Wisla-Skrzyczne

Wszystko co związane z nadajnikami województwa śląskiego
Awatar użytkownika
Harti

Admin
Posty: 9568
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 89 razy
Dostał Podziękowań: 400 razy
Kontakt:

Wisla-Skrzyczne

#21

Post autor: Harti » 23 gru 2010, 19:39

Sorry że jeden pod drugim.
Na kanale testowym TV6 pojawił się przekaz TV Puls 2, a dokładnie promo ze świąteczną ramówką TV Puls
Załączniki
tv6.JPG


Anteny:
250cm 90.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
230cm 66.0*E ---50.0*W
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 42E, 45/46E,53E, 60E
multifocus e85 39E,31,5E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 5E, 1W, 4W
100cm 16.0*E
60cm -9.0*E
Tunery
Nc+, U2C Denys Combo T2-MI, Openbox:SX6, Prof Rev7300......
Awatar użytkownika
Brimstone

nowy
Posty: 4
Rejestracja: 23 wrz 2010, 22:26
Lokalizacja: Śląsk
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Wisla-Skrzyczne

#22

Post autor: Brimstone » 23 gru 2010, 19:42

.:MUX 2: Etap II Moc nadajnika: >1,25 kW (tymczasowo) (30kW docelowo) WŁĄCZONO 23.12.2010
Potwierdzono Odbiór: Kraków, Bytom, Częstochowa, Tychy, Ruda Śl., Piekary Śl.,Bielsko-Biała, Czechowice-Dziedzice...

RTON Wisła/Skrzyczne - k. 38 (610 MHz), po wyłączeniu analogu k. 58 (770 MHz) 1,25kW
Standard nadawania: MPEG-4
Kanał: 38
Częstotliwość: 610000 kHz
Polaryzacja: H
Tryb: 8k
Przedział ochronny: 1/32
Sprawdzalność kodu: 2/3
Szerokość kanału: 8 MHz
Modulacja: 64 QAM
Pasmo: UHF
Kanały: Polsat, TVN, TVN Siedem, TV 4, TV Puls, TV Puls2, TV7 (Test), TV8 (Test)


Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jalocha

Przyjaciel Forum
Posty: 1786
Rejestracja: 17 lut 2009, 17:29
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 22 razy
Dostał Podziękowań: 42 razy
Kontakt:

Wisla-Skrzyczne

#23

Post autor: Jalocha » 28 gru 2010, 8:08

Czy widać różnicę w mocy nadajnika? bo chyba zwiększyli z 0,5kW...


Todo es mentira en este mundo... todo es mentira la verdad...

Famaval 110cm (5W+4W+1W+3E+5E+7E+10E)
Mabo 105cm (9E+13E+16E+19.2E+23,5E)
Corab 90cm (39E+42E)
Openbox S2 Mini HD, U2C Denys

E-sporadic: dipol 1-elem. R1/R2/E2/E3/E4
UKF: Wittenberg 5-elem. + Sony ST-370S
Awatar użytkownika
grendel

Początkujący
Posty: 63
Rejestracja: 19 lut 2010, 14:36
Tuner: Globo HDS1, Vu+Duo2
Antena: parabola 180 cm, mabo 115 , mabo 90
Konwerter: invacom
Lokalizacja: Lubliniec
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 0

Wisla-Skrzyczne

#24

Post autor: grendel » 28 gru 2010, 15:38

Jalocha pisze:Czy widać różnicę w mocy nadajnika? bo chyba zwiększyli z 0,5kW...
Jest poprawa sygnału. Gdy nadawali mux1 do 23.12.2010 miałem sygnał w granicach 80 - 85 % maximum a teraz 90% cały czas.


tuner: Globo HDS1 , Vu+Duo2
czasza: parabola 180 , mabo 115 , mabo 90
konwerter: invacom
Awatar użytkownika
jacky-x

Przyjaciel Forum
Posty: 912
Rejestracja: 11 lut 2009, 22:03
Lokalizacja: Duchowa stolica śl.
Podziękował: 39 razy
Dostał Podziękowań: 59 razy
Kontakt:

Wisla-Skrzyczne

#25

Post autor: jacky-x » 16 lut 2011, 19:29

Polsat w HD ! :thumbsup: 1920x1080 . Pozdr


http://jackysat.atspace.com/
SAT - Ariva 250HD combo / Hivion HF8900 - Emme Esse ASC 125 - DG 380 (90E-58W)/ Inverto Black Ultra /
NAZIEMNA - Ariva 250HD/Ferguson FT 8100 HD/X3MTV-HU2300-DAT75+MRD - Logarytmiczna pas
FM - Televes FM circular 1201
Awatar użytkownika
Pilot

Ekspert
Posty: 1088
Rejestracja: 14 wrz 2009, 9:27
Tuner: FX+nbox+inne
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 5 razy

Wisla-Skrzyczne

#26

Post autor: Pilot » 16 lut 2011, 20:43

jacky-x pisze:Polsat w HD ! :thumbsup: 1920x1080 . Pozdr
Faktycznie, może na stałe zostanie :hmmm: :thumbsup:


Obrazek
Awatar użytkownika
jacky-x

Przyjaciel Forum
Posty: 912
Rejestracja: 11 lut 2009, 22:03
Lokalizacja: Duchowa stolica śl.
Podziękował: 39 razy
Dostał Podziękowań: 59 razy
Kontakt:

Wisla-Skrzyczne

#27

Post autor: jacky-x » 16 lut 2011, 23:15

.. no i po HD :no: , ale oby częściej takie niespodzianki, szczególnie przy transmisjach LM, bo tu naprawdę to HD sie przydaje. Pozdr


http://jackysat.atspace.com/
SAT - Ariva 250HD combo / Hivion HF8900 - Emme Esse ASC 125 - DG 380 (90E-58W)/ Inverto Black Ultra /
NAZIEMNA - Ariva 250HD/Ferguson FT 8100 HD/X3MTV-HU2300-DAT75+MRD - Logarytmiczna pas
FM - Televes FM circular 1201
Awatar użytkownika
jacky-x

Przyjaciel Forum
Posty: 912
Rejestracja: 11 lut 2009, 22:03
Lokalizacja: Duchowa stolica śl.
Podziękował: 39 razy
Dostał Podziękowań: 59 razy
Kontakt:

Wisla-Skrzyczne

#28

Post autor: jacky-x » 10 mar 2011, 15:24

Z informacji uzyskanych przez www.telewizjacyfrowa.w.interia.pl że jeszcze w marcu można liczyc na odbiór kanałów TVP, szczegóły informacji:

" Szanowny Panie,
informuję uprzejmie, ze TVP uruchomiła procedury obowiązujące spółkę Skarby Państwa, aby TP Emitel mógł wznowić emisję programów TVP. Jest prawdopodobne, że uda się to ok. 20 marca br. Proszę jednakże traktować ten termin jako przypuszczalny.
Z poważaniem

Andrzej Siwek
Zespół Prasowy TVP S.A.
ul.Woronicza 17
00-999 Warszawa"

dodam jeszcze, że chodzi o nadawanie na kanale 62. Pozdr


http://jackysat.atspace.com/
SAT - Ariva 250HD combo / Hivion HF8900 - Emme Esse ASC 125 - DG 380 (90E-58W)/ Inverto Black Ultra /
NAZIEMNA - Ariva 250HD/Ferguson FT 8100 HD/X3MTV-HU2300-DAT75+MRD - Logarytmiczna pas
FM - Televes FM circular 1201
Awatar użytkownika
Harti

Admin
Posty: 9568
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 89 razy
Dostał Podziękowań: 400 razy
Kontakt:

Wisla-Skrzyczne

#29

Post autor: Harti » 24 mar 2011, 21:03

No i ruszył mux3 ze Skrzycznego :thumbsup: Dokładnie o godz 18:00 włączono na kanale 62 stacje:
TVP1
TVP2
TVP INFO Katowice
TVP Kultura
TVP Historia


Sygnał jest chyba dużo mocniejszy niż drugiego muxa, bo przy antenie skierowanej na Ostravę tylko lekkie przycięcia, zaś mux 2 niedostępny.
Załączniki
sk.JPG
sk2.JPG


Anteny:
250cm 90.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
230cm 66.0*E ---50.0*W
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 42E, 45/46E,53E, 60E
multifocus e85 39E,31,5E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 5E, 1W, 4W
100cm 16.0*E
60cm -9.0*E
Tunery
Nc+, U2C Denys Combo T2-MI, Openbox:SX6, Prof Rev7300......
Awatar użytkownika
igorlan

Przyjaciel Forum
Posty: 530
Rejestracja: 11 lut 2009, 22:37
Tuner: Showbox Vitamin 5000HD
Antena: Parabola 180
Konwerter: Invacom SNF-031
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 32 razy
Dostał Podziękowań: 20 razy
Kontakt:

Wisla-Skrzyczne

#30

Post autor: igorlan » 25 mar 2011, 8:14

W Krakowie doskonały sygnał, mocniejszy od MUX2. Jak dla mnie mogą już odpinać analogowe tunery z telewizorów :)


Parabola 180cm - obecnie nieużywana
Laminas 120x130 (60E - 30W) - Dr.HD F16
EchoStar 80cm (Eutelsat 36.0°E) - Showbox Vitamin 5000HD
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ślaskie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość