EVOBOX PVR

Forum Cyfrowego Polsatu poświęcone działalności i ofercie najwiekszej platformy satelitarnej w Polsce, nowości Cyfrowego Polsatu
Zetec

Początkujący
Posty: 80
Rejestracja: 01 sty 2016, 16:46
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 3 razy

EVOBOX PVR

#11

Post autor: Zetec » 09 lip 2017, 10:26

Od paru dni mam coś takiego zamiast napisów. Żadne reset nic nie dały. Ktoś, coś? Obrazek

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
Fotodetektor

Przyjaciel Forum
Posty: 2039
Rejestracja: 02 gru 2012, 10:13
Tuner: Ultimo 4k
Antena: Televes Q90AL
Konwerter: Unicable II Inverto 32UL40
Podziękował: 184 razy
Dostał Podziękowań: 83 razy

EVOBOX PVR

#12

Post autor: Fotodetektor » 09 lip 2017, 11:32

Inny przewód HDMI ? Inne wejście w TV ? Sprawdzałeś na SCART ?


VU+ ULTIMO 4K
VU+ SOLO 2 BH
Mabo 150, Diora 90, Gosat 150
Andrew 100 laminat
Televes Q90AL
Zetec

Początkujący
Posty: 80
Rejestracja: 01 sty 2016, 16:46
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 3 razy

EVOBOX PVR

#13

Post autor: Zetec » 09 lip 2017, 12:02

Przewody HD i wymienione. Obraz jest normalny dopóki nie włączę epgd czy menu a nawet jak podglasniam to przy wskaźniku głośności jest taki kwadrat z mrówkami. Zostaje euro złącze.

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka


Zetec

Początkujący
Posty: 80
Rejestracja: 01 sty 2016, 16:46
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 3 razy

EVOBOX PVR

#14

Post autor: Zetec » 09 lip 2017, 12:04

Nie mogę postów edytować. Przewody hdmi wymienione. Epg a nie epgd.

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
satelitarny_żołnierz

Stały bywalec
Posty: 232
Rejestracja: 06 kwie 2012, 14:26
Podziękował: 6 razy
Dostał Podziękowań: 6 razy

EVOBOX PVR

#15

Post autor: satelitarny_żołnierz » 05 wrz 2017, 21:46

Fotodetektor pisze:Inny przewód HDMI ? Inne wejście w TV ? Sprawdzałeś na SCART ?
Przecież evo nie ma wyjścia scart tylko hd. Według mnie jest uszkodzony dekoder. Do punktu wymienić...


www.art-sat.pl Instalacje satelitarne, DVB-T ...
Zetec

Początkujący
Posty: 80
Rejestracja: 01 sty 2016, 16:46
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 3 razy

EVOBOX PVR

#16

Post autor: Zetec » 07 wrz 2017, 10:41

satelitarny_żołnierz pisze:
Fotodetektor pisze:Inny przewód HDMI ? Inne wejście w TV ? Sprawdzałeś na SCART ?
Przecież evo nie ma wyjścia scart tylko hd. Według mnie jest uszkodzony dekoder. Do punktu wymienić...
Tylko że wtedy wszystkie nagrania idą w pi...u. Obrazek

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
Roger

Admin
Posty: 2951
Rejestracja: 11 lut 2009, 20:12
Tuner: nBox
Lokalizacja: Katowice
Podziękował: 146 razy
Dostał Podziękowań: 32 razy
Kontakt:

EVOBOX PVR

#17

Post autor: Roger » 07 wrz 2017, 12:39

Powrot do ustawien fabrycznych mu probowales zrobić?


Zetec

Początkujący
Posty: 80
Rejestracja: 01 sty 2016, 16:46
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 3 razy

EVOBOX PVR

#18

Post autor: Zetec » 07 wrz 2017, 12:40

Wszystko co możliwe z poziomu użytkownika

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
Roger

Admin
Posty: 2951
Rejestracja: 11 lut 2009, 20:12
Tuner: nBox
Lokalizacja: Katowice
Podziękował: 146 razy
Dostał Podziękowań: 32 razy
Kontakt:

EVOBOX PVR

#19

Post autor: Roger » 07 wrz 2017, 15:14

Miałem kiedyś bardzo podobne zakłócenia na nboxie i wyglądały one mniej więcej tak jak u Ciebie na zdjęciu, ustępowały one po poruszaniu kablem HDMI.

Componentem próbowałeś podłączyć?


Awatar użytkownika
satelitarny_żołnierz

Stały bywalec
Posty: 232
Rejestracja: 06 kwie 2012, 14:26
Podziękował: 6 razy
Dostał Podziękowań: 6 razy

EVOBOX PVR

#20

Post autor: satelitarny_żołnierz » 07 wrz 2017, 18:23

Zetec pisze:
satelitarny_żołnierz pisze:
Fotodetektor pisze:Inny przewód HDMI ? Inne wejście w TV ? Sprawdzałeś na SCART ?
Przecież evo nie ma wyjścia scart tylko hd. Według mnie jest uszkodzony dekoder. Do punktu wymienić...
Tylko że wtedy wszystkie nagrania idą w pi...u. Obrazek

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
No rozumiem Cię doskonale. Ale coś za coś.


www.art-sat.pl Instalacje satelitarne, DVB-T ...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cyfrowy Polsat”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość