Technomate TM 8000 HD Combo

Wszystko na temat odbiorników marki Technomate
Awatar użytkownika
Jacek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1852
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:54
Tuner: DM800
Antena: Mabo120PM
Konwerter: Invacom
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 23 razy
Dostał Podziękowań: 75 razy
Kontakt:

Technomate TM 8000 HD Combo

#511

Post autor: Jacek » 08 paź 2012, 16:53

Proponował bym zdjąć obudową i obejrzeć "kondziołki" elektrolityczne w zasilaczu i na płycie głównej ( czasami też się trafiają ) - czy nie są "spuchnięte".
Za ten post użytkownik Jacek otrzymał podziękowanie od:
zdzima (08 paź 2012, 17:34)


''Gdy gazela budzi się o poranku wie, że musi biegać szybciej niż najszybszy lew, inaczej zostanie pożarta...
Gdy rano budzi się lew - już wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, bo zdechnie z głodu...
Nieważne czy jesteś gazelą, czy lwem od rana musisz zapierdalać..."
PODOBNO:
(Muhammad bin Raschid Al Maktum, szejk Dubaju.)

leszekm
Początkujący
Początkujący
Posty: 40
Rejestracja: 21 maja 2010, 20:25
Tuner: SkyStarHD,Technomate 8000HD,USB Prof 7500,
Antena: 125?
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 1 razy

Technomate TM 8000 HD Combo

#512

Post autor: leszekm » 13 paź 2012, 15:22

Mnie także po włączeniu nawet kilka razy potrafi się zrestartować.Potem idzie.Wymiana softu pomagała u mnie ale po przeskanowaniu kilkunastu satelit znowu pojawiły się restarty.



Awatar użytkownika
zdzima
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 517
Rejestracja: 03 gru 2010, 17:41
Tuner: Technomate HD Combo:TM-8000, TM-6900
Antena: Laminas AS - 160 PM
Konwerter: BSC 621-2, BSC 421, Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Białystok 23*11'E/53*08'N
Podziękował: 81 razy
Dostał Podziękowań: 21 razy

Technomate TM 8000 HD Combo

#513

Post autor: zdzima » 15 paź 2012, 18:24

Syn kupił mi (bez modułu) białą kartę HD+. Paczka bardzo ładnie śmiga w uniwersalnym czytniku TM-6900 lecz jest problem w TM-8000 :wall: , gdzie soft jest firmowy. W związku z tym mam pytanie, czy aby to zmienić trzeba wpisać Ph...? :hmmm: Pytam, bo przy takiej zmianie giną wcześniej zapisane dane i wracają ustawienia fabryczne. Jeśli to by coś dało to zaryzykowałbym kilka godzin ponownego wpisywania "z palca". Jako ciekawostkę wspomnę, że nie chodzi też w module "Diablo", chociaż ma on Nagravision. Sugestie mile widziane. :grin:



marcin kozak
nowy
nowy
Posty: 3
Rejestracja: 26 mar 2012, 21:22
Tuner: tehnomate
Antena: cyfra+
Konwerter: tehnomate
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 0

Technomate TM 8000 HD Combo

#514

Post autor: marcin kozak » 13 lis 2012, 18:18

Witam wszystkich, mam pytanie co do softu na TM-8000.
Czy od ostatniego softu z listopada 2011(Phantompatch TM_8000_15-NOV-2011) pojawiło się coś nowego?



Awatar użytkownika
zdzima
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 517
Rejestracja: 03 gru 2010, 17:41
Tuner: Technomate HD Combo:TM-8000, TM-6900
Antena: Laminas AS - 160 PM
Konwerter: BSC 621-2, BSC 421, Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Białystok 23*11'E/53*08'N
Podziękował: 81 razy
Dostał Podziękowań: 21 razy

Technomate TM 8000 HD Combo

#515

Post autor: zdzima » 13 lis 2012, 18:44

Na oficjalnej stronie Technomate jest soft ze stycznia 2012.



marcin kozak
nowy
nowy
Posty: 3
Rejestracja: 26 mar 2012, 21:22
Tuner: tehnomate
Antena: cyfra+
Konwerter: tehnomate
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 0

Technomate TM 8000 HD Combo

#516

Post autor: marcin kozak » 13 lis 2012, 19:50

Chodzi mi o ten z ukrytym menu (8281)



Awatar użytkownika
zdzima
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 517
Rejestracja: 03 gru 2010, 17:41
Tuner: Technomate HD Combo:TM-8000, TM-6900
Antena: Laminas AS - 160 PM
Konwerter: BSC 621-2, BSC 421, Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Białystok 23*11'E/53*08'N
Podziękował: 81 razy
Dostał Podziękowań: 21 razy

Technomate TM 8000 HD Combo

#517

Post autor: zdzima » 13 lis 2012, 20:19

Z serii Ph.., ten który wymieniłeś był ostatni. :thumbsdown:



marcin kozak
nowy
nowy
Posty: 3
Rejestracja: 26 mar 2012, 21:22
Tuner: tehnomate
Antena: cyfra+
Konwerter: tehnomate
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 0

Technomate TM 8000 HD Combo

#518

Post autor: marcin kozak » 13 lis 2012, 22:16

no to szkoda :thumbsdown: , dzięki



Awatar użytkownika
zdzima
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 517
Rejestracja: 03 gru 2010, 17:41
Tuner: Technomate HD Combo:TM-8000, TM-6900
Antena: Laminas AS - 160 PM
Konwerter: BSC 621-2, BSC 421, Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Białystok 23*11'E/53*08'N
Podziękował: 81 razy
Dostał Podziękowań: 21 razy

Technomate TM 8000 HD Combo

#519

Post autor: zdzima » 26 lut 2013, 17:27

Na stronie www.technomatesoftware.co.uk/index.php?dir=TM8000 series receivers/ jest nowy soft PH z dnia 22.02.2013. do tego modelu ale nigdzie nie mogę doczytać, co on wnosi? Ktoś wie coś na ten temat? :w00t:



Awatar użytkownika
zdzima
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 517
Rejestracja: 03 gru 2010, 17:41
Tuner: Technomate HD Combo:TM-8000, TM-6900
Antena: Laminas AS - 160 PM
Konwerter: BSC 621-2, BSC 421, Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Białystok 23*11'E/53*08'N
Podziękował: 81 razy
Dostał Podziękowań: 21 razy

Technomate TM 8000 HD Combo

#520

Post autor: zdzima » 14 mar 2013, 16:22




ODPOWIEDZ

Wróć do „Technomate”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość