MUX 4

Wszystko co związane z telewizją cyfrową w Czechach
Awatar użytkownika
tom2

nowy
Posty: 15
Rejestracja: 23 sie 2009, 12:11
Tuner: DM 8K, DM 7080
Antena: 1,8 , 3x 80
Lokalizacja: 19,10N/50,16E

MUX 4

Post autor: tom2 » 25 cze 2012, 21:54

Od dzisiaj Mux 4 z Czech - z Katowic z pewnymi problemami da sie złapać, ale oglądać się nie da :thumbsdown: , Mux 3 tez szatkuje ale mniej i Ocko od dzisiaj na Mux 3 :cool2:


90E-45W offset Laminas 180 cm, Octagon Optima Twin, SML-1224 (EL), Moteck V-Box II DiSEqC1.2
13E+19E, Triax offset 80 cm, Inverto Monoblock Quad
5E+13E+19E, Famaval offset 80cm, Inverto Monoblock Quad+Universal Philips SDC 0666/00M
DM7080 HD/DM8K/DM 800 HD/TBS6925/Openbox SF-110/C+ wifibox/HD+/DVB-T/UPC
Manfred

MUX 4

Post autor: Manfred » 26 cze 2012, 9:11

Witam.
Zamieściłeś interesujące informacje. Jeśli Tobie lub innym użytkownikom potrzebne są w tym temacie dodatkowe / inne wiadomości to zapraszam tutaj:
http://free4web.pl/3/2,144089,395875,82 ... hread.html
Pozdrawiam z Chorzowa.


Awatar użytkownika
jacky-x

Przyjaciel Forum
Posty: 928
Rejestracja: 11 lut 2009, 22:03
Lokalizacja: Duchowa stolica śl.
Kontakt:

MUX 4

Post autor: jacky-x » 28 cze 2012, 11:17

Wątek jeszcze nie ilustrowany, więc chyba najwyższa pora. Pozdr

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek


http://jackysat.atspace.com/
SAT - Ariva 250HD combo / Hivion HF8900 - Emme Esse ASC 125 - DG 380 (90E-58W)/ Inverto Black Ultra /
NAZIEMNA - Ariva 250HD/Ferguson FT 8100 HD/X3MTV-HU2300-DAT75+MRD - Logarytmiczna pas
FM - Televes FM circular 1201
VITEK2442

Początkujący
Posty: 91
Rejestracja: 25 sie 2010, 19:43
Tuner: GoSat GS 100 i 150 HD PVR
Antena: STA,ITA RS7
Lokalizacja: Havířov

MUX 4

Post autor: VITEK2442 » 10 lis 2012, 17:25

Dnia 11.10.2012 o g.19.00 byl wlaczony nadajnik O2 Telefonika w Ostrawie-Ślaska ul.Lanova s MuXem 4 k63 moc 6,309 kW ERP.Nadajnik Maj wylaczony a w dniu 28.10.2012 nadajnik Hluboczec-Hurka(poviat Opawski)kanal ten sam moc 40 kW ERP.Porgramy:CT1 HD.Nova HD,TV Fanda,TV Pohoda,InzertTV(plansza).


Awatar użytkownika
Harti

Admin
Posty: 10012
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Kontakt:

MUX 4

Post autor: Harti » 11 lis 2012, 9:49

@VITEK2442 dzięki za info. :cool2: Ech mieszkam tak blisko a z odbiorem niestety kicha. Jedyny plus to ostatnio dość dobry odbiór LTV i TV Noe z kanału 59.


Anteny:
250cm 91.5*E---18.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
230cm 66.0*E ---50.0*W
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 46/45E, 42E, 39E, 36E, 28E
150cm 23,5E, 19,2E, 13E
125cm 5E, 1W, 4W
100cm 12,5W
60cm - 60.0*E
Tunery
Octagon SF4008 4K, U2C Denys T2-MI, Prof Rev7300
Openbox:SX9, SX6, S3mini, X-810, F-500...
platformy: Nc+, Skylink,
Awatar użytkownika
grendel

Początkujący
Posty: 63
Rejestracja: 19 lut 2010, 14:36
Tuner: Globo HDS1, Vu+Duo2
Antena: parabola 180 cm, mabo 115 , mabo 90
Konwerter: invacom
Lokalizacja: Lubliniec

MUX 4

Post autor: grendel » 13 lis 2012, 18:36

Mux 4 odbieram ( na nboxie z przystawką dvb-t ) w Lublińcu chociaż niekiedy obraz przycina.


tuner: Globo HDS1 , Vu+Duo2
czasza: parabola 180 , mabo 115 , mabo 90
konwerter: invacom
bogdan

nowy
Posty: 6
Rejestracja: 02 cze 2010, 11:14

MUX 4

Post autor: bogdan » 14 lis 2012, 12:44

Też odbieram, okolice Pszowa


Awatar użytkownika
jacky-x

Przyjaciel Forum
Posty: 928
Rejestracja: 11 lut 2009, 22:03
Lokalizacja: Duchowa stolica śl.
Kontakt:

MUX 4

Post autor: jacky-x » 09 lut 2013, 10:24

Doszedł kolejny kanał (na razie testy) - TELKA, oficjalnie od 22 lutego. Pozdr


http://jackysat.atspace.com/
SAT - Ariva 250HD combo / Hivion HF8900 - Emme Esse ASC 125 - DG 380 (90E-58W)/ Inverto Black Ultra /
NAZIEMNA - Ariva 250HD/Ferguson FT 8100 HD/X3MTV-HU2300-DAT75+MRD - Logarytmiczna pas
FM - Televes FM circular 1201
VITEK2442

Początkujący
Posty: 91
Rejestracja: 25 sie 2010, 19:43
Tuner: GoSat GS 100 i 150 HD PVR
Antena: STA,ITA RS7
Lokalizacja: Havířov

MUX 4

Post autor: VITEK2442 » 05 kwie 2013, 14:53

VITEK2442 pisze:Dnia 11.10.2012 o g.19.00 byl wlaczony nadajnik O2 Telefonika w Ostrawie-Ślaska ul.Lanova s MuXem 4 k63 moc 6,309 kW ERP.Nadajnik Maj wylaczony a w dniu 28.10.2012 nadajnik Hluboczec-Hurka(poviat Opawski)kanal ten sam moc 40 kW ERP.Porgramy:Nova HD,TV Fanda,TV Smíchov,TV Telka,TV Pohoda,Inzert TV.
Edyt:W dniu 22.4.2013 nad ranem bede operator Digital Broadcasting przelaczat obów nadajników z k 63 na k45.Jeszcze nie jest wiadomo czy bede na Lanowej zwiekszona moc i zmieniona charakterystyka z D na ND.


Awatar użytkownika
Harti

Admin
Posty: 10012
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Kontakt:

MUX 4

Post autor: Harti » 05 kwie 2013, 15:48

Dzięki za info :cool2: trzeba będzie sprawdzić, choć u mnie w tym kierunku to słabiutko, chyba że zwiększą moc.


Anteny:
250cm 91.5*E---18.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
230cm 66.0*E ---50.0*W
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 46/45E, 42E, 39E, 36E, 28E
150cm 23,5E, 19,2E, 13E
125cm 5E, 1W, 4W
100cm 12,5W
60cm - 60.0*E
Tunery
Octagon SF4008 4K, U2C Denys T2-MI, Prof Rev7300
Openbox:SX9, SX6, S3mini, X-810, F-500...
platformy: Nc+, Skylink,
ODPOWIEDZ

Wróć do „Czechy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość