Jesenik-Pradziad

Wszystko co związane z telewizją cyfrową w Czechach
Awatar użytkownika
Harti

Admin
Posty: 9390
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 89 razy
Dostał Podziękowań: 392 razy
Kontakt:

Jesenik-Pradziad

#11

Post autor: Harti » 11 lis 2010, 15:11

Dzisiaj przy okazji sprawdziłem odbiór z Pradziada. Na antenie siatkowej przy odległości 93km sygnał bardzo mocny, bez specjalnego ustawiania kierunku. W zasadzie gdybym ustawił idealnie na Pradziad, to antenka patrzyłaby wprost na budynki. Ten nadajnik odbieram praktycznie bez pikselozy. nawet przy siatce skierowanej na Ostravę.
Załączniki
pradziad.JPG


Anteny:
250cm 90.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
230cm 66.0*E ---50.0*W
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 46/45E, 42E, 39E, 36E, 28E
150cm 23,5E, 19,2E, 13E
125cm 5E, 1W, 4W
100cm 12,5W
60cm - 60.0*E
Tunery
Octagon SF4008 4K, U2C Denys T2-MI, Prof Rev7300
Openbox:SX9, SX6, S3mini, X-810, F-500...
platformy: Nc+, Skylink,
Awatar użytkownika
grendel

Początkujący
Posty: 63
Rejestracja: 19 lut 2010, 14:36
Tuner: Globo HDS1, Vu+Duo2
Antena: parabola 180 cm, mabo 115 , mabo 90
Konwerter: invacom
Lokalizacja: Lubliniec
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 0

Wisla-Skrzyczne

#12

Post autor: grendel » 20 lis 2010, 17:05

@VITEK2442 wiesz może kiedy dokładnie ruszy czeski mux2 z Łysej Góry lub z Pradziada ?


tuner: Globo HDS1 , Vu+Duo2
czasza: parabola 180 , mabo 115 , mabo 90
konwerter: invacom
Awatar użytkownika
Harti

Admin
Posty: 9390
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 89 razy
Dostał Podziękowań: 392 razy
Kontakt:

Wisla-Skrzyczne

#13

Post autor: Harti » 20 lis 2010, 17:12

grendel pisze:@VITEK2442 wiesz może kiedy dokładnie ruszy czeski mux2 z Łysej Góry lub z Pradziada ?
Temat przenoszę z Wisła Skrzyczne!
Mux 2 z Pradziada rusza w październiku 2011r, zresztą w tym samym czasie pojawi tam się również mux3 :thumbsup:


Anteny:
250cm 90.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
230cm 66.0*E ---50.0*W
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 46/45E, 42E, 39E, 36E, 28E
150cm 23,5E, 19,2E, 13E
125cm 5E, 1W, 4W
100cm 12,5W
60cm - 60.0*E
Tunery
Octagon SF4008 4K, U2C Denys T2-MI, Prof Rev7300
Openbox:SX9, SX6, S3mini, X-810, F-500...
platformy: Nc+, Skylink,
VITEK2442

Początkujący
Posty: 93
Rejestracja: 25 sie 2010, 19:43
Tuner: GoSat GS 100 i 150 HD PVR
Antena: STA,ITA RS7
Lokalizacja: Havířov
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 8 razy

Jesenik-Pradziad

#14

Post autor: VITEK2442 » 20 lis 2010, 18:37

grendel pisze:@VITEK2442 wiesz może kiedy dokładnie ruszy czeski mux2 z Łysej Góry lub z Pradziada ?
MUX 2 z Lysej Góry jest planowany na 30.40 2010 zarówno s nadajnikem Ostrava-Hošťálkovice a Hladnov na kanale 37/H s mocou promieniowanou 25,0 kW ERP.
Hošťálkovice 100,0 kW ERP i Hladnov 10,0 kW ERP.W tych dniach jest zaplanowano takźe wylaćenie analogowej Tv Prima (k48) a przelaćenie MUX 3 z k32(Hladnov 2kW) na zwolniony
k48 (nad.Hošťálkovice) a powiekśenie moci na 100,0 kW a nad.Hladnov 10,0 kW ERP.
MUX 3 niebede w SFN s Lysou Górou (z LG niebede emisje MUX 3).
Z Pradziada MUX 2 k53/h od 1.11 2011 100 kW
MUX 3 k51/h od 1.10 2011 100 kW.
Mam ciekawóstke:na stronie Emitelu-Wykaz nadajników-Wisla-Skrzyczne jest u k 38 moc
1 kW,Na stronie dvbtmap.eu-nadajniky-Wisla-Skrzyczne jest ta sama moc.
na stronie slaskfm.republika.pl a radiopolska.pl jest moc Wisla-Skrzyczne 0,5 kW.
Tak co jest wlasnie prawdziwe?


Awatar użytkownika
grendel

Początkujący
Posty: 63
Rejestracja: 19 lut 2010, 14:36
Tuner: Globo HDS1, Vu+Duo2
Antena: parabola 180 cm, mabo 115 , mabo 90
Konwerter: invacom
Lokalizacja: Lubliniec
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 0

Jesenik-Pradziad

#15

Post autor: grendel » 21 lis 2010, 8:03

@VITEK2442
Chyba przez pomyłkę napisałeś 30.04.2010 bo chodzi zapewne o rok 2011
Dzięki :grin: Rok 2011 zapowiada się bardzo interesująco :thumbsup:

@Harti
Sorry za niewłaściwy dział mojego posta ;)


tuner: Globo HDS1 , Vu+Duo2
czasza: parabola 180 , mabo 115 , mabo 90
konwerter: invacom
Awatar użytkownika
Harti

Admin
Posty: 9390
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 89 razy
Dostał Podziękowań: 392 razy
Kontakt:

Jesenik-Pradziad

#16

Post autor: Harti » 21 lis 2010, 9:09

grendel pisze:Rok 2011 zapowiada się bardzo interesująco :thumbsup:
Tak dokładnie. W przyszłym roku na Śląsku (już na byle jakich antenach) będziemy oglądać wszystkie trzy Czeskie muxy :thumbsup:


Anteny:
250cm 90.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
230cm 66.0*E ---50.0*W
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 46/45E, 42E, 39E, 36E, 28E
150cm 23,5E, 19,2E, 13E
125cm 5E, 1W, 4W
100cm 12,5W
60cm - 60.0*E
Tunery
Octagon SF4008 4K, U2C Denys T2-MI, Prof Rev7300
Openbox:SX9, SX6, S3mini, X-810, F-500...
platformy: Nc+, Skylink,
VITEK2442

Początkujący
Posty: 93
Rejestracja: 25 sie 2010, 19:43
Tuner: GoSat GS 100 i 150 HD PVR
Antena: STA,ITA RS7
Lokalizacja: Havířov
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 8 razy

Jesenik-Pradziad

#17

Post autor: VITEK2442 » 21 lis 2010, 13:29

grendel pisze:@VITEK2442
Chyba przez pomyłkę napisałeś 30.04.2010 bo chodzi zapewne o rok 2011
Dzięki :grin: Rok 2011 zapowiada się bardzo interesująco :thumbsup:

@Harti
Sorry za niewłaściwy dział mojego posta ;)
Tak jest,moja pomylka v date.Chodzi o rok 2011.


VITEK2442

Początkujący
Posty: 93
Rejestracja: 25 sie 2010, 19:43
Tuner: GoSat GS 100 i 150 HD PVR
Antena: STA,ITA RS7
Lokalizacja: Havířov
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 8 razy

Jesenik-Pradziad

#18

Post autor: VITEK2442 » 21 lis 2010, 13:34

Dla tych,ktorzy interesujou sie DVB-T v Czechach tu jest link kdzie jest duźo
info:http://www.digistranky.cz/ (sekcja Widzowie)


Awatar użytkownika
am haarec

Bywalec
Posty: 115
Rejestracja: 03 lip 2010, 20:29
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 3 razy

Jesenik-Pradziad

#19

Post autor: am haarec » 20 mar 2011, 10:05

Jest duże prawdopodobieństwo że już w lipcu br. włączą 3mux. z Pradziada .Źródło:
http://www.digizone.cz/clanky/multiplex ... z-osmi-tv/


Awatar użytkownika
Harti

Admin
Posty: 9390
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 89 razy
Dostał Podziękowań: 392 razy
Kontakt:

Jesenik-Pradziad

#20

Post autor: Harti » 20 mar 2011, 10:23

Jeśli poleci z tą mocą co mux1 to da się odebrać w mojej dziurze :cool2: Ja póki co wolałbym aby właczyli mux2 bo jest tam więcej ciekawych programów. Oby jakimś cudem udało się go uruchomić z Łysej Hory w kwietniu :cigar:
No i jak widac w Czechach coraz więcej dyskusji o włączeniu DVB-T2 :smile1:


Anteny:
250cm 90.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
230cm 66.0*E ---50.0*W
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 46/45E, 42E, 39E, 36E, 28E
150cm 23,5E, 19,2E, 13E
125cm 5E, 1W, 4W
100cm 12,5W
60cm - 60.0*E
Tunery
Octagon SF4008 4K, U2C Denys T2-MI, Prof Rev7300
Openbox:SX9, SX6, S3mini, X-810, F-500...
platformy: Nc+, Skylink,
ODPOWIEDZ

Wróć do „Czechy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość