Witam.Idman tv z 42e?

Ku-band
Awatar użytkownika
Joey
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 739
Rejestracja: 03 lip 2009, 13:16
Tuner: Dreambox 8000
Antena: Mabo 115Az/El
Konwerter: Inverto Ultra Black
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Podziękował: 21 razy
Dostał Podziękowań: 63 razy

Witam.Idman tv z 42e?

#11

Post autor: Joey » 24 sie 2010, 12:05

Screeny nie przedstawiają ligi angielskiej. Ja nie sprawdzałem jak leciał mecz.

Ogólnie zobaczcie jak dziwnie się zachowuje sygnał na tych tp. U mnie na obu jest niemal identyczny a u @desata na jednym 42% na drugim 70% a u kol. @satfreee odpowiednio 25% i 65% :hmmm:


MABO 115 cm ---> 70,5E - 45W ---> MOTECK SG-2100 Inverto Ultra Black
Multifocus E85 ---> 28E, 23E, 19,2E, 13E, 9E, 7E, 0,8W
Dreambox 8000
Dreambox 7020HD

janusz91
nowy
nowy
Posty: 17
Rejestracja: 24 sie 2010, 11:37
Tuner: Echostar 616
Antena: 90 cm
Konwerter: no name:)
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Witam.Idman tv z 42e?

#12

Post autor: janusz91 » 24 sie 2010, 12:22

No tak... Może jednak ktoś widział czy mecze z wysp są kodowane czy też nie. Jeśli nie to może ktoś mógłby to sprawdzić przy okazji trzeciej kolejki Premier Lig? Wczoraj przestawiłem antenę na Turkasata jednak nie udało mi się złapać nic z 10968 H (Idman Azerbaycan) czy też np. 11054 H (NTV Spor).
Mieszkam w centralnej Polsce, antena 90 cm+dość wysłużony i leciwy już konwerter Skymax. Myślę, że po wymianie konwertera powinno być już zdecydowanie lepiej a jeśli to nie wystarczy to też zdecyduję się na większą antenę. Jednak gdyby okazało się, że Idman koduje mecze to pozostanę tylko przy wymianie konwertera. Tak więc jeśli ktoś ma informacje na temat tego kanału fajnie by było gdyby dał tu znać :smile1:



pawelwa
Ekspert
Ekspert
Posty: 5485
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:11
Podziękował: 265 razy
Dostał Podziękowań: 277 razy
Kontakt:

Witam.Idman tv z 42e?

#13

Post autor: pawelwa » 24 sie 2010, 16:42

Tak mecze są kodowane w Biss sprawdzałem na kanale Rustavi 2 i Idman



danielsanok
nowy
nowy
Posty: 14
Rejestracja: 29 sie 2010, 16:07
Tuner: Pioneer 1430
Antena: 115 cm
Lokalizacja: Sanok (49,570N 22,209E)
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Witam.Idman tv z 42e?

#14

Post autor: danielsanok » 30 sie 2010, 16:05

Klucze są ogólno dostępne na BISS. U mnie na Rustavi 2 sygnał 63% a na Idman 0% niestety, zobaczę co się będzie działo po zmianie konwertera bo mam stary. Pozdrawiam



danielsanok
nowy
nowy
Posty: 14
Rejestracja: 29 sie 2010, 16:07
Tuner: Pioneer 1430
Antena: 115 cm
Lokalizacja: Sanok (49,570N 22,209E)
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Witam.Idman tv z 42e?

#15

Post autor: danielsanok » 04 wrz 2010, 20:03

Zmiana konwertera i przekręcenie konwertera na wprost i 70% sygnału na Idman :) Pozdrawiam



danielsanok
nowy
nowy
Posty: 14
Rejestracja: 29 sie 2010, 16:07
Tuner: Pioneer 1430
Antena: 115 cm
Lokalizacja: Sanok (49,570N 22,209E)
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Witam.Idman tv z 42e?

#16

Post autor: danielsanok » 18 wrz 2010, 18:45

Czy dzisiaj podczas ligi angielskiej działało komuś Idman TV?? Czyżby zmienili klucze??



mariuszo21p
nowy
nowy
Posty: 3
Rejestracja: 30 maja 2010, 20:28
Tuner: technisat
Antena: 80
Konwerter: GI 201
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Witam.Idman tv z 42e?

#17

Post autor: mariuszo21p » 19 wrz 2010, 13:24

Mi już od tamtego tygodnia nie chodzi idman tv niby pisze ze fta a jest zakodowane wiec wszystko mozliwe

przy załozeniu ze od tygodnia odbieram idman



Gonzo
nowy
nowy
Posty: 17
Rejestracja: 28 sie 2010, 19:49
Tuner: optícum x10
Antena: 85
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Witam.Idman tv z 42e?

#18

Post autor: Gonzo » 16 lis 2010, 20:49

Witam.Jeśli chodzi o słabość systemu kodowania w Idman tv ,ntv spor ,trt3,tv8.czy ktoś sam sobie rozkodowuje te kanały?



mariuszo21p
nowy
nowy
Posty: 3
Rejestracja: 30 maja 2010, 20:28
Tuner: technisat
Antena: 80
Konwerter: GI 201
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Witam.Idman tv z 42e?

#19

Post autor: mariuszo21p » 25 lis 2010, 17:59

Zdradze wam sekret odnośnie idman tv i jego kodowania.

Otóż miałem ten sam kłopot co wy aż pewnego dnia oglądałem mecz ligii angielskiej fta do momentu jak nie przełączyłem na inny kanał. I kiedys przełączyłem z kanału oznaczonego kluczem na idman i wtedy jest odkodowany.

Wniosek.
Przełączajcie na Idman z trt hd nawet kilka razy włączyc trt hd na 2 sekundy i przełączyc ponownie i tak do momentu gdy bedzie obraz.

Zawssze działą na trt hd ewentualnie trt3 i ntv spor ale one pomagają tylko wtedy gdy są z kluczykiem kodowania.

Mam nadzieje ze wam tez działa



Gonzo
nowy
nowy
Posty: 17
Rejestracja: 28 sie 2010, 19:49
Tuner: optícum x10
Antena: 85
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Witam.Idman tv z 42e?

#20

Post autor: Gonzo » 05 gru 2010, 23:13

Witam jaki masz dekoder? i jak przełączasz np z trt3 to wtedy ten kanał mósi zakodowany ,czy wystrarczy żeby był z znaczkiem kodowania żeby odkodować idman tv ???



ODPOWIEDZ

Wróć do „42.0°E - Türksat 3A/4A”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości