OCTAGON_SF 1028P - Noblence

Wszystko na temat odbiorników marki Octagon
Alamar
nowy
nowy
Posty: 31
Rejestracja: 26 sty 2012, 16:51
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 0

OCTAGON_SF 1028P - Noblence

#1781

Post autor: Alamar » 19 mar 2016, 12:09

Sluchajcie ma ktos taki sam problem jak ja z Octagonem i napisami, dokladnie wyglada to tak ze napisy sie w ogole nie wyswietlaja albo sa przez chwile a potem przez dlugi czas w ogole sie nie wyswietlaja aby w pewnym momencie ciurkiem wyswietlic wszystkie zalegle napisy w tempie oczywiscie nawet nie do przeczytania. To mi nie pozwala ogladac filmow/seriali z oryginalnym glosem i polskimi napisami :/ Do tego jak oglada sie nagrany program to napisy ktore jeszcze nie zniknely natychmiast znikaja po jakimkolwiek przewinieciu.

Drugi problem ktory mam od poczatku to nagrywanie z glitchami/przeskokami programow najczesciej z jakiegos powodu dotyczy to nagranej pilki noznej czy skrotow*, gdy nie ma zbyt duzo miejsca na dysku lub gdy dlugo octagon nie byl restartowany (ten drugi problem raczej czesciej wystepowal na starszym firmware). Natomiast na nowym firmware dzieje sie tak czesto gdy ilosc wolnego miejsca na dysku zbliza sie do ok. 40gb a wczesniej tak sie pogarszalo przy 30gb i mniej. Dodam ze dysk uzywany to dysk zewnetrzny po porcie usb (sprawdzalem 2 rozne porty) WD Elements.

*- aczkolwiek na nowym firmware to juz jakby robi mniejsza roznice czy jest to mecz czy film, na starym te bledy byly duzo rzadziej w nagraniach nie sportowych.



f7318
Bywalec
Bywalec
Posty: 113
Rejestracja: 24 lut 2011, 11:58
Tuner: Ferguson F7318, FX7600, Octagon SF1028 Noblence
Antena: Corab 80
Konwerter: Maximum monoblock twin V-22
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 5 razy

OCTAGON_SF 1028P - Noblence

#1782

Post autor: f7318 » 02 kwie 2016, 13:00

loocas

listę masz na samym spodzie

settings-listy-kanalow-t3471-15.html#p213341

miłej soboty



saleras
nowy
nowy
Posty: 1
Rejestracja: 19 maja 2016, 23:05
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

OCTAGON_SF 1028P - Noblence

#1783

Post autor: saleras » 19 maja 2016, 23:26

Witam,

może ktoś wie jak ustawić tuner, aby przy ustawieniu: "Auto Power Off" np. 90 Min tuner nie wchodził w "głębokie" czuwanie tylko w standby.
Bo u mnie jakoś nie widzę zasady, raz jest tak że tuner wchodzi w standby, a w innym wyłącz się.
Próbowałem przy różnych ustawieniach Power Saving in Standby Mod i bez skutku.

Pozdrawiam



fiberlight
nowy
nowy
Posty: 1
Rejestracja: 11 lip 2016, 22:03
Tuner: Octagon 1028P
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

OCTAGON_SF 1028P - Noblence

#1784

Post autor: fiberlight » 11 lip 2016, 22:15

Witam
Dziś po burzy coś trafiło mój tuner.(antena nie odłaczona niestety, inny tuner na instalacji dziala) to pierwszy tuner od 15lat, który padł po burzy
Miałem dual boot aktywowany przez plugin, nie pamiętam nazwy.
Loader 6.00
Przechodzi Check USB i jest Boot Flash albo Boot USB(jesli jest pendrive z E2 włożony) i nie idzie dalej
Tak jakby bootloader działał.
Co mogło paść?
Ktoś zna serwis lub kogoś zajmującego się tymi tunerami?

edit 23:35
jest sygnał sat na kablu od Octagona, konwertery i diseqc sprawne
Dziwne :blink:



genie
nowy
nowy
Posty: 12
Rejestracja: 23 mar 2011, 19:28
Tuner: ip9000Hd+ip910hd+opticum9600hdts
Antena: triax115
Konwerter: quad_inverto+twin_inverto
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

OCTAGON_SF 1028P - Noblence

#1785

Post autor: genie » 27 lip 2016, 21:44

Witam.

Prośba o pomoc.
Może banalny problem ale nie wiem o co chodzi.
Kolega przyniósł mi 1028P do ew zmiany oprogramowania bo źle mu działa moduł Polsatu CI+, długo się aktywuje po włączeniu tunera.
Karta NC+ w czytniku działa prawidłowo.
Ponad rok temu wgrałem mu firmware CIP.v2.12.15.2015Jan22.
Przed tym bez problemu logowałem się do tunera w sesji TotalCommandera z user: root i hasło: root.
Aktualnie nie mogę w żaden sposób wejść na tuner.

Problem rozwiązany.
Wgrałem inny soft i działa logowanie do tunka w TC.



Alamar
nowy
nowy
Posty: 31
Rejestracja: 26 sty 2012, 16:51
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 0

OCTAGON_SF 1028P - Noblence

#1786

Post autor: Alamar » 19 gru 2017, 15:56

Witam, czy dziala ten Octagon dobrze z aktualnie dostepnymi modulami cyfrowego polsatu i czy mozliwe jest nagrywanie wszystkiego w taki sam sposob jak do tej pory na karcie nc+? Co lepiej wybierac modul CI czy CI+ jesli oba bylyby dostepne?

Czy na przyklad nagrywanie meczy/magazynow ligi mistrzow w przyszlosci bedzie mozliwe bo jesli wszystko musialbym live ogladac albo oddac jeden dysk twardy tylko pod wylacznosc tunera (w sensie format ze nie bede mogl rownoczesnie miec tam innych danych) to bym zrezygnowal.
Kolejna rzecz czy transmisje 4k bedzie mozna ogladac na tym tunerze, pytam bo ogladalem w swoim czasie testowe transmisje 4k fta z sat, fashion tv i jakies inne, dzialaly i dobrze wygladaly (chocby z racji wyzszego bitrate po automatycznym downskalowaniu).



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12057
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 424 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

OCTAGON_SF 1028P - Noblence

#1787

Post autor: zuchnet » 19 gru 2017, 16:24

Ten box juz raczej do lamusa.
Jedynie sesonwie jeszcze wypada z e2 od PKT


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

Alamar
nowy
nowy
Posty: 31
Rejestracja: 26 sty 2012, 16:51
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 0

OCTAGON_SF 1028P - Noblence

#1788

Post autor: Alamar » 19 gru 2017, 17:47

Ale moje pytania byly troche inne, czy moge uzyc go z tymi modulami? Teraz uzywam go normalnie z oryginalna karta nc+ i chcialbym wiedziec jaka jest roznica na takim module CI z polsatu?



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12057
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 424 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

OCTAGON_SF 1028P - Noblence

#1789

Post autor: zuchnet » 19 gru 2017, 17:58

Z modulami będzie pracował masz do wyboru albo soft z obsługą CI+ lub bez.
Kanałów 4K nie obejrzysz


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

Alamar
nowy
nowy
Posty: 31
Rejestracja: 26 sty 2012, 16:51
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 0

OCTAGON_SF 1028P - Noblence

#1790

Post autor: Alamar » 20 gru 2017, 1:17

Dzieki za odpowiedz.
Na CI+ polsatu nie ma zablokowanego nagrywania niektorych programow?
Jako ze konczy mi sie umowa z nc+ gdzie jest jeszcze pol roku lm, to bede sie musial zastanowic czy brac modul polsatu czy tez ich dekoder evobox a moze w ogole zrezygnowac i poszukac jakis alternatyw.



ODPOWIEDZ

Wróć do „Octagon”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości