Czy złapie Arabsat na antenie 120??

C/Ku-band
ODPOWIEDZ
danielsanok
nowy
nowy
Posty: 14
Rejestracja: 29 sie 2010, 16:07
Tuner: Pioneer 1430
Antena: 115 cm
Lokalizacja: Sanok (49,570N 22,209E)
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Czy złapie Arabsat na antenie 120??

#1

Post autor: danielsanok » 20 paź 2010, 11:02

Witam. Mam antenę 120cm i interesuje mnie złapanie kanału ERI TV(Eriteria TV2) na częstotliwości 12609 V 2590 czy jest to możliwe?? Jestem z Sanoka 49,570N ; 22,209E



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12194
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 425 razy
Dostał Podziękowań: 535 razy
Kontakt:

Czy złapie Arabsat na antenie 120??

#2

Post autor: zuchnet » 20 paź 2010, 15:12

@danielsanok
Zmartwię Cie ale szans nie ma :no: aktualnie u mnie na antenie 2m brak sygnału wieczorem satelita jest mocniejszy tak więc standardowo około 20% powinno być.


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

Awatar użytkownika
Artur
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1706
Rejestracja: 14 kwie 2009, 0:26
Lokalizacja: N52°1/E21°2
Podziękował: 18 razy
Dostał Podziękowań: 53 razy

Czy złapie Arabsat na antenie 120??

#3

Post autor: Artur » 20 paź 2010, 16:11

Na Mazowszu może by i chodził (sygnał 45%) ale i tak program jest kodowany w BISS.


Quali-TV, Technisat Digiplus STR1, Openbox X-820, Dr.HD F-16, TBS 6925
Żniniewicz PM -200cm. - Ku
Żniniewicz PM -180cm. - C
Laminas PM -120cm. - Ku


Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
rysiuhelix
Ekspert
Ekspert
Posty: 4119
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:08
Podziękował: 213 razy
Dostał Podziękowań: 285 razy

Czy złapie Arabsat na antenie 120??

#4

Post autor: rysiuhelix » 20 paź 2010, 16:53

W Częstochowie nieraz po południu wchodzi na 1200 Laminas .
http://www.satclub.pl/arabsat-5a-30-5-e ... 86-60.html



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12194
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 425 razy
Dostał Podziękowań: 535 razy
Kontakt:

Czy złapie Arabsat na antenie 120??

#5

Post autor: zuchnet » 23 paź 2010, 22:43

Od kilku dni nie dawał mi spokoju ten kanał ERI TV(Eriteria TV2) i ciągły brak sygnału :hmmm: Co jest grane myślę zawsze był a teraz za nic nie mam sygnału a szukam twardo na 12609 V 2590 a on u mnie schował się na 12611 V 2590 :chair:
Załączniki
10-23-2010_22-35-33.jpg


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

ODPOWIEDZ

Wróć do „30.5°E - Arabsat 5A”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość