Sony Bravia 4K

Telewizory, kina domowe, DVD, Blu ray, nowe technologie
Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12136
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 425 razy
Dostał Podziękowań: 533 razy
Kontakt:

Sony Bravia 4K

#1

Post autor: zuchnet » 11 gru 2016, 15:53

Panowie mam błahy kłopot z ustawieniem konwertera kołowego w TV Sony Bravia XD8005
Tradycyjnie wybieram w ustawieniach typ LNB zmieniam LOF na 10750 i du... brak sygnału z sat :wall:
TV bardzo ładnie współpracuje z modułami CI+ ale cóż z tego jak jest problem z 36e :shifty:
Nie wiem czy dzwonić do serwisu ale znając życie trzeba im będzie tłumaczyć 3 godziny co to jest LNB Circular


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

Awatar użytkownika
Jacek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1852
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:54
Tuner: DM800
Antena: Mabo120PM
Konwerter: Invacom
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 23 razy
Dostał Podziękowań: 75 razy
Kontakt:

Sony Bravia 4K

#2

Post autor: Jacek » 11 gru 2016, 17:38

A sprawdź "inaczej". Zostaw ustawienie standardowe oscylatora 10600 a do częstotliwości transpondera dodaj 150 i sprawdź czy wyszuka kanały


''Gdy gazela budzi się o poranku wie, że musi biegać szybciej niż najszybszy lew, inaczej zostanie pożarta...
Gdy rano budzi się lew - już wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, bo zdechnie z głodu...
Nieważne czy jesteś gazelą, czy lwem od rana musisz zapierdalać..."
PODOBNO:
(Muhammad bin Raschid Al Maktum, szejk Dubaju.)

Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12136
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 425 razy
Dostał Podziękowań: 533 razy
Kontakt:

Sony Bravia 4K

#3

Post autor: zuchnet » 11 gru 2016, 18:26

Dzięki Jacek za odpowiedź ale niestety bez efektu :wall:
Zrobiłem tak jak napisałeś dałem tp 12.130 R podniosłem o 150 czyli wpisałem 12.280 R a TV zeskanował mi tp 12418 L :wall: :wall:


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 962
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD Octagon SF4008 UHD
Antena: Laminas
Konwerter: Invacom
Podziękował: 27 razy
Dostał Podziękowań: 20 razy

Sony Bravia 4K

#4

Post autor: davidec » 11 gru 2016, 19:43

Obawiam się że nic nie poradzisz :no:
Nie wiem jak to jest w SONY ale u mnie w Philipsie ustawia się kraj zainstalowania TV np Polska czy Niemcy i ma to wpływ np na liste kanałów SAT bo jak wybierze się Niemcy to lista zaczyna się kanałami FTA z 19,2E....
Może jakbyś wybrał u siebie ROSJA to będzie możliwość wybrać circular LNB albo wpisać ręcznie LOFy :hmmm:

Nie ma to wpływu na język menu - przynajmniej w Philipsie :) można mieć polskie menu a kraj zainstalowania np Finlandia jak ktoś chce :blink: i na działanie tv nie ma to wpływu :beer:


75E - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4W - 5W

Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12136
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 425 razy
Dostał Podziękowań: 533 razy
Kontakt:

Sony Bravia 4K

#5

Post autor: zuchnet » 11 gru 2016, 19:57

Aż tak sp.... by tą funkcję :hmmm: masakra w ogóle nobel dla tego co wpadł na pomysł takiej listy kanałów TV SAT zapisuje od pozycji nr 100....
Kuźwa a najlepsze jest to że od tygodnia nie wiem jak wejść w tryb listy kanałów :wall: no poddaje się nie wiem po prostu wciskałem wszystko na pilocie u dupa ... jedyna opcja to przycisk GUIDE
Rozumiem że TV jest do oglądania a nie do skanowania ale chciałem na nim NTV+ szarpnąć kanały dekoduje super ale skanuje to co sam chce...


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 962
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD Octagon SF4008 UHD
Antena: Laminas
Konwerter: Invacom
Podziękował: 27 razy
Dostał Podziękowań: 20 razy

Sony Bravia 4K

#6

Post autor: davidec » 11 gru 2016, 20:11

U mnie lista pokazuje się po naciśnięciu FIND przycisk z lupą :) potem OPTIONS i trzeba wybrać "Ponowne uporządkowanie kanałów" z OK i już wtedy można sobie przestawiać :boxing:
Ja korzystam z tego tylko z modułem Fransat i sat kanał nr1 to u mnie TF1 HD :thumbsup:


75E - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4W - 5W

Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12136
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 425 razy
Dostał Podziękowań: 533 razy
Kontakt:

Sony Bravia 4K

#7

Post autor: zuchnet » 11 gru 2016, 20:26

U mnie tak wygląda lista kanałów
Oczywiście nazwy kanałów na liście to same krzaki ale co ciekawe EPG już w w cyrlicy (wolałbym aby było odwrotnie) tak jak w Openbox EPG to krzaki .... :sly:
20161211_201705.jpg
Pilot niby w porządku ale brak normalnej listy kanałów trochę mnie irytuje ....
Załączniki
20161211_201802.jpg


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 962
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD Octagon SF4008 UHD
Antena: Laminas
Konwerter: Invacom
Podziękował: 27 razy
Dostał Podziękowań: 20 razy

Sony Bravia 4K

#8

Post autor: davidec » 11 gru 2016, 20:37

A nie masz jakieś instrukcji do niego ? np na stronie SONY do pobrania w PDF ?
Powinno być opisane jak edytować listę kanałów.....

Ja do swojego Philipsa dostałem tylko taką króciutką jak podłączyć itd a pełną pobrałem ze strony producenta i wszystko jest opisane :thumbsup:
Ale i tak uważam że w tv ta funkcja sat to prowizorka :) to powinien opracować dla nich ktoś taki jak my :cool1:
Pewnie byłby to droższe tv ale coś za coś :beer:


75E - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4W - 5W

Awatar użytkownika
Jacek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1852
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:54
Tuner: DM800
Antena: Mabo120PM
Konwerter: Invacom
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 23 razy
Dostał Podziękowań: 75 razy
Kontakt:

Sony Bravia 4K

#9

Post autor: Jacek » 12 gru 2016, 9:40

Ogólnie ustawianie listy kanałów programów w telewizorach to MASAKRA. Sam ostatnio się poddałem w jakimś LG, a miałem tylko do ustawienia ok 30 kanałów FTA w sieci kablowej UPC :wall: . Robię w tym zawodowo od 1990 roku i takich JAJ jak teraz to jeszcze nie było.


''Gdy gazela budzi się o poranku wie, że musi biegać szybciej niż najszybszy lew, inaczej zostanie pożarta...
Gdy rano budzi się lew - już wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, bo zdechnie z głodu...
Nieważne czy jesteś gazelą, czy lwem od rana musisz zapierdalać..."
PODOBNO:
(Muhammad bin Raschid Al Maktum, szejk Dubaju.)

Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12136
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 425 razy
Dostał Podziękowań: 533 razy
Kontakt:

Sony Bravia 4K

#10

Post autor: zuchnet » 12 gru 2016, 11:46

Dziś po pracy jeszcze z tym powlacze fajnie gdyby dało się zmienić nazwy kanałów tym edytorem to jeszcze by uszło w tłumie z czystej ciekawości zadzwonię do serwisu Sony w sprawie tego konwertera kołowego bo zauważyłem jeszcze jedną rzecz a konkretnie TV na dwa tunery SAT a tylko na jednym wykrywa sygnał.


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt audio-video”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość