Mux 3 z RTON Lublin/Raabego

Wszystko co związane z nadajnikami województwa Lubelskiego
Awatar użytkownika
zuchnet

Admin
Posty: 12052
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 423 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

Mux 3 z RTON Lublin/Raabego

#1

Post autor: zuchnet » 30 kwie 2011, 22:21

Panowie czy ktoś z Lublina może sprawdzić czy coś nadają na kanale 25 podobno mux3 ruszył tutaj :hmmm: choć moc bardzo słaba 0,7kW


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903
scy12

Początkujący
Posty: 43
Rejestracja: 29 paź 2009, 15:41
Antena: 90 cm
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Mux 3 z RTON Lublin/Raabego

#2

Post autor: scy12 » 03 maja 2011, 9:23

potwiedzam


Awatar użytkownika
zuchnet

Admin
Posty: 12052
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 423 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

Mux 3 z RTON Lublin/Raabego

#3

Post autor: zuchnet » 03 maja 2011, 9:33

@scy12
Mieszkasz w Lubinie czy okolice :smile1: to ważne dla mnie :devil: jak z siłą sygnału i na czym odbierasz ?


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903
Awatar użytkownika
zuchnet

Admin
Posty: 12052
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 423 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

Mux 3 z RTON Lublin/Raabego

#4

Post autor: zuchnet » 04 maja 2011, 19:56

Z tego co się doczytałem 27km od Lublina sygnał dociera na antenie Yaga :hmmm:
Od poniedziałku skanuje u ojca na siatce i nic :no: jutro Yaga z kierunku Łosice jedzie na Lublin :smile1:


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903
scy12

Początkujący
Posty: 43
Rejestracja: 29 paź 2009, 15:41
Antena: 90 cm
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Mux 3 z RTON Lublin/Raabego

#5

Post autor: scy12 » 06 maja 2011, 14:25

Kod: Zaznacz cały

@scy12
Mieszkasz w Lubinie czy okolice :smile1: to ważne dla mnie :devil: jak z siłą sygnału i na czym odbierasz ?
Mój kolega mieszka w odległości 10 km od lublina , ja natomiast 27 w kierunku Zamościa obaj odbieramy


Awatar użytkownika
igorlan

Przyjaciel Forum
Posty: 530
Rejestracja: 11 lut 2009, 22:37
Tuner: Showbox Vitamin 5000HD
Antena: Parabola 180
Konwerter: Invacom SNF-031
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 32 razy
Dostał Podziękowań: 20 razy
Kontakt:

Mux 3 z RTON Lublin/Raabego

#6

Post autor: igorlan » 06 maja 2011, 16:48

Oficjalna mapka zasięgu od Emitel...

Obrazek


Parabola 180cm - obecnie nieużywana
Laminas 120x130 (60E - 30W) - Dr.HD F16
EchoStar 80cm (Eutelsat 36.0°E) - Showbox Vitamin 5000HD
Awatar użytkownika
zuchnet

Admin
Posty: 12052
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 423 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

Mux 3 z RTON Lublin/Raabego

#7

Post autor: zuchnet » 07 maja 2011, 19:00

Dziś zrobiłem podejście pod ten nadajnik ale skutek marny :no: tuner trochę "myśli" gdzieś w okolicach 25 kanału ale chyba Yaga to za mało :hmmm: tak więc ponownie powędrowała na Łosice :cigar: zaś ATX z Brześci nie ruszam dostęp mocno utrudniony a ustawiona malina :smile1:


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903
zuchu666

nowy
Posty: 22
Rejestracja: 21 maja 2010, 22:19
Tuner: pioneer 1630
Antena: 95
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Mux 3 z RTON Lublin/Raabego

#8

Post autor: zuchu666 » 19 maja 2011, 7:36

Okolice Jastkowa - ATX 107 + LNA 177 na wysokosci ok 7 m. Nawet śladu sygnału :(


Awatar użytkownika
bochma

Fanatyk
Posty: 477
Rejestracja: 07 lip 2010, 11:34
Tuner: gi-s 980 crci hd, FA tt hd pvr, Vitamin HD 5000
Antena: 180 cmx2 (28,2e i 49e), 120 cm (75e-11w)
Lokalizacja: Wągrowiec/Gołańcz/Kcynia, N52.93, E17.36
Podziękował: 12 razy
Dostał Podziękowań: 12 razy

Mux 3 z RTON Lublin/Raabego

#9

Post autor: bochma » 18 paź 2011, 10:21

Gościłem w weekend w Lublinie, a dokładnie na peryferyjnym osiedlu w okolicach ul. Zbożowej, Chabrowej oraz Irysowej. Znajomi mieszkają na parterze bloku, mając na balkonie zainstalowana antenę Telmor ASR 860 - gdzieś na wysokości ok. 4 metrów. Zrobiłem test na tunerze zewnętrznym DVBT Fergusona - Mux 2 śmiga na poziomie 79% sygnału, natomiast po Muxie 3 na kanale 25 ani śladu:( Blok położony jest trochę w dolinie, jakieś 200 metrów w kierunku centrum widoczność zasłaniają drzewa, więc tak się zastanawiam, czy może podniesienie anteny wyżej rozwiąże problem? :hmmm:


Parabola Mabo 180 cm (2 sztuki - 28,2e oraz 49e)
Ofset Laminas 120x125 cm (75e-11w)
Vitamin 5000HD
zuchu666

nowy
Posty: 22
Rejestracja: 21 maja 2010, 22:19
Tuner: pioneer 1630
Antena: 95
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Mux 3 z RTON Lublin/Raabego

#10

Post autor: zuchu666 » 20 paź 2011, 21:36

bochma pisze:Gościłem w weekend w Lublinie, a dokładnie na peryferyjnym osiedlu w okolicach ul. Zbożowej, Chabrowej oraz Irysowej. Znajomi mieszkają na parterze bloku, mając na balkonie zainstalowana antenę Telmor ASR 860 - gdzieś na wysokości ok. 4 metrów. Zrobiłem test na tunerze zewnętrznym DVBT Fergusona - Mux 2 śmiga na poziomie 79% sygnału, natomiast po Muxie 3 na kanale 25 ani śladu:( Blok położony jest trochę w dolinie, jakieś 200 metrów w kierunku centrum widoczność zasłaniają drzewa, więc tak się zastanawiam, czy może podniesienie anteny wyżej rozwiąże problem? :hmmm:
Podniesienie anteny zawsze zwiększa twoje szanse, więc jak najbardziej nie zaszkodzi spróbować. Niemniej jednak w przypadku tej emisji nie licz na cuda. Wiązka jest kompletnie wycięta w tym kierunku, dodatkowo mikroskopijna moc robi swoje. Gdzieś na innym forum czytałem, że są osoby które odbieraja jeszcze ten sygnał na Sławinie, ale na wysoko umieszczonych w miarę porządnych antenach Yagi ze wzmacniaczami (!). Reasumując - w tym położeniu, na tej antenie (pasywnej) i przy tak marnym sygnale nikt nie da ci gwarancji, musisz empirycznie sam sprawdzić.


ODPOWIEDZ

Wróć do „Lubelskie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość