SF4008 4K

Wszystko na temat odbiorników marki Octagon
davidec

Przyjaciel Forum
Posty: 752
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Octagon SF4008 UHD, DM7020
Podziękował: 30 razy
Dostał Podziękowań: 16 razy

SF4008 4K

Post autor: davidec » 14 gru 2017, 18:52

Skąd można pobrać najnowsze stery do tego box i gdzie wrzuca się taki pliczek ?


62e - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 33e - 31,5e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 7e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4w - 5w
Awatar użytkownika
zuchnet

Admin
Posty: 12766
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 420 razy
Dostał Podziękowań: 523 razy
Kontakt:

SF4008 4K

Post autor: zuchnet » 14 gru 2017, 19:48

Ja mam zaś pytanie z innej beczki
Czy ktoś z użytkowników SF4008 posiada moduł MTS ? Tam podobno nie ma problemu z odbiorem tego pakietu :hmmm:


Parabola 200 (98e-53w), Laminas 120 (53e), Laminas AS 130 (55e)
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903
Awatar użytkownika
moons

Przyjaciel Forum
Posty: 907
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 42 razy

SF4008 4K

Post autor: moons » 14 gru 2017, 20:03

Gdzie to wyczytałeś? Jedyny tuner z E2 który radzi sobie z tym pakietem to AX 4KBOX HD51 i jego klony, potwierdzone u rosjan.
Pozdrawiam


Awatar użytkownika
zuchnet

Admin
Posty: 12766
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 420 razy
Dostał Podziękowań: 523 razy
Kontakt:

SF4008 4K

Post autor: zuchnet » 14 gru 2017, 20:18

Właśnie gdzieś na rosyjskich forach jak znajdę link to podam :cap:
O tym AX 4KBOX HD51 coś właśnie też czytałem że tam moduł nie stanowi problemu :cigar:


Parabola 200 (98e-53w), Laminas 120 (53e), Laminas AS 130 (55e)
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903
Awatar użytkownika
toroidal68

Przyjaciel Forum
Posty: 1728
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Vu+Ultimo4k/UOctagon 4008 4K/SX6/U2C Denys H.256
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 18 razy
Dostał Podziękowań: 43 razy

SF4008 4K

Post autor: toroidal68 » 14 gru 2017, 22:06

zuchnet pisze:
14 gru 2017, 19:48
Ja mam zaś pytanie z innej beczki
Czy ktoś z użytkowników SF4008 posiada moduł MTS ? Tam podobno nie ma problemu z odbiorem tego pakietu :hmmm:
Lukasz ja juz probowalem z moim sf4008 i zero sygnalu :thumbsdown:
A gdzie pisze ze dziala?


VU+ULTIMO 4K /OCTAGON-SF4008 4K / VU+ULTIMO HD / U2C T2-MI /SX6/
Moduly-Karty /NC+/HD+/Trikolor/MTC/NTV+/ Xtra tv/ Fransat HD/Panorama Bis+SFR Sport/Mega Elite
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
SMW OA 1400 "JUMBO" 140cm//75E-37W // Szwecja
Parabola Salora 120cm // 90E-30W //Szwecja
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" from 90E-30W

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
moons

Przyjaciel Forum
Posty: 907
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 42 razy

SF4008 4K

Post autor: moons » 18 gru 2017, 17:52

No właśnie też wyczytałem że niby SF4008 nie ma żadnego problemu z odbiorem MTS. :hmmm:
https://www.parabola.cz/clanky/6263/pan ... -programu/

Z tego co tutaj wyczytałem, to niby jest to sprawdzone, z modułem MTS nie mają problemu SF4008, Edision OS Mega i AX HD51 oraz jego klony Mutant i jest jeszcze jeden ale nie pamiętam jak się nazywa.
Pozdrawiam


Awatar użytkownika
toroidal68

Przyjaciel Forum
Posty: 1728
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Vu+Ultimo4k/UOctagon 4008 4K/SX6/U2C Denys H.256
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 18 razy
Dostał Podziękowań: 43 razy

SF4008 4K

Post autor: toroidal68 » 23 gru 2017, 17:48

toroidal68 pisze:
14 gru 2017, 22:06
zuchnet pisze:
14 gru 2017, 19:48
Ja mam zaś pytanie z innej beczki
Czy ktoś z użytkowników SF4008 posiada moduł MTS ? Tam podobno nie ma problemu z odbiorem tego pakietu :hmmm:
Lukasz ja juz probowalem z moim sf4008 i zero sygnalu :thumbsdown:
A gdzie pisze ze dziala?
=======
Teraz juz moge potwierdzic ze modul MTS oraz NTV+ wraz z Triko dziala bez problemu
Zas z modulem Fransat jakos nie chce dzialac :confused:


VU+ULTIMO 4K /OCTAGON-SF4008 4K / VU+ULTIMO HD / U2C T2-MI /SX6/
Moduly-Karty /NC+/HD+/Trikolor/MTC/NTV+/ Xtra tv/ Fransat HD/Panorama Bis+SFR Sport/Mega Elite
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
SMW OA 1400 "JUMBO" 140cm//75E-37W // Szwecja
Parabola Salora 120cm // 90E-30W //Szwecja
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" from 90E-30W

Obrazek Obrazek
davidec

Przyjaciel Forum
Posty: 752
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Octagon SF4008 UHD, DM7020
Podziękował: 30 razy
Dostał Podziękowań: 16 razy

SF4008 4K

Post autor: davidec » 23 gru 2017, 18:02

Zobacz jaką wersję Ciplushelpera masz we wtyczkach i czerwony potem systemplugins ? Ja mam wersję 4.2-r0 ale widziałem że jest już 4.3


62e - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 33e - 31,5e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 7e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4w - 5w
Awatar użytkownika
toroidal68

Przyjaciel Forum
Posty: 1728
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Vu+Ultimo4k/UOctagon 4008 4K/SX6/U2C Denys H.256
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 18 razy
Dostał Podziękowań: 43 razy

SF4008 4K

Post autor: toroidal68 » 05 sty 2018, 20:09

Dzis sie dowiedzialem ze w nowych Octagonach sf4008 sa wadliwe glowice.Ja taka otrzymalem do swojego Octana
Moja glowica byla wymieniona na nowa.Wiem ze moj tunerek jest z 2016 i w nim byly dobre glowice.
Nowe maja problem ze skanowaniem multistreamow z 5W.Ale to sa konktretne tr.jak :
12585
12606
12627
12669
12711
Problem pojawia sie na gornej glowicy od Octagona.
Akurat tu pisze o tym zjawisku :yes:
Mysle ze wszyscy nie wiedzieli o tym ze takie cosik wyszlo na jaw. :w00t:


VU+ULTIMO 4K /OCTAGON-SF4008 4K / VU+ULTIMO HD / U2C T2-MI /SX6/
Moduly-Karty /NC+/HD+/Trikolor/MTC/NTV+/ Xtra tv/ Fransat HD/Panorama Bis+SFR Sport/Mega Elite
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
SMW OA 1400 "JUMBO" 140cm//75E-37W // Szwecja
Parabola Salora 120cm // 90E-30W //Szwecja
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" from 90E-30W

Obrazek Obrazek
KURSOR40

nowy
Posty: 11
Rejestracja: 11 mar 2012, 22:08
Tuner: OCTAGON 4008 4K MULITSTREAM, OPTICUM 9600 PRIMA HD
Antena: MABO 125, MABO 115, LAMINAS 1200
Konwerter: INVERTO BLACK ULTRA, INVACOM TWH-031
Lokalizacja: MOGILNO - 52.39"N 17.57"E
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

SF 4008 4K

Post autor: KURSOR40 » 16 sty 2018, 23:05

Witam ... Czy ktoś może mi pomóc !? Kupiłem nie dawno tuner OCTAGON 4008 4K, tuner ma oryginalnie wgrany program który posiada ustawioną satelitę i kanały na Astrę 19.2'E oraz Hot Birda 13.0'E, problem jest w tym, że podłączyłem obrotnicę STAB HH 120 i chciałbym wyszukiwać inne satelity z całej orbity np. Eutelsata z pozycji 5.0'W i w żaden sposób nie mogę ustawić danych transpondera z tej satelity np. 12.564 V 29.950 by pozycjonerem poszukać satelitę 5.0'W !? Przy zakupie nie było żądnej instrukcji by się zapoznać jak tego dokonać ... Mam starszy model tunera OPTICUM 9600 HD i tam nie żadnych problemów by wpisać dane danej satelity i bezproblemowo wyszukać za pomocą obrotnicy tego satelitę, a OCTAGON mnie załamuję ... Proszę o pomoc jak wystartować z innymi satelitami ...


TV GRUNDIG 65" 4K UHD HDR 3D
OCTAGON SF 4008 4K UHD / OPTICUM 9600 PRIMA FULL HD / DENYS U2C H.265/HEVC FULL HD
MABO 125 (140x125) / OBROTNICA STAB HH 120 (60.0*E - 30.0*W) / INVERTO BLACK ULTRA Ku V/H / GT-SCIR 40M Ku L/R (36.0*E)
LAMINAS OFC 1200 (130x120) / OBROTNICA STAB HH 120 (23.5*E - 30.0*W) / INVACOM SNH-031 Ku V/H
MABO 115 (123x110) / OBROTNICA SG 2100 / (60.0*E - 30.0*W) / INVERTO BLACK ULTRA Ku V/H
KARTY (MODUŁY) - NC+ / CYFROWY POLSAT / HD+ / NTV PLUS
ODPOWIEDZ

Wróć do „Octagon”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość