ARIVA 250 i FARDA TV Service Turksat 2A 11988 H 2222 5/6

Wszystko na temat odbiorników marki Ferguson
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cyfrowy_wafelmistrz

Bywalec
Posty: 176
Rejestracja: 16 lis 2012, 11:52
Tuner: ARIVA 250, X-820, AF 7318
Antena: MABO offset 115cm
Konwerter: Inverto Black Ultra
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 2 razy

ARIVA 250 i FARDA TV Service Turksat 2A 11988 H 2222 5/6

#1

Post autor: cyfrowy_wafelmistrz » 11 sty 2013, 7:10

Witam!
Interesuje mnie kanal Rah-e-Farda TV Turksat 2A 11988 H 2222 5/6

Kingofsat podaje, ze jest FTA:
http://pl.kingofsat.net/find.php?questi ... Submit=Zap

Natomiast u mnie po przeskanowaniu pojawia sie kanal o nazwie FARDA TV Service

Jak go wlaczam to mam tylko przez chwile angielska sciezke audio :/

Prosze o sprawdzenie czy u Was dziala na ARIVIE 250 :)

Sprawdzilem na Fergusonie AF 6318 i kanal dziala!
Dlaczego wiec na Arivie jest zakodowany??


MABO offset 115cm
NBOX ITI-5800S, ARIVA 250 COMBO, OPENBOX X-820, AF 7318 UCI
Awatar użytkownika
Jacek

Przyjaciel Forum
Posty: 1778
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:54
Tuner: DM800
Antena: Mabo120PM
Konwerter: Invacom
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 22 razy
Dostał Podziękowań: 70 razy
Kontakt:

ARIVA 250 i FARDA TV Service Turksat 2A 11988 H 2222 5/6

#2

Post autor: Jacek » 11 sty 2013, 16:15

Napisz do działu technicznego http://www.ferguson-digital.eu/ - dlaczego ? Tutaj nie wszyscy mają w/w odbiornik. Mnie tez nie działa ten kanał na VItaminie 5000HD :thumbsdown: .


''Gdy gazela budzi się o poranku wie, że musi biegać szybciej niż najszybszy lew, inaczej zostanie pożarta...
Gdy rano budzi się lew - już wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, bo zdechnie z głodu...
Nieważne czy jesteś gazelą, czy lwem od rana musisz zapierdalać..."
PODOBNO:
(Muhammad bin Raschid Al Maktum, szejk Dubaju.)
Awatar użytkownika
Tomek22

DX-er
Posty: 2906
Rejestracja: 05 cze 2010, 12:25
Tuner: Showbox Vitamin 5000HD+Prof 7301 S2
Antena: Mabo 1.80m. Corab 60cm
Konwerter: Inverto Black Ultra z Mifferem 58mm. TM-1 (biały)
Lokalizacja: Łódź Centrum N51°49 E19°26
Podziękował: 898 razy
Dostał Podziękowań: 262 razy

ARIVA 250 i FARDA TV Service Turksat 2A 11988 H 2222 5/6

#3

Post autor: Tomek22 » 11 sty 2013, 18:54

Kanal napewno nie jest kodowany.
Na openboxach działa bez problemu.


Showbox Vitamin 5000HD
Prof 7301 S2

Zestaw Odbiorczy:
Mabo 1.80m 93.5*E-40.5*W(bez 76.5*E i 78*E) Ku: Inverto Black Ultra (przerobiony) C: Kaonsat KS-N201G
WiMAX interference (od 3530MHz do 3790MHz duże zakłócenia)
Invacom SNF-031, TM-1 (biały), Siłownik 24', Deklinacja 12'
Awatar użytkownika
rysiuhelix

Ekspert
Posty: 4119
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:08
Podziękował: 213 razy
Dostał Podziękowań: 284 razy

ARIVA 250 i FARDA TV Service Turksat 2A 11988 H 2222 5/6

#4

Post autor: rysiuhelix » 11 sty 2013, 21:23

Dr HD F-16 też nie odbiera tego programu . :hmmm:

Teraz znowu sygnał spadał , a obecnie całkowicie zgasł . :hmmm:


Awatar użytkownika
cyfrowy_wafelmistrz

Bywalec
Posty: 176
Rejestracja: 16 lis 2012, 11:52
Tuner: ARIVA 250, X-820, AF 7318
Antena: MABO offset 115cm
Konwerter: Inverto Black Ultra
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 2 razy

ARIVA 250 i FARDA TV Service Turksat 2A 11988 H 2222 5/6

#5

Post autor: cyfrowy_wafelmistrz » 12 sty 2013, 9:12

Wydaje mi sie, ze nie jest to wina slabego sygnalu,bo np. na Fergusonie AF 6318 kanal dziala.
Na Arivie 250 mam tylko sciezke audio, ktora trwa okolo 5 sekund, pozniej info "kanal zakodowany".


MABO offset 115cm
NBOX ITI-5800S, ARIVA 250 COMBO, OPENBOX X-820, AF 7318 UCI
Awatar użytkownika
Jalocha

Przyjaciel Forum
Posty: 1781
Rejestracja: 17 lut 2009, 17:29
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 22 razy
Dostał Podziękowań: 42 razy
Kontakt:

ARIVA 250 i FARDA TV Service Turksat 2A 11988 H 2222 5/6

#6

Post autor: Jalocha » 12 sty 2013, 9:40

Wpisz PIDy ręcznie, też tak czasem miałem że np na Openboxie był tylko dźwięk a na Amiko wszystko hulało.


Todo es mentira en este mundo... todo es mentira la verdad...

Famaval 110cm (5W+4W+1W+3E+5E+7E+10E)
Mabo 105cm (9E+13E+16E+19.2E+23,5E)
Corab 90cm (39E+42E)
Openbox S2 Mini HD, U2C Denys

E-sporadic: dipol 1-elem. R1/R2/E2/E3/E4
UKF: Wittenberg 5-elem. + Sony ST-370S
Awatar użytkownika
Artur

Przyjaciel Forum
Posty: 1706
Rejestracja: 14 kwie 2009, 0:26
Lokalizacja: N52°1/E21°2
Podziękował: 18 razy
Dostał Podziękowań: 53 razy

ARIVA 250 i FARDA TV Service Turksat 2A 11988 H 2222 5/6

#7

Post autor: Artur » 12 sty 2013, 11:50

Raczej na pewno jest to wina słabego sygnału - oblodzona antena, pada śnieg, ale F16 faktycznie nie radzi sobie z sygnałem.
Załączniki
snap0177.jpg
snap0176.jpg


Quali-TV, Technisat Digiplus STR1, Openbox X-820, Dr.HD F-16, TBS 6925
Żniniewicz PM -200cm. - Ku
Żniniewicz PM -180cm. - C
Laminas PM -120cm. - Ku


Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
cyfrowy_wafelmistrz

Bywalec
Posty: 176
Rejestracja: 16 lis 2012, 11:52
Tuner: ARIVA 250, X-820, AF 7318
Antena: MABO offset 115cm
Konwerter: Inverto Black Ultra
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 2 razy

ARIVA 250 i FARDA TV Service Turksat 2A 11988 H 2222 5/6

#8

Post autor: cyfrowy_wafelmistrz » 12 sty 2013, 16:01

Jalocha pisze:Wpisz PIDy ręcznie, też tak czasem miałem że np na Openboxie był tylko dźwięk a na Amiko wszystko hulało.
W Arivie nie ma mozliwosci wpisania PIDow recznie :/

SID 1
VPID 308


MABO offset 115cm
NBOX ITI-5800S, ARIVA 250 COMBO, OPENBOX X-820, AF 7318 UCI
Awatar użytkownika
rysiuhelix

Ekspert
Posty: 4119
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:08
Podziękował: 213 razy
Dostał Podziękowań: 284 razy

ARIVA 250 i FARDA TV Service Turksat 2A 11988 H 2222 5/6

#9

Post autor: rysiuhelix » 12 sty 2013, 22:38

Moim zdaniem jest to sprawa PMT . Jutro wpiszę na Dr HD F-16 i zobaczymy . :hmmm: W Vitamin nie ma możliwości wpisania PMT . :thumbsdown:
Obecnie PMT jest 32 .


Awatar użytkownika
cyfrowy_wafelmistrz

Bywalec
Posty: 176
Rejestracja: 16 lis 2012, 11:52
Tuner: ARIVA 250, X-820, AF 7318
Antena: MABO offset 115cm
Konwerter: Inverto Black Ultra
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 2 razy

ARIVA 250 i FARDA TV Service Turksat 2A 11988 H 2222 5/6

#10

Post autor: cyfrowy_wafelmistrz » 23 sty 2013, 11:16

rysiuhelix pisze:Moim zdaniem jest to sprawa PMT . Jutro wpiszę na Dr HD F-16 i zobaczymy . :hmmm: W Vitamin nie ma możliwości wpisania PMT . :thumbsdown:
Obecnie PMT jest 32 .
No i jak sytuacja u Cb? Odpaliles na Dr HD F-16?


MABO offset 115cm
NBOX ITI-5800S, ARIVA 250 COMBO, OPENBOX X-820, AF 7318 UCI
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ferguson”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość