SF4008 4K

Wszystko na temat odbiorników marki Octagon
jackob42

Stały bywalec
Posty: 213
Rejestracja: 08 lut 2017, 17:18
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 0

SF4008 4K

#1031

Post autor: jackob42 » 08 gru 2017, 11:23

ryszard_k11 pisze:
08 gru 2017, 10:07
jackob42,
Kanały o które pytałeś /z sieci ARENA /są kodowane.Znalazłem chyba tylko jakieś 2 odkryte...
Aha rozumiem bo myślałem że to na tą satelitę przeniosła się ta paczka z 39 http://www.dvbsupport.net/paytv.html a widzę że mają bogatą ofertę.


davidec

Przyjaciel Forum
Posty: 912
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD Octagon SF4008 UHD
Antena: Laminas
Konwerter: Invacom
Podziękował: 27 razy
Dostał Podziękowań: 20 razy

SF4008 4K

#1032

Post autor: davidec » 14 gru 2017, 18:52

Skąd można pobrać najnowsze stery do tego box i gdzie wrzuca się taki pliczek ?


75E - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4W - 5W
Awatar użytkownika
zuchnet

Admin
Posty: 12050
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 423 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

SF4008 4K

#1033

Post autor: zuchnet » 14 gru 2017, 19:48

Ja mam zaś pytanie z innej beczki
Czy ktoś z użytkowników SF4008 posiada moduł MTS ? Tam podobno nie ma problemu z odbiorem tego pakietu :hmmm:


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903
Awatar użytkownika
moons

Przyjaciel Forum
Posty: 1173
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 56 razy

SF4008 4K

#1034

Post autor: moons » 14 gru 2017, 20:03

Gdzie to wyczytałeś? Jedyny tuner z E2 który radzi sobie z tym pakietem to AX 4KBOX HD51 i jego klony, potwierdzone u rosjan.
Pozdrawiam


Awatar użytkownika
zuchnet

Admin
Posty: 12050
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 423 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

SF4008 4K

#1035

Post autor: zuchnet » 14 gru 2017, 20:18

Właśnie gdzieś na rosyjskich forach jak znajdę link to podam :cap:
O tym AX 4KBOX HD51 coś właśnie też czytałem że tam moduł nie stanowi problemu :cigar:


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903
Awatar użytkownika
toroidal68

Przyjaciel Forum
Posty: 2020
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 24 razy
Dostał Podziękowań: 58 razy

SF4008 4K

#1036

Post autor: toroidal68 » 14 gru 2017, 22:06

zuchnet pisze:
14 gru 2017, 19:48
Ja mam zaś pytanie z innej beczki
Czy ktoś z użytkowników SF4008 posiada moduł MTS ? Tam podobno nie ma problemu z odbiorem tego pakietu :hmmm:
Lukasz ja juz probowalem z moim sf4008 i zero sygnalu :thumbsdown:
A gdzie pisze ze dziala?


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
Master Channel 180cm /stand by/Szwecja
SMW OA 1400 "JUMBO" 140cm//75E-37W // Szwecja
Parabola Salora 120cm // 90E-30W //Szwecja
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" from 90E-30W

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
moons

Przyjaciel Forum
Posty: 1173
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 56 razy

SF4008 4K

#1037

Post autor: moons » 18 gru 2017, 17:52

No właśnie też wyczytałem że niby SF4008 nie ma żadnego problemu z odbiorem MTS. :hmmm:
https://www.parabola.cz/clanky/6263/pan ... -programu/

Z tego co tutaj wyczytałem, to niby jest to sprawdzone, z modułem MTS nie mają problemu SF4008, Edision OS Mega i AX HD51 oraz jego klony Mutant i jest jeszcze jeden ale nie pamiętam jak się nazywa.
Pozdrawiam


Awatar użytkownika
toroidal68

Przyjaciel Forum
Posty: 2020
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 24 razy
Dostał Podziękowań: 58 razy

SF4008 4K

#1038

Post autor: toroidal68 » 23 gru 2017, 17:48

toroidal68 pisze:
14 gru 2017, 22:06
zuchnet pisze:
14 gru 2017, 19:48
Ja mam zaś pytanie z innej beczki
Czy ktoś z użytkowników SF4008 posiada moduł MTS ? Tam podobno nie ma problemu z odbiorem tego pakietu :hmmm:
Lukasz ja juz probowalem z moim sf4008 i zero sygnalu :thumbsdown:
A gdzie pisze ze dziala?
=======
Teraz juz moge potwierdzic ze modul MTS oraz NTV+ wraz z Triko dziala bez problemu
Zas z modulem Fransat jakos nie chce dzialac :confused:


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
Master Channel 180cm /stand by/Szwecja
SMW OA 1400 "JUMBO" 140cm//75E-37W // Szwecja
Parabola Salora 120cm // 90E-30W //Szwecja
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" from 90E-30W

Obrazek Obrazek
davidec

Przyjaciel Forum
Posty: 912
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD Octagon SF4008 UHD
Antena: Laminas
Konwerter: Invacom
Podziękował: 27 razy
Dostał Podziękowań: 20 razy

SF4008 4K

#1039

Post autor: davidec » 23 gru 2017, 18:02

Zobacz jaką wersję Ciplushelpera masz we wtyczkach i czerwony potem systemplugins ? Ja mam wersję 4.2-r0 ale widziałem że jest już 4.3


75E - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4W - 5W
Awatar użytkownika
toroidal68

Przyjaciel Forum
Posty: 2020
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 24 razy
Dostał Podziękowań: 58 razy

SF4008 4K

#1040

Post autor: toroidal68 » 05 sty 2018, 20:09

Dzis sie dowiedzialem ze w nowych Octagonach sf4008 sa wadliwe glowice.Ja taka otrzymalem do swojego Octana
Moja glowica byla wymieniona na nowa.Wiem ze moj tunerek jest z 2016 i w nim byly dobre glowice.
Nowe maja problem ze skanowaniem multistreamow z 5W.Ale to sa konktretne tr.jak :
12585
12606
12627
12669
12711
Problem pojawia sie na gornej glowicy od Octagona.
Akurat tu pisze o tym zjawisku :yes:
Mysle ze wszyscy nie wiedzieli o tym ze takie cosik wyszlo na jaw. :w00t:


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
Master Channel 180cm /stand by/Szwecja
SMW OA 1400 "JUMBO" 140cm//75E-37W // Szwecja
Parabola Salora 120cm // 90E-30W //Szwecja
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" from 90E-30W

Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Octagon”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości