Nie działająca karta NC+ ...

Forum nc+ , pakiety, oferta programowa , promocje.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KURSOR40
Początkujący
Początkujący
Posty: 47
Rejestracja: 11 mar 2012, 22:08
Tuner: OCTAGON SF 4008 4K, OPTICUM 9600 HD, DENYS U2C
Antena: MABO 125, MABO 115, LAMINAS 1200, FAMAVAL LH 110
Konwerter: INVERTO BLACK ULTRA, INVACOM TWH-031, GT-SCIR 40M
Lokalizacja: MOGILNO - 52.39"N 17.57"E
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 9 razy

Nie działająca karta NC+ ...

#1

Post autor: KURSOR40 » 07 sie 2018, 18:03

Panowie mam problem, posiadam kartę Cameleon NC+, miałem ją w OCTAGONIE 4008 4K i zawsze chodziła bez problemu, natomiast od miesiąca nie działa, włożyłem ją do oryginalnego dekodera NC+ i chodzi bez problemu, aktualizacja karty na bieżąco, a gdy włożę ją z powrotem do OCTAGONA nie działa, resetowalem tuner i nic nie daje ... Jaki może być problem, ktoś mi pomoże ? Dziękuję za pomoc ... :hmmm:


TV GRUNDIG 65" 4K UHD HDR 3D
OCTAGON SF 4008 4K DVB-S2X / OPTICUM 9600 PRIMA FULL HD / DENYS U2C H.265/HEVC FULL HD
MABO 125 (140x125) / OBROTNICA STAB HH 120 (80.1*E - 34.5*W) / INVERTO BLACK ULTRA Ku V/H / GT-SCIR 40M Ku L/R (36.0*E)
LAMINAS OFC 1200 (130x120) / OBROTNICA STAB HH 120 (23.5*E - 30.0*W) / INVACOM SNH-031 Ku V/H
MABO 115 (123x110) / OBROTNICA SG 2100 / (60.0*E - 30.0*W) / INVERTO BLACK ULTRA Ku V/H
FAMAVAL LH 110 (115x105) / INVERTO BLACK ULTRA Ku V/H
TRIAX TD 88 (95x85) / OBROTNICA AMIKO DM 3800 / (42.0*E - 30.0*W) / (HOLANDIA)
KARTY (MODUŁY) - NC+ (13.0'E) / CYFROWY POLSAT (13.0'E) / NTV PLUS (36.0'E) / HD+ (19.2'E) / SKYLINK (23.5'E) / MULTISTREAM (5.0'W)
Obrazek

Awatar użytkownika
stalker
Początkujący
Początkujący
Posty: 89
Rejestracja: 27 lip 2016, 11:02
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 6 razy

Nie działająca karta NC+ ...

#2

Post autor: stalker » 07 sie 2018, 19:00

Może prowider 0068 przełączyli Ci w FEDC.

Jeśli tak to musisz wgrać Oscam z Sat-4-All na przykład i ruszy.



Awatar użytkownika
Jacek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1860
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:54
Tuner: DM800
Antena: Mabo120PM
Konwerter: Invacom
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 23 razy
Dostał Podziękowań: 76 razy
Kontakt:

Nie działająca karta NC+ ...

#3

Post autor: Jacek » 07 sie 2018, 19:32

Tak jak powyżej dostałeś FEDC od operatora, który chce Cię zmusić do wymiany sprzętu na jedyny słuszny ich sprzęt z narzuconą listą kanałów.
Zmień "oscama" na nowszy a karta zaświeci skoro działa w ich sprzęcie.

edit:
zmień łatwo powiedzieć, oczywiście pod warunkiem, że się coś "kuma" w tym temacie.
Kłania się obsługa np. programów winSCP, putty lub DCC E2 1.50 PL


''Gdy gazela budzi się o poranku wie, że musi biegać szybciej niż najszybszy lew, inaczej zostanie pożarta...
Gdy rano budzi się lew - już wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, bo zdechnie z głodu...
Nieważne czy jesteś gazelą, czy lwem od rana musisz zapierdalać..."
PODOBNO:
(Muhammad bin Raschid Al Maktum, szejk Dubaju.)

Awatar użytkownika
stalker
Początkujący
Początkujący
Posty: 89
Rejestracja: 27 lip 2016, 11:02
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 6 razy

Nie działająca karta NC+ ...

#4

Post autor: stalker » 07 sie 2018, 19:42

Przecież wystarczy podmienić binarkę i configi.
Wszystko wrzuci, np. Filezillą.
A gdzie? To już zależy od image.



Wrona111
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 361
Rejestracja: 13 cze 2012, 23:28
Tuner: DENYS T2-MI,Digit hd8-sx,Dr.Hd GRAND,RTL- SDR v3
Antena: Laminas AS 120,Hirschmann 90cm,DAT HD Boss 790 LR
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: N 53,55 E 18,65
Podziękował: 19 razy
Dostał Podziękowań: 14 razy

Nie działająca karta NC+ ...

#5

Post autor: Wrona111 » 30 sie 2018, 20:25

Od wczoraj karta nie dekoduje TVP1 11449 H,27500 i TVP2 12265 V,27500 pozostałe kanały w pakiecie chodzą..ofetra tnk smart + o co tu chodzi?


..."...

Awatar użytkownika
Harti
Admin
Admin
Posty: 9829
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 90 razy
Dostał Podziękowań: 421 razy
Kontakt:

Nie działająca karta NC+ ...

#6

Post autor: Harti » 30 sie 2018, 20:42

Wrona111 pisze:
30 sie 2018, 20:25
Od wczoraj karta nie dekoduje TVP1 11449 H,27500 i TVP2 12265 V,27500 pozostałe kanały w pakiecie chodzą..ofetra tnk smart + o co tu chodzi?
Tak to wygląda :judge: moja matka ma Smart HD i co chwilę jakieś jaja z kanałami niezależnie czy to płatna oferta czy kanały free. Kiedyś można było przez internet przesłać uprawnienia dla karty, teraz już takiej opcji nie ma. W zeszłym tygodniu dzwoniłem do TNK, najpierw 5 minut pierdzielenia o rodo, potem 10 minut oczekiwania na kontakt z konsultantem itd.. Ostatecznie zainstalowałem jej większośc kanałów z naziemnej, praktycznie Smart HD ma tylko dla TVN24.


Anteny:
250cm 90.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
230cm 66.0*E ---50.0*W
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 42E, 45/46E,53E, 60E
multifocus e85 39E,31,5E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 5E, 1W, 4W
100cm 16.0*E
60cm -9.0*E
Tunery
Nc+, U2C Denys Combo T2-MI, Openbox:SX6, Prof Rev7300......

Wrona111
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 361
Rejestracja: 13 cze 2012, 23:28
Tuner: DENYS T2-MI,Digit hd8-sx,Dr.Hd GRAND,RTL- SDR v3
Antena: Laminas AS 120,Hirschmann 90cm,DAT HD Boss 790 LR
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: N 53,55 E 18,65
Podziękował: 19 razy
Dostał Podziękowań: 14 razy

Nie działająca karta NC+ ...

#7

Post autor: Wrona111 » 02 wrz 2018, 7:37

Wrona111 pisze:
30 sie 2018, 20:25
Od wczoraj karta nie dekoduje TVP1 11449 H,27500 i TVP2 12265 V,27500 pozostałe kanały w pakiecie chodzą..ofetra tnk smart + o co tu chodzi?
A już myślałem,że mam coś z dekoderem..ale na wszelki wypadek zadzwoniłem do tnk hd i powiedziałem,że część kanałów mam odkodowanych a część z tych podstawowych co w ogóle powinny być są zakodowane..facet ponowił uprawnienia i od razu poszło ale..jaki to chwyt..myślę,że zostało to celowo zrobione bo przed ponowieniem aktywacji zapytał się mnie czy nie chcę przejść na ich dekoder z inną ofertą bo już około 8 lat jestem ich abonentem..nie zaskoczyłem w porę trzeba było się upomnieć o te stracone dni co nie było kanałów do czego to dochodzi masz abonament wykupiony a oni ci wyłączają i na siłę wpychają jakiś badziew...masakra


..."...

Awatar użytkownika
Harti
Admin
Admin
Posty: 9829
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 90 razy
Dostał Podziękowań: 421 razy
Kontakt:

Nie działająca karta NC+ ...

#8

Post autor: Harti » 02 wrz 2018, 9:12

Chyba masz rację, robią to specjalnie aby mieć kontakt do klienta bez umowy. Po pierwszym telefonie do nich zaczęło się wydzwanianie z super ofertami, ale krótko im powiedziałem że nie jestem właścicielem karty i się skończyło.


Anteny:
250cm 90.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
230cm 66.0*E ---50.0*W
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 42E, 45/46E,53E, 60E
multifocus e85 39E,31,5E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 5E, 1W, 4W
100cm 16.0*E
60cm -9.0*E
Tunery
Nc+, U2C Denys Combo T2-MI, Openbox:SX6, Prof Rev7300......

ODPOWIEDZ

Wróć do „nc+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość