Dekoder Cryptobox 752 HD Combo

Wszystko o tunerach firmy CryptoBox
emeryt70
nowy
nowy
Posty: 9
Rejestracja: 19 lip 2018, 12:17
Tuner: Cryptobox 752 Combo
Antena: 90 cm.
Konwerter: Octo
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Dekoder Cryptobox 752 HD Combo

#1

Post autor: emeryt70 » 02 wrz 2018, 17:00

Witam, kiedyś wyczytałem w necie że w tym modelu będzie działać sama karta CP bez modułu po podaniu odpowiednich danych.Tak opisał jakiś sprzedawca,niestety nie zrobiłem zakładki i teraz nie mogę tego znaleźć.Czy to prawda?



operator4101
nowy
nowy
Posty: 10
Rejestracja: 07 sty 2018, 20:23
Tuner: Cryptobox 652HD
Antena: 125,115
Konwerter: kilka
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 1 razy

Dekoder Cryptobox 752 HD Combo

#2

Post autor: operator4101 » 02 wrz 2018, 21:36

Podobno to prawda, ale nie potwierdzę tego na 100% bo mam moduł cam i to mi wystarczy. Samo wyciągnięcie następuje z dekodera a nie z karty, a zajmują się tym "magicy".
Potwierdzam natomiast działanie karty z nboxów bska po wyciągnięciu z nich klucza rsa.



Awatar użytkownika
stalker
Bywalec
Bywalec
Posty: 138
Rejestracja: 27 lip 2016, 11:02
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 10 razy

Dekoder Cryptobox 752 HD Combo

#3

Post autor: stalker » 03 wrz 2018, 12:26

Karty Polshitu tylko 1803 i 1861. Uwaga na 186C!
Z Ich oryginalnego dekodera (nie każdego!) ktoś musi Ci wydobyć Boxkey i RSA. Około 100 zł to kosztuje.
Wtedy na swoim tunerze instalujesz i konfigurujesz Oscam i działa. Także karty multiroom zaczynają pracować niezależnie.
I jak się bawić to tylko na tunerze z czystym Linuxem, np. Zgemma, VU+, Octagon, Dreambox, itp. A nie na czymś co może działa, a może nie.



emeryt70
nowy
nowy
Posty: 9
Rejestracja: 19 lip 2018, 12:17
Tuner: Cryptobox 752 Combo
Antena: 90 cm.
Konwerter: Octo
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Dekoder Cryptobox 752 HD Combo

#4

Post autor: emeryt70 » 29 lis 2018, 10:03

Jest nowy patch do 752 i do starszych modeli.Można pobrać z sieci lub ze strony producenta.1.14.20092_patch*(1 21).



Astrin
nowy
nowy
Posty: 12
Rejestracja: 06 maja 2009, 19:22
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Dekoder Cryptobox 752 HD Combo

#5

Post autor: Astrin » 12 mar 2019, 20:39

Czy można na tym dekoderze wpisać potrzebne dane do uruchomienia karty Fransat, tak jak to się robi w oscam?
Czy da się edytować z pilota stopnie pozycji danego satelity w Ustawieniach Anteny, czyli np. Hotbirda zmienić z 13°E na 11°E? Chodzi o to, by przy korzystaniu z USALS, można było samemu zmienić pozycję dla danego satelity, tak by antena obracała się w przypadku wyboru kanału z Hotbirda nie na 13°E ale np 11°E, 12°E, 14°E.



cyfrowy 80
Ekspert
Ekspert
Posty: 650
Rejestracja: 25 wrz 2015, 20:50
Tuner: U2C Denys H.265 PRO COMBO
Antena: 90 corab + Multifocus E85
Konwerter: 7E,5E,13E,16E,19E,23,5E,28,2E,1W,4W,5W,9E,10E
Lokalizacja: Klodzko
Podziękował: 162 razy
Dostał Podziękowań: 16 razy

Dekoder Cryptobox 752 HD Combo

#6

Post autor: cyfrowy 80 » 19 mar 2019, 19:40

Witam info dla posiadaczy tych tunerów pojawił sie nowy soft V1.14.20403



emeryt70
nowy
nowy
Posty: 9
Rejestracja: 19 lip 2018, 12:17
Tuner: Cryptobox 752 Combo
Antena: 90 cm.
Konwerter: Octo
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Dekoder Cryptobox 752 HD Combo

#7

Post autor: emeryt70 » 11 kwie 2019, 16:34

Jest już nowszy sof V1.14.20433.



ryszard_k11
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 389
Rejestracja: 12 kwie 2016, 21:56
Podziękował: 6 razy
Dostał Podziękowań: 12 razy

Dekoder Cryptobox 752 HD Combo

#8

Post autor: ryszard_k11 » 16 wrz 2019, 17:55

Nabyłem nowy nabytek : CRYPTOBOX 752HD COMBO.Wyłącznie do odbioru Tricolora.Zapewniono mnie,że dobrze współpracuje z modułem CI+.
A tu.....zonk !! :wall: :wall: TRICOLOR : "The authentication process between your host and the module has failed" :wall: :wall:
Czy ktoś z forumowiczów testował taki zestaw ? :hmmm:
Wygląda na to,że tuner do zwrotu.. :judge:



tweed77
Bywalec
Bywalec
Posty: 102
Rejestracja: 05 lip 2019, 22:19
Tuner: Vu Ultimo 4K
Antena: wiele
Konwerter: wiele
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 9 razy

Dekoder Cryptobox 752 HD Combo

#9

Post autor: tweed77 » 16 wrz 2019, 18:37

Może tak by trzeba było wgrać soft z patch do obsługi modułów CI+ w tym dekoderze.



ryszard_k11
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 389
Rejestracja: 12 kwie 2016, 21:56
Podziękował: 6 razy
Dostał Podziękowań: 12 razy

Dekoder Cryptobox 752 HD Combo

#10

Post autor: ryszard_k11 » 16 wrz 2019, 19:56

@tweed77,
Wgrany po rozpakowaniu tunera : V1.14.20433
Nie widzę nowszego..



ODPOWIEDZ

Wróć do „CryptoBox”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości