Jaka antena na Sportitalie

Ku/ka-band
ODPOWIEDZ
mariuszo21
nowy
nowy
Posty: 11
Rejestracja: 25 gru 2009, 12:02
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 0

Jaka antena na Sportitalie

#1

Post autor: mariuszo21 » 21 gru 2010, 14:47

Witam mam pytanie czy ktoś odbiera 11836.00 H 16200 3/4
są to kanały sportitalia a jeśli tak to na jakiej antenie i jak wygląda sytuacja z sygnałem itd.

Ewentualnie są szanse na to aby odebrac te kanały na zezie z 42.0E antena 80cm.

Niewiem czy w tej satelicie ma znaczenie miejsce zamieszkania ale moje to południe polski okolice tarnowa



Awatar użytkownika
Harti
Admin
Admin
Posty: 9709
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 89 razy
Dostał Podziękowań: 412 razy
Kontakt:

Jaka antena na Sportitalie

#2

Post autor: Harti » 21 gru 2010, 15:18

Spróbować można, choć lepiej by było dać tam 80-tkę centralnie. Wiązka jest bardzo mocna i według mapek porównywalna z Hot Birdem. Nie mam możliwości sprawdzić na małej antenie, więc może ktoś potwierdzi odbiór.

Obrazek


Anteny:
250cm 90.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
230cm 66.0*E ---50.0*W
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 42E, 45/46E,53E, 60E
multifocus e85 39E,31,5E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 5E, 1W, 4W
100cm 16.0*E
60cm -9.0*E
Tunery
Nc+, U2C Denys Combo T2-MI, Openbox:SX6, Prof Rev7300......

Gonzo
nowy
nowy
Posty: 17
Rejestracja: 28 sie 2010, 19:49
Tuner: optícum x10
Antena: 85
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Jaka antena na Sportitalie

#3

Post autor: Gonzo » 21 gru 2010, 18:26

Kanały sporítalia 1/2 są dostępne z Atlantic Bird 1 ,fta !!!



Awatar użytkownika
mortodontus
DX-er
DX-er
Posty: 1916
Rejestracja: 25 lut 2009, 21:08
Antena: Triax 110 TD
Podziękował: 16 razy
Dostał Podziękowań: 47 razy

Jaka antena na Sportitalie

#4

Post autor: mortodontus » 21 gru 2010, 21:35

Na antenie Triax 115 ustawionej w zezie 3,5st. (centralnie astra 28st.) sygnał bardzo mocny (lokalizacja Warszawa).



mariuszo21
nowy
nowy
Posty: 11
Rejestracja: 25 gru 2009, 12:02
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 0

Jaka antena na Sportitalie

#5

Post autor: mariuszo21 » 03 sty 2011, 18:33

Dzis postanowiłem podjąc próbe zainstalowania zeza z 42E aby odbierac sportitalie( a także bbc red button)

I musze przyznac ze jestem bardzo pozytywnie zakoczony otóz poziom sygnału z transpondera Sportitalia bardzo dobry jak na zez siegający 50% jakości sygnału, a także bez kłopotu jednocześnie odbieram kanały z astry 28,2 czyli m.in.bbc red button

Antena 80cm



Awatar użytkownika
Harti
Admin
Admin
Posty: 9709
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 89 razy
Dostał Podziękowań: 412 razy
Kontakt:

Jaka antena na Sportitalie

#6

Post autor: Harti » 03 sty 2011, 18:52

No i super :cool2: Astra 31.5*E robi się ciekawa, i pewnie jeszcze tu coś dojdzie ciekawego :shifty:


Anteny:
250cm 90.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
230cm 66.0*E ---50.0*W
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 42E, 45/46E,53E, 60E
multifocus e85 39E,31,5E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 5E, 1W, 4W
100cm 16.0*E
60cm -9.0*E
Tunery
Nc+, U2C Denys Combo T2-MI, Openbox:SX6, Prof Rev7300......

zico268
nowy
nowy
Posty: 31
Rejestracja: 20 sie 2010, 23:00
Tuner: 8800HD
Antena: 90cm
Konwerter: ?
Lokalizacja: BDG
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Jaka antena na Sportitalie

#7

Post autor: zico268 » 13 paź 2011, 10:52

Jeśli pozwolicie trochę odświeżę temat. Otóż od pewnego czasu mam obrotnicę i próbuję chwycić SportItalia ale bez skutku. Jeszcze przed obrotnicą próbowałem chwycić ręcznie i też miałem kłopot. Ostatnio się trochę pobawiłem i udało mi się ustawić motor na tej Astrze 1G, tak, że odbieram np. Pro TV International 11934.00V DVB-S2 8PSK 30000 2/3 z sygnałem w granicy 50%. Antena 90cm. Czy mógłby ktoś podać swoje dane, jaki macie sygnał na SportItalia w porównaniu do tego tp który ja chwyciłem?
Pozdrawiam!



Awatar użytkownika
Jalocha
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1788
Rejestracja: 17 lut 2009, 17:29
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 22 razy
Dostał Podziękowań: 42 razy
Kontakt:

Jaka antena na Sportitalie

#8

Post autor: Jalocha » 13 paź 2011, 20:05

A czym Ty chcesz odebrać ACM?


Todo es mentira en este mundo... todo es mentira la verdad...

Famaval 110cm (5W+4W+1W+3E+5E+7E+10E)
Mabo 105cm (9E+13E+16E+19.2E+23,5E)
Corab 90cm (39E+42E)
Openbox S2 Mini HD, U2C Denys

E-sporadic: dipol 1-elem. R1/R2/E2/E3/E4
UKF: Wittenberg 5-elem. + Sony ST-370S

zico268
nowy
nowy
Posty: 31
Rejestracja: 20 sie 2010, 23:00
Tuner: 8800HD
Antena: 90cm
Konwerter: ?
Lokalizacja: BDG
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Jaka antena na Sportitalie

#9

Post autor: zico268 » 13 paź 2011, 22:06

Widzę że to będzie głupie pytanie, ale czym jest ACM? Po ilości moich postów widać, że nie jestem za bardzo rozgarnięty w technice sat :baby:

EDIT: Dobra już trochę poszperałem i znalazłem w czym rzecz. To jest dla mnie nowe bo nigdy się z tym nie spotkałem :grin:
Widzę - FTA i to myślę ok, chwytamy. A tak jeszcze na marginesie - bo znalazłem, że karty do kompa obsługują ten system(?) i chciałbym się dowidzieć, czy jest jakiś sprzęt typu tuner który coś takiego obsługuje, jak taka funkcja się nazywa? A po za tym na czym polega taka transmisja? Bo wyczytałem, że trzeba samemu manualnie wybrać pakiet, który chcemy oglądać?



ODPOWIEDZ

Wróć do „31.5°E - Astra 5B/Hylas2/ Eutelsat 31A”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości