Obrotnica SuperJack - usterka?

Dział poświęcony problemom z działaniem sprzętu TV SAT - usterki,naprawy, przeróbki itp.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
blairlinux
Początkujący
Początkujący
Posty: 45
Rejestracja: 28 lut 2017, 17:23
Tuner: Openbox
Antena: Mabo
Konwerter: Best
Lokalizacja: lubelskie
Podziękował: 3 razy
Dostał Podziękowań: 2 razy
Kontakt:

Obrotnica SuperJack - usterka?

#1

Post autor: blairlinux » 06 cze 2019, 11:47

Cześć,

Mam problem z ww wymienioną obrotnicą. Otóż do wczoraj wszystko działało bez zarzutu. Dzisiaj odjechałem na 19E , 42E , 46E - sygnał 0% , gdy powróciłem na 13E - gdzie najczęściej jest zaparkowana - również sygnał 0%. Obecnie nic nie odbiera, konwerter wymieniłem na 100% działa. Nie zmieniałem ustawień, obrotnica nie ma luzów , nie było silnych wiatrów. Obrotnica solidnie trzyma się na maszcie, żadnych przyczyn zewnetrznych nie stwierdziłem, przewody również ok. Nie wiem czego się już czepić?


Mabo 105cm / SuperJack DG-320 / 56°E<->22°W
Openbox SX6 / Nbox 5800S / Nbox 2850ST / Pionner BCT 1530 :thumbsup:
Best HG 101 / Inverto Black Ultra
NC+ / CP / TnTsat / XtraTV

Krispl
Początkujący
Początkujący
Posty: 87
Rejestracja: 03 cze 2012, 12:23
Tuner: Ferguson HF8900
Antena: Famaval 110 cm + obrotnica DM3800
Konwerter: Inverto Black Ultra
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 10 razy

Obrotnica SuperJack - usterka?

#2

Post autor: Krispl » 20 cze 2019, 0:19

W jaki sposób sterujesz obrotnicą z tunera: Diseqc 1.2 czy USALS ?



Wrona111
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 416
Rejestracja: 13 cze 2012, 23:28
Tuner: DENYS T2-MI,Digit hd8-sx,Dr.Hd GRAND,RTL- SDR v3
Antena: Laminas AS 120,Hirschmann 90cm,DAT HD Boss 790 LR
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: N 53,55 E 18,65
Podziękował: 22 razy
Dostał Podziękowań: 14 razy

Obrotnica SuperJack - usterka?

#3

Post autor: Wrona111 » 24 cze 2019, 19:51

blairlinux pisze:
06 cze 2019, 11:47
Cześć,

Mam problem z ww wymienioną obrotnicą. Otóż do wczoraj wszystko działało bez zarzutu. Dzisiaj odjechałem na 19E , 42E , 46E - sygnał 0% , gdy powróciłem na 13E - gdzie najczęściej jest zaparkowana - również sygnał 0%. Obecnie nic nie odbiera, konwerter wymieniłem na 100% działa. Nie zmieniałem ustawień, obrotnica nie ma luzów , nie było silnych wiatrów. Obrotnica solidnie trzyma się na maszcie, żadnych przyczyn zewnetrznych nie stwierdziłem, przewody również ok. Nie wiem czego się już czepić?
Sprawdź czy sterowanie ręczne działa jeżeli nie to na 99% luz przewodów..zobacz czy przewody dolegają ci dokładnie do styków obrotnicy. U mnie banał..miałem podobnie i okazało się,że po mimo dobrego przykręcenia przewodów było również 0% pomogło właśnie ponowne zarobienie przewodów. Jeżeli nie najlepiej ją rozkręć i metodą prób i błędów sprawdź co może być nie tak..


..."...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat i serwis”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości