIEDZ
Arcangelo
nowy
nowy
Posty: 8
Rejestracja: 09 sty 2012, 22:20
Tuner: TM-8000 HD
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Technomate TM 8000 HD Combo

#491

Post autor: Arcangelo » 10 sty 2012, 20:58

Witam ponownie

Zgodnie z poradą spedziłem ostatnie 80 minut na czytaniu dokładnie całego tematu i nie znalazłem nigdzie wzmianki o takim problemie jaki mam, nikt nic nie pisał o tym iż nie czyta karty Cyfry+. Albo coś przeoczyłem albo to tak ma być że w "Smart Card" zamiast pokazywać Cyfra+ to pokazuje cały czas instalacja ale w takim wypadku dlaczego nie dekoduje żadnego kanału?

Proszę o łopatologiczne wytłumaczenie w czym rzecz bo w temacie Sat jestem zielony, do tej pory kozystałem ze sprzętu plug and play np dekoder od Cyfry plus :-)

W tym sprzęcie podoba mi się wygląd, wewnętrzny dysk i wiele innych funkcji ale nie chodzi mi o różne typy skanów.

Pozdrawiam i mam nadzieje iż ktoś się zlituje :-)



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12113
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 425 razy
Dostał Podziękowań: 530 razy
Kontakt:

Technomate TM 8000 HD Combo

#492

Post autor: zuchnet » 10 sty 2012, 21:19

@Arcangelo
Wgraj soft ale nie tego phantoma :no:
Wrzuć kartę i karta musi być widoczna bez żadnych wodotrysków (cccam, oscam etc... tego się tu nie instaluje)
Być może wkładasz ją odwrotnie stykami :hmmm: karta C+ po włożeniu w menu smartcards po chwili widnieje jako Seca.

Odbiornik nówka czy używka to ważne ?
W modelu testowym miałem na początku problem z czytnikiem CA otóż karta wchodziła dziwnie "głęboko" w slot pomógł demontaż obudowy niewielka ingerencja w czytnik :cool2:


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

Arcangelo
nowy
nowy
Posty: 8
Rejestracja: 09 sty 2012, 22:20
Tuner: TM-8000 HD
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Technomate TM 8000 HD Combo

#493

Post autor: Arcangelo » 10 sty 2012, 22:07

Sprzęt nóweczka od Angielskiego dystrybutora.

Czyli który soft z poniższej stronki powinienem wgrać?
http://www.technomatesoftware.co.uk/ind ... Q%20images



Arcangelo
nowy
nowy
Posty: 8
Rejestracja: 09 sty 2012, 22:20
Tuner: TM-8000 HD
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Technomate TM 8000 HD Combo

#494

Post autor: Arcangelo » 10 sty 2012, 22:37

tak w ogóle to zaglądnąłem sobie na wyżej podaną stronke producenta i tak patrze iż soft do TM800HD ma wage 49MB a do TM8000HD ma tylko 4 MB, więc o co tu chodzi?



Alnis
nowy
nowy
Posty: 10
Rejestracja: 20 wrz 2010, 17:38
Tuner: Technomate 8000HD Combo PVR
Antena: 100 cm
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Technomate TM 8000 HD Combo

#495

Post autor: Alnis » 10 sty 2012, 23:25

Arcangelo pisze:tak w ogóle to zaglądnąłem sobie na wyżej podaną stronke producenta i tak patrze iż soft do TM800HD ma wage 49MB a do TM8000HD ma tylko 4 MB, więc o co tu chodzi?
Z wskazanej stronki nie wgrasz żadnego softu bo dotyczy ona softów do TM 800 HD a Ty piszesz, że zakupiłeś TM 8000 HD. To jest różnica. :no:



Arcangelo
nowy
nowy
Posty: 8
Rejestracja: 09 sty 2012, 22:20
Tuner: TM-8000 HD
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Technomate TM 8000 HD Combo

#496

Post autor: Arcangelo » 10 sty 2012, 23:53

tak wiem, poprostu przeglądałem tą stronkę i wrzuciłem akurat pierwszy losowy link :-)
Ogólnie z tej stronki ale z katalagu TM8000 series receivers
czy może ten soft ( http://download.for-better.biz/bbs/list ... ard=tm8000 ) dobrze działa?



Arcangelo
nowy
nowy
Posty: 8
Rejestracja: 09 sty 2012, 22:20
Tuner: TM-8000 HD
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Technomate TM 8000 HD Combo

#497

Post autor: Arcangelo » 11 sty 2012, 1:28

ok co zauważyłem to ten najnowszy soft z 11/11/2011 jest nie stabilny pudło się resetuje, czasem karty cyfry nie czyta itp. Załadowałęm oficjalny soft od producenta i teraz wszystko działa stabilnie, szkoda że porządkowanie kanałów według uznania nie jest lepiej rozwiązane, ale ważne że można je porządkować w kolejności jaka mi odpowiada, tylko troche czasu to zajmnie :slap: no cóż dzisiaj troche później pójde spać niż zwykle :-)



Alnis
nowy
nowy
Posty: 10
Rejestracja: 20 wrz 2010, 17:38
Tuner: Technomate 8000HD Combo PVR
Antena: 100 cm
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Technomate TM 8000 HD Combo

#498

Post autor: Alnis » 11 sty 2012, 9:34

Arcangelo pisze:tak wiem, poprostu przeglądałem tą stronkę i wrzuciłem akurat pierwszy losowy link :-)
Ogólnie z tej stronki ale z katalagu TM8000 series receivers
czy może ten soft ( http://download.for-better.biz/bbs/list ... ard=tm8000 ) dobrze działa?
Ta strona i tak przekieruje Cię na ostatni soft Phantompatch TM 8000 z 15 Nov 2011.
Czytałem wypowiedzi, że jest on niestabilny, resetuje tuner itp. Ja go wgrałem, nie miałem ani jednego resetu, w moim tunku działa stabilnie i jestem z niego zadowolony. Nie wiem dlaczego różnie jest na różnych tunerach. :thumbsup:



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12113
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 425 razy
Dostał Podziękowań: 530 razy
Kontakt:

Technomate TM 8000 HD Combo

#499

Post autor: zuchnet » 11 sty 2012, 17:35

Najważniejsze że wszystko działa jak należy :cool2:

@Arcangelo
Nie wymagaj tylko zbyt wiele od tego modelu :smile1: szkoda że support zakończyli po 3 miesiącach :thumbsdown: wielkim plusem na pewo jest to że odbiornik czyta chyba wszystkie karty :cool2: beż instalowania żadnych dodatków.


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

Arcangelo
nowy
nowy
Posty: 8
Rejestracja: 09 sty 2012, 22:20
Tuner: TM-8000 HD
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Technomate TM 8000 HD Combo

#500

Post autor: Arcangelo » 11 sty 2012, 21:24

Jestem prawie zadowolony z pracy tego dekodera na oficjalnym sofcie ze stronki producenta
http://www.technomate.com/software_upda ... +COMBO+PVR
Jedynie mam kilka pytań/zastrzeżeń -
Czy jest możliwość zaprogramowania nagrania na daną godzine czy tylko ma tylko funkcje "Instant Recording"?
Gdzieś w tym temacie widziałem iż było coś wspomniane o jakimś dodatkowym menu po naciśnięci jakiejś kombinacji klawisz 81,82 i coś tam jeszcze czy możecie powiedzieć co dzięki temu menu się zyskuje?

EPG czasem nie działą i nie na każdym kanale, czy on tak ma czy to może być wina iż mam antene słabo nastawiaoną 65-70%?

Szkoda iż ten dekoder już nie ma supportu i nowego sprawnego softu. Przydało by się parę rzeczy ulepszyć bo sprzęt jest na prawde dobrze zrobiony, funkcjonalny i dobrze się prezentuje.
Szkoda że nie znam się na sat, może z kolegą byśmy mogli zajżeć w kod tego softa, mam programiste od linuxa który jest niesamowity, ale ciężko z czasem u niego :-)

zuchnet
a jak tam twoje pudełko czy naprawiłemś bo coś czytałęm iż ci padło



ODPOWIEDZ

Wróć do „Technomate”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość