Tricolor 36E (konwerter i antena)

Ku-band (polaryzacja liniowa/kołowa)
Awatar użytkownika
Jacek
Ekspert
Ekspert
Posty: 1936
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:54
Tuner: DM800
Antena: Mabo120PM
Konwerter: Invacom
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 25 razy
Dostał Podziękowań: 80 razy
Kontakt:

Tricolor 36E (konwerter i antena)

#11

Post autor: Jacek » 20 kwie 2018, 12:31

Powinno dać radę. Dobrze piszesz, że jak ustawisz na 42e to powinieneś łapać 36e. Tylko z dobrej strony dołącz LNB :)


''Gdy gazela budzi się o poranku wie, że musi biegać szybciej niż najszybszy lew, inaczej zostanie pożarta...
Gdy rano budzi się lew - już wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, bo zdechnie z głodu...
Nieważne czy jesteś gazelą, czy lwem od rana musisz zapierdalać..."
PODOBNO:
(Muhammad bin Raschid Al Maktum, szejk Dubaju.)

Awatar użytkownika
moons
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1416
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 78 razy

Tricolor 36E (konwerter i antena)

#12

Post autor: moons » 20 kwie 2018, 20:07

tylko jest problem jak puścisz sygnał z konwertera kołowego do dekodera, jeśli masz tuner z dwiema głowicami albo dwa tunery to takie rozwiązanie zda egzamin, jak masz tylko z jedną to nie masz jak tego podłączyć i co najwyżej zostanie Ci przepinanie kabla z obrotnicy i konwertera kołowego.
Pozdrawiam



cyfrowy 80
Ekspert
Ekspert
Posty: 650
Rejestracja: 25 wrz 2015, 20:50
Tuner: U2C Denys H.265 PRO COMBO
Antena: 90 corab + Multifocus E85
Konwerter: 7E,5E,13E,16E,19E,23,5E,28,2E,1W,4W,5W,9E,10E
Lokalizacja: Klodzko
Podziękował: 162 razy
Dostał Podziękowań: 16 razy

Tricolor 36E (konwerter i antena)

#13

Post autor: cyfrowy 80 » 08 sty 2019, 20:46

Witam pośiadam konwerter kołowy GT-SAT GT-SCIR40M na jakim transponderze ustawić tę pozycje



ryszard_k11
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 389
Rejestracja: 12 kwie 2016, 21:56
Podziękował: 6 razy
Dostał Podziękowań: 12 razy

Tricolor 36E (konwerter i antena)

#14

Post autor: ryszard_k11 » 08 sty 2019, 21:22

@cyfrowy 80,
A co chcesz oglądać ? Większość jak nie wszystkie z polaryzacją kołową to są satelity zza wschodu.
Spójrz np : https://www.flysat.com/satlist.php i tam zobaczysz satelity nadawane w polaryzacji L/R.
Wydaje mi się,że nic nie odbierzesz z tym konwerterem z polaryzacji H/V.



cyfrowy 80
Ekspert
Ekspert
Posty: 650
Rejestracja: 25 wrz 2015, 20:50
Tuner: U2C Denys H.265 PRO COMBO
Antena: 90 corab + Multifocus E85
Konwerter: 7E,5E,13E,16E,19E,23,5E,28,2E,1W,4W,5W,9E,10E
Lokalizacja: Klodzko
Podziękował: 162 razy
Dostał Podziękowań: 16 razy

Tricolor 36E (konwerter i antena)

#15

Post autor: cyfrowy 80 » 08 sty 2019, 21:25

A odbierasz coś z tej pozycji



cyfrowy 80
Ekspert
Ekspert
Posty: 650
Rejestracja: 25 wrz 2015, 20:50
Tuner: U2C Denys H.265 PRO COMBO
Antena: 90 corab + Multifocus E85
Konwerter: 7E,5E,13E,16E,19E,23,5E,28,2E,1W,4W,5W,9E,10E
Lokalizacja: Klodzko
Podziękował: 162 razy
Dostał Podziękowań: 16 razy

Tricolor 36E (konwerter i antena)

#16

Post autor: cyfrowy 80 » 08 sty 2019, 21:30

Spróbuje sie pobawić z ustawieniem tej pozycji



Awatar użytkownika
robsat
DX-er
DX-er
Posty: 1114
Rejestracja: 30 lip 2013, 18:43
Tuner: U2C, Openbox, Ferguson
Antena: Mabo 120 cm ,Famaval 115 cm oraz inne mniejsze
Konwerter: Inverto/Sharp/Triax/Hisattel Twin
Lokalizacja: PL PDK (podkarpacie)
Podziękował: 69 razy
Dostał Podziękowań: 91 razy

Tricolor 36E (konwerter i antena)

#17

Post autor: robsat » 09 sty 2019, 9:28

Na 80 cm możesz próbować odebrać, chociaż nie wiele jest tu do oglądania FTA.
Załączniki
DSC_1543.jpg
DSC_1545.jpg


120 cm 90*E< - >30*W
U2C/SX6/AS4K/S2HD+mini PVR
Ku-Band/C-Band/R/L (Circular)

ryszard_k11
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 389
Rejestracja: 12 kwie 2016, 21:56
Podziękował: 6 razy
Dostał Podziękowań: 12 razy

Tricolor 36E (konwerter i antena)

#18

Post autor: ryszard_k11 » 09 sty 2019, 10:59

cyfrowy 80 pisze:
08 sty 2019, 21:25
A odbierasz coś z tej pozycji
Jeśli już masz konwerter to polecam zakup modułu wraz z kartą /Tricolor lub NTV+/.
Pozycja 36E - i będziesz miał kilka setek programów w języku naszych wschodnich sąsiadów. :band:



markar
Początkujący
Początkujący
Posty: 85
Rejestracja: 26 maja 2010, 14:27
Tuner: hd 9000
Antena: Triax TD100
Konwerter: 1 quad,1 twin,4 single
Podziękował: 12 razy
Dostał Podziękowań: 2 razy

Tricolor 36E (konwerter i antena)

#19

Post autor: markar » 23 sie 2019, 10:27

moons pisze:
20 kwie 2018, 20:07
tylko jest problem jak puścisz sygnał z konwertera kołowego do dekodera, jeśli masz tuner z dwiema głowicami albo dwa tunery to takie rozwiązanie zda egzamin, jak masz tylko z jedną to nie masz jak tego podłączyć i co najwyżej zostanie Ci przepinanie kabla z obrotnicy i konwertera kołowego.
Pozdrawiam
Nie można puścić sygnału z konwertera kołowego do tunera przez diseqc? Musi być oddzielna głowica?


nc+, CP, tivusat, Skylink, MTV, Freesat Romania,Fransat,Tricolor

Wrona111
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 419
Rejestracja: 13 cze 2012, 23:28
Tuner: DENYS T2-MI,Digit hd8-sx,Dr.Hd GRAND,RTL- SDR v3
Antena: Laminas AS 120,Hirschmann 90cm,DAT HD Boss 790 LR
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: N 53,55 E 18,65
Podziękował: 22 razy
Dostał Podziękowań: 14 razy

Tricolor 36E (konwerter i antena)

#20

Post autor: Wrona111 » 23 sie 2019, 10:45

markar pisze:
23 sie 2019, 10:27
moons pisze:
20 kwie 2018, 20:07
tylko jest problem jak puścisz sygnał z konwertera kołowego do dekodera, jeśli masz tuner z dwiema głowicami albo dwa tunery to takie rozwiązanie zda egzamin, jak masz tylko z jedną to nie masz jak tego podłączyć i co najwyżej zostanie Ci przepinanie kabla z obrotnicy i konwertera kołowego.
Pozdrawiam
Nie można puścić sygnału z konwertera kołowego do tunera przez diseqc? Musi być oddzielna głowica?
Można puścić sygnał przez diseqc nic nie stoi na przeszkodzie. Dodatkowo napiszę ci ,że w menu dekodera nie mam zmiany polaryzacji na właściwą R i L a mimo to dekoder na kołowym konwerterze odbiera co ma.


..."...

ODPOWIEDZ

Wróć do „36.0°E - Eutelsat 36B/AMU1”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość